Sada je: 03 kol 2026, 19:44.

uspavljivanje

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: uspavljivanje

PostPostao/la Liv Tyler » 01 ruj 2010, 15:19

J se uspava na ciki. A što kad cike više ne bude? Sa G i ja moram leć pokraj da bi zaspala, ali do kada?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la kalea » 01 ruj 2010, 15:36

Liv Tyler je napisao/la:J se uspava na ciki. A što kad cike više ne bude? Sa G i ja moram leć pokraj da bi zaspala, ali do kada?

E to i mene zanima, da ne velim brine. Jer nema niti bočicu niti nekog plišanca, a više neće ni dudu. A neće ni da ja ležim pored nje i dragam je. Dolazi u obzir samo cica ili ev. nosanje.
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la enabacko » 01 ruj 2010, 21:44

Starija ima skoro 6 godina i do pete godine uspavljivanje je bilo čitanje priča koje ona izabere, sada ide u krevet bez ikakvog uspavljivanja iako dosta često traži da se malo legne kraj nje i pomazi.
Zvrk ima 14 mjeseci i njegovo uspavljivanje je najčešće bilo bočica kamilice a zadnjih dana samo legne na naš krevet okrene se na trbuh i zaspe u 10 sekundi, odmah ga se prebaci u krevetić i to je to. Nadam se da će ovaj ritual potrajati bar još neko vrijeme.
Ena 31.10.2004.
Roko 20.06.2009.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 01 ruj 2010, 21:58

kod nas nema uspravljivanja više, ni danju ni noću. duda i tješilica, poza na trbuhu i izađem iz sobe. većinom zaspe sam i to odmah. ako ne onda uđem i držim mu ruku na leđima dok ne zaspe.
druga je stvar kad se probudi slučajno ili namjerno u toku noći ili dnevnog spavanja..... :ne onda nosam, dojim, ljuljam.....
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Balu » 03 ruj 2010, 00:17

Na siki zaspe prije nocnog spavanja, po danu recimo u kolicima ako se voza. Nije jos zaspao "sam od sebe".
slika
Balu
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Arkana10 » 07 ruj 2010, 22:48

help - kako uspavati 1godisnjaka bez cice? Moj maleni se uspavljuje samo sa mnom. Kako ga cuva moja mama imamo problem jer on zeli dojiti dok se uspavljuje. Moja mama je danas probala sve i price i da legne, i vozanje kolicima i nanasanje nista nije pomoglo. samo je plakao i zvao me. zaspao tek kad sam dosla sa posla. na sisu, naravno.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Balu » 07 ruj 2010, 22:59

Pored sike i kolica, E skoro sigurno zaspi u autu kad se vozamo i vrijeme mu je za spavanac.
Lazne dude nemate, jel?
Nadam se, da ubuduce necete imati problema odnosno nadjete recept za spavanje. :hug
slika
Balu
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 07 ruj 2010, 23:26

Nama je pomoglo samo vrijeme. Kroz par dana je skužio da se kod čuvalice ne može sisati i onad bi zaspao na rukama...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la danijela81 » 07 ruj 2010, 23:36

vjerojatno mu nedostaješ i ti i cica, pa ne želi zaspati. bit će bolje s vremenom :hug
a do tad, nek mu baka pokuša skrenuti misli nečim što ga zanima i što voli slušati.
moja mama je u toj dobi Vjerana uspavljivala brojalicom kojoj smo se mi svi smijali, ali je palila svaki put.
govorila je "bila jednom jedna krava koja kaže muuuuuuu, bila jednom jedna koza koja kaže meeeee..." i tako opjevala ona i štalu i kokošinjac, čitavo dvorište, pa livadu i pašnjak, prebacila se na kućne ljubimce, ponovila sve ako je trebalo i Vjeran bi zaspao.
nekad su palile i pjesmice koje su sadržavale barem nekoliko riječi koje bi on jasno razumjeo, otkrila ih je isto ona metodom pokušaja i pogreški, na točno određene bi prestao histerizirat (npr. "ima jedna kućica" - jer se igrao s nekakvom igračkom koju smo zvali kućica).
a ti svog malca najbolje poznaješ, znaš što ga još zanima osim mame i cice, pa pokušaj nešto s bakom smisliti
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la latica » 28 ruj 2010, 11:40

arkana - ja bi ti samo htjela reći da sada kada vam je već teško s uspavljivanjem i to će potrajati dok ne nađete novi ritual koji će zamijeniti ciku i tebe osobno, bolje izaberite neki koji će vas koštati manje živaca ubuduće. hoću samo reći da ako ga sad naučite da zaspe u kolicima ili još gore u autu, to će on povezati s uspavljivanjem i šta ćeš onda kad ne bude mogao u kolica jer je vani ružno vrijeme i sl. kad se već mučite, probajte naći neki ritual koji će vam dugoročno odgovarati. jer on je naučio zaspat na cici i sad ga ti učiš da zaspe drugačije. on će se naučit onako kako ti odrediš. ne bi htjela zbučat kao da je to samo tako i lako pa ja sad prodajem pamet, ali uspavljivanje je u biti navika i uči se.
ako ti još uvijek zaspi na cici probaj ga lagano probudit i spustit u krevetić da zna da ga spuštaš jer ako povremeno opet bude zaspivao na cici ništa ga novo ne učiš nego da plače dok ti ne dođeš i daš cicu.
ja sam M od rođenja stavljala u krevetić i pustila bi ga u mraku malo da bude sam dok zaspe (nikakav mobil i noćna svjetla i sl), ako bi se javio došla bi i mazila ga, ali u krevetiću i sl. i uvijek smo slušali isti CD MOzartovih uspavanki još kad bi krenulo kupanje, pa papanje i krevetić. ja sam znala imat dojam da ako dođem odmah kad on krene nešto mumljat kad ga ostavim u krevetiću da mu zapravo smetam da zaspe jer se onda opet usmjeri na mene. s druge strane ne bih ga nikada pustila da tako mali plače, ja bi bila uz njega ako bi se rasplakao, ali je on bio i dalje u krevetiću. znala sam i zaspat na krevetu pokraj dok se držimo za ruke. dobro, to je sve i individualno i ovisi i o djetetu, ali mi stvarno nemamo problema sa noćnim spavanjem od samog početka (puj puj puj) - ja ga sada kad opere zube, stavim u vreću, pusa, molitva i laku noć, on ostane sam, duda i zaspe nakon nekog vremena - nekad odmah, nekad nakon 10 minuta, ali ja mu ne trebam. zato i kad se probudi po noći, on ne zove, nego se opet sam uspava dalje.
kažem, dijelom je i on vjerojatno takav, ali sigurna sam da je dijelom i naučen tako jer da sam ga ja od početka uspavljivala na rukama, tako bi se i naučio da se uspavljuje.
znam da ti je teško i bit će ti još teže neko vrijeme jer si iscrpljena i od posla i teško ti je jer nisi stalno s njim kao do sada, ali za njega je bolje da se tu "osamostali" jer ti nikako ne možeš uvijek biti s njima. :hug
slika Moja 3M
latica
Bigul

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.