Sada je: 17 tra 2026, 11:43.
Moderator/ica: nadicab

, ali su izvjesili br. telefona osobe koju možeš kontaktirati i inf. se detaljnije o kolicima i sl. stvarima. Javim ti broj ak hoćeš, i sama sam u fazi kao i ti. Inače, kak je u Maroku? Kako Leica? 

Daisy je napisao/la:U MD je bilo predavanje o ort. pomagalima na koje ja naravno nisam mogla ići, ali su izvjesili br. telefona osobe koju možeš kontaktirati i inf. se detaljnije o kolicima i sl. stvarima. Javim ti broj ak hoćeš, i sama sam u fazi kao i ti. Inače, kak je u Maroku? Kako Leica?

A surađivala i kontaktirala sam i velike i male trgovce.
. Pogledali smo jako puno kolica i ova su bila najjeftinija i najpraktičnija za sklapanje i stavljanje u auto - vađenje iz auta (pogotovo obzirom na to da moja Agila ima minimalistički portapak - ako odem u veći šoping, dio stvari moram stavljati na sjedala) od koloica u kojim je M. sjedila kako treba i u kojima može provesti više vremena. Ova što su lagana i lako sklopiva, kako i Nadica kaže, ne podržavaju dijete baš najbolje pa ih nismo ni uzimali u obzir. Ne znam jesam li ti pomogla, ali ovo je moje iskustvo i svo moje znanje na tu temu.
) imamo ova Patron Tom4 Classic. Velika, teska, zauzmu puno mjesta u autu ali odlicno prilagodiva namjeni. Nagib i duzina naslona, nagib i duzina sjedala, dio za stopala, sve se podesi. Upravo gledam http://www.patron.eu , imaju sad i lakse aluminijske modele.

nadicab je napisao/la:oba kolica koja su navedena su baš OK, bar na slici. Jel se to može negdje pogledati? Gdje ste ih nabavili?

). Za hranjenje posluže bez problema.

uKad ga stavim da sjedi e to je već malo bolje ali na duge staze to je malo problem jer sjedne ruke nam baš dobro i nedrži remen, pa me strah da se nešto i nedesi.Stoga ljudi moji je li tko nabavljao te sjedalice i znali tko hoćeli nam lijepa naša država što priznavati?, i kako vi to rješavate u vožnji.Samo da još kažem da mi je sjedalica od maxcosi tobi proizvođaća i jako je dobra jer ima tri podešavanja ali nažalost polako se javljaju problemi 

tako da cijela priča naraste za još 1000€

. Kad odete probati kolica, svakako pitaj da mu prilagode i širinu i visinu i dubinu, jer samo tako možeš vidjeti kako će u njima sjediti. Naša su kolica ITO od Alveme (Švedska proizvodnja ako se ne varam) i nešto su bila jeftinija od Ormese i Otto Bocka i jako sam zadovoljna. Ja one dodatke tipa košara i navlaka za kišu nisam uzela original (jer je cijena bila astronomska), nego sam fino u Turbo limaču uzela običan suncobran, neku univerzalnu košaru i onu mrežicu koju objesiš iza naslona (stane unutra brdo stvari!) i navlaku za kišu, ali njih smo isprobali nekoliko dok smo našli koja odgovaraju. Prošla sam puno jeftinije. Naravno, medicinske dijelove smo uredno nadoplatili. Pitanje je što kod vas sve daju na doznaku. Mi smo remenje za trup i noge, pelote za glavu, bočne pelote i abdukcijski klin dobili na doznaku, a doplatili smo "samo" povišeni naslon za leđa i onu prečku ispred djeteta što je sve skupa bilo preko 200 eur 

Valjda imaju. 

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.