Sada je: 12 kol 2026, 00:58.

plač i agresivnost

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

plač i agresivnost

PostPostao/la sara08 » 01 tra 2009, 14:54

imam problem! moja curica je stara 14 mjeseci. prije jedno 5 mjeseci bila je poput anđela, ali se u zadnje vrijeme jako promijenila. boji se svega živoga i neživoga. npr. auta, kade, igračaka, druge djece, nepoznatih i poznatih osoba, tate, bake, tete. zadnjih par dana je jako vezana za mamu, dok negdje odem i ostavim je s tatom ili bakom, počne histerično plakati i udarati se po glavi. primjetila sam i da postaje agresivna prema svima ako joj se ne ispune želje. neki dan smo bili kod pedijatra, i bilo mi je toliko neugodno jer je izudarala i mene i doktoricu. (svekrva ju je učila da tuče bebu, mamu, tatu... "igramo se" kaže) a sad mala udara kog stigne. šta da radim? jel problem u meni? :conf
sara08
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: plač i agresivnost

PostPostao/la disa » 01 tra 2009, 21:27

cao ja mislim nije samo kod tebe ija imam problem kod mene sin ima 2 godine i on je histerican zahtjevan ali to je kod djece kao kod odraslih pubertet kod njih je to faza koju moraju prec nemoj se brinut nadi nesto sto ce je interesovat neke igracke ili nesto poput slikovnice price i drugo sto je zanimljivo.Proce to nju nebrini se.Bog
disa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TanjaMT » 02 tra 2009, 10:13

sara08, pogledaj malo slicna iskustva na ranijim topicima, radi so djeci otprilike iste dobi kao tvoja curica :mah
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=45&t=22869&hilit=tuce+dijete
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=45&t=43104&hilit=+tuce+dijete
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la sara08 » 02 tra 2009, 11:52

hvala vam puno. nekad mi se stvarno čini da samo ja imam takvo dijete. gledam ostalu djecu na ulici i vidim kako su dobra, a ja imam malog harambašu.
sara08
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Duga » 03 tra 2009, 14:41

(svekrva ju je učila da tuče bebu, mamu, tatu... "igramo se" kaže) a sad mala udara kog stigne. šta da radim? jel problem u meni? :conf

Sara08, dobro nam došla!
Kako pišeš, očit je problem svekrva...mogla bih svašta iskomentirati, ali ću ostati pristojna apropo svekrvine igrarije. Otkantaj takvo igranje najprije, vjerujem da će ti linkovi koje je TanjaMT stavila pripomoći da lakše dišeš kroz ovu fazu kroz koju prolazite...i da znaš, uvijek su neke faze :mrgreen:.
bit će sve dobro.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la yra » 05 tra 2009, 14:26

Iskreno, i meni su takve igre malo (čitaj:jako) čudne!!!
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la bubsek » 05 tra 2009, 20:56

evo i mene moja curica od 4god postala je isto agresivna ,kada god nesto nije po njenom pocne plakati,vristati i udarati se...
vec smo i mi malo pomalo ludi jer to je svako malo tako,neznamo kako tome stati na kraj jer razgovorom s njome rijesiti nemozemo nista...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tajci » 06 tra 2009, 23:47

sara, vjeruj mi nisi jedina.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 04 srp 2010, 21:18

da podignem temu. naš problem je sličan, a opet različit.
tin me s oko 10,5 mj počeo tuči. ošamari me po licu. pogotovo ako nešto ne bi bilo kako on hoće. Primjer: otvori ladicu, ja je zatvorim. i tako nekoliko puta. ako ne odustane ja ga maknem s tog mjesta. a on se naljuti i udari me.
ili
za rođendan ga je baka stavila na sebe, kako on sad želi biti na podu, lijepo ju je odvalio rukom po licu i počeo vrištati.

sad je to sve češće. nemam pojma kako da reagiram. kažem mu da se to ne radi (jel to dovoljno?) i nemam pojma što za njegovu dob je ok. da ga pustim tj pređem preko toga kako mi neki savjetuju jer je on premali i ne kuži još?

njega nitko nije učio da tuče nekoga. ja sam znala ako se npr udari u nešto da onda mi to nešto istučemo, kao sram te bilo stolice i onda je udarim, on se nasmije i prestane plakati- jel to loš potez s moje strane?

još nešto radimo. kad ga skinem, pogotovo ljeti, on bježi po krevetu, ja ga s guštom tapšam po guzi (a on bježi i smije se), pa ga uz to i ljubakam i slično. jel problematično to pljeskanje po guzi od milja?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la eli » 04 srp 2010, 21:40

ne, to tapšanje jedva osjeti i nema poveznice sa onim što te tuče kad nije po njegovom.

tuče te jer se ne zna nositi sa furstracijama. treba vremena. puno. :drink
naravno, moraš mu reči ozbiljno ne, ali ne očekuj da to brzo shvati.

ja sam znala ako se npr udari u nešto da onda mi to nešto istučemo, kao sram te bilo stolice i onda je udarim, on se nasmije i prestane plakati- jel to loš potez s moje strane?

dobar potez sigurno nije.
eli
Sveta krava

PostPostao/la fićo » 21 srp 2010, 19:41

moj će sin uskoro 2 godine...i on zna biti dosta agresivan ,ako se igra s djecom u parku to je bacanje pjeska po drugoj djeci,divljanje ,skakanje i slično a odlazak na bazene je noćna mora to je trčanje za njim non -stop a čim nije po njegovom odma u dreku i mlati sve oko sebe...
fićo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SlucajniGost » 21 srp 2010, 22:05

u tom momentu, skupite stvari i idete doma za kaznu.
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 21 srp 2010, 22:10

nevenera, kad te krene udarit primi ga cvrsto za rukicu i reci "ne tuci, draga mama" i povuci mu rukicu tako da te podraga po licu. Time ces mu skrenuti pozornost a i uciti ga da tucenje nije prihvatljivo.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mamuška » 21 srp 2010, 22:39

tanjabb je napisao/la:nevenera, kad te krene udarit primi ga cvrsto za rukicu i reci "ne tuci, draga mama" i povuci mu rukicu tako da te podraga po licu. Time ces mu skrenuti pozornost a i uciti ga da tucenje nije prihvatljivo.

x
ali to je faza koja će proći
-kod petre tu fazu nismo ni osjetili ,kod tonca je trajala duuugo a kod kaly evo čini mi se (kuc-kuc)prolazi polako..ona je zapravo najopasnija za sebe ako nešto nije po njenom odmah se baca na pod na guzicu a onda na glavu :/ i redovno se tako i ozljedi,često ju ulovim jer mi je žao da se ne lupi u glavicu,a s druge strane znam da je tako postigla šta je htijela tj-obratila je pažnju na sebe :dunno
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 23 srp 2010, 12:32

situacija je malo bolja kod nas. ide na bolje.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mamuška » 25 srp 2010, 00:49

neki dan smo bili kod frendova imaju klinca mj dana mlađeg od kaly,i vrlo agresivnog :| ...šta god ona takne od igračaka on ju uštipne,udari,počupa ju ili ugrize :/ ona je trpila što se trpiti dalo,kad nije mogla vrištala je i bez obzira na govore nas odraslih i draganja i pusica koje su si izmjenjivali on bi nju malo malo bum/tras/pam.... (situacija s eponovila i kod nas znači nije stvar u njegovim igračkama)

..danas je ona mene počela tući po licu ili nogama-bilo gdje ako ne bi bilo po njenom ili ja nebi radila po njenom:/ pa se eto tu prijavljujem da se naučila tući i drugačije tražiti pažnju :/
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.