Sada je: 06 kol 2026, 10:46.

Imate li kuharske krize?

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Imate li kuharske krize?

PostPostao/la Helena71 » 03 stu 2010, 18:55

Volim kuhati ali isto me strefe krize kad zbog nedostatka vremena nemam ni volje. Izvlacimo se tako sto jedemo kod sveki, koja kuha rutinski par istih jela i ne radi se big deal oko rucka, al onda nakon nekog vremena se opet zazelim fine papice pa mi dodje i motivacija za kuhanjem :lol
Kolace pecem kako ih se pozelim, nije vazno je li petak ili svetak :) Ili ako starija curka naruci nesto, mladja jos nije pocela s tim :)
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Arkana10 » 03 stu 2010, 20:56

ja mogu Lenu podpisati u spasavanje kriza sa kuhanjem.
uhvate me krize, mada volim kuhati i smisljati sta da kuham.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 03 stu 2010, 21:00

volim kuhati i volim čitav proces. Želju mi umanjuje činjenica da to uvijek radim samo kao dio mora obaveza. Volim kad se mogu tome posvetiti.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 03 stu 2010, 23:42

naravno da svako ima "krizne periode" ne samo u kuhanju, vec u svemu sto radi, pa cak i za ono sto voli.

bilo je perioda da nisam uopce kuhala. :dada
danima.
onda perioda kada kuham jedan dan, pa dva ne kuham.
istina je da ako nemas volju bolje je i ne pokusavati jer rezulta "bezvoljnosti i moranja" je neukusno jelo, 100%
vikendom ne kuham uopce (ili vrlo rijetko, ili vrlo jednostavno- citaj samo domaci pilav (rezanci), kuhani krompir u ljusci - mrsko mi ga cistiti :p )
ali zato, vikednom obavezno spremam dorucak, nakon toga jedemo vani ili kod familije. :mrgreen

i meni je najbitnije skontati sta kuhati za naredni ili taj dan.
i naravno da mi je najtezi dio "kuhanja", raspremanje sudja.
inace se trudim kuhati sto jednostavnije, i maximalno se zadrzavam u kuhinji (to je onda kad kuham jako punoooo) sat vremena.
to je maximum. prosjecno oko pola sata.
osim ako imamo goste. onda kuham ipak nesto duze. :kima
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la ivana7997 » 03 stu 2010, 23:53

volim kuhanje. i svoju zakinutost za bilo kakve talente s rukama nadoknadjujem u tom podrucju. nije mi tesko ni smisljanje, cak ni kad naizgled nema bas nicega u frizideru. kombiniram, izmisljam, improviziram, kreiram, uzivam u svakom dijelu. volim kad lijepo izgleda posluzeno. volim prenijeti ljubav s kojom sam smisljala i stvarala onima koji jedu. nije to uvijek savrseno, ali cesto izaziva uzvike odusevljenja. volim kuhati onima koje volim. nisu to neke delicije i nevjerojatni oblizeki, to je svakodnevni rucak. pripremljen svaki put drukcije, uvijek sareno, s puno ljubavi i malo love. uglavnom.

posljednje dvije i pol godine tijekom radnog tjedna nismo imali zajednicki obiteljski rucak. no ja sam - malo blesavo, ali ajde - shvatila da sam nekako prisutna ako moji decki jedu ono sto sam skuhala. i tek bih se ako ih ne bi docekao rucak osjecala kad da me nema s njima.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la maryca » 04 stu 2010, 00:24

Nana1971 je napisao/la:kod mene je obratno - dva tri puta godisnje me uhvati volja za kuhanje i radim to s ljubavlju :lol ostalo vrijeme samo odrađujem.

:mrgreen
isto ovako!
od mame tako dobre kuharice, ja sam koma!
...tuga gleda unatrag . . . briga oko sebe . . . a samo vjera gleda gore . . .
maryca
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Imge » 04 stu 2010, 00:40

ne volim kuhati :ne
to mi je tako bezvezna aktivnost :/
ponavljajuca, iscrpljujuca, dosadna - svaki svaki dan - te nabavi, te pripremi, te skuhaj, te sve to pospremi - a sve zbog par minuta uzitka u jelu. ajde bizi.

jedino sto volim je vidjeti klince kako mljackaju to kaj sam skuhala. i nista me drugo ne moze u vezi kuhanja razveseliti.
odnosno, ajd i volim kad me mm pohvali (sto je cesto jer zacudo, obzirom kako ne volim kuhati cak mi sve i dobro ispadne).

a u kuharskoj krizi sam stalno. nema kod mene da cu kuhanje ikad zavoljeti.
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrava » 04 stu 2010, 08:57

Volim kuhati, pogotovo peći kolače, hobi mi je skupljanje recepata. Nekad me ulovi kriza da ne znam šta bih kuhala. Kad god imam takve situacije, onda najčešće ,,padne'' neka tjestenina s umakom.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la ivanaCH » 04 stu 2010, 11:37

Jako volim kuhati. Nije mi problem smisljanje, doskocila sam tome smisljajuci unaprijed.

ali sad me ulovila kriza, i to malo duza. Ne da mi se, kuham variva skoro svaki dan. :lol
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trini » 11 stu 2010, 11:26

O, ja se sama sebi ne mogu nacuditi. Prije mi je kuhanje bilo uvijek muka, iako kuham 15 punih godina i to svakodnevno, no sad bih uvijek radije kuhala nego radila bilo koji drugi kucanski posao. :shock U stvari, skuzila sam da moji ukucani od svega sto radim najvise pamte i dozivljavaju moje kuhanje :lol ovo drugo im je skroz nepotrebni posao. Tako da kuharske krize vec duuugo nisam imala.

Nije mi problem smisljanje, doskocila sam tome smisljajuci unaprijed.

Veliki potpis. Meni pomogne sto svakodnevno citam menije naseg restorana na poslu, imaju dosta raznolika jela i dobru hranu (koju ja ne jedem jer jedem kaj skuham i to doma), tako da me podsjete na sto sta.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la alkemicar » 13 stu 2010, 15:01

oboooooožavam kuhati i spremati kolače
samo mi je žao što toliko malo vremena imamo, dan je prekratak za sve što bih voljela raditi
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.