Sada je: 18 kol 2026, 19:50.

sušilica, da ili ne?

Moderator/ica: nevenera

sušilica, da ili ne?

PostPostao/la nevenera » 25 lis 2010, 22:06

suši suši suši meeee, ti me sušiš najbolje :lol

dilema kao što naslov kaže jest sušilica da ili ne.

ja sam iskreno za jedan NE ali uskoro se selimo. imamo balkon, ogroman, divan, sunčan ALI i ako se ne varam zabranu vješanja ruba na istom. imamo jednu sušionu na 4 stana. :loce
meni pelene same po sebi nisu problem, perem 1-2 tjedno. ali u kombinaciji s ostalnom odjećom. svaki dan nešto vješam. od rublja, da budemo jasni.

cure, koristite li sušilicu? jel ima štete?
jedna mi je cura jednom rekla da je koristila sušilicu ali da su te pelene, iako jako meke, postale brzo ofucane.
:dunno

manja opaska, tin je počeo prijavljivati kakanje, ima nekih mjesec dana. mislila sam ga za zimske praznike probat odviknut od pelena. možda mi onda nije nužna sušilica. :/
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: sušilica, da ili ne?

PostPostao/la silki » 25 lis 2010, 22:08

moja stigla neki dan :joy :joy
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kako sam do sad živjela bez nje? kako, kako?
znaš kakve su platnene iz sušilice? k'o kad ih kupiš.
sve je flafi, mekano i što je najvažnije nema peglanja ako slažeš vruće :srca
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la mamuška » 25 lis 2010, 22:15

ja si također nemogu zamisliti život bez nje,ne samo da su pelenice mekane,već se peglanje smanjilo za 80posto,a kad prvi put vidiš filter i mucice na njemu zgadit će ti se koliko si zapravo prašine i prljavštine do sad doslovno nosila na sebi na čistoj obleki
za uvijek DA za sušilicu :dada :dada
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Masha » 25 lis 2010, 22:27

kako mi se čini, ja živim u toj istoj zgradi i nisam čula za zabranu vješanja robe na balkone :dunno doduše, ja svoju redovno sušim na onom stalku za robu, ne na štriku, imam dva sušila jer ja perem robe kao da nas ima 10, a ne 3 :mrgreen
kod nas u portunu su tri stana na jednu sušionu, s time da monopol drži samo jedna gospođa, tako da sam tamo sušila svega par puta.

što se tiče sušilice, ako imaš mjesta, samo naprijed...
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la silki » 25 lis 2010, 22:29

perem mašinu do dvije dnevno i zlo mi je od veša. gdje god se okreneš veš.
o'š prljav, o'š čist za peglat, o'š na štenderima :roll
silki

PostPostao/la tanjabb » 25 lis 2010, 23:11

Susim pelene u susilici vec preko godinu dana i nista se nisu nigdje ofucale.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la latica » 26 lis 2010, 08:43

vidiš, ja sam isto bila u uvjerenju da se pelene "oštećuju" ako se često suše u sušilici :conf
isto sam čula da slabije upijaju ako se suše tako jer sušilica djeluje poput omekšivača, jel to isto krivo?! mislim da to nisam u pravilu primjetila, ali rijetko ih sušimu sušilici.
ja ih znam stavit u sušilicu preko zime kad im treba dugo da se osuše, ali stavim na 1 h pa ih onda još malo izvadim da se ne presuše do kraja. kako mi imamo većinom close parent pop in i bumgenius, uvijek izvadim covere i ostavim samo uloške jer tako piše i na uputama. pelene su mekane i super su. jako volim tu sušilicu, ali zbog gore navednog ne koristim je prečesto.
a preko ljeta obavezno vani na suncu sušimo, ja sam ipak previše eko friendly da trošim struju i vodu za ono što vjetar i sunce mogu odradit sami ;)

i još jedno pitanje - kak to da peglate pelene? ja nisam nikad nijednu ispeglala!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 26 lis 2010, 08:54

da, obavezno (pa taman je koristila svega par puta, a koristices je sigurno punoooo vise :dada)
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la silki » 26 lis 2010, 08:59

latica je napisao/la: kako mi imamo većinom close parent pop in i bumgenius, uvijek izvadim covere i ostavim samo uloške jer tako piše i na uputama.

cp ne al' bumgenius možeš sušit u sušilici bez problema. pogledaj etiketu.
nikad nisam peglala pelene, taman posla. drugu robu ne treba peglat to sam htjela reći.
silki

PostPostao/la I-STA » 26 lis 2010, 09:08

nevenera je napisao/la:[i] od rublja, da budemo jasni.

Ja sam se samo došla malo nasmijati.
Stalno me prati sreća, al' nikako da me stigne
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamuška » 26 lis 2010, 10:53

silki je napisao/la:perem mašinu do dvije dnevno i zlo mi je od veša. gdje god se okreneš veš.
o'š prljav, o'š čist za peglat, o'š na štenderima :roll

silki kao da opisuješ moj stan :/ (i to bez obzira na sušilicu)
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tamara1981 » 26 lis 2010, 11:04

Ja se ne mogu zamisliti bez sušilice...živimo u malom stanu i nemam ga gdje objesiti a kad bih veš objesila vani po ovom vremenu nisam sigurna dal bi se osušio do proljeća.. :mrgreen ..tako da je meni sušilica neophodna...i ne žalim ni jedne kune koju sam dala za nju.Jedino mi je žao jer nisam mogla kupiti odvojenu perilicu i sušilicu(nemam ju gdje staviti) nego sam kupila 2u1,ali služi nas i ova...
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la majab » 26 lis 2010, 11:09

Yes by all means :dada
Kako sto silki rekla pa stvarno neznam kako smo ziveli bez susilice :loce Meni MM pravio grimase kad sam resila da je kupim, ali bilo kako bilo sad je odusevljen. Super stvar osim sto sam unakazila par majicica sa aplikacijama naljepljenim, drugo sve ok stima.
Meni zakoreloj peglacici se desava da ne ukljcim peglu i desetak dana, jer narihtam susilicu na osusi na primer do stanje za peglanje ona prebacim samo na stender i za 1 sat sve je kao peglano, zaista super.
E da, kosulje se ipak moraju proci peglom ali zato sve ostalo ravno u plakar.
Andrej 2004
Eva 2011
majab
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamuška » 26 lis 2010, 11:17

tamara1981 je napisao/la:nego sam kupila 2u1,ali služi nas i ova...

ja sam kupovala novu sušilicu ovo proljeće po principu da želim odvojenu od perilice i nisam se baš usrećila s ovom (neki tip gorenja-mogu ti pogledati da ne kupiš takvu-od 3mj je servisirana već 16puta :/ ),prošla je bila puno bolja (radila cijelo vrijeme bez servisa ) i sad (nadam se)još uvijek radi kod jedne naše forumašice ;)

dvoumila sam se između 2u1 neke od elektroluxa jer se iz nje ne treba vaditi pola veša ali je cijena bila paprena nešto manje od 7tisućica-sad mi je žao,jaaako žao zbog moje tadašnje škrtosti :/
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 26 lis 2010, 11:18

susilica da.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la † Sanika » 26 lis 2010, 12:01

mamuška je napisao/la: dvoumila sam se između 2u1 neke od elektroluxa jer se iz nje ne treba vaditi pola veša ali je cijena bila paprena nešto manje od 7tisućica-sad mi je žao,jaaako žao zbog moje tadašnje škrtosti :/

Mamuška zbog konkretno te perilice/sušilice ti ne treba ti biti žao. Mi imamo baš nju, Electrolux 2 u 1, i ako ne vadim pola, bude sve zgužvano. Nije se baš potvrdila ona stara, koliko para toliko muzike. I teška je oko 80 kg tak da ne znam kako bude išla jednog dana van, jer je sad na katu, a gore je išla dok nije bilo vrata/štokova...uglavnom promašaj kupnja.

Inače sama sušilica je super stvar :dada , ali ja bi svakako da imam mjesta doma, odvojeno sušilica od perilice.
Za pelene je zakon. Općenito za bijeli veš.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tamara1981 » 26 lis 2010, 12:13

Mamuška,ja imam Zanussi easy iron 2u1 i zasad sam zadovoljna,samo što sam čula da je bolje kad su odvojene...i moram na dva puta sušiti jer inače bude zgužvan veš...
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la latica » 26 lis 2010, 14:35

očito je falila nova tema :lol

nego, jel te odvojene sušilice onda suše i hladnim zrakom ili nekim srednje vrućim, jer moja 2u1 suši samo vrućim zrakom što i je razlog da se ne može sve sušit u njoj? pitam malo off topic, ali baš me zanima.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la viki » 26 lis 2010, 14:48

- moja ima gumbić za sušenje na nižoj temp. al mislim da to ipak nije baš hladni zrak
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tinker Bell » 26 lis 2010, 16:41

Što se mene tiče, sušilica definitivno DA.
Imam nenatkriveni balkon na kojem bi se roba sušila cijelu vječnost i od kada sam je nabavila, preporodila sam se. A pelene iz sušilice su stvarno super mekane. Preko ljeta je nisam koristila i falila mi je.
Inače, ja imam odvojenu sušilicu, neku od Gorenja, ima svu silu programa iako ja koristim uglavnom samo jedan. Ima i funkciju sušenja na nižoj temperaturi. Ali kao što rekoh, baš je i ne koristim.
slikaslika
Tinker Bell
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sanella » 26 lis 2010, 19:04

Ja sam muzu rekla ja iz svoje kuce nejdem ako necu imat susilicu!
Za mene nema zivota bez susilice imamo ju vec 18 god.i kad nam se jednom pokvarila skoro sam poludjela....ves ne mirisi,nije mekan,rucnici ko smirglpapir,sve moras peglat ma strasno!
Rekle su curke ako slozis ves dok je jos topli nista se prakticki netreba peglat...tako da sam ja definitivno za susilicu... :mah
slika
Sanella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamuška » 26 lis 2010, 19:19

sanika-stavarno :shock ajde sad mi srce bolje kuca iako se s ovom nisam usrećila sutra će opet doći majstor :/
-moja suši samo vrućim zrakom i sve stavljam u sušilicu ako se nešto posebno skuplja onda mi to u ormaru niti netreba
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 26 lis 2010, 20:34

cure :klanja
tek sam stigla na komp kad ono pregršt odgovora.

silki- ovdje gdje sam imam balkon samo za sebe, gleda na vrt. ljeti se roba suši turbo brzo. zimi je sporije ali i dalje sam zadovoljna.

masha- meni stan gleda na van, prema poluotoku. i na bolkonima s vanjske strane ima samo jedan balkon s sušilom. ili sa sušilom koje je očito svakom prolazniku. sušiona je definitvno manja mogućnost, kao što kažeš. ex vlasnica je rekla da se dogovarala s ljudima sa kata (kod nas je to 4 stana). ali sam vidjela da je i ona imala sušilicu.

tanjabb je napisao/la:Susim pelene u susilici vec preko godinu dana i nista se nisu nigdje ofucale.

e ovo sam htjela čuti :dada

latica je napisao/la:vidiš, ja sam isto bila u uvjerenju da se pelene "oštećuju" ako se često suše u sušilici :conf
isto sam čula da slabije upijaju ako se suše tako jer sušilica djeluje poput omekšivača, jel to isto krivo?! mislim da to nisam u pravilu primjetila, ali rijetko ih sušimu sušilici.
to sam i ja čula ali se nisam imala prilike u to uvjerit iz vlastitog iskustva.

latica je napisao/la:i još jedno pitanje - kak to da peglate pelene? ja nisam nikad nijednu ispeglala!
e to i mene zanima. rekli su mi da i to umanjuje moć upijanja. ja sam ih peglala prvo vrijeme. a onda sam prestala

Sanella je napisao/la:Rekle su curke ako slozis ves dok je jos topli nista se prakticki netreba peglat...
nisam znala.koji sam ja seljo. :oops:

što se mene tiče, sušilica da dakle.
idem gnjavit mm-a
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Arkana10 » 26 lis 2010, 20:47

ja nazalost nemam mjesta za odvojeno, ali sad planiram kupiti 2 u 1, iscitala sam puno protiv, ali moram tako.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 26 lis 2010, 20:53

kod nas u stanu je gazdarica imala jednu na drugu, sušilicu na perilicu.
perilicu je ostavila :roll (da je mi teglimo niz 4 kata očito). ja imam užu perilicu, kojoj se roba stavlja preko poklopca odozgo. sad, moram smislit kako i gdje bi ta sušilica funkcionirala.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la sretna mama23 » 26 lis 2010, 21:27

ja isto živim u stanu,kupaona je relativno mala,imam malo "kvadrovu"
vešmašinu u koju stane 3,5kg veša,morali
smo uzet tu usku jer nebi mogli vrata od kupaone otvorit...
e sad...nemam di stavit tu sušilicu osim na tu
jadnu usku vešmašinu...čula sam da postoji zidna,isto
tak majušna,za majušnih 5 hiljada kuna,Elektroluxova kondenzacijska...
mi imamo sušilicu kod svekoja koja ima crijevo za van,ovo se voda kupi u neku
ladicu pa se izlije..ja barem mislim.....
htjela bi pitat dal neko ima tak nekaj na
taj princip?
al u svakom slučaju sušilica veeeliko DA!
ja mrzim peglat,ovo kad je toplo samo složiš i taaadaaam!!! :srca
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamuška » 26 lis 2010, 21:29

eto kad ti ja nisam pravi primjer imla sam godinama onu na crijevo (gorenje)radila je fantastično a sad se s kondenzacijskom mučim stalno se kvari:dunno
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la viki » 27 lis 2010, 08:29

- ja imam zanussi, kondenzacijsku, radi već godinama bez problema, kad smo bili u malom stanu, stajala mi je na vešmašini, sestra ima candy, već se 2 x pokvarila :ne
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la piko » 27 lis 2010, 08:34

Sušilica svakako!

Iako, ja ne sušim garderobu u njoj, samo veće komade starije (radne) garderobe, posteljinu i ručnike. Nisam baš sigurna, ali mislim da su mi se neke stvari skupile u sušilici, pa sam prestala svašta metati u nju.
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majab » 27 lis 2010, 09:32

Ovo sam jucer zaboravila pitati, jel ste stavljali susilicu odozgo perilice?
Jel treba neki posebni kit ili samo metnut odozgo, jer kad sam trazila u marketu rekli su mi da postoje neke gumice ali ne znaju gde se mogu naci
I dali je to sigurno, mislim ubacit iznad perlice bez ikakvog kit-a?
Andrej 2004
Eva 2011
majab
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.