Sada je: 08 kol 2026, 21:27.

redoslijed poslova kod preseljenja u novi stan?+ NOVE fotke

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: redoslijed poslova kod preseljenja u novi stan?

PostPostao/la ivana7997 » 11 lip 2010, 22:27

to je sudbina, moram konacno probati tinypic. evo, trudim se :mrgreen
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Masha » 11 lip 2010, 22:28

ako je to ta zgrada, super su stanovi, dobro ste kupili. :dada puno sreće s uređenjem! :)
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la ivana7997 » 11 lip 2010, 22:34

ma ne ide mi ni tinypic, ne znam koji mu je, uploada vec sto godina

:loce

edit: sam sam ti ih mailala, treca sreca :D
ivana7997
Abundija

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 22:56

prvo evo slika šanka od ivane7997
to je to što želim, bez onog stupa. dakle, knauf zid s plohom gore. a ne vidi se preko toga

slika
slika
slika

mm još želi vidjeti kako bi bilo da je šank u pitanju, tako da ćemo tražiti da nam naprave 2 verzije, s i bez šanka, pa kad to vidimo kako je složeno bi odlučili.

mmar u pravu si za bojanje tog zida. palo nam je to na pamet. mislim da bi išle perive boje ako se na to odlučimo. ako ne bi išlo onda bi sigurno nečim obložili.

što se boja tiče: boja lavande - zelena i lila, te plava (sve blijede nijanse)
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 22:57

vrata bi i ja bojala.
mislila sam da bi zbog odabira boja (hladne su) da ostatak stana bude u venge verziji drveta, mislim da bi to dalo topline.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la lilly » 11 lip 2010, 23:10

nevenera je napisao/la:
mrđi- nisam znala da se može stavit laminat preko pločica. :dunno jel može? nije loša ideja ako može

Definitivno moze laminat na plocice, mogu cak i plocice na plocice..evo moj tata lani mojoj sveki stavio u kuhinju, pola laminat pola plocice..
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mrđi » 12 lip 2010, 13:56

lilly777 je napisao/la:
nevenera je napisao/la:
mrđi- nisam znala da se može stavit laminat preko pločica. :dunno jel može? nije loša ideja ako može

Definitivno moze laminat na plocice, mogu cak i plocice na plocice..evo moj tata lani mojoj sveki stavio u kuhinju, pola laminat pola plocice..

moze jos je i lakse jer je podloga ful ravna. imam ja to doma kroz cili hodnik. lik je postavio laminat u roku pola sata :dada
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la LiKmama » 12 lip 2010, 20:21

Ne znam je li tko rekao, ali plocice se mogu i pofarbati.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la nevenera » 12 lip 2010, 21:35

farbati!? e nema što neću saznati. :mrgreen

odlučili smo mijenjati pločice u hodniku i u kuhinji.
1.7. bi vlasnica trebala ikać iz stana pa ću stavit slike i očekivati pomoć te odgovore na mojih 1000 pitanja.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 12 lip 2010, 21:49

mmar- hvala na slikicama. tako ja to i zamišljam. visoko a ne vidi se preko da se može nešto i sakrit.
iako mi imamo ona vrata koja vode direktno u kuhinju, njih nećemo dirati, nek stoje, samo ih bojati treba
nevenera je napisao/la:slika
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ina66 » 12 lip 2010, 21:59

nemam pojma o radovima, ali imam sliku s obojanim zidnim pločicama, onim najobičnijim bijelim koje su sada srebrene
slika

ne znam gdje je boja kupljena (nismo mi bojali već bivši podstanari), ali MM kaže da pločice odlično izgledaju
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la nevenera » 13 lip 2010, 22:14

palo mi je na pamet danas vezano za prljanje štanka nogama da bih mogla staviti nešto na nj ovog tipa
http://www.walltattoo.hr/artikl/122#
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 13 lip 2010, 22:52

vidim da su ti cure već sve rekle, ali imam ja još nešto za dodat:
bez obzira što nećete puno dozidavati i rušiti dobro ti je razmislit o rasporedu namještaja da vidiš treba li ti negdje još koja utičnica ili treba li ti negdje provuć telefonsku liniju ili kabel za TV jer to sve ide u fazi kada su zidari aktivni.
parket ti ja savjetujem prebrusti i prelakirat. to je trošak, ali evo naši parketi su bili kao super, ali sad kad su prelakirani - sad su tek predivni. mi smo prvo okrečili prvu ruku sve sobe, a onda je parketar odradio svoje - brušenje, gletanje, brušenje i tri lakiranja plus UV zaštita. onda kad se sve osuši (a to mora bit pažljivo da prašina ne ulazi i ne lijepi se za lak) onda se kreči do kraja.

ja sam baš radila šank od knaufa, ali meni je s druge strane šupljina za police jer se neće sjedit za tim "šankom" - dobro ti je s unutarnje strane isto stavit pločice kao i u kuhinji - imaš isti uzorak pa se malo poveže, a lakše se održava nego ako je samo obojano. i obavezno utučnice stavi unutra.

wall tatoo je nešto što se super može iskombinirat i jako može podići prostor - ako je naljepnica onda zid mora biti obojan tom sjajnom bojom jer se inače neće dobro zaljepiti, jer to nije obična tapeta.

boje su mis super što si odabrala - mi ćemo tako nešto slično - odnosno već je odabrano, ali uz te nijanse ti lijepo ide javor i jasen i neće ti to bit previše "hladnih" boja.

na pločice možeš sve stavljat - evo mi smo stavljali parket.
eto, kad se sjetim, još ću se javit.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la latica » 14 lip 2010, 00:06

evo sad sam dok sam peglala razmislila još malo o nekim stvarim - to grijanje recimo. ne znam koliko je to s drvima napredovalo od onih dana kad smo mi npr. kod bake ložili peć na drva, ali meni se čini da je to prilično nepraktično za reguliranje topline u stanu. znam da nisu isti zimski uvjeti na moru i u slavoniji, ali ja i s ovim centralnim i termostatom nisam uvijek najsretnija jer po noći zna past temperatura pa ja malo pojačam ili obrnuto i sl. a to mi se s drvima čini nemogućim. a i šta onda kad ti T bude malo veći (ono kad krene u školu) pa ostane sam doma - kak će si on ugrijat, jer koliko ja znam kad ne ložiš, vatra se ugasi i dok se ne zapali, rasplamsa i ugrije ... prođe vremena. kažem, možda gledam iz perspektive naših slavonskih zima, ali meni se to ne čini kao nešto što bi si čovjek poželio :conf i još vuči drva na 4. kat?!

kad budeš planirala kuhinju pokušaj si zamislit ormariće tako da gledaš di ćeš šta stavit od suđa koje imaš i kako si navikla koristit. npr. ja sam si točno isplanirala di će mi ić plastične posude, di lonci, tave, kamo hrana i sl. jer tako na kraju nemaš neke prostore koje ti je nezgodno koristit, a neke koji su ti pretrpani. i preporučit ću ti da umjesto donjih ormarića na otvaranje (tako uobičajenih u kuhinjama) staviš bolje dvije-tri duboke ladice jer u ormariće se uvijek moraš zavlačit i saginjat se da vidiš šta je gdje, a ladicu izvučeš i sve ti je na oku.

eto sjetit ću se još.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 14 lip 2010, 22:53

hvala na savjetima latice!
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 14 lip 2010, 23:10

latica je napisao/la:i preporučit ću ti da umjesto donjih ormarića na otvaranje (tako uobičajenih u kuhinjama) staviš bolje dvije-tri duboke ladice

e to je i meni palo na pamet. I utičnice, puno utičnica.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 15 lip 2010, 12:47

rekla sam mm-u za pločice za unutrašnjost šanka i centralno.
nadam se da će se raspitati za centralno. nekako mi je spor. kao da mu nije jasno da ćemo dobit ključeve za 2 tjedna.

išli smo malo po salonima pa sam vidjela što mi se sviđa što se dnevnog boravka tiče- wenge s bijelim vratnicama- tako da mislim da ću lila i zelenoj dodati bijelu boju zida, ostavila i šank bijeli i jedan zid i na nj stavila wall tattoo ili nešto tome slično.

jedva čekam 1.7. da mogu slikati prostor pa da vidite točno kako je to pa da mogu konkretnije savjete tražiti.

zasad smo 100% odlučili:
srediti parkete
knaf šank
pločice u kuhinji i hodniku
i instalacije, naravno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la rusulica » 12 srp 2010, 13:03

Pročitala sam samo prvih par postova pa sorry ako je netko ovo već napisao.

Dakle nakon lakiranja parketa ako je ikako moguće dobro je i mjesec dana ne šetati po njima i pogotovo unositi unostiti teški namještaj. MI smo uselili nakon 3 dana od lakiranja i parket mi je za tili čas bio opet očajan. Ostajali su friževi, lijepila se prašina i ta mjesta danas izgledaju grozno a naoko i pod rukom lak je bio suh. Osim toga pod se lakira kad nema vlage u zraku (kad je što niža), najbolje kad je bura. PO vlažanom vremenu em se sporije suši em nastaju mjehuri.

Sad mene nešto zanima. stavljamo pločice i laminat u jednu prostoriju pa jeli ima pravilo što se stavlja prije
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Re: redoslijed poslova kod preseljenja u novi stan?+ novosti

PostPostao/la nevenera » 16 srp 2010, 22:18

evo konačno, malo se odužilo i slika.
nemam pojma jel bi pitanja o uređenju trebala bit pod novi topik, pa nek zasad ostane ovako, il nek moderatorice odvoje.

najveći nam je "problem" kuhinja, blagovaonica jer ako tu zeznemo... kuku meni :roll
dakle sve je u jednom, kuhinja, dnevni i blagovaonica, ide na L.

evo kuhinje
slika
slika

evo blagovaonice
slika
slika
slika

i dnevni
slika
slika
slika
slika
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 16 srp 2010, 22:22

ono što smo mi mislili jest opalit knauf šank u nastavku postojećeg zida koji dijeli dnevni i kuhinju
slika
a da kuhinja bude po cijeloj dužini tj. 4,60m i ide do blagovaonice, a u blagovaonici bude ormar- smočnica manjih dimenzija, uži, da stane i stol (mjere blagovaonice 2x3,30)
slika

dosta me muči kuhinja jer ima vrata
slika
ja bi ih zatvorila, dobila kuhinju na U, ali mm nije za to

zahvalna bih bila na svakom savjetu
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ivana7997 » 16 srp 2010, 22:36

nevenera je napisao/la:ono što smo mi mislili jest opalit knauf šank u nastavku postojećeg zida koji dijeli dnevni i kuhinju

a da kuhinja bude po cijeloj dužini tj. 4,60m i ide do blagovaonice, a u blagovaonici bude ormar- smočnica manjih dimenzija, uži, da stane i stol (mjere blagovaonice 2x3,30)

dosta me muči kuhinja jer ima vrata

ja bi ih zatvorila, dobila kuhinju na U, ali mm nije za to

zahvalna bih bila na svakom savjetu

ne kuzim se bas najbolje, odnosno iz fotki ne kuzim tlocrt, ali ja bih zatvorila suprotni zid od ovog postojeceg, i maknula bih vrata. ak me kuzis. pa bi se u kuhinju ulazilo tu pokraj tog postojeceg zida, a elementi bi bili po svim zidovima osim naravno tog ulaza. u cosku gdje su sad vrata i gdje je bio hladnjak moze ostati hladnjak i uza nj neki veliki element kao ostava. ak sam ja to dobro skuzila.

takva je otprilike moja kuhinja.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la nevenera » 16 srp 2010, 22:46

da, tako sam i ja mislila, zatvorit ta vrata i onda dobit na prostoru ali mm nije za to. muškarci :roll

kuhinja i blagovaonica su u jednoj ravnini
ne znam koliko se kuži ali ovako to ide da je panoramski, ovaj žuti zid je zid koji dijele kuhinja i blagovaonica
slikaslika
isti zid samo drukčiji kut snimanja.

radim na tlocrtu, da ga priložim da se vidi kako je.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 16 srp 2010, 23:14

iznimno loš tlocrt u paintu :oops:
slika

a ovo je što bi mm
slika
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ivana7997 » 16 srp 2010, 23:14

dobila bi fakat puno. koliko mi se cini, imas vise prostora od mene, a gle kak moj taj zid izgleda. nije jos gotovo pa mi je malo bed stavljati, ali evo otprilike

slika
ivana7997
Abundija

PostPostao/la ivana7997 » 16 srp 2010, 23:17

aha, kuzim, nisam shvatila blagovaonicu. nda, onda ne bi isao taj zid na drugu stranu. i mozda tm ima pravo, bila bi nekak losija komunikacija da zatvoris ta vrata, jer bi u kuhinju ulazila kroz dnevnu. mozda.

a kaj ti je taj cosak desno od vrata, 60 sa 60 cm? to ne mozes srusiti i izvuci vrata, odnosno povuci elemente do kraja?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la nevenera » 16 srp 2010, 23:25

da, puno dilema. slatkih dilema. :mrgreen

još se premišljamo, moramo sve dobro izorganizirati jer smo na 4.kat bez lifta a smočnice nema. ja bi je stavila negdje u hodnik. ima točno mjesto za to. ali moramo vidit
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la LiKmama » 17 srp 2010, 00:01

Ja bih svakako zatvorila ta vrata, potpuno su ti nepotrebna, ali bih kuhinju drugacije okrenula. :mrgreen
Ja bih je stavila u L ili u U, ali s redom elemenata okrenutim prema blagovaonici, tj. red na zutom zidu, red prema fotografu, u prostor i mozda red na rubu s dnevnom sobom. Ne bih stavljala sank. U rupu gdje su bila vrata isao bi frizider, sparhet na zuti zid, a sudoper na blag. stranu ili dnevnu ako postoji.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la nevenera » 17 srp 2010, 12:32

LIKmama- nije loš prijedlog. to bi rješilo puno dilema. meni se ideja sviđa. ali mm- kaže da mu se ne sviđa. moramo ić u neki studio da nam naprave 3d da on vidi kako ti mislimo jer je hendikepiran za vizualizaciju prostora
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 17 srp 2010, 12:37

kaže mm da mu se ta kombinacije ne sviđa jer bi htio da je bar djelomično kuhinja odvojena. :roll di mi je pamet bila da mu spominjem šank. sad je toga uhvatio ko pijan plota
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Luantaro » 17 srp 2010, 13:22

slika

ja bih kuhinju stavila tu ispred prozora odnosno u prostor sadašnje blagovaonice
ako baš TM želi pregradu između kuhinje i ostatka, onda možeš tu staviti šank

slika
gledajući tlocrt, tada bi se dobio ogroman prostor dnevne sobe i blagovaonice koja nije prerezana šankom i mislim da bi prostor bio puno ljepše i kvalitetnije raspoređen - prvo blagovaonica bi bila povezana s dnevnom, ovako je u biti potpuno odvojena jer je u dijagonali od dnevne
Zadnja izmjena: Luantaro; 17 srp 2010, 13:24; ukupno mijenjano 1 put/a.
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.