Sada je: 25 kol 2026, 01:22.

Plavusa vise ne bi bila plava

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Plavusa vise ne bi bila plava

PostPostao/la Tonka.M » 21 lis 2010, 07:32

vrijeme mi je za promjene, dosta mi je biti plavuša, a poprilično me frka
Prirodno sam tamno plava, jako blijedog tena (vuče na rozo, onak ko Miss Piggy :loce ), farbam se u svjetlije plavo. Obrve i trepavice su mi kao da sam albino, al tome služi farba za obrve i maskara

Bila sam dugo dugo crvenokosa, što bakrena, što kričava, što tamnije crvena. To više ne bi

sad bi išla na smeđu, a malo sam u frci. ne znam koju nijansu ići, da li stavljati nekakve pramenove da bude dvonijansno smeđe, kako je sa izrastom (OK znam da ću se morati češće farbati), kako je sa ispiranjem smeđe sa svjetlije boje i ako mi se ne svidi kako je sa vraćanjem u plavo?

Inače imam kosu do brade (kak se to moderno zove: graduated bob ;) ) i nije baš pregusta. Dapače :loce

Znalci? pomoć?

(od svoje frizerke ne mogu očekivati baš ovakvu pomoć, jako je draga, odlično me ošiša, al mislim da nije stručnjak za farbanje)
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

Re: Plavusa vise ne bi bila plava

PostPostao/la Rimaithor » 21 lis 2010, 08:23

Ja nisam pristalica farbanja u tamniju kosu od prirodne. :)
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Tonka.M » 21 lis 2010, 08:53

Zašto Rima?
zbog uništavanja kose ili misliš da ne izgleda dobro?
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zeezee » 21 lis 2010, 09:03

zašto ne bi bilo dobro, pogledaj winonu ryder koja je prirodna plavuša.
moja pririodna je tamno pepeljasto plava i kad sam se farbala na tamno smeđe problem mi je bio izrast, a čak nije bio toliki kontrast kao kod tebe. taj izrast svjetliji od ostatka kose mi je gori od tamnog izrasta (pa sad imam svjetlije pramenove). možda da probaš postepeno, s nekom plavo smeđom, zlatno-smeđom, kak se to već zove.
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 21 lis 2010, 09:08

problem mi je bio izrast, a čak nije bio toliki kontrast kao kod tebe. taj izrast svjetliji od ostatka kose mi je gori od tamnog izrasta (pa sad imam svjetlije pramenove).
Ovo mi je koma, to treba farbat stvarno svakih 3 tjedna jer izgleda katastrofa. Osim toga ne sviđa mi se nikako kad su obrve svijetlije od kose (ili misliš i obrve farbati trajnom bojom).
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Jewel » 21 lis 2010, 09:12

Za početak si stavi dvobojne pramenove, boje meda i čokoladno smeđe ;)
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mika » 21 lis 2010, 09:48

evo mene frisko sa iskustvima, daklem...pocetno stanje mi je bilo vise-manje kao tvoje s time da sam ja prirodno misje boje, sive...bljutave... :mrgreen

dosta mi je bilo plave, sve nesto jednolicno...bijelo, zuto...jos kada sam bez pudera da mi se malo vidi ten (koji mi se vise cini da je proziran :lol ) i bez maskare i obojanih obrva...ko avet...
duzina mi je ko tvoja, a i kosa cini mi se takodjer, jos nemrem rec da je toliko malo ima, koliko je tankaaaaaa

i tako sam ja mojoj dragoj frizerki rekla da bi bila tamnija onda je to prvo pripisala trudnickim hormonima, pa mi je onda slijedeci puta rekla da prije mora nema smisla...u principu je cekala da vidi jesal li sigurna u potamnjivanje jer sam cijeli zivot bijela, tako da sam tek sada krenula u misiju potamnjivanja

dakle, stavila mi je smedju boju na izrast koju je onda provukla po cijeloj duzini, ali je provlacila ko da radi pramice, i tek pred kraj je namuljala na sve
nakon mjesec dana malo se isprala boja, naravno, ali sada cu kroz dva tjedna ici jos jednom...trenutno kada me netko vidi reko bi jos uvijek da sam plava, ali kada se sjetim koliko plava sam bila prije, ovo ni nis :lol

nadam se da sam ti ista pomogla mojim iskustvom...ja se u takve radnje nebi upustila sama

kiss i sretno
MEDENJACIC No 1 - 12.01.2006.
MEDENJACIC No 2 - 25.11.2010.
mika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tonka.M » 21 lis 2010, 09:54

Rima obrve već sad farbam jer ih inače ni nemam. Kad sam nenašminkama kao da sam lice ostavila doma :roll
još kad se plava kosa uklopi u to, baš sam si enkak bezizražajna.
Zato bi promjenu, a bježim od crvene
ovo oko izrasta i mene brine, svijetli izraz na tamnoj kosi daje izgled ćelavosti :/ , zato i jesam razmišljala i o pramenovima, al opet ne znam kakvim

mika :zivili ja isto odgađam još od proljeća :lol
al nisam skužila: izrast ti je cijeli pofarbala, a onda je dolje radila pramenove?

i da, ne pada mi napamet doma se farbat, idem kod svoje frizerke, samo joj moram doć s nečim: njoj nije problem izvedba, ja joj se samo ne bi prepustila s idejama :oops:
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mika » 21 lis 2010, 10:14

da, izrast mi je cijeli pofarbala...cak i malo sire...i onda je to provukla dalje
koristi one nove inoa boje i moram reci da su stvarno...prirodne, a kosa je poslije njih bolja nego ikad
MEDENJACIC No 1 - 12.01.2006.
MEDENJACIC No 2 - 25.11.2010.
mika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sgrafaha » 21 lis 2010, 10:31

Oprosti za upad,ali me zanima ovo farbanje obrva.cijeli proces ,kako,gdje,koliko to traje.Moje su em rijetke,em sivkaste pa ih samo pojacam sa sivkastom olovkom.
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la Tonka.M » 21 lis 2010, 10:40

uzela sam ono što se inače preporuča, al meni jako dobro funkcionira
Nekakvu Keune boju (ubi me sad za broj) sivo smeđu, stavim omjer boje i hidrogena (uzimam njiov 6%, mislim da je taj najslabiji) 1:1. To uglavnom ili mjerim na digitalnoj vagi ili stavim malu žlicu jednog i isto toliko drugog. Onda počešljam obrve u suprotnom smjeru, da ih podignem od podloge i sa štapićem za uši nanesem boju. Ostavim 20-tak minuta i operem vodom (uzmem one blazinice od vate). Tako mi je radila i frizerka i kozmetičarka (samo ej ona navodno koristila boju baš za obrve, ja nisam vidjela da je ima za kupiti, al nisam baš puno ni tražila)

Uz napomenu da to uvijek radim u petak navečer samo ako ne očekujem goste taj vikend. Jer, koliko god pazila uvijek mi se malo pofarba i koža pa zgledam ko Groucho Marx. Bez brkova, doduše :lol
slika
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sgrafaha » 24 lis 2010, 01:16

:kiss hvala na detaljnom opisu,ali nakon njega mi ipak ponestalo hrabrosti :lol
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la kruna » 24 lis 2010, 09:30

Evo teme i za mene :dada
Trenutno sam potpuno plava, a prirodno smeđa. Zadnjih par mjeseci želim potamniti kosu ali se ne usudim krenuti u to, a bome ni moja frizerka ne podržava moju putanju prema smeđem :lol
Totalno sam blijeda pa mi plavušasti izgled bolje stoji ALI boja mi je već stvarno preeesvijetla, na nekim dijelovima sam bijela, a na nekim žućkasta jer pored svega imam i crveni pigment :roll PLUS što stvarno izgleda i ocufano i iscrpljeno od konstantnog blajhanja :/

Ako netko ima savjet za takav prijelaz, a isto ne bih crveno..

Tonka.M - samo ti zavidim na prirodno plavoj :mah
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Crazy Daisy » 24 lis 2010, 09:43

evo još jedne mišje sive koja bez šminke i obojanih obrva izgleda kao štumfeta :lol

obrve bojam palette mittelbraun. kakvo vaganje na digitalnoj vagi, uzmem bilo koji čep od dezića ili laka za kosu u unutra odokativno izmuljam malo boje i malo hidrogena - bude super.
kako ne bi izgledala kao groucho boju ne nanosim sa debelim štapićem, već sa čačkalicom tako da točno bojom nacrtam ono što želim da je obojano i za pola sata smijem u javnost. 5 min posla sve zajedno.

što se tiče boje pokušala sam sa smeđom, koja je meni predivna, ali sve se ispire, probala i tamne pramenove - dva paranja i ispere se. crvenih pigmenata uopće nemam, pa mi se ni crvena boja ne prima.
sve te kombinacije kroz dva, tri tjedna ispadnu olinjale + gorespominjani svijetli izrast koji je fuj, a tanka kosa ne podnosi česte tretmane.
na kraju mi ostaju sve nijanse plave, jer ostalo ne fercera.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Tonka.M » 24 lis 2010, 10:21

kruna :zivili ma volim i ja što sam plava, al dosadilo mi više. trebam promjenu, MMa mi se ne da mijenjat, posao trenutno ne mogu, za sve ostale promjene mi treba znatno više love pa bi bar farbu promijenila :lol

CD hvala ti na iskustvu :) to mi je trebalo, iz prve ruke dojmovi i problemi :dada Mislim da mi polako i jenjava volja za frabanjem :lol
I hvala ti na tipu za čačkalicu, nikad se ne bi toga sjetila. Stvarno sam :plavusa :lol
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilly » 24 lis 2010, 10:43

Jos jedan tip za obrve: oko njih na debelo namazite kremu.

Ne znam kaj da vam savjetujem za prelazak iz plavog u smedje. Prvo i najvaznije : nije preporucljivo da to radite same doma, jer bi svakako trebalo napravit predpigmentaciju da ne bi ispale zelene.

Ja sam vjecna plavusa, tj. stalno nesto eksperimentiram al uvijek se vracam u plavo. Imam dojam da mi treba puno vise sminke i sređivanja kad imam tamniju kosu jer mi onda svi nedostaci na licu dolaze do izrazaja.
Tonka, meni se cini da bi tebi ok stajala neka tamnija s debljim pramicima (onak kak sam ja imala), ako nosis jos uvijek onakvu fora frizuru.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tonka.M » 24 lis 2010, 11:04

sad imam nešto kao "graduated bob" sa kratkim šiškama

imaš kakvu slikicu na što misliš? I naravno da bi išla kod frizerke, ne bi se usudila s tim zezat se doma.
I jel imaš vremena malo napisati o toj predpigmentaciji, sa čime se radi, kako...
hvala draga :kiss

Imam dojam da mi treba puno vise sminke i sređivanja kad imam tamniju kosu jer mi onda svi nedostaci na licu dolaze do izrazaja

za ovo znam, tak mi je bilo i kad sam bila crvenokosa. Doduše sad kad nemam šminke nemam ni lica :lol
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 24 lis 2010, 11:07

savjetujem pramenove za pocetak ;)

ja se prosli tjedan u kucnoj radinosti obojala iz svijetlo-zlatno-smedje u skoro crnu...
ja sam zadovoljna ali vise nemogu van bez sminke :/
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la podocnjaci forever » 24 lis 2010, 11:46

evo još jedne mišje sive

Pa nisi ti mišje siva. :shock Ti si po meni tipična svijeetloplava plavuša. :dunno

Ja ne bih pramenove.
Ne volim pramenove. :zub

Koliko si rekla - tamnoplava si.
Je li ti izrast i na crvenu kosu bio svijetao?

I ja sam prirodno bila svojedobno bijela, pa žuta, pa onda tamnosiva, ni više ni manje.
S tim da su mi obrve oduvijek također tamnosive.
(Ali zato dlake na rukama - bijele. :drink )

Uglavnom, bila sam prezadovoljna crvenom kosom jer mi je izrasti na tu crvenu kosu - izgledao tamniji.
Tako da mi uopće nije smetao, čak štaviše, to mi je baš bilo cool i odgovaralo uz cijelu, malo čupaviju frizuru.

Budući da mi crvena kosa s vremenom nije išla uz puno odjeće :lol isto se odvažih na smeđu.
s tim da sam se farbala sama i to nakon ljeta kada je kosa bila skroz ranjena, suha i isprana.
Pa je kosa ispala tamnosmeđa, skoro pa crna.
I ja baš zadovoljna.

Što se tiče šminke, baš suprotno od crvene kose - osjećam da je ne trebam puno.
Jedino malo poraditi više na tenu, puder i to, ruž neki prirodan i maskara.
Mislim da to nije puno, a efekt je dobar.
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la filipovamama » 24 lis 2010, 11:51

Ja sam par puta stavila na kosu preljev u vrećicama. Košta nekih desetak kuna i ispere se za 3-4 pranja. Ovako nekako izgleda:

slika

Samo ja sam stavila smeđi, pa mi je ispalo nekako svjetlo smeđe. Bila sam zadovoljna s bojom, a i nekako mi je očvrsnulo kosu. Jedino kaj se ispire. Možda da isprobaš s tim za početak :dunno
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Crazy Daisy » 24 lis 2010, 12:25

a pf ti si plavuša? :pee

još jedna fora je i smeđe-smeđi ehoton. super jednokratno posmeđi kosu + što ju očvrsne i ugusti. samo izbjegavati kestenjaste i slične tonove, već čisto smeđi :dada
Crazy Daisy

PostPostao/la Tonka.M » 24 lis 2010, 12:43

Plusić smeđe pramenove na ovu boju sam imala (nekoliko širokih) ali mi je bed kaj mi se brzo isperu :/

PF: na crvenoj (pogotovo narančastoj) mi se skoro i nije vidio izrast, odnosno vidio se, al nije bio gadan. Isto sam nosila razbarušeno, repasto pa je pristajalo :lol
kak ti sad izgleda izrast? I koliko često farbaš?

Femice te sam preljeve znala koristiti u crvenoj fazi, malo se bojim kod ispiranja da mi kosa ne bude boje ka-ka :lol

CD opet sam :plavusa a di se kupe ti ehotoni? To nikad nisam koristila, a moram priznati ni zagledala na policama
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Crazy Daisy » 24 lis 2010, 12:48

ehoton je nekakva tinktura/toner za kosu koji lagano tonizira pramenove i plavu kosu:

slika

ima ga u frizerskim trgovinama, DM i sl.
Crazy Daisy

PostPostao/la Tonka.M » 24 lis 2010, 12:49

znači to se ispere sa prvim pranjem? A nanosi se kao gel ili?
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Crazy Daisy » 24 lis 2010, 12:54

izgleda kao obojana vodica koja se pošprica/ umasira na mokru i opranu kosu (obilno) i zatim kosu osušiš i isfeniraš. učvrsti kosu i lagano isuši (alkoholasto je). prvim pranjem se skine.

meni je fora jer našušuri kosu pa djeluje gušća :dada

to je inače kolor šampon naših baka :mrgreen
Crazy Daisy

PostPostao/la lilly » 24 lis 2010, 13:01

Crazy Daisy je napisao/la:

to je inače kolor šampon naših baka :mrgreen

:dada , kad vidis bakicu s onak lagano lila kosom, to je ehoton. :D
Ja ga koristim za ubijanje zutila.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lilly » 24 lis 2010, 13:11

Tonka, ovak nesto sam mislila:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs042.snc3/12955_1286745609676_1261247598_30894491_1788814_n.jpg

Ovo je moja kolegica s posla, a tak se i ja cesto pofarbam, vrlo je prakticno, ne vidi se izrast jer je sareno ;)
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la podocnjaci forever » 24 lis 2010, 13:12

tonka, izrast je još prirodniji, odn. još tamniji.
Štima sve bez problema.
Mislim da je to zato što mi ta prirodna kosa ipak i dalje sve više tamni.
Ajd ako uspijem uslikati možda stavim neku fotkicu.
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tonka.M » 24 lis 2010, 13:15

hvala cure, svakak ću probat prvo sa ehotonom, da po doma malo prodefiliram smeđa :dada

lill ovo je simpa... jel mi možeš još otprilike reć koje nijanse smeđe (u njih se, za razliku od blond) uopće ne kužim. Boja meda znam da je ne-ne za moj ten, koja onda čokoladna? tamno smeđa? Druge nijanse ni ne znam :lol

PF baš me zanima :dada
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilly » 24 lis 2010, 13:16

Tonka.M je napisao/la:sad imam nešto kao "graduated bob" sa kratkim šiškama

imaš kakvu slikicu na što misliš? I naravno da bi išla kod frizerke, ne bi se usudila s tim zezat se doma.
I jel imaš vremena malo napisati o toj predpigmentaciji, sa čime se radi, kako...
hvala draga :kiss

a predpigmentacija ti je umetanje pigmenta u kosu kojoj je pigment unisten, radi se tako da se nanese korektor (ili obicna boja) pomijesan s vodom na kosu prije farbanja. Posusi se i tek se onda stavlja odabrana boja po uobicajenom postupku. Preporuca se stavljati 3 % hidrogen jer je boja onda postojanija.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.