Sada je: 05 kol 2026, 23:50.

totalna katastrofa

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: totalna katastrofa

PostPostao/la Madir » 01 lis 2010, 09:37

Kod svih cokoladnih torti uvijek radim isti biskvit i to je onaj "koliko toliko" (koliko jaja toliko secera, jedino ja brasno mijesam sa przenim ljesnjacima) Ovdje mi se cini da je bitno napraviti sablonu na komadu papira pa onda rezati biskvit prije nego se slaze (tu sam ja kod svojeg broda pogrijesila pa mi bridovi bas nisu bili ravni). Krema bi trebala odstajati u frizideru prije nego ju stavljas na tortu i svakako bi trebala slozena torta prenociti da se dobro stisne i onda ju tek obloziti buttercreamom i ukrasavati. Tako bi ja radila. I da, biskvit mozes uvijek dobro nasaftati sa ukuhanim secerom i vodom (tada smanjiti secer u biskvitu). Tad je torta puno socnija. I moje je nekako pravilo da je ipak uvijek bitnije da je torta ukusna nego da izgleda san snova. Djeci samo naznake broda izgledaju super (ali s puno detalja ;)) i jos kad im dozvolis da copkaju ukrase odmah nakon puhanja svjecica, svi se raspamete.

Misliš da bi bilo lakše rezat po šablonu koru po koru, pa slagat, nego nafilovat tortu, pa uzet nož i glumit kipara, dakle, klesat je?
Mislila sam je dan prije napravit, pa sljedeči ukrašavat, da se dobro stegne, jer ionako tičino ne bi stavljala u frizer.
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la † nina i nika » 01 lis 2010, 09:42

Sad vidim da planiras staviti na tortu taj brod. Onda je malo zeznuto jer se bojim da ces ga morat ucvrscivati kao torte na kat da ti se ne prevali.... Bolje ti je onda napraviti manji brod iskljucivo od fondana sa svim pripadajucim detaljima :).

I evo, opet se lovimo :). Ja sam se upravo zeznula na toj stvari. "Klesala" sam ga umjesto da sam rezala po sabloni. Ispao mi je malo, hm, trbusast. Negdje na Receptima sam ga stavila pa se moze vidjet. Mislim na nekom od topica o ukrasavanju. Nakon tog iskustva, znam da je to definitivno krivo. Treba rezati koru po koru, natapat ju, kremu staviti i to iz fridja da bude cvrsca odmah u startu jer nemas kalup u koji bi stavila da bi ti se u fridju tocno stegnula kako to zelis. Zato krema ne smije dozvoliti "plesanje" kora. Nadam se da sam razumljiva :mrgreen .
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la Madir » 01 lis 2010, 09:50

nina i nika--jesi razumljiva si, sve sam skužila.
a ukrase imam od plastike, ove ograde i to mi nije problem.
tnx.
dakle, dajte mi recept za kuglof koji ste pekle, i koji je dobar? :mrgreen
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la Madir » 01 lis 2010, 09:57

znam da sam doosadna, a šta ću vam ja....
čitam sad rcp. i vidim da se kuglof može i napravit sa raznoraznim dodacima, tipa kandiranog voča, komadiča čokolade? :conf
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la suzaks » 01 lis 2010, 10:44

Mislim, cure, jel vi to ozbiljno s ovim brodom? :mrgreen
Ja sam to ko zahebanciju shvatila kad je Madir stavila sliku!
A sad mi se čini da vi smrtno ozbiljno mislite taj brodić peć! :shock

To ne bi ni iz šerploče izdrvodjeljala, a kamoli od biskvita! :loce
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la AA » 01 lis 2010, 10:50

nina i nika je napisao/la:Sad vidim da planiras staviti na tortu taj brod. Onda je malo zeznuto jer se bojim da ces ga morat ucvrscivati kao torte na kat da ti se ne prevali.... Bolje ti je onda napraviti manji brod iskljucivo od fondana sa svim pripadajucim detaljima :)

plus sto ti i donji biskvit mora biti cvrst (osim ako ne stavljas separatore) jer ce ti brod potonuti :dada

recept ti napisem popodne

suzo :lol
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la elizabeta » 01 lis 2010, 11:06

Ajde vi kulinarske intelektualke iš s ovog topica :mrgreen Otvorite si topic za nadarene
Samo nama neznalicama s dvije lijeve nabijate komplekse. :baba

Konačno jedan topic za mene na receptima i sad ga tu kvarite s nekim kompliciranim tortama -brodovima...Šta je sljedeće? Torta u obliku Barbike, Dore, svemirskog broda, mercedesa..... :mrgreen
Jel vi vidite naslov topica? Molim lijepo -totalna katastrofa nije ako ti ne uspijeva torta-brod

Sad ontopic
Dakle - ja sam zaključila (pošto pravilno mutit znam) da je moj osnovni problem nekorištenje papira za pečenje...a bome nemam ni tih tepsija nešto...na skoro svakoj mi se neki kolač zalijepio.
Svaki biskvitasti mi bude ukusan, al estetski nije baš nešto...zato su mi čupavci najbolje ispadali, jer ih uvaljam u čoksu i kokos i odmah lijepi :mrgreen

Pitanja:

- Gdje kupiti taj papir, koji je najbolji, najjeftiniji, najjednostavniji...i kako izgleda ta ambalaža, nemam pojma o tome
-Kakve su tepsije (ili se veli protvan?) najbolje za kolače?

-Jel negdje piše o miješanju krema (nadjeva)? Ja to kadkad pitam mamu i poslje zaboravim....kako, na kojoj temp., koliko dugo, jel bitno kad koji sastojak dodati....meni obično bude ili prerijetko ili mi malo zagori.

-I u vezi palačinki: ja ne radim ful debele ali ni pretanke...i niš ne važem. Stavim 3 šalice brašna (ja uvijek oštro stavljam, jer volim taj kolačasti okus), 1 ipol mlijeka i 2 vode. Jaje jedno, malo soli, više šećera...ovo s uljem isto kao i vi, prvo sve zagrijem i onda pomalo žličicom...Ali ovo s putrom nisam znala. Da li s putrom lakše izgaraju? Jel treba više opreza? Manja temp.?

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suzaks » 01 lis 2010, 11:22

Konačno jedan topic za mene na receptima i sad ga tu kvarite s nekim kompliciranim tortama -brodovima...Šta je sljedeće? Torta u obliku Barbike, Dore, svemirskog broda, mercedesa.....

Nek Lilly stavi onaj svoj vlakić - to je čudo uživo! :dada Prekrasan! :srca :loce
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Imge » 01 lis 2010, 11:24

suzaks je napisao/la:To ne bi ni iz šerploče izdrvodjeljala, a kamoli od biskvita! :loce

:rolf
veliki potpis :klanja
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MalaSirena » 01 lis 2010, 11:37

Elizabeta:
- papir za pečenje zove se baš tako, kupujem ga u DMu, nisam sigurna koliko košta, cca 5-6-7 kn; kupujem narezani (taj je veličine tepsije/protvana koji dolazi s pećnicom), ako radim u manjem protvanu, režem papir prema veličini protvana

- na pitanje o protvanima ne znam odgovoriti, ond. svi su dobri

- što o miješanju kreme? Kakve kreme?

- palačinke - uvijek radim s glatkim brašnom, volim da ima dosta jaja u njima, volim kad su tanje (ne pretanke), volim da su sa smeđim točkicama i volim ih peći na putru jer su ukusnije i elastičnije
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Imge » 01 lis 2010, 11:44

moja sister je super s kolacima i ona mi uvijek napise recepte jer ZNA jako dobro kako funkcioniram u kuhinji.
nekad me i sram nekome pokazati njezine upute, ali, sta cu kad jedino tak znam kuhati :dunno (ona mi do detalja razradi sto i kako, kojim redom, a najbolje kad mi napise "kad to smiksas onda me nazovi pa cu ti ovaj dio na telefon objasniti" :lol

eh, da.
ne volim kad u receptu pise - malo ruma (koliko je to "malo"?), malo soli, dodaj secera po zelji (wtf?), 30dag brasna (kojeg, majketi :conf )... sva se iznerviram kad to vidim, i onda se uvijek vratim sekinim receptima :zivili
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Madir » 01 lis 2010, 11:46

Ajde vi kulinarske intelektualke iš s ovog topica :mrgreen Otvorite si topic za nadarene
Samo nama neznalicama s dvije lijeve nabijate komplekse. :baba

:lol :lol kakve komplekse, ko je nadaren?
ja? :ne :ne
to si ja umišljam da sam sposobna napraviti nešto takvo.
šta si takva, pusti me da maštam i postavljam glupa pitanja? :lol :lol

a sad ono šta i ja znam: :mrgreen
papir za pečenje-pakovan kao alu folija, tamo di stoji folija stoji i on.

tepsije-meni najbolje one s debljim dnom,kao što su one šta se dobije s pećnicom
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la lilly » 01 lis 2010, 11:48

suzaks je napisao/la:
Konačno jedan topic za mene na receptima i sad ga tu kvarite s nekim kompliciranim tortama -brodovima...Šta je sljedeće? Torta u obliku Barbike, Dore, svemirskog broda, mercedesa.....

Nek Lilly stavi onaj svoj vlakić - to je čudo uživo! :dada Prekrasan! :srca :loce

:kiss

Ma nisam niti ja neka genijalka za kolače...isto imam par spraksiranih koje vrtim. Doduše, vecinom mi uspije sve kaj probam, al nisam fan kolaca koji oduzmu pola dana za pripremu, i iza kojih moram oprat 46 rajngli i lonaca...kak kaze moja sogi: mora bit gotov za sat vremena zajedno sa pranjem suđa. Znam ja i prnces krafne napravit, i mađaricu..ledeni vjetar...boeme...al to mi je puno posla, pa ih rijetko pravim.

A najgore mi je radit strudlu i krafne....za to mi treba nekoliko sati, a plane za 10 minuta :/

Djeci za rockas se zrtvujem, ali to je to...za Bozic si obicno kupim kolace jer ih jednostavno ne stignem ispeci. :mrgreen
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lilly » 01 lis 2010, 11:53

Imge je napisao/la:moja sister je super s kolacima i ona mi uvijek napise recepte jer ZNA jako dobro kako funkcioniram u kuhinji.
nekad me i sram nekome pokazati njezine upute, ali, sta cu kad jedino tak znam kuhati :dunno (ona mi do detalja razradi sto i kako, kojim redom, a najbolje kad mi napise "kad to smiksas onda me nazovi pa cu ti ovaj dio na telefon objasniti" :lol

eh, da.
ne volim kad u receptu pise - malo ruma (koliko je to "malo"?), malo soli, dodaj secera po zelji (wtf?), 30dag brasna (kojeg, majketi :conf )... sva se iznerviram kad to vidim, i onda se uvijek vratim sekinim receptima :zivili

Sad si me podsjetila na jednu moju frendicu. dam joj recept za mađaricu, i zove ona mene nakon nekog vremena: jel si ti sugurna da si mi dobar recept za tijesto dala, meni je ova svaka kora ispala tvrda? Ja joj kazem: pa to tak treba bit, one otpuste od kreme..
A ona ce: pa kaj mi to nisi napisala, ne bi ih bila pobacala :loce
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la elizabeta » 01 lis 2010, 11:55

HvALA Sireno i Madir:)
A jel na papiru piše narezani? I jel se ti papiri trebaju nauljiti i nabrašniti? Nemojte mi se sad smijati :mrgreen

MalaSirena je napisao/la:- što o miješanju kreme? Kakve kreme?

recimo krema za princes krafne, to mi nikako nije uspjevalo.

Madir je napisao/la:tepsije-meni najbolje one s debljim dnom,kao što su one šta se dobije s pećnicom

eh kad bih se ja sjetila koja dođe uz pećnice...uglavnom imam neku debelu pravokutnog oblika, duboku, i neku skroz plitku crnu kvadratičnu, veliku...to mi je sveki dala da je kao najbolja za kolače, ali mi u njoj lakše zagaralo. Valjda jer taj papir nisam koristila.

A to za palačinke i glatko brašno....ma meni je i za uštipke (one obične od ne dizanog tijesta) bolje oštro...meni je od glatkog brašna smjesa uvijek nekako da oprostite slinava. I kao da mi ostane sirovo tijesto...Uvijek mi se bolje ispeče i sve bude rahlije s tim oštrim (ono Mlineta mi je super)
Jel ja onda možda prekratko mutim? Ili moram sastojke jako postupno dodavat?
Ja recimo stavim prvo jaje, izmutim ga malo, onda dodam šalicu brašna pa šalicu mlijeka pa to mutim, onda druge šalice itd...

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dunja » 01 lis 2010, 12:06

čuj, ako staviš pek papir onda ti je ama baš svejedno u kojem i kakvom protvanu ili tepsiji pečeš
ako ne kupiš već narezani onda ga odrežeš sama koliko ti treba - ma isto ko folija
papir niti brašnim niti uljim, nikad
samo ga stavim pa ulijem tijesto koje imam
a na putru palačinke jer finije mirišu - to je meni jedini razlog - ne radim ni to svaki put
dunja
most

PostPostao/la Madir » 01 lis 2010, 12:10

aaaaaaaaaa vidite da je ovo topić za mene :lol
pojma nisam imala da ima i narezanog papira kupit :shock
ja kupujem onaj u rolama.
ni ja ne mazuvkam niti brašnim papir, oli to treba? :roll
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la suzaks » 01 lis 2010, 12:13

Ela napisa
A to za palačinke i glatko brašno....ma meni je i za uštipke (one obične od ne dizanog tijesta) bolje oštro...meni je od glatkog brašna smjesa uvijek nekako da oprostite slinava. I kao da mi ostane sirovo tijesto...Uvijek mi se bolje ispeče i sve bude rahlije s tim oštrim (ono Mlineta mi je super)

Eto - to su tips&tricks dugogodišnje domaćice! :lol
Al stvarno - oštro brašno - za to kaj si nabrojala, glatko brašno za dizana tijesta, za kreme i biskvite najbolje mi je mješavina!
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Imge » 01 lis 2010, 12:25

suzaks je napisao/la:Al stvarno - oštro brašno - za to kaj si nabrojala, glatko brašno za dizana tijesta, za kreme i biskvite najbolje mi je mješavina!

meni seka napise i sve s etikete, firma i tako to... (cak mi napise i kaj da kupim ako nema tog "njezinog" brasna :lol ).
mislim, izgubim se kad dodjem u ducan - a ono 7 vrsta ostrog brasna...
ma, kakav kemijski pokus, meni je pecenje kolaca ko napad na normandiju :znoj
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lara.b » 01 lis 2010, 12:28

Imge je napisao/la:. dodaj secera po zelji (wtf?), 30dag brasna (kojeg, majketi :conf )...

:rollin
Joj kako si me s ovim nasmijala.
Ma ja mislim da ste samo malo opterećene s tim da kolač mora ispasti super.
ma bitno je da je ukusan kad je u pitanju pečenje za vas doma..a za ostalo, rođendane i sl. uvijek možeš naručiti
od maherica.
Ja nisam neki talent..a i ne trudim se puno eksperimentirati. Radim tih nekih 20-ak kolača, tj. vrtim se u krug jer ih moji vole i to je to.
radila sam ove godine vlakić tortu malome za rođendan i m mi je na koncu rekao da mu lokomotiva više izgleda kao đip... :p

Moj vam je savjet da opušteno krenete sa nekim ful jednostavnim kolačima i pokušate ta neka pravila zapamtiti, a ne
ko jedna šogoricina frendica kad je radila baklavu..
nazove ju da joj sva sretna kaže kako to uopće i nije neki problem, da je napravila i da su se ona i m baš fino zasladili,
kao ono, pis of kejk ju je napraviti..
šogi veli kako i nije teško, samo je treba dugo peć na niskoj temperaturi. Ova sva u šoku, s pitanjem : pa zar se baklava pače?!??? :lol
Al ajde...dobro da su oni uživali u sirovoj..kakva bi im tek bila prava :lol

kad to smiksas onda me nazovi pa cu ti ovaj dio na telefon objasniti

I ovo je dobro :lol
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Beppa Joseph » 01 lis 2010, 12:58

Kod palačinki se stvarno ne morate bojati da neće ispasti.
Ja sam s time skroz opuštena. Napravim nekakvu smjesu pa ako je prerijetko dodam brašna, ako je pregusto, dodam vode ili mlijeka.
Ponekad sam bacala i prvih tri-četiri (mislim, ne u smeće, obilato bih ih zalila nečim i udri miško dok se prave peku), ali sad već znam otprilike pravu gustoću, iako i dalje znam zeznuti.

Zapravo, ja stalno eksperimentiram i radila sam već hrpu kolača, stvarno rijetko ispadnu kako treba, ali mene to uopće ne smeta.
Okus rijetko možeš fulati, a ionako nisu za prodaju da trebaju izgledati savršeno.

A i sitni nedostaci me ne diraju, je li biskvit dovoljno spužvast, jesu li palačinke s tamnim krugovima, ima li grudica u kremi :mrgreen , baš me briga za sve to.
Moj je glavni problem u pečenju klača da se sjetim ugasiti pećnicu na vrijeme, hrpu puta mi izgori.

Moj savjet je: Cure, samo opušteno, pa kak ispadne.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la MalaSirena » 01 lis 2010, 13:17

Papir za pečenje niti mažem, niti posipavam (makar zna u receptima pisati).
Na njemu pečem gotovo sve - super mi je kad pečem peciva jer mi nisu masna... doduše, neki put se zanesem pa pečem i pite i slične kolače koji se režu u tepsiji pa me živcira ispod kolača, ali glavno da ne moram ribati tepsiju :).

Što se tiče dodavanja ruma i soli - ne možeš fulati staviš žlicu-dvije-tri-četiri (ruma), odn. prstohvat (soli). Šećer po želji meni znači da samo posipam koliko procijenim da treba (dobro, to se izgrađuje metodom pokušaja i pogrešaka, ali na to nailazim ugl. u štrudlama u kojima mi količina šećera ovisi o kiselosti voća).

Brašno zna i mene mučiti, ali se ne opterećujem previše s time - imam osnovne stvari koje radim s oštrim (biskvit, muffine, princes-krafne, kreme koje se kuhaju) i glatkim (dizano tijesto, prhko tijesto, palačinke), a ako baš nisam sigurna, kombiniram obje vrste.

I - nema kolača koji mi je tak katastrofalno ispao da nije bio jestiv. Nije to stoga što sam tak super kuharica, nego zato što nisam baš perfekcionist i nemam prevelika očekivanja; glavno da nije sirovo :mrgreen .

Jedna moja frendica to komentira na ovaj način:
Ako si napravila sve po receptu, onda to znači da je tako moralo ispasti, kako god ispalo.

A upute Imgeine seke su mi zakon!! :mrgreen
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Solea » 01 lis 2010, 14:06

ne mazem i ne brasnim pek papir

imam i ja svog dzokera, cesto mamu zvrcnem ako imam nekih dvojbi :)
i uvijek zapisem od koga sam dobila recept pa onda cimam tu osobu, ako nije bas jamie oliver ;)
Solea
Sveta krava

PostPostao/la Luantaro » 01 lis 2010, 14:20

lilly777 je napisao/la:
Sad si me podsjetila na jednu moju frendicu. dam joj recept za mađaricu, i zove ona mene nakon nekog vremena: jel si ti sugurna da si mi dobar recept za tijesto dala, meni je ova svaka kora ispala tvrda? Ja joj kazem: pa to tak treba bit, one otpuste od kreme..
A ona ce: pa kaj mi to nisi napisala, ne bi ih bila pobacala :loce

:lol
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Solea » 01 lis 2010, 14:37

elizabeta je napisao/la:recimo krema za princes krafne, to mi nikako nije uspjevalo.

ta se zuta krema zove slasticarska ili pekarska krema.

kopiram sto sam vec ranije pisala na onom topiku za julls

SLASTICARSKA KREMA (za princes krafne i sl.)

A ovako ju pravi slavni francuski slasticar Pierre Herme:
4 dag gustina
10 dag staub secera
5 dl mlijeka
1 vanilijin secer
3 zumanjka
2,5 dag maslaca

Dio mlijeka ostaviti hladno a ostatak staviti na vatru.
Gustin (ili brasno) i v.secer (burbon v.) izmijesati s hladnim mlijekom da se ne naprave grudice.
Zumanjke pjenasto izmiksati sa secerom, nakon 2-3 min. Konstantnog miksanja dodati malo onog vruceg mlijeka, brzo promijesati pa sve skupa sipati u posudu s vrucim mlijekom.
Dodati tome i gustin pa kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Stalno mijesati kako se krema ne bi zalijepila za dno posude. Maknuti s vatre i pustiti da se malo ohladi.
U malo rashladjenu kremu dodati smeksani maslac i dobro izmijesati
Solea
Sveta krava

PostPostao/la dunja » 01 lis 2010, 14:42

a ja ću sad nadodati - da iako obožavam princeske, ne volim tu žutu slastičarsku kremu jer mi se uvijek previše osjete jaja - i napravim umjetnu koja je zapravo jako fina - napravim dvije galete od vanilije sa pola količine mlijeka i u to umiješam jedno istučeno slatko vrhnje - bude fino a ne zezam se s kuhanjem kreme plus nema mirisa jaja :znoj :lol
na istu foru radim i kremšnite - lisnato tijesto i između ova krema
svi su oduševljeni okusom a čas posla
dunja
most

PostPostao/la elizabeta » 01 lis 2010, 15:36

joj ja baš volim tu pravu kremu
a šta je taj gustin? isto što i brašno?

i nemam vagu i neda mi se vagat
jel ima negdje neki prijevod koliko je dkg velika ili mala žlica a koliko ih je u šalici - čaši od deci ili dva?

ali i to sam ja jednom zeznula, mislim da sam pisala već po forumu o svojim paprenjacima
pisalo mi u receptu u knjizi (dobroj knjizi) da stavim 3 žličice papra a ja stavim one čajne, ne one malene za miješanje turske kave. a ebem im kad nisu precizirali :lol uglavnom ogromna smjesa mi bila (za božić) utukla puno domaćeg finog meda, oraha, badema, svašta...i bili nejestivi -muška ekipa je ipak dio pojela al bili su i njima pakleno papreni. onda su malo ublažili tu vatru u ustima čipsom od čilija :mrgreen

Opazila sam taj solein topic za Julls, to moram proučit.

elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lilly » 01 lis 2010, 15:45

elizabeta je napisao/la:joj ja baš volim tu pravu kremu
a šta je taj gustin? isto što i brašno?

kukuruzni škrob

slika
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la elizabeta » 01 lis 2010, 15:52

a jel svaki gustin kukuruzni?
il se taj stavi zato da se dobije žuta boja?

elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lilly » 01 lis 2010, 15:58

elizabeta je napisao/la:a jel svaki gustin kukuruzni?
il se taj stavi zato da se dobije žuta boja?

ma nije ti on uopce zuti :lol
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.