Sada je: 17 tra 2026, 20:44.

Školarci 2010/2011.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Školarci 2010/2011.

PostPostao/la IRENA » 21 kol 2010, 13:08

Evo - mi već odbrojaavamo dane do početka nove školske godine. Četvrte po redu - huuuj kako vrijeme ide.
Danas se spremamo pisati imena na knjige .Jan je i u II.i III.razredu sam napisao svoje ime na naljepnice - no ove godine bubnuo da neće - ja velim " Oooo hoćeš-hoćeš! :sumo a on slegne ramenima i veli:
" Pa zakaj - ionako me svi poznaju i znaju da sam JAN :dunno
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Školarci 2010/2011.

PostPostao/la MAJA Skopje » 21 kol 2010, 14:30

Evo i mi da se prijavimo. Jos malo pa III razred. Uf kad se setim samo kako sam se tresla kad je polazio u I razred. Ipak ove godine ce biti jako optereceni i plus nastava ce biti u smjenama. Videcemo kako ce to podnjeti.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 21 kol 2010, 21:26

I mi smo 4. razred :dada ali ove godine imamo nastavu od pol 1 - pojma nemam kako ćemo uskladiti sve obaveze, niti moje radno vrijeme :roll
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 23 kol 2010, 07:33

Prijavljujemo se i mi ... dakle, Luka je prvašić, torbu imamo, knjige čekamo ... Luka se veseli a kako je meni ...uf ... nemoram reči, sve znate...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suzaks » 23 kol 2010, 09:47

IRENA je napisao/la:Evo - mi već odbrojaavamo dane do početka nove školske godine. Četvrte po redu - huuuj kako vrijeme ide.
Danas se spremamo pisati imena na knjige .Jan je i u II.i III.razredu sam napisao svoje ime na naljepnice - no ove godine bubnuo da neće - ja velim " Oooo hoćeš-hoćeš! :sumo a on slegne ramenima i veli:
" Pa zakaj - ionako me svi poznaju i znaju da sam JAN :dunno

:rolf :rolf :klanja
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MAJA Skopje » 23 kol 2010, 11:59

Srecan polazak u skolu i drz te se !!!! Flipper :hug
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sandra028 » 23 kol 2010, 22:23

prijavljujemo se i mi, trojčeki se spremaju u prvi razred :klanja
http://i267.photobucket.com/albums/ii29 ... no9pb5.jpg
+BRUNO, 10.05.2008.
"...Da te bar mogu poljubiti
Bez loših sjećanja na hladna proljeća
Bez slike stradanja
Što se baš na nas zalijepe..."
Sandra028
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 23 kol 2010, 22:54

Samo naprijed naši trojčeki :)
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 26 kol 2010, 16:04

Sandra sretno i njima. Imamo puno prvacica ove godine. :joy
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MAJA Skopje » 01 ruj 2010, 12:11

Podizem topic da cujemo utiske nasih djaka prvaka.
Mi bili danas od 7:30-8:45. Pricali o tome kako su se proveli na letnjem raspustu.
I toliko.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 01 ruj 2010, 21:37

U CRO škola počinje 6.9.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 03 ruj 2010, 19:04

Opa pa vi ste povlasceni. :mrgreen

Mi smo jucer dobili knjige. Inace u nasoj lepoj zemlji Makedonija daju ucenicima besplatne knjige. I evo vec danas sa rancem na sebi i poceli prvi pravi casovi.
A vi uzivkajte jos malo. Pa od ponedeljka cekamo vas na raport.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MMI » 03 ruj 2010, 19:53

blago vama kad vam daruju :dada
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 04 ruj 2010, 13:36

Evo i nas.
Junior je ove godine drugi razred.Saznala sam da ostaju u istoj učionici jer su ove godine sve škole ( bar kod nas) upisivale veći broj učenika pa su im dosadašnje prostorije za prvašiće premale- meni super jer je krasna učionica.
Ljeto je bilo burno ( operacija, bolesti...) ali najviše zbog borbne za asistentom.
I uspjeli smo! :zivili
06.09. juniora u školi dočekuje asistentica. Upoznali smo se i sve OK.
Grad je osigurao 15 asistenta za 13 klinaca i mi smo među njima.
Ova godina nam samo može biti lakša od prve.
Držite nam fige ! :klanja
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 04 ruj 2010, 16:29

Sretno svima....
I mi nestrpljivo čekamo početak nastave, danas smo omotali sve knjige, bilježnice, nalijepili sličice...i možemo krenuti..
Dakle - ove smo godine u 2. i 5. r. osnovne škole, u 2. i 4. r. Centra za odgoj i obrazovanje i u 2. gimnazije (ona uči sama :mrgreen ).......
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dinkic » 04 ruj 2010, 21:14

Jos jako malo, uzivali smo u igranju, odmaranju. Knjige nabavljene jos u lipnju, mama mudrovala kako sloziti materijale za ucenje. More nam je bilo hladno i sad jedva cekamo da skola pocme i plivanje nedjeljom.
Uzivali smo u pijesku puno, puno, u gradjenju brda (Medvednica, Sljeme, pa i Velebita), ali i kopanja rijeke (Save, a nekad i Mreznice), malo ponavljali i ucili PID kroz igru.
Kvacice i dalje glavna igracka, na upit koliko ih ima, iz topa kaze tisucu. (naucili smo stotice i naravno tisucicu pa je sav vazan).
Upoznali smo novu asistenticu, a na druzenje nam dosla i bivsa, uzivao u obje. I novu i bivsu je sam vodio do svoje skole, da ju nova vidi, a bivsa da se podsjeti, bio je sav vazan, mama i tata su bili u drugom planu.

Sretno svim skolarcima, mama i tata, uciteljima i svima u skoli, jos jedan nova godina puna izazova.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la nora28 » 07 ruj 2010, 22:39

I mi se prijavljujemo i pozdravljamo sve naše velike i male školarce i kako Eva kaže, prebrzo mi je prošlo ljeto.... :mah Idemo u nove velike i male pobjede!
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 08 ruj 2010, 08:20

Polako se uhodavamo - imamo novu asistenticu pa će nam trebati malo vremena da sve uskladimo. Jučer je Jan odmah po povratku iz škole rekao da ima DZ iz HRV pa smo se odmah prihvatili posla. U školi je dio zadaće već bio napravio ali tako neuredno da sam odmah zaurlala da se tako ne boja i ne brlja u 4.razredu - pa je radila gumica sve u 16 :angry - dalje se trudio i u pisanju i u bojanju ali je prokomentirao:" Jooj mama - ti opet po starom - dereš se - mislio sam da si se promijenila?!"
Vito je zadovoljan ( za sada) jer se visinom malo približio ostalima iz razreda (ne i težinom). A Gita je počela izjutra pakirati svoj ruksak i spremati se u školu...
Ujutro je prava ludnica - svi urlamo,svadjamo se,motamo i jurimo stanom. A baš u Janovoj zadaći tekst o budjenju i spremanju obitelji za svakodnevne obveze. I tamo rečenica s kojom sam se posve poistovjetila:
"Gdje mi je pernica" -viče dječak.
"Gdje mi je mobitel?"- urla tata.
"A gdje je moj život?" - zajauče mama.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 09 ruj 2010, 09:52

"Gdje mi je pernica" -viče dječak.
"Gdje mi je mobitel?"- urla tata.
"A gdje je moj život?" - zajauče mama.

:zivili

Aina krenula u vrtic i jako je sretna, ide sa djecom iz svoje generacije i nadam se da ce puno od njih nauciti. Ona je spretna i sve moze kako i oni, samo sto ne govori a oni vec u punim recenicama pricaju. Ovog ljeta je progovorila malo vise, uglavnom na obrazac, "Maks ----- (zapovijed)." Pa vice "Maks dodi", "Maks sjedi", "Maks ne ne". Jako voli njemu sefovati :) On je to sve dopustio preko ljeta ali sada je i njemu dosadilo pa je malo krenulo fizikalije izmedu njih dvoje, guranje, stipanje itd :roll A obadvoje su sarmeri i znaju izvuci smijeskom i pogledom tocno sto zele od bake i tete i ostali. Mama i tata za sada ne padaju na te fore... :cool

Krenuli smo opet kod logopedice u Vrbanima i Aina toliko voli ici da kada je vrijeme za otici kuci ne da se van iz prostorije.

Sretno nasim skolarcima, pratimo vas iz dana u dan i razmisljamo kako ce i nama biti! :mah
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 09 ruj 2010, 12:44

F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la flipper » 13 ruj 2010, 10:37

Nama prvi tjedan bio skračen i laganini i prošao je dobro. Čak i zadače rješavao ok, grafomotorički napravi kako može ali nekako napravimo ono što se traži ( inače, gledam ostalu dječicu i čudim se, divim se kakvim oni sve danas znanjem pršte več u prvom razredu ), ma znam da je to sad tak ali ja si to sa mojim malcem nisam mogla zamisliti a kada mi drugo djete krene u prvi vjerojatno mi to neče biti novost jer su sada takve generacije i to je to.
Učiteljica mi se sviđa, još se nismo totalno sve u detalje dotaknule ali mislim da čemo izgraditi dobar odnos i komunikaciju.
operacija asistent još traje tak da tu još nema novosti, nadam se da čemo uspijeti ali neznam kada. Pod odmorom skoknem do škole, sva sreča nije daleko... budemo vidjeli kako če proči ovaj tjedan koji je sada več ozbiljniji i odgovorniji. :mah :mah
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la camelia » 19 ruj 2010, 17:00

:mah svima,
malo da se javim jer je situacija u kuci za pamcenje.... :shock najmanja spava,a starije dvije su sa tatom u kinu .
Petra je krenula u prvi razred,u zadnji cas smo se iz Zg prebacivali u Dubrovnik,no dobro,to smo sve zbavili,dobili asistenticu...i krenulo je.Za sad je sve ok,P ujutro veselo krece,na nastavi je dosta aktivna,dize ruku za javiti se kad uciteljica nesto pita,djeca su je dobro prihvatila,jedini problem nam je vjeronauk...cim vidi casnu sprema knjige u torbu i govori da ide doma.Neznam kaj joj se zamjerilo,rekla mi je da je vjeronauk dosadan :lol ,probat cemo jos sutra pa cemo vidjeti kaj bu ispalo.
Do 11.30h je u skoli,popodne ima plivanje 2xtj.,ici ce i na ples u skoli koji ce voditi njena uciteljica,a biti ce odmah nakon nastave,i to mi je super da je nemoram voditi negdje drugdje.
Narasla je i dosta se uozbiljila,idemo po malo pa dokle stignemo.

Vidim da Jan i dalje ima teske provale,Filipa smo vidli na moru....on je zbilja puno napredovao u svemu.

Svima drugima :mah ....a onima koji su jos u vrticu....uzivajte!!!
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 20 ruj 2010, 10:01

jao camelia, pa i ti imas skolarku :kiss

jos kad bi i slicku stavila :D :mrgreen
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la camelia » 20 ruj 2010, 22:33

Joj,Domi...ti kaj da si zaboravila da mi je to spansko selo.Mogu ti jedino smsati :D
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 21 ruj 2010, 22:47

Camelia, meni se ovaj dio o vjeronauku posebno svidio. Razumijem da ljudima koji su vjernici ovakvo ponasanje moze predstavljati upitnik. No, meni kao nevjerniku je to bas simpa. Doduse, nisam bila te srece da mi dijete ne voli vjeronauk. Dapace, marti je vjeronauk uz odmor najdrazi predmet. A krenula je na nagovor uciteljice da se dodatno ne razlikuje (sve na moju veliku zalost). Naravno da vjeronauk s njom ucim ja pa se dodatno svako malo iznerviram. Ove smo godine prvopricesnici i sad mora i u crkvu. Kao da nam je to uza sve obaveze lako uskladiti. Pa se trazila zupa s dobrim svecenikom pa jos da je i subotom. Sve bih dala da je marta dosla do petrinog zakljucka. Nekako, s tim vjeronaukom ja imam najvise problema. No, jednom kad se krene, nema povratka.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 22 ruj 2010, 09:31

Denisu je vjeronauk najdraži predmet i jedini iz kojeg sve odmah zna i razumije :conf Posljedično, mmm se mora svake nedjelje ustajati i voditi maloga u crkvu; kada sam mu rekla da mu je netko pred oho-ho godina to prorekao, sigurno bi ga proglasio ludim :lol
Jučer pale prve 5; njemački i matematika :znoj
Ubija nas ova smjena jer on ujutro ima 1h fizikalne, 0,5 sata stajalice, 1 h radne terapije i još mora odraditi bar nešto učenja, pa juri u školu. Poslije škole je podosta umoran, a onda treba i opet učiti i pisati zadaću :roll
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la camelia » 22 ruj 2010, 14:45

martina mama....eto...u ponedjeljak opet isto,cim je vidjela casnu na vratima....pocela spremati knjige i ode ona.Nekaj joj se zamjerilo i gotovo,a mi je necemo siliti.Mi jesmo vjernici,nije da redovito idemo u crkvu,ali djecu odgajamo u tom duhu.....kaj se tice P ona taj sat moze bolje iskoristiti.....napisati dz sa asistenticom,otici kod logopeda i sl.A mozda jednog dana dobije zelju da ostane na vjeronauku.Al i meni je smjesno kak reagira na casnu.Mozda bi se i casna mogla malo potruditi i pribliziti djetetu :dunno

nadice...zbilja vam je satnica gusta.P ima stalno ujutro skolu i to mi je super.Popodne 2xtj.logop. i 3xtj.plivanje + kaj ja jos s njom pisem dz i prodjemo sve kaj su taj dan radili u skoli.
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 24 ruj 2010, 09:33

Camelia, moja baka je bila vjernik i mene kao malu vodila sa sobom u crkvu. Buduci da je to meni bilo dosadno, ja bih se izasla igrati ispred crkve. Tu je jedna casna svaki dan mela dvoriste i vikala na nas djecu. U onoj crnoj odori, s metlom u ruci i jos vice. I danas mi se cini da joj je malo falilo da zajase metlu. Zato, ja razumijem Petricu i njeno vidjenje casne.
Sutra nam u crkvi pocinje vjeronauk. Marta jedva ceka. :-)
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 ruj 2010, 09:40

mi trebamo još odraditi sastanak oko IOPP-a. Nitko nije previše zainteresiran, ja guram i i iniciram (nešto novo u mom životu?) :baba
Do sada nismo imali teke nego sam ja probušila bijeli papir i slagala u registrator. Od ove godine, svaki predmet sam stavila u poseban fascikl druge boje. Denis ponosan na svoje "teke".
Danas su trebali pisati test iz matematike, ali kako je on prehlađen, nište od toga.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 29 ruj 2010, 08:20

Evo i nas. Zasad je sve u redu. Najnovije je to sto smo uspeli da ga ubacimo na cas fizickog da bude golman. Jer na cas fizickog se igra fudbal. Djevojcice rade nesto drugo. (odnosno zabavljaju se kako znaju i umeju). Imali smo dosta problema sa tim. Jer se on boji da ga lopta ne udari pa bla bla bla. A posle je on htio, a nisu hteli djeca da ga ukljuce i tako sve poredom evo vec 3 casa za redom on je golman. Plus jucer odbranio penal tako da su mu se svi divili. Kaze jedan decko (koji vazi za najveceg frajera u razredu) ne mogu da verujem Jovane sutra ima da te castim zvakace. :lol
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.