Sada je: 06 kol 2026, 07:10.

dida božo i bakina tajna

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: dida božo i bakina tajna

PostPostao/la MAJA Skopje » 17 ruj 2010, 17:24

Sto se tice ajvara bas je sad skoro poznat i priznat doktor javno rekao da u njime ne samo sto nema nista sto vam koristi, jer je to sprzeno d maksimuma i nema ni gram vitamina, cak stavise ima kancerogeni sastav zbog ulja koje se koristi pri przenju.
Mi doma ajvar odavno vise na pravimo. Moja svekrva pravi neku mini verziju al samo kratko proprzi paprike i odma to ide u teglu. Znaci ne przi sa satima i satima. Sto se tice kupovnih ajvara imate makedonski firme VIPRO koji je stvarno odlicnog kvaliteta sto se tice ukusa. Mislim da ih ima i kod vas u Hrvatskoj. Ove srpske proizvode nisam videla ovde bas su me zainteresirali pa cu vidjet po vecim marketima i kakav je ukus.
http://www.agrofoodmarket.com/supplier/ ... goryID=142

A ovoj je ambalaza makedonske firme. http://www.vipro.com.mk/
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 17 ruj 2010, 17:32

ivana, hvala ti za info-neće me više vidit :ne
baš sam bila oduševljena SMSom-jedna od rijetkih lijepih hr proizvodnih firmi-i sad netko ko je sudjelovao u propasti :ne
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 17 ruj 2010, 17:46

moja mama je pekla u pećnici pa kuhala.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 19 ruj 2010, 15:11

Sto se tice ajvara bas je sad skoro poznat i priznat doktor javno rekao da u njime ne samo sto nema nista sto vam koristi, jer je to sprzeno d maksimuma i nema ni gram vitamina, cak stavise ima kancerogeni sastav zbog ulja koje se koristi pri przenju.

:faca
K'o će ga znati šta je taj doktor jeo jer ja ništa ne pržim na ulju. Ulje se dodaje tijekom kuhanja paprike i patlidžana, ( prije toga se peku na roštiljskoj plati/ploči, slijede mučni sati čišćenja :lol i mljevenje).
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Jullishka » 19 ruj 2010, 15:20

uopste se ne radi o zdravoj prehrani :) papriku i samo kad ispeces ode sve od vitamina ili sta vec...
ali ajvar je ajvar. jos ono dok se vadi iz kazana (mi ko rakiju da pecemo) pa vruc, pa domaci neki hleb i jos mesani slani sir...
oooo :klanja
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la MAJA Skopje » 20 ruj 2010, 17:52

Duga satima se to przi. I defintivno ne trebas biti neki strucnjak da znas da u tome nema ni gram korisne stvari. Jer se pri przenju sve izgubi.
Ipak i ja volim probati, al to nemoze biti osnovna hrana. Nazalost kod nas ima puno familja kome je ajvar osnovna prehrana u zimi.
Inace cisto za informaciju radi se o nasem svetski poznatom kardiologu Zan Mitrev.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrs. eastwood » 20 ruj 2010, 19:46

vidila sam neki dan u supermarketu za kupit SMS proizvoda - proizvodi ih sad Pozdravka i vise nisu u trobridnoj teglici Borisa LJubicica
(mi sacuvali par teglica znajuci sto se sprema :kima )

nego nisam uhvatila u kojem se svojstu pojavljuje "bakina tajna" - to isto dida božova linija ili nešto drugo???
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la olja » 20 ruj 2010, 20:48

Kompanija Foodland koja pravi "Bakinu tajnu" je iz Srbije :mah
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la TanjaMT » 20 ruj 2010, 20:58

Jullishka je napisao/la:uopste se ne radi o zdravoj prehrani :) papriku i samo kad ispeces ode sve od vitamina ili sta vec...
ali ajvar je ajvar. jos ono dok se vadi iz kazana (mi ko rakiju da pecemo) pa vruc, pa domaci neki hleb i jos mesani slani sir...

svaki ti dao, tocno to je ajvar :lol
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la Arkana10 » 20 ruj 2010, 21:23

TanjaMT je napisao/la:
Jullishka je napisao/la:uopste se ne radi o zdravoj prehrani :) papriku i samo kad ispeces ode sve od vitamina ili sta vec...

svaki ti dao, tocno to je ajvar :lol

:dada ja volim samo kad je vruc, ovako kao Julls pise. i to priznajem samo do moje mame, niko drugi.
*
a super mi je naziv topika i ja sam mislila da je novi kolac u pitanju.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 21 ruj 2010, 08:02

MAJA Skopje je napisao/la:Duga satima se to przi. I defintivno ne trebas biti neki strucnjak da znas da u tome nema ni gram korisne stvari. Jer se pri przenju sve izgubi.
Ipak i ja volim probati, al to nemoze biti osnovna hrana. Nazalost kod nas ima puno familja kome je ajvar osnovna prehrana u zimi.
Inace cisto za informaciju radi se o nasem svetski poznatom kardiologu Zan Mitrev.

Otišli smo malo u krivu stranu. Znaš, mene uopće ne dira što u ajvaru nema više ni jedne naznake vitamina, ma ono, ni na horizontu :lol jer je užitak puno veći od svijesti o zdravoj prehrani :mrgreen.
Pretpostavljam da ti prženjem nazivaš ovo što ja zovem kuhanjem, pri čemu se dodaje ulje ( jer dok se peku ne ide nikakvo ulje).

Bogami, ne vjerujem u ajvar koji se tamani po cijelu zimu u neograničenim količinama. Pravi ajvar ti dođe nešto kao kavijar :mrgreen
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la MAJA Skopje » 21 ruj 2010, 10:10

Ma slazem se Duga i tocno znam kako se pravi ajvar. A ono sto kazes tipa kavijar i to, upravo ga tako i mi doma konzumiramo i to kazem veoma retko ne kao osnovnu hranu.
Ovaj bakina tajna se nemoze naci u Skopju. Trazila sam po svim vecim marketima i nema.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MAJKO MILA » 21 ruj 2010, 17:22

jel još ima u billi pečene paprike, to su prodavali prije na odjelu salate
pa samsi mislila to kupiti i napraviti ajvar da ga ne moram guliti :roll
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Recepti