Sada je: 06 kol 2026, 23:53.

Kako napraviti "pužeke" ko u školi?

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Kako napraviti "pužeke" ko u školi?

PostPostao/la Tinica » 14 lis 2010, 13:33

Curke molim pomoć!!!! :klanja
Od kad je krenuo u školu stalno inzistira na tome da mu doma radim pužeke kao što jede u školi :conf
Ja u to dinstano meso stavim još i tikvice i one cherry rajčice da mu poboljšam tek ali njemu to nije tak ko tam :roll
U čemu je tajna? :dunno
Samo na luk staviti meso i to sve skupa dinstati ili???? :dunno :dunno :dunno :dunno
slika
slika
Tinica
Sveta krava

Re: Kako napraviti "pužeke" ko u školi?

PostPostao/la Beppa Joseph » 14 lis 2010, 13:36

Da, izbaciti sve što stvarno popravlja okus i dodati vegetu, dodatnu masnoću i brašno da se količina poveća :mrgreen
Tjestenina obavezno raskuhana.

I ja sam voljela te školske pužiće :cool
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la filipovamama » 14 lis 2010, 13:37

Sad si me sjetila da je moj stalno htio jesti tjesteninu sa sirom napravljenu kao u vrtiću. Ja se slomila da napravim što finije, njemu bezveze. Nije to - to. Na kraju sam otišla do tete i tražila ju recept, a ona me uputila na kuharicu. Ispalo je da sve isto radimo, samo što im oni pošećere, a mi smo jeli normalno - slano.
Tako bi ja i u tvom slučaju - pokucala kuharici na vrata i pitala je.
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la palunkica » 14 lis 2010, 13:40

fm, moj isto, isto jelo, tijesto sa sirom. Tako sam se ispraksirala da to i sad jede često. Naravno, obilno posuto šećerom :roll Isto sam išla pitati kuharicu
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Tinica » 14 lis 2010, 14:06

Ma curke palo mi je to na pamet jer sam istu "situaciju" imala i u vrtiću, tema je bila šipkov čaj, ma niti jedan nije ko taj, ja sam već mislila da sam luda, pa nemre biti toliko različit jel od francka, cedevite, to je to... hibiskus i onda sam išla do tete kuharice pa mi je rekla da je tajna u količini... oni kuhaju to u onim velikim loncima, dodaju limuna, šečera isto ko i ja ali to je ipak drugačije...
I sad sam zvala tetu kuharicu u školu...i kad sam joj rekla svoju muku :lol rekla mi je da je isto tajna u količini, da isto sve rade kao i ja to meso stave pola pola na prženi luk, dolijevaju sa vodom, stave malo paradajza od podravke i nema tu neke velike mudrosti, malo soli, vegete, ak je rijetko dodaju brašna da se zgusne... i sad mi veli da su i danas imali finu klopu i da su dječica već čekala u redu za repete i ja sam onda rekla ma sigurno je i moj, on uvijek to radi pa me pitala o kome se radi ja sam rekla o jednom prvašiću Franu a ona mene pitala jel od učiteljice Nade :rolf :rolf :rolf Ma sve vam je jasno kaj da vam dalje velim :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 14 lis 2010, 14:21

dođe mi da odmah prebacim curku u Tinicinu školu :)
Moja slabo jede, a i učiteljica se tužila na roditeljskom da svi slabo jedu :/
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la mirnela » 14 lis 2010, 14:28

filipovamama je napisao/la:Sad si me sjetila da je moj stalno htio jesti tjesteninu sa sirom napravljenu kao u vrtiću. Ja se slomila da napravim što finije, njemu bezveze. Nije to - to. Na kraju sam otišla do tete i tražila ju recept, a ona me uputila na kuharicu. Ispalo je da sve isto radimo, samo što im oni pošećere, a mi smo jeli normalno - slano.

a jel može recept od famoznih pužića sa sirom, please ;)
i moja se davi u školi u tome, a ja to još doma nikad nisam slagala...
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 14 lis 2010, 14:33

Lastavica ma ja nikad nisam imala problema sa hranom što se tiće Frana, on zbilja sve jede, ali od kad je krenuo u školu konstantno je gladan :dunno
Da da može recept od bijelih pužeka :rolf
Jel se oni možda pomješaju sa onim umakom od vrhnja za kuhanje i zagrebačkog sira ili je samo sir u pitanju?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ivanaiv » 14 lis 2010, 14:39

E skolski caj od sipka je ipak skolski,ni moj ne ispadne takav nikad,
ali meni nesto drugo cudno,prvi put cujem da djeca jedu u skoli(mislim na takvu vrstu jela)
kod nas u skoli se za uzinu izmjenjuje kruh sa pastetom,eurokremom,margarinom,marmeladom,medom ili sl.
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 14 lis 2010, 14:40

Ivana to su klinci koju su produženom boravku prve dvije tri godine ovisno o školi.
Oni imaju u školi doručak, ručak i užinu :dada
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 14 lis 2010, 14:44

Pužići sa sirom se rade tako da se pomiješa jedno jaje, svježi sir i vrhnje, prije toga se skuhaju pužići (naravno u slanoj vodi), skuhani i ocijeđeni pužići se pomiješaju sa smjesom od sira, vrhnja i jaja, to se stavi u malu vatrostalnu posudu i zapeče. Ja pečem prvo 10tak minuta pokriveno, a onda još cca 5-7 minuta otkriveno da se zapeče. na temperaturi od 220.

Stavi se na tanjur i vrlo obilno pošećeri.

Prvi put sam nadobudno stavila i soli i papra - nije bilo fino :lol
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Kris2 » 14 lis 2010, 14:44

ivanaiv je napisao/la:E skolski caj od sipka je ipak skolski,ni moj ne ispadne takav nikad,
ali meni nesto drugo cudno,prvi put cujem da djeca jedu u skoli(mislim na takvu vrstu jela)
kod nas u skoli se za uzinu izmjenjuje kruh sa pastetom,eurokremom,margarinom,marmeladom,medom ili sl.

Boravkaši imaju 4 obroka (tj uglavnom 3) doručak i užinu - koji su ovakvi kao kod vas, a ručak je uvijek baš kuhan, cijeli obrok :).
I moj ide po repete (po tri puta :shock - kad sam skužila zabranila mu - i sve je super i ima više okusa - čitaj začinjenije, slanije ... )
Kris2
Danadadila

PostPostao/la kruna » 14 lis 2010, 14:47

I moji imaju te provale pa ja pokušavam prilagoditi jela kod kuće al mi ne ide :loce
U vrtiću navodno postoji neki poseban pekmez koji ja nikako nemrem nabavit (već sam pitala tetu i kupila miješanu marmeladu, da ne bi bilo zabune :lol ) Njoj je jednostavno u vrtiću uz taj poznati turbozašećereni čaj od šipka taj pekmez finiji nego doma :dunno
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 14 lis 2010, 15:08

Radi se o podravkinoj miješanoj marmeladi jel tak? :rolf
http://farm3.static.flickr.com/2190/194 ... 9ffe_m.jpg
Kris ja niš ne branim Franu što se tiće hrane u školi, samo kad mi zna reći da ne pojede sve do kraja na tanjuru pa da stane već u red da se ne bi desilo da ne nestane dok on pojede onda mu znam reći da su mu oke gladnije nego trbuščić... ;) ali on je svaki dan gladan poslije škole bez obzira što uvijek traži repete...
Palunkica kaj znači sad moram ići po vatrostalnu zdijelu??? :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Kris2 » 14 lis 2010, 15:17

Ma ja sam mu rekla da malo smanji kad mi je došao doma i kazao da je pojeo 4 krafne za užini ili tako nešto ili tri ručka :shock - to je stvarno previše i počeo se debljati - i on je gladan i doma, ali je neumjeren i ne zna sam sebi odrediti granicu ...
Za razliku od njega curka smršavi čim krene u školu njoj nije fino :roll
Doma i jedan i drugi jedu uredno :)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la kruna » 14 lis 2010, 15:22

Tinica je napisao/la:Radi se o podravkinoj miješanoj marmeladi jel tak? :rolf
http://farm3.static.flickr.com/2190/194 ... 9ffe_m.jpg

Da, ta vulgaris, a njoj - čarobna vrtićka :lol

Moji jako puno jedu u vrtiću/školi, ponekad me tete pitaju jede li E. išta kod kuće jer par puta uzima za ručkom :oops: Jede, naravno, na mamu :cool Sva sreća da imam(o) brz metabolizam :lol
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.