Duga je napisao/la:1 lijepa glavica kelja
Ima li tko kakvu ideju, osim variva?
Jednom sam radila nesto slicno ovome:
http://www.coolinarika.com/recept/sloze ... -moj-nacin
i bilo je mljac

Sada je: 07 kol 2026, 16:26.
Duga je napisao/la:1 lijepa glavica kelja
Ima li tko kakvu ideju, osim variva?

U pola litre mlijeka skuhati 10 dkg baby griza.Kad se ohladi dodati 2 jaja, 5 do 6 velikih zlica secera,35 dkg brasna,1 i pol prasak za pecivo,3 izribane jabuke,10 dkg grozðica,vanilij secer,kora od limuna i narance,1 dcl rakije.Moze i malo cimeta.Stavljati tijesto u saku ko kad uzmemo u ruke jelte ono... i ono sto izadje izmedju stisnutog palca i kaziprsta ilitiga mashala uzimati zlicicom i frigati ih u vrucem ulju. kad se ohlade posuti ih secerom u prahu. Rakiju morate staviti jer popiju manje ulja.

folne je napisao/la:Olja, sad si me sjetila davnih dana. Taj domaći liker od čokolade je bio mrak. Frendicina mama ga je radila i onda smo njime mazale palačinke i još ga uz njih i pile.
http://www.coolinarika.com/recept/gusti ... d-cokolade
upravo guglam i tražim rcp.za ovaj liker 

folne je napisao/la:njime mazale palačinke i još ga uz njih i pile.

Natasa36 je napisao/la:Joj gledam recept - ali to su samo sastojci... Dunja, može malko detaljnije? Ha? Što - s čime - kada...

ja mislim na puru/ palentu

ajme meni umirale smo od smijeha. 

mmar je napisao/la:Falafel sam i ja radila, svi su bili oduševljeni, baš baš fino![]()
A da pitam onda i ja ovdje. Šta radite s ostatkom pire krumpira? Naime, s tim nikad ne pogodim točnu količinu za nas, uvijek imam viška, kad probam smanjit onda nam fali![]()
Ja znam od toga jedino krokete raditi, i onda radim još i varijacije, npr. nekad s mrkvom, nekad s blitvom, nekad sa špinatom, al meni to na kraju uvijek isto, kroketi.
Pa jel ima još šta?

dunja je napisao/la:recept je jednostavan, dobila ga od kolegice, meni ispadnu zbilja ok:
KNEDLE. NJOKE, KROKETI
Kg krumpira
Pola kg brašna oštrog
Kockica putrića
1 žlica soli
1 JAJE
vidi ako ti pofali još malo putra ili brašna dok mijesiš - slobodno dodaj mrvu
ne smije biti pretvrdo ni premekano, onako, taman

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.