Sada je: 15 kol 2026, 01:16.

olja je napisao/la:a jeste li probale pohati sa smjesom od brasna i vode ili brasna i vrhnja pa u mrvice?
mislim da sam tu negdje čitala o tome.

Malo jest osjetljivije od običnog pohanja, moraš paziti kad okrećeš, ali dobiješ koricu.
No nemoj očekivati da ti ispadne kao normalan "poh" jer neće, to je potpuno drukčija korica.

Il probaj na tavi, ko ti kaže da ja nisam jednostavno nesposobna. 

)

Ja filete ribe recimo paniram mlijeko - kuk. brašno - mlijeko - kuk. brašno (u koje umiješam origano i malo bosiljka).

pa mi sve bude žao da ih jedemo samo za vrijeme nekih proštenja ili za trajanje velesajma. Čini mi se da to nije nešto komplicirano i da bi se moglo napraviti u "kuhinjskoj verziji" jer su mi jako slične po ukusu hercegovačkim uštipcima 

ančica28 je napisao/la:
Sastojci: 1 kg mekanog brašna, 2 žlice ulja, 1 žlica soli, 1 kvasac, 1 jogurt, 2 jaja, malo šećera, 0,45 ml mlijeka, 1 prašak za pecivo
Priprema: malo mlijeka, šećer i kvasac izmiješajte. Pustite da se kvasac digne. U brašno umiješajte ostale namirnice te dodajte mješavinu kvasca te zamijesite tijesto. Od takvog tijesta možete raditi sve dizano (krafne, kiflice, tijesto za pizzu,...). Umotano u foliju, tijesto može stajati 14 dana u frižideru, te mj dana u zamrzivaču.

ono što sam ja radila za prve rođendane (i prve moje torte) je turbo jednostavno - a to su zeko, leptirić i vlakić.
Ispečeš običnu najobičniju okruglu tortu, odrežeš sa obje strane od kruga identične (i na istom mjestu i s jedne i druge strane!) - uši (nožem capneš tako da bude u obliku lista, kužiš).
Samo dva reza nožem i dobila si uši koje staviš na vrh glave, a ovo što ti je preostalo od kruga (dva udubljenja, sa svake strane po jedan) je oblik zekine glavice.
Za leptira - prerežeš okruglu tortu po pola, okreneš polovice tako da se okruglim dijelom dodiruju (kužiš?) i dobiješ krila leptira.
A od dva-tri rolata možeš napraviti vlakić s puuuuuno vagona

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.