Sada je: 07 kol 2026, 21:09.

Kako rjesavate spavanje za goste?

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Kako rjesavate spavanje za goste?

PostPostao/la mama i ema » 20 ruj 2010, 10:24

Dakle, pitanje se ne odnosi na one koji imaju sobu za goste :mrgreen
Vi ostali, gdje smjestate goste koji vam dolaze na spavanje?
Naime, kupujem dnevni boravak i mislila sam uzeti nesto sto se razvlaci u krevet tako da imam lezaj za goste za 2 osobe. No jaaako mi se svidio jedan boravak koji nema mogucnost razvlacenja :(
Koje mi opcije preostaju??
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Kako rjesavate spavanje za goste?

PostPostao/la Bellina » 20 ruj 2010, 10:29

Mi smo kad smo opremali kuhinju/blagavaonu, budući smo imali mjesta, kupili kauč na razvlačenje i kad nam dođu gosti obično mi tu spavamo a goste smjestimo u našu spavaću sobu. Da nemam tog kauča u kuhinji sigurno bi takvog imala u dnevnom boravku.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la saptacica » 20 ruj 2010, 10:44

Kupiš onog napuhanca bračne veličine, kako god se to zvalo. Dođe u kompletu s pumpom kojom napuhuješ, ali i ispuhuješ.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la mama i ema » 20 ruj 2010, 10:45

A kako je spavati na tome? Premekano? Buduci je na podu, je li hladno?
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bellina » 20 ruj 2010, 10:47

Moja kuma to ima, mi spavamo na tome kad smo u gostima kod njih. Nije hladno jer je dosta debel kad se napuše, jedino ga treba dobro napuhati jer ako je premekan onda je neudoban.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la saptacica » 20 ruj 2010, 10:48

Nije mekano, može se prilično čvrsto to napuhati. I ne mora nužno biti pri podu, ako stvarno imaš češće goste, ima za kupiti napuhanca bar 55cm visine. Ali naravno, ti su sigurno skuplji.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la Lena » 20 ruj 2010, 10:51

saptacica je napisao/la:Kupiš onog napuhanca bračne veličine, kako god se to zvalo. Dođe u kompletu s pumpom kojom napuhuješ, ali i ispuhuješ.

X

mi smo odustali od kauča na razvlačenje jer je totalno neudoban za spavanje.

mama i ema je napisao/la:A kako je spavati na tome? Premekano? Buduci je na podu, je li hladno?

nije hladno i meni je super udobno. kupili smo to kad smo čekali kauč 2 mjeseca za isporuku, ne bi li imali na čemu gledati telku u dnevnom. Završilo je tako da nam se nije ni dalo dizati na kat do kreveta kad smo išli spavati. :dada

ovaj visine oko 50cm i duple širine je koštao 300kn u Konzumu. Intexov. Čak sad dolaze s integriranom el. pumpom pa je milina za napuhati/ispuhati. Onog kojeg sam imala prije je trebalo ručno napuhavati.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mama i ema » 20 ruj 2010, 10:58

Hvala :joy
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la skorpionka » 20 ruj 2010, 11:15

Lena je napisao/la:
saptacica je napisao/la:Kupiš onog napuhanca bračne veličine, kako god se to zvalo. Dođe u kompletu s pumpom kojom napuhuješ, ali i ispuhuješ.

X

mi smo odustali od kauča na razvlačenje jer je totalno neudoban za spavanje.

mama i ema je napisao/la:A kako je spavati na tome? Premekano? Buduci je na podu, je li hladno?

nije hladno i meni je super udobno. kupili smo to kad smo čekali kauč 2 mjeseca za isporuku, ne bi li imali na čemu gledati telku u dnevnom. Završilo je tako da nam se nije ni dalo dizati na kat do kreveta kad smo išli spavati. :dada

ovaj visine oko 50cm i duple širine je koštao 300kn u Konzumu. Intexov. Čak sad dolaze s integriranom el. pumpom pa je milina za napuhati/ispuhati. Onog kojeg sam imala prije je trebalo ručno napuhavati.

Ako nemaš neki drugi prostor, onda bi napravila ovako kako Lena piše. Ja za tu namjenu koristim na galeriji posebnu futon sofu iz Ikee s madracem.

Uz nadopunu da kuačevi za razvlačenje nisu udobni niti za sjedenje niti razvučeni za spavanje (a razvlačiš ih najviše par puta godišnje a bitno ti je i da ti je svaki dan na njima udobno sjediti i izlezavati se dok gledas tv a tome smeta ona konstrukcija za rasklapanje).
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la TanjaMT » 20 ruj 2010, 20:52

Uz nadopunu da kuačevi za razvlačenje nisu udobni niti za sjedenje niti razvučeni za spavanje

osim moga :D
ali on se i vise ne racuna, njega smo kupili za prvi zajednicki stan prije 15tak godina, tezak je ko vrag, a udobniji je od mog sadasnjeg kreveta. sad spavaju gosti na njemu. nedostatk je sto ih onda ne mozes otjerati, tako im fino bude :lol

ti madraci na napuhavanje su vrlo prakticni, ali meni su zaista za ono "svakog gosta tri dana dosta"
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la Plusic » 20 ruj 2010, 21:33

mi imamo taj na puhanje, do sada imali onaj mali a ovo ljeto kupili onaj kao na tri "kata" - super je ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la JiA » 20 ruj 2010, 21:39

imam lenin krevet na napuhavanje :mrgreen , ali taj se puse samo u posebnim prilikama, prevelik je.
inace gosti spavaju ili u djecjoj sobi, ili im ustupim svoj krevet.
najcesce mm i ja tada spavamo na kaucima koji se ne razvlace.
iduca garnitura ce biti na razvlacenje, bas zato.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la danijela81 » 20 ruj 2010, 21:44

moji doma imaju jedan takav na napuhavanje.
imaju dosta mjesta u kući, a taj je kupljen kada nam je nahrupilo puno rodbine odjednom, i baš je mene tada dopalo da spavam na njemu.
i odličan je. s gornje strane je presvučen nekim materijalom, ne znam opisat, nešto kao tanji frotir (ne zamjerite što se ne kužim baš), tako da posteljina ne klizi, i nije hladno na njemu.
dosta je visok, a ako se dosta napuše, uopće nije neudoban.
definitivno udobniji od svakog kauča koji sam isprobala, pogotovo onih kutnih garnitura na razvlačenje koje uvijek imaju barem jedan tvrđi, i jedan mekši dio, pa moja pozamašna pozadina vječno upada u taj mekši, dok noge ostaju na tvrdom dijelu. da ne govorim kako leđa stradavaju.
trenutno spavam na jednom takvom već skoro godinu dana :loce kad odlučim Vjerana prebaciti u svoj krevetić, bez milosti i bez iznimke za posebne situacije koje se prečesto događaju, ozbiljno razmišljam da ga sklopim zauvijek i prebacim se na pod.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la eli » 20 ruj 2010, 23:31

Uz nadopunu da kuačevi za razvlačenje nisu udobni niti za sjedenje niti razvučeni za spavanje (a razvlačiš ih najviše par puta godišnje a bitno ti je i da ti je svaki dan na njima udobno sjediti i izlezavati se dok gledas tv a tome smeta ona konstrukcija za rasklapanje).

naš je udoban, ali su se godine na njemu počele vidjeti prije nego na običnom trosjedu jer je takva konstrukcija.

glasam za onaj na napuhavanje iako mi razvučemo ležaj iz dvosjeda. dva put godišnje na jednu noć. sljedeći put neću kupiti takav.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Mica » 20 ruj 2010, 23:34

Ne bih preporučila taj dupli.Mi imamo 2 manja i dosta je praktičnije.Smjestiš ih kako ti paše.A i udubnije.Taj dupli uvjek u "vuče" u sredinu.Tako sam čula :) .
Duboko u srcu vjeruj da nešto divno treba da se desi...
Ja-ok,on-astenoterato
Desilo se:))...
Jedno oko 2009
Drugo oko 2012
Mica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majab » 21 ruj 2010, 08:45

Bash tako, vuce na sredinu i nije mi bash najudobnije za spavat.
Inace imamo i drugi krevet na razvlacenje kad treba netko da prespava, ali kako sto netko rece, neznam dali za nekoliko noci u godini se isplati kuputi neudobnu garnituru na razvlacenje. :dunno
Andrej 2004
Eva 2011
majab
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lena » 21 ruj 2010, 08:55

skorpionka je napisao/la: Ja za tu namjenu koristim na galeriji posebnu futon sofu iz Ikee s madracem.

Baš tako. Zato sam se borila svim silama da sad ne kupimo takav. Osim toga, stari nismo ni sklapali jer se nije dalo ispružiti na njemu dok je bio složen pa je vječito bio izvučen. :roll
Ovaj iz Ikee s madracem imam na moru. To je isto dobro riješenje, ali ako se sjedi svaki dan na njemu (koliko se sjećam, vi ga ne koristite kao primarnu sjedeći) onda definitivno treba uzeti varijantu s najskupljim futonom. Ako su povremena spavanja u pitanju, dobar je i ovaj srednji.
Kauči koji su bili udobni za spavanje su definitivno izašli iz proizvodnje i da, bili su teški ko sam vrag.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 21 ruj 2010, 10:03

Postoje i kauči koji su udobni za spavanje. Proizvodi iz, između ostalog, Oriolik, ali oni baš nisu oku ugodni. To je sistem kad je sjedalo od kauča jedan jogi, a drugi je naslon, to su pravi madraci s letvičastom podlogom dole i izrazito su udobni. Mi imamo neku poljsku varijantu, kupljenu u Emmezetti, ali to nam je u sobi za goste, ne u dnevnoj. Inače, kauč je udoban i za sjedenje i za spavanje, dapače, preudoban.

Princip je ovakav, naš je puno ljepši, smeđe-bež alkantara s udobnim jastucima.

http://www.oriolik.hr/index.php?cid=1&icid=121&page=catalog&sid=11

Evo još jednog oriolikovog, taj niti ne izgleda loše (vidjela ga uživo ali u ljepšim bojama)
http://www.oriolik.hr/index.php?cid=1&icid=126&page=catalog&sid=11
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Kris2 » 21 ruj 2010, 10:17

Mi imamo ovakav Meblo o kakvom govori Palunkica . Naslon je jadan madrac, a sjedište drugi (pravi yogi :)) i jako je komotan i udoban i za sjedenje i za spavanje (premda ga vrlo rijetko otvaramo jer je i ovako širok kad se maknu jastuci). Sad ga imamo već 10-ak godina i iako je dobro očuvan, nekako mi je ipak već star pa bi ga mijenjala, a primjetila sam da nema ništa tako kvalitetno (a da nije jaako skupo).
Možda bi ga se isplatilo pretapecirati hm ?
Kris2
Danadadila

PostPostao/la mirbi » 21 ruj 2010, 10:21

Ja imam kauč na razvlačenje i skroz je ok.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la palunkica » 21 ruj 2010, 10:27

Kris i naš je Meblo, ali nekakvi poljski Meblo :faca . Platili u Emmezetti, doduše prije tri godine, 2500 kuna, nije bio nešto skup. Drži se odlično, na njemu MM zna prileći, neotvorenom, spavaju gosti kad dođu (iako to nije često, možda 5-6 puta godišnje). Ja sam jedino kupila neki bio nadložak za madrac, pa to stavim ispod plahte, čisto da se od znojenja ne uništi presvlaka.

I jako je udoban za sjediti jer ima neke velike mekane jastuke po sebi.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Kris2 » 21 ruj 2010, 10:48

palunkica je napisao/la:Kris i naš je Meblo, ali nekakvi poljski Meblo :faca . Platili u Emmezetti, doduše prije tri godine, 2500 kuna, nije bio nešto skup. Drži se odlično, na njemu MM zna prileći, neotvorenom, spavaju gosti kad dođu (iako to nije često, možda 5-6 puta godišnje). Ja sam jedino kupila neki bio nadložak za madrac, pa to stavim ispod plahte, čisto da se od znojenja ne uništi presvlaka.

I jako je udoban za sjediti jer ima neke velike mekane jastuke po sebi.

Naš je pravi (bio je cca 7000 kn i to mislim na sniženju tada, ali stvarno je vrijedio te love - ima pamučni fini štof, jastuci se skidaju i peru i dan danas svi stanemo na njega :mrgreen )
Kris2
Danadadila

PostPostao/la happy071 » 21 ruj 2010, 12:23

Mi smo posudili od prijatelja dupli visoki dusek na napuhivanje kada su nam dolazili gosti. Tu su spavala djeca, a kako po noci imamo rokade spavala sam i ja. Meni bilo grozno. Ventil za napuhivanje je ugradjen u dusek i tu negdje diskretno pusta tako da se do jutra nadjes negdje u duseku. Nisi bas na podu ali napola je ispuhano. Ovako golim okom se ne vidi da ima neka rupa ali opet pusta. Na takav dusek bi stavila samo nezeljene goste :lol Znaci treba dobro otvoriti oci sta se kupuje.
Kod sestre sam spavala na dvosjedu na razvlacenje i bio je ok, a udoban je kada je sklopljen. Vjerovatno i tu zavisi sta kupis :dunno
Jesu li ti fotelje na razvlacenje opcija? Mi imamo jednu koja je bila neko prelazno rjesenje za F. prije nego sto smo kupili pravi krevet. Siroka je 80 cm i za jednog gosta bi bila ok, a moze se smjestiti u djeciju sobu. Evo nasla sam, ovdje to zovu pomocni lezaj, a vidim da ima i sirih (kod mene je dezen puno ljepsi :mrgreen )
http://www.oriolik.hr/index.php?cid=1&icid=93&page=catalog&sid=15
Faris 15.05.2005.
Nidal 01.09.2006.
happy071
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Beppa Joseph » 21 ruj 2010, 12:51

Mi godte imamo jako često i za nas bi taj na napuhavanje bio dobrodošao još jedan krevet. Mi imamo dva stara, ali dobra madraca, kauč na rastezanje, a treba nam i ovaj jer nekad nas bude jako puno (za Novu nas je bilo 15 u stanu).
Tako da ovisi i o potrebama. Meni je bolji na rastezanje ako ti barem jednom mjesečno metko dolazi na par dana. Nama je i cijelo ljeto netko u stanu od pijatelja ili obitelji pa bi se ovaj na napuhavanje brzo uništio.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la adea » 21 ruj 2010, 14:29

Ne bi se tako brzo unistio. Ja imam jedan i vrlo cesto je u upotrebi. A djeca skacu po njemu nemilice, da sve vicem da prestanu jer me strah da ce se ubiti. Sam madrac dobro izdrzava, iako moram priznati da je u trenutku kad je copor djece skakao po njemu jedan sav popustio. Ipak, jos je u funkciji, jedino sam odustala od ispuhivanja...
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Beppa Joseph » 21 ruj 2010, 14:31

Ali, imam još jedan prigovor na takve madrace.

Ne izdrže mačje kandže :roll (iskustvo s novogodišnjeg okupljanja velike ekipe kod nas).
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la adea » 21 ruj 2010, 14:32

Moram priznati da za macke ne znam ;)
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 21 ruj 2010, 18:12

ja imam kutnu garnituru u dnevnom i isuper je krevet od nje :dunno baš udoban.
ne mičem se nikom iz svog kreveta :shock :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la fighterica » 21 ruj 2010, 20:33

Naš trosjed se razvlači i stvarno je udoban i za spavanje i kao sjedeći.

Također imam ovaj na napuhavanje i slažem se sa svim rečenim o njemu.

Super je praktičan za napuhati i ispuhati i udoban,jer smo neko vrijeme na njemu spavali,...hm..hm..moj m je puno veći i teži od mene pa sam ja stalno na svojoj strani bila u zraku ,a on upadao unutra :lol živi smijeh.

No kako ja kažem,za prespavati dan dva dušu dalo! :dada
fighterica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama i ema » 22 ruj 2010, 11:49

Evo ja sam se konacno odlucila i kupila garnituru koja mi se svidjela :D

To je ova:

slika

Za pocetak, uzet cu te madrace na napuhavanje, i to dva mala (mislim za jednu osobu).
A mozda nekad poslije narucim trosjed na razvlacenje (uzela sam samo dva dvosjeda, trosjeda nisu imali vise :( )

Hvala svima na idejama i iskustvima :mah
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.