Sada je: 13 kol 2026, 21:15.

VJEZBACI-2010-III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEZBACI-2010-III

PostPostao/la noemi2010 » 06 lis 2010, 18:45

Čeeeeeeeeeeeeeeestitam roka od srca!!!! Sad napokon možete uživati...jedan veliki poljubac Jeleni!!!!!!!!!!! :kiss :kiss :kiss :kiss :kiss i vrijednoj mami!!!
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 06 lis 2010, 19:58

Drage moje imam par pitanja.. ako ko zna...

Malena mi puže to znate, prije toga se naučila pravilno rotirati nazad na leđa sa trbuha...točno je to radila onako kako smo je mi vježbali (uhvatim je za rame rukom a suprotnu nogu onako malo poguram kao žabi i okrenem je)... ona sad vidim kad joj je neka igračka tipa lopta u rukama okreće se nepravilno baca glavu... nekad je vrati a nekad pogura i ostatak tijela... da li da joj pokazujem ponovno kako se pravilno okretat? Da li je uopće potrebno tako pod povećalom gledat da li izvode sve pravilno?

Druga stvar što kad se izvije onako zabaci glavu kod spava, to radi, onako se okrene na bok i glava bude prema nazad... da li je to potrebno vraćat, ili se ne konta spavanje?

Lijeva rukica joj je pokočena u ramenu, nije bila prije, nemogu je ispravit do vrha, strah me na silu... terapeutica to nekako odradi a ja nemogu, jeste vi išle na silu ili?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 07 lis 2010, 09:11

JELENA JE PROHODALA!!!!

:fworks :fworks :fworks

Cestitam vam od srca! I mogu si misliti kako ste sada svi ponosni!

Mam mi suze radosnice dodju na oci kad bilo tko od vjezbaca prohoda :nana
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 07 lis 2010, 11:31

ništa na silu jer ti se može desiti kao jednoj mami iz moje udruge koje je dijete vježbala i iščašila mu rame.
Smiri se, pričekaj da dođeš do prave osobe i ona će ti pokazati - ništa se ne rješava kroz dan-dva ili tjedana.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MaminMacak » 07 lis 2010, 13:32

Druga stvar što kad se izvije onako zabaci glavu kod spava, to radi, onako se okrene na bok i glava bude prema nazad... da li je to potrebno vraćat, ili se ne konta spavanje?

Ovo smo mi imali (i jos imamo) i rekli su mi da ga ispravim tj. da ga podbocim s necim da se ne moze izvijati.
Ali on se vrti po cijelom krevetu i to mi je bilo nemoguce, tj. mogla bi ga zavezati pa da tako spava ali bi onda imala psihicke posljedice.
Uglavnom, kad vidim ja mu ispravim glavu ili ga okrenem u drugi polozaj, ali samo kad vidim.

Ma vidi, ja mislim da ce strucnjak i mi mame uvijek primjetiti da imaju rupu u glavi (kao sto bi roka rekla), ali daj malo pogledaj odrasle ljude oko sebe - na jako puno njih mogu primjetiti iste takve rupe :lol, ili stave prst u saku ili ruke cesto drze iza tijela ili su hipertoni ...
A ima ih i vrlo uspjesnih poslovno i onih sa sredjenim obiteljskim zivotima, nismo svi savrseni motoricki niti je to tako vazno kao sto ti se sada cini.
Naravno da ces napraviti sve sto mozes, ali ja stvarno ne znam sto bi radila s djetetom koje u snu zabaci glavu unazad :conf

I da, ja kod T jos cesto vidim dok juri po stanu da mu rukica ode iza tijela, bas vidim da je to posljedica te rupe :dada
I taj palac me isto zivcira, ali s rukicom opet sve lijepo radi kao i drugi njegovi vrsnjaci, samo kad ju ne koristi ode palac u saku.
Ali hej, on hoda, trci, prica, pametna je glavica - ma presretna sam sa svim dosadasnjim uspjesima, a ako u necemu bas i ne uspijemo 100% boze moj.

Tvoja cura puze sa 7 mjeseci, daj malo odusevljenja :hug.
I nemoj ju molim te buditi svaki put kad zabaci glavu unazad, necete moci ni vjezbati ni nista ako se ne naspava.

A na silu nemoj nista raditi! A i ovo da li se neispravno okrece neka procjeni strucnjak a onda ju smijes ispravljati, mislim da se nebi smjela krivo okretatiti. Malo stimulacije joj nece skoditi. Ja svog jos uvijek tu i tamo malo izokrecem.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 07 lis 2010, 14:46

Mamin mačak -potpis kao neboder velik, na cijeli post. Ma važno je da Toma radi s rukom sve u skladu s dobi. A znaš kak je moja pedica davnih dana rekla za palac u šaci-big deal-a ja se ljutila na nju. Mi smo u početku vježbali one dosadne vježbe za svaki zglobić na prstiću ruke, do 5 mj. Tada je Jelena već imala pincetni hvat-ali i palac u šaci( do godine dana). I ja više te vježbice nisam radila, kad joj je fina motorika i koordinacija ruku bila više nego napredna. Kada se posložilo ostalo, riješio se i palac.

Kod Tome je sve posloženo, pa ne bi hodao inače, i fina motorika funkcionira, tako da ja ne bi šiljila oko tog palca. Ako hočeš za svoj mir odvedi ga defektologu na testiranje. Ima privatno i kod polovina, profesorica s Vinogradske. Ne moraš uopće doći u kontakt s nikim od obitelji Polovina, samo se naručiš kod defektologa na pregled.

Noemi Jelena isto tako spava , izvijena da ne može biti izvijenija, i ja ju ne ispravljam. Tada je tijelo skroz opušteno, nije u nekom hipertonusu. a ona se nikada tako nije budna izvijala. Pitat ću baš svoju tetu vježbalicu o tome.

Ruku nemoj vježbati na silu, koliko tonus dozvoli. A nepravilan okret ispravljaj. Dok više ne vidiš da radi krivo. Znaju se ti obrasci javiti ako nije u potpunosti upisan ispravan. Procijenit će Sanja da li šteka fina motorika ruku ili je samo palac posljedica još neposloženih obrazaca. Ako bude trebalo vježbat ćete hvatanje, koodrinaciju i slično i bit će sve o.k.

Mrcinela, žao mi je što vas je teta vježbalica izgrdila.A znam da je Vojtu koma vježbati, i teško uskladiti s drugim aktivnostima djeteta, pogotovo takvim malim. A da li su oni tebi pokazali i neke druge vježbice, npr za stimuliranje pravilnog okretanja ?

Svaki dan vidimo po koji samostalni korak. Trebala bi to snimiti da vidi vježbalica, ali to je neuhvatljivo i nepredvidivo. Pomalo me strah našeg strašnog suda. Ne šepa, ne vuče noge, a valjda će biti zadovoljni.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tanja77 » 07 lis 2010, 16:20

Evo i nas kao prvo čestitke Jeleni na prvim koracima i Maji na propuzavanju. Baš mi je drago da su napokon došli rezultati vježbanja, bravo za naše cure. Nas je bila za vikend čapala crijevna viroza, tri dana se nije uopće skoro mogao dignit iz kreveta, baš sam se bila i zabrinula jer inače kad je i bolestan i ima temperaturu isto piči po kući ali ovo povraćanje ga je baš toliko iscrpilo ali eto sad je već puno bolje dobre je volje i ponovno je počeo pičiti po kući. Malo smo stagnirali sa vježbanjem ali sljedeće sedmice idemo na Goljak pa sad malo odmaramo da se oporavi skroz.
Noemi drago mi je da si se odlučila za Krapinu nadam se da će ti tamo dosta pomoć i da ćeš dobiti korisne savjete, ja bi ti isto preporučila da ne brineš toliko previše. opusti se, vježbaš s malenom ono što si do sada naučila kao što je Roka rekla njoj nije klinička slika toliko loša i to će se sve uz vježbe ispravit.
Mi stvarno imamo sreće s našom radnom terapeuticom, ona radi baš onako kako je Nadica opisala stavlja ga u određeni položaj u kojem mu je tijelo skoz simetrično, pazi kako mu stoje leđa, ramena, vrat i onda radi s rukama, skroz različito nego na Goljaku, gdje ga sjednu i forsiraju mu samo ruku a na ovo ostalo uopće ne obraćaju pažnju. Ona isto radi u našem sustavu ali je takva osoba, voli posao što radi, sama je platila prije par godina Bobath tečaj i stalno gleda kako bi se i dalje usavršavala. Vjerujem da je takvih malo kod nas ali eto mi smo baš imali sreće da naletimo na nju. Zato razumim Nadicu o čemu priča takvu bi i ja plačala da moram.
Pozdrav ostalima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 07 lis 2010, 20:10

čestitam jeleni, od srca :buket
svaka čast, bravo mama i bravo jelena

mi smo isto
i dalje široka baza, lijepo hoda, sad i po stepenicama ide sam. drži se a zid i ide
počeo je čučanj i dizanje radit bez oslonca
mali veliki dečko
neuropedijatar nam je 18.11. a fizio još čekam termin
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Fantasy » 07 lis 2010, 20:59

Tanja pa još ste doma? A ja baš mislila da ste već na Goljaku kad se ne javljate ništa. Drago mi je da je malo pustila viroza, iššš beštije. Znači vi imate super tete vježbalice dolje, bolji ste od Zg po tom pitanju, super! A daj samo reci kak onda radite radnu- J. sjedi u nekim drugim položajima? I ako mi možeš pobrojati par stvari koje radite u zadnje vrijeme?
Meni je danas teta defektologica iz igraonice posudila dvd za rano poticanje govora-onaj kaj su žene sa Suvaga napravile, pa moram to proučiti ovaj vikend. I još mi je dala neku knjigu o razvoju djeteta predškolske dobi, pa sad imam posla, da malo vidim kak stojimo na tom planu. Evo meni se čini od kad je počela puzati, em je življa postala, em su krenuli neki novi (doduše nesuvisli) zvukovi i glasovi, pa joj dajemo šansu do proljeća :lol
Kaj se izvijanja u snu tiče, i Maja se zna gadno izvrnuti, ali ne više tak često, pa joj samo lagano gurnem glavicu prema naprijed ako ju vidim i ona se sfrkne u fetus položaj.
Pozz svima!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 07 lis 2010, 20:59

Joooj cure stvarno vam čestitam svima, pa vi naveliko hodate svi, stvarno nemogu ni zamislit kakav je osjećaj kad je gotovo sa vježbama... nekad mi se to čini kao san, ono da jedan dan provedem sa djetetom a da negledam šta sve krivo radi i ne crnjačim ajme do kad će ovo do kad će ono... vjerojatno imate pravi kad kažete da ne treba toliko dramatizirat kao što to ja radim, ali jednostavno kad si cijeli u tome, valjda ti to postane neka navika...
Iskreno jedva čekam da dodem do te Sanje, nadam se da nisam pogriješila što sam njoj dala povjerenje, jer stvarno mi je totalna tlaka iz Dbk ić u Krapinu, a najgore u svemu je što malena mrzi putovat, i 10 minuta u autu napravi frku, a mogu mislit avion... nego eto ide mi sestra sa mnom na kraju trebala sam sama, užasno sam se osjećala što moram sama ić...

Nevježbam je skoro nikako, Sanja je komentirala na telefon da nastojim što više da diže ruku, ono visoke hvatove iz svih položaja, vidim da nedigne nikad ruku baš pravo iz ramena, neznam da li to inače je teško bebama ili njome trokira rame... bilo bi dobro da znam šta je i da dobijem napokon ciljane vježbe..

Čini mi se da Sanji baš ne sviđa što malena puže, smatra da je to isforsirano i da se trebalo pozabavit nekim drugim stvarima prije... možda je to stvarno istima jer moja cura puže a neradi pola drugih stvari koje su jednostavnije, tipa vrtni patuljak i to..
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 08 lis 2010, 00:08

Fantasy ma samo nam je radna bolja, s ostalima sam terapijama na Goljaku zadovoljna. Stavi ga u jedan određeni položaj ili klečaći ili čučanj ili s iskorakom jedne noge kako joj se čini da može najbolje održavati trup i daje mu da nešto radi s plastelinom ili slaže nekakve slagalice i dok on radi s rukama ona ujedno pazi da mu je cijeli trup u simetriji i da se ne pojavljuju asocirane reakcije dok prstićima pokušava nešto napravit. Teško je to opisat dok ne vidiš kako se radi, ali je pristup tome skroz drugačiji. On nema finu motoriku lijeve ruke i ona ne forsira toliko prste već više pokušava "otkočiti" rame jer od tuda dolaze živci kojima upravljaju prsti i kad se taj blok sruši i ruka će biti bolja.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 10 lis 2010, 12:49

dragi vježbači!!!! moram s nekim podjeliti šta osjećam...
vježbamo redovno... ali nikako da se smiri vrištanje i plakanje... a sekunde su sve sporije.... a meni se srce lomi sve više...
napredak ne vidim, sve mi ga je teže držati, cijeli dan se svodi na vježbanje i ono između....svi mi zbog toga idu na živce... muž neće da pomogne, njemu je to "crnjak"
mama ulijeće s "ajoj de malo skrati, jadan"
a ja pucam po šavovima!!!!!
:(
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 10 lis 2010, 20:00

mrcinela je napisao/la:dragi vježbači!!!! moram s nekim podjeliti šta osjećam...
vježbamo redovno... ali nikako da se smiri vrištanje i plakanje... a sekunde su sve sporije.... a meni se srce lomi sve više...
napredak ne vidim, sve mi ga je teže držati, cijeli dan se svodi na vježbanje i ono između....svi mi zbog toga idu na živce... muž neće da pomogne, njemu je to "crnjak"
mama ulijeće s "ajoj de malo skrati, jadan"
a ja pucam po šavovima!!!!!
:(

Ja te zaista razumijem isto je i meni... samo što me sada kako je vrijeme prošlo barem ne peglaju, pusti dijete jadno na miru, nego su više navikli, a to da će netko pomoć... moš mislit... sasvim sam sretna ako joj ne tutkaju prste u ruke da stiska još više...
Kad je nešto u pitanju oko zdravlja djeteta, tu je mama, i uvijek će tako biti... ČAST IZUZETCIMA...

Ja sam u fazi da nemogu vježbat ništa... pomalo hvatamo bodljikave i okrugle, i tu i tamo je posjednem na desno, jer samo to radi na lijevo...

Čekam krapinske toplice... šetamo se dosta...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 11 lis 2010, 10:31

mrcinela, drzi se!
Isto je bilo kod svih nas :dada
Okolina kao da zeli negirati problem i napraviti od tebe budalu sto vjezbas, a da bi zastitila sebe.
Nije da sam to ikada razumjela, ali se naviknes prihvatiti to kako je i radis najbolje sto mozes za dobrobit djeteta.
Dobro meni je MM bio podrska, ali ostali su svako malo boli sa svojim bodljama.
Jer sta bi bilo njihovom unuku, to samo mama izbislja. Uzas!

A stio se tice toga da ne napredujete, doci ce i to. Svako vjezbanje se upisuje u njihove mozgice :dada
I da, i mene zanima da li vjezbate samo Vojtu ili radite i Bobatha (okretanje ...)?
Po onome sto se pisalo Bobath se ipak puno lakse prihvaca kod djece, a da Vojta onda bude samo kao dodatak.

Drzite se :hug
I samo se ti nama izjadaj, mi te u potpunosti razumijemo.

Joj, bas mi fali Una&Tin, nista se vise ne javlja :(
Mozda se javi ako ju prozovem :lol
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrcinela » 11 lis 2010, 22:36

Samo Vojtu radimo zasad... Tako nam je fizijatar propisao... Ali evo danas i jučer se nije jako derao, ali kad se ne dere niša ni ne radi pa bih ipak radije da se dere... Hvala svima na podršci :mah
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fantasy » 11 lis 2010, 23:04

Mrcinela kužim te, i mi radimo Vojtu unazad par mjeseci, i koliko mi se god srce para, kad se dere- onda radi, kad se ne dere- onda ništa ili jako malo. Moja je nažalost već velika i prefrigana i nekak je totalno smirena i jako slabo imamo reakciju, uglavnom samo na trbuhu radi, a ostatak preleži. Tješim se da nam je ipak i to pomoglo da dođemo do četveronožnog puzanja, a kak bude dalje :dunno . Probaj s mužom porazgovarati da bar on bude uz tebe. Teško je, MM je meni podrška kaj se tiče vježbanja, ali na njene suze se slomi i na kraju umjesto da ju pusti da se dere, on ju utješi na Vojti i fućkaš sve. Ja si ponavljam da je za njeno dobro pa nekak stisnem zube, makar taj pogled pun optuživanja i prestravljenosti, kak joj to mogu raditi...ah ni ja nisam od kamena. I nisam samo jedanput plakala skupa s njom, onda na početku kad je skoro svaki put bilo ridanja.
Ne znam, drži se i znaj da se maleni neće sjećati tog plača, a ti ćeš biti ponosna mama kad krene napredak! Sve ostale ne slušaj, ti znaš kaj je najbolje za tvoje dijete!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 12 lis 2010, 14:02

u prve 3 godine je čak i poželjno da dijete plače kod Vojte jer se impulsu prenose itekako pojačano u centre u mozgu - to je službeni stav Vojte.
Moj već dugo radi Vojtu, od svoje 1,5 godine i od svog 3. rođendana je prestao plakati i sada radi kao veliki :up
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la noemi2010 » 12 lis 2010, 14:24

A zašto radite Vojtu? Zar nije Vojta za veću djecu? Zbog čega uopće se preporučuje Vojta ako je Bobath lakši za djecu? Cure sutra sam kod fizio Sanje, pišem vam kako nam je...

Inače i dalje se posjeda samo na jednu stranu, ja je dosta puta dok puže izokrenem na desnu, na koju to ne radi... neznam kad će joj sjest u maleni mozak da postoji i ta strana.. inače sa leđa nema snage još ić u sjedeći, dok to sa te jedne strane zna radit ono polurotacija pa na bok, pa u sjed... i onako stabilna je relativno ok... s obzirom da to radi tek tjedan dana...

Ruke i dalje, samo forsiram ježice i okrugle stvari... pa ćemo vidit šta Sanja kaže...

Držite mi fige da mi ova terapija od tjedan dana barem malo da rezultata... strah me biti previše optimistična
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 12 lis 2010, 14:50

Mrcinela, i ja kažem- budi sretna kaj plače, jer bar dobivate ono kaj se od Vojte želi postići-reakciju. Ja stvarno ne mogu ništ napraviti, ova moja kulerica se ne da izbaciti iz takta, nekad se malo ljuti iz početka, ali se smiri začas sama od sebe. Jedino di plače- je baš na terapiji, a to imamo jednom u mjesec i pol i ništa nam ne znači. Ah, ja sebi velim kad je već tak smirena, daj Bože da sve u životu nastavi prihvaćati toliko cool i pozitivno -i mene bi mogla nečemu naučiti :lol .
Noemi sretno kod Sanje i pozdravi ju od mene i Maje :mah !
Tanja i vama sretno na Goljaku, čujem da su se tete sve komplet promijenile, i želimo vam lijepo vrijeme!
Maminmačak mi se vidimo sutra nadam se!
Ostalim, već bivšima, koji su nas već i zaboravili lijep pozdrav!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 12 lis 2010, 16:44

Vojta je za svu djecu, nevezano za starost.
Mi radimo Vojtu da dobije snagu u mišićima - kak naša Suzana veli, dečki koji rade Vojtu imaju torzo za uzdisanje :lol
Bobath i baby handling je sve ostalo tokom dana.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Tanja77 » 12 lis 2010, 16:52

Hvala Fantsy i mi putujemo sutra. I ja se nadam da će bit dobro vrijeme barem za vikend da možemo lumpovati, samo da ne bude kiše.
Stalno se mijenjaju samo par njih ostaje isto, svaki put kad dođemo nova postava.
Noemi i tebi sretno kod Sanje, nadam se da ćete biti zadovoljni.
Mrcelina svi smo to prošli plač, osjećaj da ništa ne ide nabolje ponekad to ide sporije nego što bi mi htjeli ali nakon nekon vremena kad počmu prvi rezultati sve biva lakše, samo nastavi vježbat.
Pozdrav svim ostalima, javim se kad se vratimo!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la UNA&TIN » 12 lis 2010, 19:11

curke konačno da vam se javim. Bili smo dugo na moru, pa dugo nije radi net i evo nas konačno . Na brzinu sam pročitala sta se sve događa među vama i NEMOGU VJEROVAT !!!!!!

VEELIKAAAAAAAA ČESTITKA SVIM HODAČIMA I PUZAČIM ! Znam da vama nije došlo brzo i da su iza vas mukotrpne vježbei odricanja koja smo neko vrijeme i zajedno prolazili ali kad me ovako dugo nije bilo imam osjećaj da su se jučer neki još borili sa propuzavanjem ( jel tako Roka? ) :zivili

Mi smo već na veliko u jaslicama i više smo doma nego li na poslu jer je već dva put bio bolestan u mjesec dana ali proči će i to. Slabo priča al fakat sve kuži i razumije. I dalje osvaja sve svojom dobročudnošću i simpatičnošću a za mjesec dana idemo kod Žučka na redovni pregled.

Još jednom velika pusa i čestitke svim mamicama i vrijednim bebačima. PUUUSAAA!!!!! :kiss
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 13 lis 2010, 10:47

Mrcinela :hug
Što reći, cure su sve rekle, ja se mogu samo ponavljati, jer sva iskustva koja su iznjele su ista i kod mene. Ne mogu reći, meni je mm pomagao oko vježbanja. Drži se, sve će to proći. Dobro je da ste vi često na vježbama, a rezultati će doći s vremenom.

Fantasy ja te već danima hoću pitati da li Maja puže četveronožno.

Fantasy je napisao/la: to pomoglo da dođemo do četveronožnog puzanja

i onda pročitala ovo. Ne znam da li sam ja kaj preskočila, znam da je počela vojnički, ili nam se nisi hvalila, ali to je predivno.
BRAVOOOO!!! :nana :nana .
I naravno čestitke za onaj pokušaj iskoraka. Ma vi čete sada napraviti nekoliko doktorata na puzanju ( mi imamo samo jedan, tj 7 mj puzanja prije hoda), ali doći će i sve ostalo. Jako me razveselila citirana rečenica.

Tanja sretno na Goljaku, u maglovitom Zagrebu. I dobro vježbanje uz puno novih rezultata.

Noemi sretno u Krapinskim. Jedva čekam da nam pišeš kaj je rekla teta Sanja.

Una i Tin vidiš vidiš, pali to s prozivanjem :lol , baš si nam falila :kiss .Puno pusa Tinči, sigurno je glavni frajer u jaslicama. Javi nam se malo kad nađeš vremena. Da li radiš puno radno vrijeme ili skračeno?

Mi smo jučer malo obilazili doktore. Bili smo u ambulanti za poremečaj prehrane, opet ista dr. a naručila sam se kod druge.Ajde zdebljala se je preko ljeta, i dalje ponosno na svojoj 5 percentili za težinu. 50 za visinu, a 75 za opseg glave. :mrgreen . Koje ja muke proživljavam s njenim hranjenjem neću niti opisivati, pomoći nema, ista stvar kao i kod vježbanja, bez živciranja. Samo da grami nekako idu, cilj je 10 kg s 2 godine, sredstva nisu bitna ( cica, čoksa, fast food, špek-sve je to kalorično, a od voća sam odustala). Valjda sad neće jesti kada je u fazi prohodavanja.

I kako smo bili blizu poliklinike, odlučim otići na slijepo kod njih i nađem doktora. S obzirom da ona napravi svaki 3. dan tri koraka nisam uspjela nikaj snimiti. Pa si mislim možda tamo bude htjela hodati. I napravi ona tri ružna pred njim ( da sam to snimila ne bi mu pokazala). A on zadovoljan. ;) .A isto posljepodne u west gate-u , dijete odlučilo da hoće još cipela, pa je prehodala u komadu 2-3 m, samo da bi došla do cipela. I sva oduševljena grabi s police crvene balerinke i viče cipa, cipa.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrcinela » 13 lis 2010, 12:08

nadicab je napisao/la:
Bobath i baby handling je sve ostalo tokom dana.

morat ću ja nać nekog da mi pokaže bobatha ...
evo mi malo pauziramo..napao nas gaaadan kašalj!!! po ne znam koji put!!!!

od mojih poznanica svi koji su "išli na vježbe"... su radili vojtu... (u slavonskom brodu)
čini mi se da svi idu po istom postupku i gotovo.

i najbolje mi je to kad kažu "išli na vježbe"...doslovno su samo išli a kod kuće baš i nisu radili jer im je teta vježbalica rekla da "kako to da su to dijete poslali, njemu vježbe ne trebaju"... da li su to nekakve priče za malu djecu kao "moje dijete je savršeno, neću priznat nema šanse" ili o čemu se radi... vidim i sveky me malo ušutkava da ne bi netko "saznao"... ali ne živimo u istom gradu..ma svejedno mi je...

moje dijete JE STVARNO savršeno!!!! ja nisam savršena i svijet u kojem živimo nije savršen!!! eto !!!
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fantasy » 13 lis 2010, 20:58

Jelena i "cipe" su me lijepo nasmijale! Sad znaš kaj ju motivira, prava ženska! Je, Maja je sredinom 9. mjeseca krenula sama iz čista mira, nakon 2 tjedna vojničkig se digla i ajmo na sve 4. Ali naravno da ima posla oko tog puzanja, tek smo brucoši, di nam je još doktorat :lol ! Danas smo počeli vježbati bočni sjed jer nas ubija sa svojim w, pa je doktor videl da moramo uvesti i sjedenje, i uglavnom najavio da nam najteže tek slijedi....eto držite nam fige..
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaminMacak » 14 lis 2010, 08:02

Roka, nadam se da si joj onda kupila te crvene balerinke! Super da je dr zadovoljan s hodom!!! :zivili

Mi polako dolazimo do toga da i ja postajem zadovoljna s hodom :lol , mada jos mu desna nogica tu i tamo pobjegne.

Fantasy, drzimo vam fige i nemoj panicariti jer vidis da napredujete, sve to ide svojim tokom, mozda ne tako brzo kao sto bi mi roditelji zeljeli, ali glavno je da ide :hug.

mrcinela, meni je to isto stvarno malo sumljivo samo sa Vojtom :dunno. Koliko znam u ZG nitko ne vjezba samo Vojtu, a sad mozda i vi vjezbate i drugo samo niste toga svjesni?! Mozda nebi bilo lose potraziti drugo misljenje. A naravno da su nasa djeca savrsena, sto ne znaci da zbog toga necemo vjezbati s njima. A na to "sto ce reci selo" poludim i uvijek se ponovno sokiram. Drzim fige da kasalj brzo prodje :hug.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 14 lis 2010, 09:25

ne, krivo - kada se odlučiš na jedan tip vježbe, onda taj tip i guraš jer se nakon nekon vremena metode sukobljavaju.
To ti je kao da istovremeno furaš nekoliko vrsta dijeta - možeš dobiti samo proljev :lol
Obje moje terapeutice (Bobath i Vojta) znaju da ja mixam i ne slažu se samnom, ali ja znam zašto sam tako odlučila
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la malamija » 14 lis 2010, 16:06

I ja sam mixala i jedno i drugo. Vojta nam je bila dobra za leđa a Bobath za sve ostalo. Mislim da je najbolje da roditelj odluči šta hoće i šta je najbolje. Terapeuti će se uvijek protivit tome. Ali neki i ne.
malamija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kiss » 15 lis 2010, 23:54

Čestitam svim novima hodačima :ljubav

Gdje nam je mama sunchicca?
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la KoBorMia » 19 lis 2010, 08:48

Hej, drage moje!
Zbilja vas dugo nisam čitala ... čestitam na svim uspjesima!!! Hrabrice moje, svaka vam čast!
Toliko se puta sjetim te upornosti, snage i tona živaca ... predivne ste! Supermame ...

puse svima!!!
KoBorMia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.