švrćili stvarno samo polako: moj T. je imao i većih problema, isto nismo taj tren došli na red kod fizijatra i ostalih specijalista, ali gurali smo se što smo prije mogli. I sve je nadoknadio, sa godinu dana prohodao, a da ga vidiš sada (2g4m) kako naganja i dribla s loptom
ako će te to umiriti odi privatno kod nekog bobath fizioterapeuta da ti pokaže baby handling. Reci gdje živite?
Iako je velika mogućnost da je sad većina ljudi na GO, ali ni sredina kolovoza nije na kraj svijeta
što se baby handlinga tiče - nije neka prevelika mudrost - bitno je da bebu ne puštaš da se izvija, znači da ti je na rukama stalno u obliku slova "C" - rukice ispred tijela, nogice blago povijene u koljenima (dok je držiš u naručju). Nemoj je stavljati ni u kakve vipšere ili ležaljke, u autosjedalici neka bude ono što mora, za vrijeme vožnje, svo ostalo vrijeme neka bude na rukama (u pravilnom položaju) jer joj i tim nosanjem aktiviraš motoriku ili na ravnom, najbolje na podu - puzzlama ili strunjači.
Kod dizanja samo pazi da je ne dižeš onako standardno: ruka pod guzu i glavicu - već je zarotiraj na bok. Meni je to bilo najlakše tako da sam odozdo prema gore podvukla ruku ispod koljena na strani suprotnoj od one na koju ću rotirati, dijagonalno preko trbušćiča do pazuha na strani na koju rotiram. Primiš za to donje rame palcem i dlanom, a prsti ti pridržavaju glavicu. I lagano bočno podigneš, malo vježbaj za čas ćeš to savladati.
Što se jače razvijenosti jedne strane tiče - ne znam je li potrebno to kod vas, ali kod T. je bila manje aktivna lijeva strana i mi smo dobili zadatak da ga čim-čim više nosamo na desnoj ruci. To je bilo malo teže, ali isplatilo se