Sada je: 30 tra 2026, 06:43.

Kovrčava kosa-trikovi

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Kovrčava kosa-trikovi

PostPostao/la Rimaithor » 25 kol 2010, 15:33

Nakon godina i godina svakodnevnog ravnanja i feniranja, puštam kosu da "slobodno pada" :lol
Totalno sam out po pitanju proizvoda za stiliziranje prirodno kovrčave kose pa trebam par savjeta :)

Kupila sam John Frieda šampon i regenerator, TIGI kremu za oblikovanje (al ispada da je to zapravo laganiji vosak pa je previše zamasti) i u DM-u neki jeftilen sprej za kovrče (on se pokazao OK, ali vrhovi izgledaju pomalo jadno koliko su suhi :/ ).
Kosa mi je ekstremno suha (još je godinama blajham :nata).
Nisam se fenirala već više od 6 tjedana (ovo kao da sam u klubu anonimnih ovisnika o peglanju kose :lol ), sušim je na zraku. Na moru je bilo puno brže :p
Našla sam na netu metodu Plopping/Plunking zamatanja mokre kose u ručnik ili majicu. I napomenu da se kovrčava kosa pere samo regeneratorom :shock
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

Re: Kovrčava kosa-trikovi

PostPostao/la morisela » 25 kol 2010, 15:41

Sjecam se, dok sam imala dugu i kovrcavu da sam susila fenom, ali na najmanjoj brzini, sa glavom prema dolje i gnjecila rukom, onako od vrhova prema tjemenu, sa naopacke glavom :) Od preparata samo pjenu i na osusenu kosu, samo na suhe vrhove, silikonsko ulje Klas (ne znam proizvodjaca, ili je Klas proizvodjac, mislim da je slovensko).
Vito 26.09.2008
Egon 26.04.2011
morisela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 25 kol 2010, 16:00

ti imas kovrcavu kosu? :shock
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la marsovka » 25 kol 2010, 16:05

Meni je super, super od Revlona aktivator za kovrce :1 ovaj ljubicasti:
http://www.fdf.hr/shop/podkategorija.php?id=20080324224834
Stavljam ga na mokru kosu, dobro zguzvam prsima i kasnije susim difuzerom.

Posto imam jako suhu kosu nekad jos na suhu kosu stavljam i od Afrodite orahovo ulje.
marsovka
celebrity

PostPostao/la Rimaithor » 25 kol 2010, 17:25

JiA :lol tko bi rekao, zar ne? :lol

Revlon aktivator, pišem ;)
Dakle moram i difuzor upogonit.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la danijela81 » 25 kol 2010, 18:37

L'oreal pjena, ili wellina pjena za kovrčavu kosu (od lorealove dobiješ wet izgled, ova wellina je manje primjetna), ali nanijeti na mokru kosu, i sušiti prirodno uz gužvanje, ili fenom s onim okruglim nastavkom, nikako s onim ravnim. to je ako ti treba ok friz za čitav dan. kosa nije baš fina na opip, ali kovrče su lijepo oblikovane.
silokonska i ostala ulja su se meni pokazala katastrofalnim.
a ako ipak patiš za kosom mekanom na dodir, onda bilo koja krema za kosu, čini mi se da dove ima neku ok. isto na mokru kosu, sušiti prstima ili onim nastavkom.
ja svoju nikada ne češljam češljem, samo prstima.
kada trebam izigravati neki glamur, a ipak želim pustiti kosu, stavim malo kreme na mokru, i pramen po pramen vrtim između prstiju, doslovno u spiralu, i tu spiralu okomito položim na onaj nastavak i sušim do kraja ne pomičući fen (ne znam jesam li dobro objasnila :lol ). ispadnu uvijek lijepi uvojci, romantične lokne, koje onda poprskam lakom za kovrčavu kosu, i pridržavam u šaci dok se lak ne osuši. uvojke malo razdvojim, na tri, četiri dijela, ponekad ako radim manje pramenove i ostavim pa su lokne izražajnije. malo onog spreja za sjaj, i uvojci su lijepo oblikovani i sjajni cijelu noć.
a sad po doma uglavnom kopčam, vežem rep, i kukam kako ju trebam ošišati :roll
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la † Sanika » 25 kol 2010, 20:45

JiA je napisao/la:ti imas kovrcavu kosu? :shock

i ja sam u shoku :shock jos si mislim pa kaj Rima otvara topic za neku frendicu :lol

bas bi te htjela vidjeti frckavu :mrgreen
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MMI » 25 kol 2010, 21:59

ja imam umjetne kovrče,ali ih obožavam.
stavljam sve i svašta da budu loknice,ali sutradan sve spadne i budem jedva vidljiva kovrčavica.
znači revlon aktivator :klanja
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 25 kol 2010, 22:09

da, da, nikad je ne češljam ako želim da ostane kovrčava (jedino nakon pranja i to češljem nalik na grabljice :lol )
Upravo sam oprala kosu i svezala je platnenom pelenom (prema uputama s linka koji sam stavila), izgledam smiješno, MM je ostao ovak :shock

:rolf

Baš me zanima kak će izgledati kad skinem.
Ovo je totalni preporod, nikakav posao nemam oko frizure (do sada sam je svako jutro morala malo nategnuti četkom da se izravna :znoj i prala bih kosu obavezno ujutro prije posla), jedino što prva dva dana izgleda relativno uredno a onda dobije onaj frizi efekt :/ Nadam se da ima neki sprej za aktiviranje kovrča koji može i na suhu kosu :mrgreen

I moram priznati da su svi šokirani jer su navikli da sam ispeglana :lol
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la danijela81 » 25 kol 2010, 23:07

wellin sprej mi je jedino ok za na suhu kosu. svi ostali ili previše ukrućuju ili previše sljepljuju.
vjerojatno ima još neki ok, ali one skuplje nisam nikad isprobavala. a i taj wellin, taman sam potrošila staru bočicu, i skužila da su totalno promijenili ambalažu. sad ne znam jel sprej još uvijek isti ili ne.
nisam skužila link, odoh vidjeti, moglo bi to super funkcionirat, jer sam primjetila da mi je kosa najljepša kada legnem s onako mokrom, pa ju cijelu zgnjecam pod glavu (najčešće kad se mrtva umorna strovalim navečer u krevet, nakon torture mog malog živka). ali onda boli glavaaaa... ali pelena :lol
moj najdraži frizer, kojeg nikada neću prežaliti, jer mi je preskup za sadašnje uvjete (ahhh, moj Mario) rekao je da obavezno stavim nešto na kosu, bilo pjenu, bilo sprej ili vosak, po izboru, jer njemu nema goreg od nafriziranih kovrči.
a radi ovog
Rimaithor je napisao/la:jedino što prva dva dana izgleda relativno uredno a onda dobije onaj frizi efekt

slobodno se smatraj sretnicom, jer meni već nakon dva sata svaka dlaka vodi svoju politiku, a znam da je većini kovrčavih tako. jedino profi pegla+profi peglerica+ononešto što našpricaju na svaki pramen daje višesatni efekt. zato ju više uopće ne ravnam. previše je to truda za slabi rezultat, a i konačno sam zavoljelaa svoje kovrče.
u trudnoći mi se kosa skroz izravnala, i tek nedavno je polako počela dobivat normalni oblik, pa sam presretna što se vraća.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la sjemenka » 26 kol 2010, 02:08

Kod mene se bez difuzora sve razleti i izgleda kao loše počešljan minival pa bez difuzora ništa.
I ovaj revlonov aktivator je super.
Obavezno stavi silikon jer je kosa mekša od njega, da ne bude suha, a jedna forumašica je dala odličan savjet da par sati prije pranja kose (po mogućnosti čitavu noć ako možeš tako) staviš maslinovo ulje na kosu, zavežeš kosu u vrećicu i zagriješ fenom.
Par puta sam to napravila i kosa je vidljivo bolja i ljepša i puuuno manje je suha i manje šušti na dodir. Jedino što bih to trebala svaki t1, ali zaboravim se ili nemam vremena. :roll
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 26 kol 2010, 08:06

Ja ću samo primijetiti da se ponavlja ona stara kako želiš ono što nemaš, ja želim takvu prirodnu kovrčavu kosu :protest

I stvarno stvarno zavidim vama s takvom kosom
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Rimaithor » 26 kol 2010, 08:29

Ajme, ovaj plopping nikako nije za mene :loce Usred noći sam odmotala pelenu (kosa je još bila vlažna) i ujutro sam se šokirala pred ogledalom :rolf Kosa mi strši jedno desetak cm u vis, pomalo ovako :strah
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Barbi » 26 kol 2010, 11:37

A zašto moraš išta s kosom poduzimati?
Moja je kosa prirodno kovrčava i sve akcije oko kose se svode na pranje, stavljanje regeneratora, češljanje mokre kose i čekanja da se osuši sama od sebe. :dunno
Ujedno, uz povremeno farbanje, to su sve aktivnosti oko kose koje sam spremna poduzimati.:cool
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la direktorica svemira » 26 kol 2010, 11:50

Barbi, valda ovisi od kose do kose.

Moja je ni vrit ni mimo, ako je zgužvam kovrčava je, ako ju samo osušim uglavnom ne liči na ništa pa završi vezana u rep. Jedno vrijeme sam ju uredno ravnala i fenirala, ali to mi je dospizdilo prije par godina. U svakom slučaju, ne spada u kategoriju operi i osuši (iako je tako 99% vremena, ali zato je 99% vremena svezana).
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la folne » 26 kol 2010, 12:27

Moja je isto valovita. Vidjela si. Ono što sam ja isprobala i čini draaaastičnu razliku je šampon i regenerator.
Naime, ovo ljeto mi je šogi dala da probam Revlonov šampon i masku. Apsolutno neusporedivo sa šamponima iz dućana. Kosa je predivna. Posušiš na zraku, staviš malo silikona -divota.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la marsovka » 26 kol 2010, 17:34

Rima, a bas sam se pitala sta ispadne nakon onog omatanja pelenom :lol I kak se to uopce osusi :da? Moja nebi nikad.

Barbi, ljepse su kovrce ako im se malo pomogne da se dignu :dada Ali valjda zavisi i od kvalitete kose :dunno Moja je jako suha pa kao je nicim ne mazem onda samo bespomocno strsi na sve strane.
marsovka
celebrity

PostPostao/la Rimaithor » 26 kol 2010, 19:38

N da, nisu kovrče iste na prirodnoj ili farbanoj kosi i mojoj presušenoj blajhom. Blah. :gace

Još uvijek si pomalo izgledam kao snaša :oops:
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la danijela81 » 26 kol 2010, 19:55

maloprije sam pokušala vezati tetru na moju glavudžu - i ne ide, ne mogu povezati jer standardna tetra mi je prekratka :lol
fali jedan cm da bi uopće spojila krajeve
i onda se pitam na koga mi je dijete glavato, kad sa dvije godine nosi kapice i naočale za četverogodišnjaka :lol
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la VIPmama » 26 kol 2010, 20:49

cure, dajte koju fotku tih vaših kovrča (ne treba nužno ovdje ) da se divim malo
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la MMI » 26 kol 2010, 21:03

e to bi baš bilo super..onako slika sa leđa
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dunja » 31 kol 2010, 13:52

evo ja vidjela rimu, super joj stoji kovrčava frizura :)
dunja
most

PostPostao/la Nanoibeba » 31 kol 2010, 14:00

Barbi je napisao/la:A zašto moraš išta s kosom poduzimati?
Moja je kosa prirodno kovrčava i sve akcije oko kose se svode na pranje, stavljanje regeneratora, češljanje mokre kose i čekanja da se osuši sama od sebe. :dunno
Ujedno, uz povremeno farbanje, to su sve aktivnosti oko kose koje sam spremna poduzimati.:cool

Potpis
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nanoibeba » 31 kol 2010, 14:02

sjemenka je napisao/la:Kod mene se bez difuzora sve razleti i izgleda kao loše počešljan minival pa bez difuzora ništa.
I. :roll

Od difuzora su bolje lampe- ali ne znam koji salon (osim "mog") ih ima. Samo ih ja zovem sprave za mučenje
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rimaithor » 01 ruj 2010, 19:41

Sve više nalikujem na grm :roll

slika

Da li je tko probao TIGI S factor One Curl At a Time Curl Serum?
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la † Sanika » 01 ruj 2010, 21:11

wow, meni se baš čini da je super!! daj neku bolju fotku :dada
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MALA2006 » 01 ruj 2010, 21:19

Ajme koji grm, fenomenalna ti je kosa!!! Sve bi dala za takvu :)
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la lilly » 01 ruj 2010, 22:41

Sanika je napisao/la:wow, meni se baš čini da je super!! daj neku bolju fotku :dada

da, i meni super izgleda

Nanoibeba je napisao/la:
Od difuzora su bolje lampe- ali ne znam koji salon (osim "mog") ih ima. Samo ih ja zovem sprave za mučenje

slazem se da je infrazon najbolju, ne rasprse se kovrce :dada

Ja imam lagano valovitu kosu, toliko da se moram fenirat (ak imam dužu), a nece se skovrcat bez pomagala. I onda sam ja znala opranu kosu nasaftat s pjenom, pa pokopcat s kopčicama (nesto u stilu ove pelene) i pustit da se suši. Izgledalo mi je cist OK.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 02 ruj 2010, 07:50

Ej, Rima, ovo je PREDIVNO PREDIVNO! :shock
:klanja

pojma nemaš kak si sretna :proljece
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la Imge » 02 ruj 2010, 09:16

rima, super ti je kosa, bas mi se svidja :dada

moja nije ful kovrcava, ali je blago valovita i jako gusta. i jos - valovitija je kad je vlaznjikavo vrijeme i recimo kad je pun mjesec :dunno ...

nego, skontala sam da mi je NAJBITNIJE kako sam osisana - nikako nikako ne ravno nego blago stepenasto (to mi samo jedna frizerka tako zna napraviti i vise je ne mijenjam) i drugo, skontala sam da je doma ne smijem susiti fenom. ni pod razno - jer je onda jos gusca, voluminoznija i neurednija. samo je bitno ostaviti je posusenu na zraku i sve 5 (naravno, ne brojim kad me frizerka sfenira, to je drugo, no, ja e znam tak pa je vise i ne susim fenom)

od posebnih proizvoda - bas nista :dunno . kupim sampon i regenerator kod frizerke i to imam dugo dugo, ali nisu nis posebno namijenjeni za valovitiju kosu.
eh, znam povremeno samo vosak staviti na vrhove.
i to je to.

ma super i izgelda koliko se trudim :lol
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.