Bubsek koliko se sjećam ima ta faza kada postaju još svjesniji svoje okoline, pa ih sve počne okolo zanimati i više nego cika. A isto tako ima i djece kojoj grčevi traju dulje (eto nama do skoro 7 mjeseci). Tako da su to već dva moguća razloga opisanog ponašanja.

Koje bez daljnjega može uvući crv sumnje, sjećam se....
Meni je mantra u takvim fazama bila ako redovito piški (6 do 8 popišanih pelena na dan), redovito kaki (mi smo svakih 3 do 5 dana u toj fazi i isto često tvrdo), već je to ok. Tak sam se tiješila manijakalnim brojanjem popišanih pelena...

I prošla bi faza, neka brže, neka sporije... Iako se Karlo sve do negdje godine dana praktički obožavao nacicavati, tek kad je stajanje i hodanje postalo aktualno našao si je zanimacije i "uobročio se" (što nekim drugim bebama navodno polazi za rukom već sa 6 tjedana do 3 mjeseca starosti)...
Po težini mislim da ti je prirast sasvim ok, a vjerujem da bi ti i pedica nešto rekla - većina ih je sklonija savjetovati dohranu ako su imalo sumnjičavi prema napretku (čast izuzecima), tak da sigurno i tu nemaš neke brige.
A ako baš želiš nešto učiniti, onda ostaju oni standardni savjeti kompresije na kraju podoja, ako jako često sisa dati više puta istu dojku (ono, paziti da je "isprazni") i tako... To da ti imaš u podsvijesti da sve radiš kako treba.

Mada ionako radiš sve kako treba, samo beba raste i prioriteti se mijenjaju...