Sada je: 28 srp 2026, 05:19.

Prelazak s adaptiranog na kravlje mlijeko???

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Prelazak s adaptiranog na kravlje mlijeko???

PostPostao/la Madir » 12 tra 2010, 22:07

Tnx. :buket
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la krizanka » 18 kol 2010, 17:31

drage moje mame, istina je da je adaptirano mlijeko bolje za klince, ali i to je kravlje mlijeko pa ne vidim u čemu je problem. moje sestre i svi iz moje obitelji othranjeni smo s kravljim mlijekom od rođenja (koje je bilo iz naše štale, sigurno i ekološko), nismo pili adaptirana i ništa nam ne nedostaje. živi smo i zdrtavi. ja sam svom klincu počela davati kravlje mlijeko sa deset mjeseci i sve je ok. sad ima tri i pol godine i prekrasan je dečkić.
krizanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 18 kol 2010, 22:38

krizanka, pa samo naprijed. sto radis sa sobom i svojim djetetom, tvoja je odgovornost. Ali argumentacija i mi smo tako i gle nas, zivi i zdravi odavno ne prevladana. Da nije, ja bih svoje dijete hranila juhicama i jajima od treceg tjedna kako je to bila preporuka kad sam rodjena. A gle me, ziva i zdrava. :roll

adaptirano je mlijeko upravo ono sto mu ime kaze, ni manje ni vise. Kao bazu ima kravlje / i ne nuzno kravlje, imas tu i osnovu sojinu, rizinu, pa i kozju), ali ima omjere elemenata koji su slicniji majcinom mlijeku nego sto to ima kravlje koje je, ustanovili smo vec to, namijenjeno kravama tj. teladi. Koji, takodjer smo to ustanovili, imaju drukciji ritam razvoja i rasta od ljudske rase. Omjeri koji i dodani elementi koji ne postoje u kravljem ustanovljeni su od WHO i regulirani pravilnikom. Od samog pocetka otkad se formula za bebe razvijala, do danas se bitno i uvelike promijenila jer je pratila znantvena saznanja o tome sto ima u majcinom mlijeku i pokusalo se replicirati upravo to (i nikad do kraja uspjelo). Ali je uspjelo barem utoliko da WHO i svi lijecnici danas preporucuju adaptirano, ako se ne doji. Kravlje ostavljaju kao zadnji i nimalo pozeljan izbor. Mislim da postoji razlog za to.

Da zavrsimo jednom s tim:

Infant formula is nutritionally inferior to breast milk but superior to other substitutes such as animal milk. Besides breast milk, infant formula is the only other milk product which the medical community considers nutritionally acceptable for infants under the age of one year – note that solid food is nutritionally acceptable in addition to breast milk or formula during weaning.

Although cow's milk is the basis of almost all infant formula, plain cow's milk is unsuited for infants because of its high casein content and low whey content which may put a strain on an infant's immature kidneys, and untreated cow's milk is not recommended before the age of 12 months. The infant intestine is not properly equipped to digest non-human milk and this may often result in diarrhea, intestinal bleeding and malnutrition[citation needed]. To reduce the negative effect on the infants digestive system, cows milk used for formula undergoes processing in order to be made into infant formula. This includes steps in order to make protein more easily digestible and alter the whey-to-casein protein balance to a ratio closer to human milk, the addition of several essential ingredients (often called "fortification", see below), the partial or total replacement of dairy fat with fats of vegetable or marine origin, etc.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la krizanka » 07 ruj 2010, 15:42

zanima me samo što vam djeca piju u jaslicama i vrtiću kad im ne date kravlje mlijeko do druge treće godine? i tamo im tete rade adaptirano?
krizanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MMI » 07 ruj 2010, 15:45

ne piju mlijeko,nego čaj :mrgreen
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 07 ruj 2010, 19:17

moji ne piju mlijeko. Prvi nije htio i nitko ga nije silio, drugi ima crno na bijelo da je preosjetljiv na laktozu pa mu i ne daju.
Negdje pise da moraju piti mlijeko i jesti hrenovke u vrticu, a ja kao roditelj nemam pravo glasa na to?
swenova mama
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.