Molim malo iskusnije cure za pomoć i savjet.
Moja curica puni sljedeci tjedan 5 mjeseci. Prije tri dana smo bili na redovnom pregledu i doktorica je rekla da joj hitno moram smanjiti obroke i to da bi ona u ovoj dobi trebala imati 5 obroka po 140 ml. Kao i da joj odmah jedan obrok zamijenim sa kašicom od jabuke i nikakve sokove piti nego samo vodu.
Rođena je sa 3020/48 cm, a sada je 7600/62,5. Dojena je 2 mjeseca, a nakon toga je na Pre hippu i davala sam joj kao sto pise na kutiji (5 obroka po 195 ml gotovog obroka). Na proslom pregledu je pedijatrica isto napomenula da joj moram smanjiti kolicinu mlijeka i pokusali smo, ali je to bilo dva dana luda kuca. Jednostavno Gugica je trazila bas tu mjeru, a ne manje.
Sada sam joj opet pokusala smanjiti obroke, ali ona nakon sat-dva opet traži i samo plače. Ponudim joj vodu i zaleti se pa povuče gutljaj dva, a kad shvati da to nije to odmah u vrisku. Stalno je nervozna i nema volje ni za igru. Prvi dan je pojela kašicu od jabuke, ali je nakon sat vremena tražila da je gladna, a drugi dan je jela kašicu plačući.
Sada je pokusavam prebaciti na Nan 1 i to 5 obroka po 150 ml...Da li bi joj to moglo pomoći, zasititi? Na Hipp1 smo prije mjesec dana pokusali preći, ali je od njega imala užasne grčeve.
Što da radim? Ne mogu je gledati tako tužnu i nezadovoljnu. Ima li smisla smanjivati joj obroke tj. može li se naviknuti na to?

djecaka na forumu, mogu ti samo najiskrenije reci- to su po meni gluposti. Svaka cast tvojoj doktorici, ali kako ona sebi zamislja da djetetu smanjis obrok, ako se ona od toga smanjenog ne najede?!

u postu sam zaboravila napisati i da nas je doktorica poslala da vadimo KKS, pa ćemo vidjeti.
To mi je bilo dovoljno, tako da nastavljamo nasim tempom, a sljedeci put saljem MM da je vodi na pregled
da tako sto izjavi pedijatrica, ne mogu vjerovati. Mislim, i moja je imala bisera u svoje doba, dok je LJubica bila mala, al ovako sto...Pa panika se dize na sve strane ako beba ne dobiva dovoljno. Ako je dojena, odmah ne valja dojenje i preporuca se automatski dohrana adaptiranim (sto je nekad realno i jedino moguce, ali nekad i totalno bespotrebno). Nikad nisam cula da bi dijete trebalo gubiti na kilazi. Pa Sinko je prva dva mjeca, samo na dojci bio dobio po dvije kile svaki mjesec. Nas bi tvoja pedi slala oboje na bolnicku dijetu