Sada je: 14 kol 2026, 00:09.

projekt osobnog asistenta

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

projekt osobnog asistenta

PostPostao/la suzaks » 26 kol 2010, 23:02

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/novosti_i_najave/2010/kolovoz/predsjednica_vlade_urucila_ugovore_za_projekt_osobnog_asistenta_osobama_s_invaliditetom

Ima li netko od vas ovu informaciju od udruga ili osobno?
Da li je to projekt na nivou udruga ili osobnom nivou?
Da li postojao natječaj, informacija ili štogod slično?
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: projekt osobnog asistenta

PostPostao/la thinkPINK » 27 kol 2010, 08:16

Bio je natječaj za udruge. Vidi ovdje.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lulamae » 27 kol 2010, 23:47

sto to sad znaci?da se moram javiti nekoj udruzi ako zelim osigurati djetetu asistenta? ili to skola trazi?
jako me zanima ta tema jer adrian sljedece godine krece u skolu i htjela bih na vrijeme naci asistenta..
koliko sam ja shvatila-skola trazi asistenta, a grad placa..udruga moze nekoga predloziti ali skola to mora odobriti..da li se nesto promijenilo?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la watani » 28 kol 2010, 07:21

i mene zanima ovo.
u mom gradu postoji potreba za nekoliko asistenta, a nitko nema nikakvog pojima kako to ostvariti jer do sada nisu imali iskustva s time.
problem je u tome tko ce sve to platiti, naravno :/
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suzaks » 28 kol 2010, 18:51

lulamae je napisao/la:sto to sad znaci?da se moram javiti nekoj udruzi ako zelim osigurati djetetu asistenta? ili to skola trazi?
jako me zanima ta tema jer adrian sljedece godine krece u skolu i htjela bih na vrijeme naci asistenta..
koliko sam ja shvatila-skola trazi asistenta, a grad placa..udruga moze nekoga predloziti ali skola to mora odobriti..da li se nesto promijenilo?

X
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 28 kol 2010, 19:22

ne-ne
projekt osobnog asistenta što je Kosorica odradila je za punoljetne aktivne invalide koji su samo motički hendikepirani (znači, ne i mentalna retardacija ili samo slijepi).
Ovo za školu ide se preko lokalne uprave; škola treba tražiti od grada asistenta, (a o tome najbolje zna PUŽ), grad ga plaća u skladu s potraživanjima škole. Dijete treba imati medicinsku dokumentaciju i dobro je da i školski liječnik preeporuči asistenta, kao i svi ostali stručnjaci koji se bave s djetetom (defektolog, logoped, fizijatar, tiflopedagog).
Postoji i ograničenje tjedne satnice koju grad plaća.
Koliko čujem, grad ukida i prijevoz djece, sada daju samo djeci čiji su roditelji invalidi ili samohrani ... Roditelji iz moje udruge su čak i spremni plaćati prijevoz, samo da im grad preveze djecu.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Sandra028 » 30 kol 2010, 10:50

mislim da ovo sa asistentom ide samo "ako se sve poklopi". mi smo doslovno morali odustati od m.j.zagorke jer nas je grad odbio- ili školu. doduše, škola je tražila dva asistenta, i dr. šk.medicine, i imali smo sve papire, no odgovor je bio ne. toliko o tome. nadam se da roditelji s jednim djetetom imaju više sreće.
a što se prijevoza tiče, naš zahtjev, zahtjev škole je još na razmatranju u ministarstvu znanosti, obr. i sporta- ne mogu se dogovoriti koje ministarstvo će platiti taj prijevoz. i ja sam učinila isto, ponudila da plaćam dio prijevoza ,samo da ih škola prevozi. vidjet ćemo što će biti :loce
http://i267.photobucket.com/albums/ii29 ... no9pb5.jpg
+BRUNO, 10.05.2008.
"...Da te bar mogu poljubiti
Bez loših sjećanja na hladna proljeća
Bez slike stradanja
Što se baš na nas zalijepe..."
Sandra028
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 31 kol 2010, 09:39

Ima li netko iskustva gdje grad nema sredstava za plačenje asistenata u nastavi ( manje sredine ).

Kako se uspije realizirati asistent na neki drugi način? Da li preko projekata Udruge, da li možda može škola tražiti financiranje od strane ministarstva :dunno
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suzaks » 31 kol 2010, 11:51

flipper je napisao/la:Ima li netko iskustva gdje grad nema sredstava za plačenje asistenata u nastavi ( manje sredine ).

Kako se uspije realizirati asistent na neki drugi način? Da li preko projekata Udruge, da li možda može škola tražiti financiranje od strane ministarstva :dunno

Mi već dvije godine plaćamo sami - imamo sreću šti je ta L. cura stvarno prekrasna mlada osoba, tak da mi nije žao ni kune....ona joj je prvenstveno fizička pomoć, ali kad nema sat pomogne joj i u školskom gradivu...prepiše ono što L. ne stigne...
...i tak....skoro kao kompletni osobni asistent...
...ali rado bi da plaćanje lagano preuzme netko drugi...
Svi pregovori s ministarstvom odvijali su se na način da su oni napisali zakon, ali zapošljavanje i plaćanje nije definirano pa nek to preuzme grad...grad se opet izvlači da nigdje nije definirano da oni trebaju išta plaćat - kao što ustvari i jest... :loce
I tak...
Idem pisat sad ozbiljno pismo gradu!
Bem ti život u vječitom žicanju stvari koje bi trebale biti regulirane zakonom!
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 01 ruj 2010, 10:41

Svaka čast kako to uspijete ... a i predpostavljam da cifra i nije baš mala. :/
i molim te reci još, kada vi sami financirate da li škola treba neko odobrenje od ministarstva da cura bude s djetetom na nastavi ili je to vaš dogovor sa školom i da li ste osobu našli- preporučili vi roditelji ili škola? hvala
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suzaks » 01 ruj 2010, 11:15

flipper je napisao/la:Svaka čast kako to uspijete ... a i predpostavljam da cifra i nije baš mala. :/
i molim te reci još, kada vi sami financirate da li škola treba neko odobrenje od ministarstva da cura bude s djetetom na nastavi ili je to vaš dogovor sa školom i da li ste osobu našli- preporučili vi roditelji ili škola? hvala

Po preporuci jedne prijateljičine prijateljice koja je znala djevojku koja završava studij pedagoškog smjera, a radila bi tu zadnju godinu studiranja....Sasvim slučajno - samo telefonskim razgovorom i jednim susretom gdje su se ona i L. upoznale...I tak - na kraju su svi zadovoljni ...Škola se nije ništa uplitala puno jer njima ovak izgleda odgovara (iako su kao razgovarli s gradom da se to isfinancira, ali nikad ništa od toga), a MInistarsvu se lagano hebe (da prostiš na izrazu)...
Znači kod nas ispada da ne trebaš ništa! Može ti valjda bilo tko doći s ulice! :loce
Ne znam, mislim da ovisi o ravnatelju škole - ako se osobno založi da istjera mak na konac, možda se može dogovorit sa institucijama koje financiraju školu!
U ZGBu postoji projekt preko Idem - i to mi se čini da ne sa svim školama!
U našim školama brojkom i slovima (ima ih 4 osnovne + 4 srednje) nema NIJEDNOG osobnog asistenta!
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 02 ruj 2010, 04:37

hvala suzaks

Jučer sam saznala da projekt za asistente u nastavi koji je moja udruga slala prema ministarstvu nije prošao ... financiranje od grada isto nula bodova :/
uf, a toliko sam bila optimistična...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 20 ruj 2010, 10:46

evo imam ja još pitanja u vezi asistenta u nastavi...

da li može dijete (prvašić ) dobiti asistenta od prvog dana školovanja ili koji dan kasnije ili je uvijet da prođu 3 mjeseca tj. da završi opservacija

tako mi kažu, je to tako???
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 20 ruj 2010, 11:13

mi smo dobili 1. dana
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 20 ruj 2010, 11:53

hvala, znači da može, a kod nas postavljaju taj uvijet jer ipak od njih tražim novčeke a oni ako več budu i plačali ( nadam se da budu ) daju si za pravo da mogu i uvjetovati što i kako i kada ...
ma sve je to ok, ali ako se može od prvog dana zašto nas onda tako drže iako imamo rješenje "službe za društvene djelatnosti" da nam je asistent potreban.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.