Sada je: 17 tra 2026, 16:18.

Mala kuća

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Mala kuća

PostPostao/la danijela81 » 01 ruj 2010, 14:31

sada je to mali dom. možda si zvala na krivi telefon? počeli su raditi, inače ne rade prek ljeta.
i mi ćemo ići uskoro
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la danijela81 » 01 ruj 2010, 14:39

danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Miki » 01 ruj 2010, 15:11

mi smo bili u Maloj kući prije 4 godine i bili smo preprezadovoljni :klanja

dobili smo izvrsne savjete i objašnjenja pojedinih vježbi, početno su nam pomogli puno više nego na Goljaku i uvijek ću im biti zahvalna :srca

poslije više nismo išli kod njih jer je N. počela pratiti pogledom i vid je bio OK pa smo dalje nastavili vježbe samo na Goljaku
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la thinkPINK » 01 ruj 2010, 15:29

Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danijela81 » 01 ruj 2010, 15:39

mmar šaljem ti pp :mah
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Miki » 02 ruj 2010, 09:24

mmar, mi smo bili kod njih s neka 3 mjeseca (korigirano 1 - N. je nedonošče), nakon pregleda na Goljaku na kojem je fizijatrica dala grozne prognoze (N. se jako izvijala, bila asimetrična i nije uopće pratila pogledom igračke)

onda smo igrom slučaja dospijeli u Malu kuću tjedan dana kasnije i preporodili se svi skupa :klanja
za početak su nam cure stavile neke naočale s kojima smo vidjeli onako kako bi u toj dobi N. trebala vidjeti svijet oko sebe (ako je sve OK) i osjetili na koju udaljenost joj uopće trebamo stavljati poticaje.
dobili smo savjete u kojoj dobi počinju primijećivati koje boje i na njihov savjet smo isprintali razno razne crno-bijele šare, zalijepili na karton i napravili onako kao policijske palice i s tim joj poticali praćenje - i stvarno, to je htjela pratiti, za razliku od igračaka koje je uopće nisu zanimale.

pokazali su nam vježbe, objasnili što znači centralni položaj za razvoj centralnog živčanog sustava, napisali na papir koje vježbe trebamo raditi i kako i još nam iskopirali slike kako to treba izgledati :klanja
pokazali su nam kako da je stavljamo u prstenasti jastuk koji je drži u kifla položaju i posudili nam taj jastuk preko ljeta dok oni ne rade :srca

objasnili su nam važnost raznih poticaja, od dodira raznih materijala po koži do okusa kad malo naraste
pokazali vježbice za vježbanje žvakanja

dobili smo savjete kako joj privući pažnju predmetima i zvukovima i kako je opustiti i dobiti na vježbanje
dobili smo objašnjenje zašto nije dobro da joj previše potičemo potrbušni položaj jer ga ima iz izvijanja, a kad je stavljamo u taj položaj, kako da je stalno ispravljamo da bi bila u pravilnom potrbušnom položaju
dali nam neke konkretne savjete kada i koliko zapravo treba vježbati

i ono najnajvažnije - smirili su nas :klanja
konačno smo dobili odgovore na neka pitanja i dobili smo nadu da se nešto ipak da napraviti
dali su nama roditeljima snage za sve ono što nas je još čekalo jer smo konačno znali i značenje svega što radimo

posije ljetne pauze smo otišli još jednom do njih da je pogledaju, dobili smo odlične savjete kako dalje i oprostili se od njih jer je u međuvremenu N. počela pratiti pogledom sukladno svojoj dobi, vidjelo se da nema težih oštećenja vida i mi smo oslobodili svoj termin za one kojima je taj termin trebao više nego nama, a u isto vrijeme dobili smo novu fizioterapeuticu na Goljaku (Almu :srca :klanja ) i sve nam se nekako poklopilo

znam da ste vi već preveliki za ovo što smo mi radili, pišem sve ovo za eventualne mame malih beba koje će ići tamo a tebi da vidiš malo njihov princip rada - uglavnom, njima apsolutno sve pohvale s moje strane, mislim da bi naš napredak bio puuuno sporiji i lošiji da nismo bili kod njih baš u tim za nas najkritičnijim mjesecima
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la danijela81 » 02 ruj 2010, 13:40

mmar, jesi zvala?
mi imamo pregled u Vinogradskoj 09.09. u 12h, pa su nas nekako ugurali u 9.30h, ali samo za procjenu vida. rekli nek ponesemo 250kn.
ja sam htjela i procjenu motorike, i psihološku procjenu, ne znam ni kako će obaviti jedno bez drugoga, vidjet ćemo.
frendica je sve tri procjene platila 550kn.
negdje mi je ostalo u sjećanju da oni koji su iz Zg ne plaćaju, a nama su rekli da ćemo platiti :dunno (još uvijek smo prijavljeni na adresi u zg)
i mislila sam da to malo dulje traje, ali rekli su da ćemo stići na pregled...
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nadicab » 02 ruj 2010, 14:29

ne, sva djeca koja nisu u njihovom programu tj na dnevnoj bazi, plaćaju.
I mi smo pred 4 godine platili tu procjenu koja je trajala 2x1,5h (u dva dana sat i pol).
Ne znam da rade psihološku procjenu jer nisam znala da imaju psihologa?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la danijela81 » 02 ruj 2010, 14:39

ne znam detalje, uglavnom, frendica je bila neki dan, i rekla da su obavili procjenu vida, motorike, i psihološku procjenu, sve za 550kn.
baš ću je nazvati i pitati detalje
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la danijela81 » 02 ruj 2010, 14:46

a ovdje piše da imaju psihologa :dunno
http://www.malidom.hr/o-nama/strucni-tim/
a možda su maloga pregledali logoped ili defektolog, pa je ona to tako protumačila
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nadicab » 02 ruj 2010, 15:56

šteta što u popisu stručnog tima ne piše i njihova naobrazba; ovako su mi neke osobe ne prvu loptu nepoznate.
Nego, koje su to 2 udruge s te stranice?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Daisy » 02 ruj 2010, 21:41

Mi smo u njihovom redovitom programu, i jako smo zadovoljni.. :) Teta Sabina Šimić je psiholog. :up
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 02 ruj 2010, 23:11

ma mi tam idemo od rodenja..a mali sad ima 7 godina..svi su mi predivni i ja sam jako zadovoljna s njima..svima bih preporucila..kod njih se bas osjeti onaj ljudski pristup..
nego,ja sam danas googlala i nisam uspjelanaci fiksni tel na netu ali eto zahvaljujuci vama sad iam neki broj..moram zvati da vidim jesu li poceli raditi..koliko vidim-vi velite da jesu...pa da pitam kad krecemo,u koju grupu,kojim danom..koliko se sjecam prije nisu pocinjali sa skolskom godinom,uvijek je nes kasnilo..ali takoder su prije znali dati,na kraju godine-postom-papircek na kojem pise kad se pocinje sljedece godine a sad eto nista..tak da neam pojma kad sta..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 07 ruj 2010, 12:15

mi krecemo sljedeci utorak..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 07 ruj 2010, 13:15

mi smo u četvrtak na procjeni, javim detalje!
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plava » 16 ruj 2010, 07:47

Može jedno pitanje...moj sin treba senzoričku integraciju, a nema oštećen vid, u Centru za soc.skrb sam dobila informaciju da bi možda ga i u Malom domu primili...dali je to točno? Na koji način se dolazi u Mali dom, isključivo sa uputnicom il? Dali rade i popodne?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 16 ruj 2010, 17:58

sumnjam da bi primili nekog bez ikakvog ostecenja vida..ali nemoj me drzati za rijec,provjeri sama..
u mali dom se uopce ne dolazi sa uputnicom..a koliko znam rade normalno radno vrijeme do nekih 16h..mozes ih nazvati i pitati sve sto te zanima..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 16 ruj 2010, 18:50

lulamae je napisao/la:sumnjam da bi primili nekog bez ikakvog ostecenja vida..ali nemoj me drzati za rijec,provjeri sama..
u mali dom se uopce ne dolazi sa uputnicom..a koliko znam rade normalno radno vrijeme do nekih 16h..mozes ih nazvati i pitati sve sto te zanima..

ja znam jednu mamu koja je išla u malu kuću a dijete joj nema nikakvo oštećenje vida...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 17 ruj 2010, 15:13

ja ne znam za to..
..a cula sam da su cak razdvojili neku bracu(sestre) jer je jedan imao dobar vid a drugi ne..tako da je jedno dijete islo u malu kucu a drugo na goljak..bar se tak nekak sjecam..
al zato sam ti i rekla da sama provjeris da li primaju ili ne..
a kaj se tice placanja..kad smi mi isli prije par godina,nismo nis platili..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 17 ruj 2010, 22:01

ma mogu reči da sam polako umorna od svih tih ispipkavanja i ispitivanja...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lea.marijela » 04 lis 2010, 22:33

Moja Lea također pohađa poludnevni program u Malom Domu- najmanja grupa i posebno za ovu godinu mogu iznjeti hrpu, HRPU pohvala. Zaista su jako organizirani, prošla je godina bila uhodavanje no od jeseni smo krenuli punom parom. Svako djete uistinu ima individualni program za svaku terapiju. Nude hrpu programa i terapija i zaista su u tome dobri, educirani i izuzetno se trude. Naravno to donosi i rezultate.
Posebno bi htjela istaknuti da na kraju godine djete dobije procjenu postignutog od svakog terapeuta s kojim je radilo posebno i to u pismenom obliku!!!!

Još od prošle godine imaju psihologa.

Nebi ih mjenjala za ništa :kiss
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela81 » 04 lis 2010, 22:56

ja sam zaboravila napisati naše iskustvo...
bili smo samo na procjeni vida. nakon operacije, kad se oči oporave i kad malac ponovo krene s lećama, ćemo ponoviti vid, i još napraviti procjenu motorike.
vid je za sad dosta loš, rekla mi je oko 5%, ali da s lećama možemo očekivati puno bolje rezultate.

a pristupom i načinom rada sam oduševljena!
prvi puta da je Vjerana netko promatrao, radio s njim, a da je on zbilja surađivao, i ne samo to, bilo mu je zabavno. nisam mogla vjerovati.
testovi uglavnom i jesu napravljeni kao igra, ali "teta" (ne znam kako bih ju oslovila) koja je to radila potpuno ga je prokužila, prilagodila se njemu, spustila skroz na njegovu razinu, i sve je izgledalo kao da on vodi tu igru.
ma imam samo riječi pohvale za to kratko iskustvo. vidjet ćemo za dalje.
za sad su nam pokazali kako da vježbamo doma, a sve ostalo ćemo se dogovoriti kada se napravi druga procjena.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nadicab » 04 lis 2010, 22:59

baš mi je drago da ste zadovoljne :joy
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.