Kod svih cokoladnih torti uvijek radim isti biskvit i to je onaj "koliko toliko" (koliko jaja toliko secera, jedino ja brasno mijesam sa przenim ljesnjacima) Ovdje mi se cini da je bitno napraviti sablonu na komadu papira pa onda rezati biskvit prije nego se slaze (tu sam ja kod svojeg broda pogrijesila pa mi bridovi bas nisu bili ravni). Krema bi trebala odstajati u frizideru prije nego ju stavljas na tortu i svakako bi trebala slozena torta prenociti da se dobro stisne i onda ju tek obloziti buttercreamom i ukrasavati. Tako bi ja radila. I da, biskvit mozes uvijek dobro nasaftati sa ukuhanim secerom i vodom (tada smanjiti secer u biskvitu). Tad je torta puno socnija. I moje je nekako pravilo da je ipak uvijek bitnije da je torta ukusna nego da izgleda san snova. Djeci samo naznake broda izgledaju super (ali s puno detalja) i jos kad im dozvolis da copkaju ukrase odmah nakon puhanja svjecica, svi se raspamete.
Misliš da bi bilo lakše rezat po šablonu koru po koru, pa slagat, nego nafilovat tortu, pa uzet nož i glumit kipara, dakle, klesat je?
Mislila sam je dan prije napravit, pa sljedeči ukrašavat, da se dobro stegne, jer ionako tičino ne bi stavljala u frizer.

) i jos kad im dozvolis da copkaju ukrase odmah nakon puhanja svjecica, svi se raspamete.
.

(ona mi do detalja razradi sto i kako, kojim redom, a najbolje kad mi napise "