raspored u mojoj kuhinji ide ovako: perilica, sudoper, kut koji mi se prvo činio neiskorišten, ali mi odlično dođe za staviti kakvo manje kuhinjsko pomagalo (toster, kuhalo za vodu...), ploča za kuhanje (iznad nje je napa), radna površina, pećnica i iznad pećnice mikrovalna.
skroz na drugoj strani zida mi je frižider-nije idealno, ali drugog rješenja nije bilo.
ako te zanima, mogu popodne poslikati i iz drugog kuta. ono što je meni isto dobro je gornji element iznad radne površine koji se otvara prema gore tako da mi može biti otvoren cijelo vrijeme a da mi ne smeta.
da ti odgovorim na pitanja:
1. ovaj kutni element izmedju spakera i sudopera - kako vam sluzi? sto se odvija na njemu?
jeli bolje da je u tom uglu suodper ili ploca za kuhanje?napisala sam gore kako sam ga ja iskoristila, a donji dio elementa mi služi za odlaganje stvari koje toliko ne koristim, neke zdjele, tacne, opet ta ista kuh. pomagala koja nisu toliko često u upotrebi.
nisam tu stavljala kutni sudoper jer su mi svi bili preskupi, a ovaj mi je čisto dovoljan s obzirom da imam perilicu-uzela sam neki od Teke-malo širi i dublji od uobičajenih.
imam i kutni elemenat viseći, a u njega sam natrpala većinom brašno, šećer, pahuljice i sl. stvari. stane hrpetina stvari.
2.) kutni ormar desno je tu kako ne bi bilo puno gornjih elemenata. kako bi bilo da je pecnica u tom kutnom ormaru?
pitanje: jel bolje da je pecnica podignuta ili ne?ne znam može li biti pećnica u kutu
meni je puno bolje kad je pećnica podignuta.
3. ako je pecnica desno od sudopera koliko je to + s obzirom da je preblizu frizider?za ovu opciju nisam nikako jer ako ništa drugo, špricati će ti po frizeru svaki put kad otvoriš pećnicu.
4. ploča za kuhanje je ispod prozora - dakle nema nape. sto o tom mislite?ja bih radije tu ostavila praznu radnu površinu
5. ladice - jesu bolji ormarici ili duboke ladice u donjim elementima?kombinacija!
imam tri duboke ladice i to mi je dosta: u prvoj mi je pribor za jelo, u drugoj kuh. krpe, stolnjaci, a u drugoj sitne namirnice za kuhanje/većinom kolače: prašak za pecivo, pudinzi...
ladice se nalaze ispod pećnice.
6. pozitivne strane jednog korita?jedno korito manje za čistiti.
i ono što sam ja dala napraviti s obzirom da mi kuhinja nije prevelika je jedna velika ladica ispod kuhinjskih elemenata i to mi je super za neke velike stvari koje ne koristim prečesto, velike tacne, tepsije, daske za rezanje i sl.
nadam se da sam barem malo pomogla