Sada je: 25 lip 2026, 04:35.

Polaznici glazbenih škola

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Polaznici glazbenih škola

PostPostao/la An » 18 lip 2010, 10:46

Kako je bilo Nini?
drzimo fige i za Luciju :kiss
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hajdi » 18 lip 2010, 13:39

Nina je super zadovoljna, dobro je prošlo :srca
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 18 lip 2010, 13:44

čestitam :srca

mislila sam na kvalitetu-kao što znaš što možeš očekivati od drž vrtića. Kužiš me

U svakom slučaju, molim preporuku za gl. vrtić bilo kakve cijene, a da je barem donekle zapadno u gradu. Hvala!?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Hajdi » 20 lip 2010, 23:53

Lucija isto super svirala, jako su je pohvalili.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la korny » 21 lip 2010, 08:19

I M je postao član ove grupe :dada :zivili
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 21 lip 2010, 08:23

čestitamo!
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la korny » 24 lip 2010, 11:02

Hvala! :) Jako se veseli, podijelio je s još jednom curicom prvom mjesto na upisu, no moram priznati da koliko se i ja s njime veselim, toliko me i strah kako ćemo sve to "shendlati". Drago mi je da je riječ o pripremnom razredu gdje još nema instrumenta, nego nakon kojega dijete ima prednost pri izboru instrumenta dogodine.
Srećom nam je glazbena šk. blizu pa će M moći odlaziti sam onamo.
Kažu da je u pripremnom razredu pjevanje i učenje nota.
Kako to u praksi izgleda?
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sgrafaha » 24 lip 2010, 11:42

Drago mi je zbog vas ostalih sto vam ide tako dobro da su zadovoljni i mali i veliki,ali kod nas cini se da je definitivno nastupio kraj.Drugo polugodiste je imala zamjenu sto se osjetilo znacajno (popustila disciplina,a motivacija je bila "lazna"-u stvari,zamjena je bila mlada i davala je dosta komplimenata vjerojatno nadajuci se da ce L.to motivirati da vjezba,a ono suprotno-ona bas na krilima tih pohvala nije uopce vjezbala i kad je doslo vrijeme ispita,naravno da se gradivo nije moglo svladati za 3 dana,pala je i taj prvi znacajniji neuspjeh je jako pogodio jer je svjesna da je sama kriva(a sklona je krivnju uvijek traziti u svemu drugom osim u svom nedovoljnom zalaganju jer do sada sve joj polazi za rukom uz malo truda :dunno ).Sad smo se jos i preselili u drugo mjesto,morala bi znaci ici na popravni i kasnije da je vozim u glazbenu,obzirom na povijest odabira instrumenta(flauta je njena 3 opcija) mislim da odustajemo na pola puta.Želim puno uspjeha svima i praticemo vas i dalje ipak jer je A.definitivno od nje dobio glazbeni virus i zeli ici u glazbenu-sad samo treba vidjeti sto se nudi-izbor je jako suzen. :mah
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 25 lip 2010, 00:20

sgrafaha, zao mi je sto ste u toj situaciji, a da ipak probate odgurati popravni....ako ne sve najbolje za A.!

korny, uce se note i to uglavnom kroz pjesmice, tj. to su lagane pjesmice cije se note ispisu i pjevajuci ih zapamti se melodija i odnos tonova. Naravno krece se od pjesmica koje imaju po 2-3 tona na vise.
Zna se javiti disbalans djece koja znaju pisati ili ne, ali je super odskocna daska za kretanje sa instrumentom. Zelim vam sve najbolje! :mah
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la korny » 25 lip 2010, 16:34

Još jednom hvala, svaka mi je informacija dobrodošla, pa čak i ova vaša iskustva s odustajanjem.
Mišljenja sam da djetetu treba otškrinuti mnoga vrata, a na njemu je hoće li i koja će otvoriti do pola ili do kraja.
Ono što mu naglašavam da je na prvom mjestu jest škola, a sve ovo drugo su aktivnosti koje ja ne mislim posebno motivirati i poticati. Ako on tu želju ne bude imao u sebi, neću mu je nametati.
On inače još igra i šah (tata je intermajstor pa ne ide na neke posebne treninge u klub nego se sprema kad hoće i koliko hoće sam i s tatom), a glazbenu već odavno spominje jer osjeća da tu dominira. E, sad, što će prevagnuti, nemam pojma. ;)
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kimama1 » 25 lip 2010, 22:11

samo o jednoj stvari voditi računa. glazbena škola nije "slobodna aktivnost" na koju možeš ali i ne moraš otići, to je škola kao i svaka druga, veći broj izostanaka se ne tolerira.
ako se to ne da ishendlati, iz bilo kojeg razloga, a dijete ima želju, volju i afinitet - bolje privatni satovi instrumenta i solfeggia, pa polagati ispit u glazbenoj na kraju godine
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la korny » 26 lip 2010, 19:12

Itekako sam svjesna da je to ozbiljna škola, samo uz jednu bitnu razliku: osnovna škola je obvezna, glazbena nije. Ukoliko se moj frajer bude neozbiljno prema tome postavio, bit će mu kao i bilo koja druga slobodna aktivnost, odnosno sljedece godine je vise nece biti. A ako ne bude imao volju za glazbenu školu, još manju će imati za privatne satove.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 28 lip 2010, 13:41

prijavljujemo se i mi - primljena je u prvi razred glazbene, odjel gitara :D
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Ina66 » 28 lip 2010, 13:54

a ovo sam napisala 14.06. :lol

Ina66 je napisao/la:ja vas pratim i čitam iako ćemo mi u glazbenu krenuti nakon drugog razreda. možda, ali mooooožda krene najesen na pripremni solfeggio - za to ne treba audicija
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Hajdi » 28 lip 2010, 18:03

čestitke Ina!
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la korny » 29 lip 2010, 14:57

Super, pratimo se :mah
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 15 kol 2010, 09:10

kako ide sada to sa glazbenom,kako cemo znati kad i kud moramo doci ? jel dobijemo neku obavijest doma, neki roditeljski je uobicajen ? kada pocinje ?
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la korny » 15 kol 2010, 13:51

Nama je na upisu rečeno da dođemo prvi dan školske godine u glazbenu i da ćemo vidjeti objašeni raspored.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 16 kol 2010, 09:13

kod nas počinje 1.09. sve informacije će biti objavljene na web stranici škole
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Dobri andjeo » 16 kol 2010, 14:58

zvala sam danas, rekli mi da ce zadnji tjedan prije nego pocne 6. ce biti izvjeseni termini pa si ovisno o smjeni biras vrijeme. imaju termine u 9, 13, 15, 17, 19 . super ako je tako onda nam nista nece morat otpast od aktivnosti :up
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 18 kol 2010, 15:00

mi smo kupili sintesajzer , cisto za uvod za ovaj pocetnicki razred kada nemaju instrument/nagodinu cemo klavir), jer ima veliku volju. sad "prevodim " note, jer ih ne zna pa ih onda pretvaram u brojeve. kako uopce da nauce i zapamte note, da umjesto brojeva mozda napisem oznake c,d,e itd ili do, re, mi, ispod nota ? vrlo brzo nauci svirat , par puta po "notama " i zacas zna napamet , vec zna 4 pjesmice svirat.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la mama courage » 18 kol 2010, 15:51

moja je prosle godine pocela ici na (privatne) sate klavira. i nikakvo pretvaranje u brojeve nije dolazilo u obzir. pocinje se od c1 i uci se polako, svaki dan nova nota. odmah u kajdanku upisivanje i odmah ucenje nota. dijete mora znati nauciti citati note.

nisam znala da se moze polagati na kraju ispit iz glazbenog. kima, imas li neki link? ako postoji ta mogucnost, nastavili bi mi ovako privatno, s ovom mladom curom, pa i solfeggio i onda isli na ispit.

to sam si ja tako zamislila, zxuja za sada nema pojma o tome. :mrgreen
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dobri andjeo » 18 kol 2010, 17:18

mi krecemo na jesen u glazbenu no nemozemo cekat jesen ,jer se svirat mooora :mrgreen
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Hajdi » 19 kol 2010, 09:50

Nemoj uvodit neki svoj sistem jer može biti problema u školi. Note su note i mora ih znati čitati ako želi svirati, a do škole može svirati i po sluhu tih par pjesmica.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la kimama1 » 22 kol 2010, 21:36

emso, mislim da u svakoj glazbenoj možeš na kraju školske godine polagati ispit, jedini ti je problem što žuja nije imala solfeggio. Ja ti predlažem da nađeš nekog za solfeggio, još godinu ili dvije (ovisno o tome koliko joj se bude dalo) nek ide privatno na satove i onda nek položi prvi i drugi razred odjednom.
svakom tko ide na privatne satove bih to predložila da napravi.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la mama courage » 22 kol 2010, 23:04

hvala ti za savjet. bome ćemo ga uzeti u obzir. meni ovo sad privatno super odgovara. i cura je super. tako da ćemo još ovaj solfeggio srediti. hvala! :kiss
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Imge » 22 kol 2010, 23:13

Dobri andjeo je napisao/la:mi smo kupili sintesajzer , cisto za uvod za ovaj pocetnicki razred kada nemaju instrument/nagodinu cemo klavir), jer ima veliku volju. sad "prevodim " note, jer ih ne zna pa ih onda pretvaram u brojeve. kako uopce da nauce i zapamte note, da umjesto brojeva mozda napisem oznake c,d,e itd ili do, re, mi, ispod nota ? vrlo brzo nauci svirat , par puta po "notama " i zacas zna napamet , vec zna 4 pjesmice svirat.

davnih dana (u 3. osnovne sam krenula) isla sam u glazbenu skolu (zavrsila sam 6 razreda, instrument klavir). ali, uopce ne razumijem ovo s "prevodjenjem" nota u brojeve :dunno . dapace, prvi put u zivotu cujem takvo sto :oops:
da se vratim na samo pitanje - kako nauciti i zapamtiti note - najbolje je to ostaviti pedagogu koji je za tu pricu educiran i strucan, zna metodiku i nacin rada s malom djecom.
mislim, barem sam ja tako naucila, moja mama nije imala veze s mojim klavirom i solfeggiom niti mi je na bilo koji nacin pokusavala pribliziti (iako, moja mama se zapravo opcenito nikad i nije petljala u moje skolovanje jer zna da bi takvo sto izazvalo kod mene samo kontraefekt).

uglavnom, pusti dijete u skolu i sjest ce joj to sve skupa. ni prva ni zadnja koja se prvi put susrece s notama... :dunno
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kris2 » 23 kol 2010, 10:12

Ni ja svoje ništa ne učim (MM je pokušavao - ja zabranila :mrgreen ), ako želi svirati svira po sluhu - isto ima sintić - obzirom da je upisao violinu nemam problem s tipkama (kako se to kaže - krivo postavlja ruku na klavijaturu, ali ga isto tako ne želim ispravljati jer ni ja ne znam dovoljno)
Neki dam ni je kazao da jedva čeka početak i d aneće odustati makar mu bude u prbvo vrijeme i malo dosadno :) - to ćemo još vidjeti :mrgreen .
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Ina66 » 23 kol 2010, 10:20

ni meni ne pada na pamet učiti ju unaprijed note (a nije i da ih znam - ja sam od onih koje su učile po sluhu)
za to, kako je već rečeno, postoje pedagozi

nego, meni sad nije jasno kako to neki imaju, a neki nemaju instrument u prvom razredu. mi odmah imamo po dva sata tjedno solfeggio i dva sata instrument
http://www.ogs-jhatzea-st.skole.hr/Info ... ma-novih-učenika.html
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Kris2 » 23 kol 2010, 10:23

Ja mislim da uglavnom idu odmah svi s instrumentom osim ovih koji su premladi, pa idu u pripremni razred - bar mi se čini da mi je netko to tako objasnio.
Kris2
Danadadila

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.