mogu samo reci da se moja starija namucila s pneumokokom u nosu i da je tu bakteriju imalo pola grupe, kasnije i bez ikakvih simptoma, a kako je kod djece do 2-3 godine jako opasna, odlucila sam bebicu cjepiti s prevenarom. cijepi se 4x, sada 3 za redom i kasnije 1x valjda nakon godine dana. I da, mi smo do sada 2x imali reakciju u obliku visoke temperature, ali ne znamo je li od prevenara ili od 6u1. sad cemo ta 2 cjepiva odvojiti, pa cemo vidjeti.
vezano na vase ceste antibiotike, tako smo i mi poceli i pedijatrici je najjednostavnije prepisati antibiotik, posebno ako je roditelj u panici. Onda sam ja rekla - e sad je dosta - i svaki put bi odmah isli raditi bris nosa i zdrijela (nekad na uputnicu, a nekad privatno) i nisam joj odmah davala antibiotik ako nije u teskom stanju i ispalo je da je najcesce bio virus i da se bolest sama povukla nakon 2-3 dana. pedica je vrlo brzo prihvatila da ju ne zelim kljukati antibioticima i sad je i njen stav sasvim drugaciji, nikad nam ne prepisuje antibiotik bez pravog razloga. a cim je pila manje antibiotika, naravno i imunitet joj je bio jaci i manje je bila bolesna.

Makar od kad je u vrtiću nisam nijednom išla doktoru uzalud,uvjek je nešto bilo.

ko ja koji su si cijepljenjem zakomplicirali život, i šta ste kako ste to riješile?
: