Sada je: 06 kol 2026, 17:54.

Njemačka, mobilni internet vani i ostalo

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Njemačka, mobilni internet vani i ostalo

PostPostao/la iris » 06 kol 2010, 08:53

Dakle, idem na neku edukaciju u Njemačku koja će potrajati 5 tjedana. :znoj
od 23.08. do 25.09.

Konkretne stvari koje me zanimaju -

Kako da se spakiram? :plavusa Dobro, hajd, ne morate mi odgovoriti na to pitanje :lol - hoću reći kakve me vremenske prilike očekuju ? Pretpostavljam da ne moram nositi puno kratko i ljetno pošto se uglavnom radi o devetom mjesecu u sjevernoj i centralnoj Njemačkoj (svaki tjedan smo na drugom mjestu)

Mobilni internet? Imati ću mali lap sa sobom ali na većini mjesta na kojima ćemo biti pristup internetu nije omogućen pa bi uzela nešto što mogu upikati - ima toga pretpostavljam? Ima neka kompanija koja onako malo monopolistički ima najbolju pokrivenost signalom?
Jel odmah dobijem i broj ?

I još jedno plavuša pitanje - ako imam uređaj koji sam uzela ovdje u T-mobile uz pretplatu a ugovor mi je istekao jel on još uvijek zaključan i ne mogu ga koristiti u druge svrhe?
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

Re: Njemačka, mobilni internet vani i ostalo

PostPostao/la Stefanova_mama » 06 kol 2010, 12:31

Za mobilni internet ne znam, ali ima toga na tonu. Dominantna kompanija je T-COM, ali imas i O2, debitel, vodafon, e-plus...puno ih je na trzistu.

Od odece sve za kisu, ovde je od 10-15 stepeni skoro cele godine i kisa stalno pada (osim proslog meseca gde je zarilo oko 40 sto je nezapamceno).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Tania » 06 kol 2010, 19:05

pogledaj na http://www.wetter.com imaš pouzdanu prognozu

što se tiče sticka, pogledaj, većina hotela ima besplatan wireless....to ti je najbolja opcija, isto tako ima puno hot spotova sa besplatnim internetom.
Stick ne znam da li ti se isplati kupovati, ali imaš ih čak i u Aldiju (nešto poput Lidla) koji su najeftiniji i skroz solidni.
Tania
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la iris » 08 kol 2010, 08:51

hvala vam :gace

stefanova mama, baš krasna klima, ha ? dobro, dakle, slojevito i za kišu spremno.

tania, neću biti po hotelima vjerovatno ali hvala ti za info :mase
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la Lena » 08 kol 2010, 09:13

mobitel je zaključan od strane operatera i nakon ugovora, ako si ga kupila u centru nekog operatera. Jel to što si pitala?
Mobilni internet je jaaako skup u roomingu. Isplati se jedino ako je službeni pa ne plaćaš. :mrgreen Inače su ti cure već prije mene dobro rekle. Danas svaki hotel, koji ioe drži do sebe ima wireless i pišu ti šifre za pristup po hotelu (barem je tako bilo na većini onih u kojima sam imala prilike boraviti)
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 08 kol 2010, 12:25

iris je napisao/la:stefanova mama, baš krasna klima, ha ?

Sta da ti kazem uzivamo. :mrgreen

Guglanjem sam nasla ovo, nisam sve citala, ali pricaju o temi koja te zanima.

mobilni internet za kraci boravak u Nemackoj

Citaj sve sto pise sitnim slovima u ugovorima, jer ima puno navlacenja kupaca na skrivene troskove.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la iris » 08 kol 2010, 17:03

Lena je napisao/la:mobitel je zaključan od strane operatera i nakon ugovora, ako si ga kupila u centru nekog operatera. Jel to što si pitala?

Jesam, to sam pitala. I naravno da necu uzeti mobilni roaming ovaj nas nego planiram u neki stari mobitel (nezakljucani) staviti njemacku sim karticu (neki prepaid broj + stick za internet za laptop)

stefanova mama, thanks, procitati cu ovo

I jos jednom, bit cemo smjesteni u vukodzebinama, zastita prirode je u pitanju pa ne znam bas da li mogu racunati na "hotele koji drze do sebe" :plavusa
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la Crazy Daisy » 08 kol 2010, 18:31

moje iskustvo je da što je lošiji hotel, to je veća vjerojatnost da ima wireless i to free. do sada mi se nije dogodilo da sam bila bez pristupa internetu u hotelu, pogotovo u njemačkoj.
najgora opcija je da nemaš vezu u sobi, već u lobiju, a imaš i hotelska računala gdje možeš surfati.

ako ti nije sila biti stalno online, za sat vremena neta dnevno dovoljan ti je tvoj laptop sa wirelessom.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.