Sada je: 13 kol 2026, 18:28.

VJEZBACI-2010-III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEZBACI-2010-III

PostPostao/la nadicab » 18 stu 2010, 12:48

mrcinela, pa koja je to fizijatrica? Po tvom opisu, kao da liječnicu mijenja čistačica, a ne specijalista :conf
Nevenera :joy
Noemi, ajde oladi, tek ima 8 mjeseci :lol ako si i dalje zabrinuta, kreni s baby signs
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la roka470 » 18 stu 2010, 14:48

Mrcinela moja topla preporuka je da odeš po drugo mišljenje. To kaj pišeš da križa noge s 5 mj baš i nije neka ljepota. Ako ih križa onako čvrsto ispružene i ravne u kuku i koljenu i sa stopalima kao da stoji na prstima, i sve to izgleda kao škare-to nije dobro. Ako ih prekriži dok diže nogice u vis, mekano savijene u kuku i koljenu-to nije prestrašno, to je znala raditi i Jelena, to treba samo sprečavati kad vidiš da ih prekriži. U svakom slučaju odi do neuropedijatra na pregled, i svakako učinite UZV mozga da se utvrdi mjesto i stupanj oštećenja. I ja bi na tvom mjestu svakako potražila drugo mišljenje fizijatra, ili u SB ili u nekog u Slavoniji tko radi s djecom ili Zagreb-privatno ili Goljak. Šteta je gubiti dragocijeno vrijeme.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 18 stu 2010, 16:09

Baš sam se pitala kak si nas roka tak brzo zaboravila, znam da ste vi sad u svojim slatkim brigama, ali ipak nam falite vi svi ex vježbači i vježbačice! Pomislila sam da već radiš, ali sad nema smisla počinjati, ipak su tu blagdani i to ;) .
Kod nas ništa posebno, jedino smo prešli na Vojtu kod Suzane u Klaićevu i za prvi put nam se sviđa. Naravno, rekla je da je dovoljno vježbati samo po Vojti, ako se radi kak spada, ali to ćemo zanemariti i nastavljamo i sa starim vježbicama. Dala nam je i jednu odličnu vježbu za istezanje Ahilove tetive, tak da je to super za omekšati zglob. Eto, svugdje vidiš nešt novo, samo treba iskoristiti najbolje od svakoga. Ona je isto rekla da se ne moramo još brinuti radi nepričanja, jer ima slogove, razumije, reagira na naredbe itd. Sve u svemu, veli da do škole moramo maksimalno izvući iz nje, jer se manje stiže kad krenu u školu i tak to. Drugim riječima, čeka nas cjeloživotno vježbanje :jadnimi
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrcinela » 18 stu 2010, 20:06

roka470 je napisao/la:Mrcinela moja topla preporuka je da odeš po drugo mišljenje. To kaj pišeš da križa noge s 5 mj baš i nije neka ljepota. Ako ih križa onako čvrsto ispružene i ravne u kuku i koljenu i sa stopalima kao da stoji na prstima, i sve to izgleda kao škare-to nije dobro.

Baš tako križa...

Dobili smo uputnicu za neuroped., UZV mozga smo bili već 2x i krvarenje je bilo slabo i ne mijenja se...

Ma samo da on prestane kašljat da možemo vježbat i sve bi bilo kako treba, jer stvarno dok smo vježbali počeo je bio lijepo napredovat... Sutra krećemo u slanu sobu pa se nadamo da ćemo disanje dovest u normalu i navalit opako na vježbanje!!!
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 18 stu 2010, 21:35

evo mene cure- definitivno smo ex vježbači :joy :joy :joy

neuropedijatrica kaže mm je zadovoljna bila. :joy
nalaz:
hoda čvrsto i samostalno, šira osnova- nosi široko povijanje (to bi bile platnene pelene i mm joj je rekao da su to platnene i vidjela je platnene već kad smo bili prije ali eto :dunno ), spuštenih gornjih ekstremiteta. ide u čučanj i dohvaća predmet bez pridržavanja. hvat uredan za dob. tonus normotonus :klanja tetivni r simetrični patološki se ne izazivaju. razumije i izvršava naloge. govori puno riječi s značenjem.

kontrola iza 3.god uz nalaz fundusa, EEG-a u spavanju, psiholog.

eto. toliko.
ovo je najbolji dan u mom životu. kao da sam 100 kila lakša.

pedijatrica nam je rekla da idemo na ljeto u logopeda (kad tin napuni 2 godine)
tina priča nekih 30 riječi s značenjem, koristi ih aktivno, ima 16,5 mj

i tako. :joy :joy
nadasve sebično skakućem, ali moram :oops:
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noemi2010 » 19 stu 2010, 08:54

Nevenera tebi da čestitam od srca na uspjehu sa mališanom :) Mogu samo zamisli kako se osjećaš :kiss :kiss :kiss uživajte sada bilo je i vijeme

Mrcinela iskreno ja bih po drugo mišljenje, dobro ja sam takva da sam iz Dbk-a, dva puta vodila malenu u Zg i to mi je malo mišljenja... jer najviše se da napraviti u toj prvoj godini života, tako da vjerujem da bi ti netko drugi propisao Bobath, mislim stvarno se većina vježbica da izvesti kroz igru, to za križanje nogica, jedan od terapeuta bi rješavao tako da leđima polegne dijete na loptu a onda dijete u širokoj bazi pedalira nogicama... Jer je i nama križala malena... ali kratko je križala prestala je brzo.
Sretno što god da odlučiš i javi!!!

ROka doista fališ, stalno virkam jel te ima :)

Uglavnom Nadice to što kažeš, brijem vjerojatno prerano na priču i slogove, ali u nas ima ona (koga zmija ujede i gušterice se boji) htjela bih reagirat oko razvoja na vrijeme pa me stalno pere po glavi ta misao..
Inače malena oće na noge problem je što kad ti čini sa iskorakom samo ide sa desnom nogom, a često se na mekanom u krevetu diže sa obje nožice...odjednom (kako to sprečavat)???
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 19 stu 2010, 09:03

Ma bravo za Tina i Neveneru :joy :joy :joy
Siroko povijanje :joy Ma kakav logoped za Tina!

Mi u subotu idemo po nalaz EEG-a i da i doktor konacno vidi taj nas hod.
Sve si predbacujem sto 3 mjeseca od kako smo prohodali nismo otisli do doktora :baba
Em mi nekako fizio nije dala razloga da brinem, em je na poslu koma guzva i uzela sam na kraju godisnji da odem na EEG :ne.
A valjda ce biti dobro. Nekako mi sada trci i nije bas neki hod za pet, kao da malo povlaci noge po podu, ali simetricno.

Mrcinela, super je da nije jako krvarenje, no nazalost i slabije krvarenje moze dovesti do jacih ostecenja, isto tako kao sto jako krvarenje ne mora rezultirati nikakvim ostecenjima. Sve ovisi koji je dio mozga ostecen. Mi nismo krizali nogice pa ne znam za to.
Ali ja bi svakako potrazila drugo misljenje i vjezbala Bobatha. Mislim ako Vojta nejde zbog bolesti, ne vidim razloga da ne vjezbate Bobatha,
kad su i onako svi ostali vjezbaci poceli s Bobathom. :dunno

Roka, vau za 100 rijeci :zivili

Svima ostalima :mase
Moram raditi :(
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tanja77 » 19 stu 2010, 16:59

Nevenera čestitam, imaš zašto i skakati, sigurno je odličan osjećaj dočekati kraj vježbanja. Nalaz neuropedijatrice je super još samo te kontrole imate za obavit i vjerovatno ako to sve bude uredno neće ga ni kontrolirati više. Baš mi je drago zbog vas, pedijatrica vas vjerovatno šalje iz predostrožnosti kod logopeda pošto je on neurorizičan ali 30tak riječi za njegovu dob su više nego odlične. Jerko je u njegovoj dobi imao negdje 10tak koliko se mogu sjetiti i to se smatralo dobrim, nakon 18 mjeseci rječnik mu se dosta proširio i svaki put smo kod logopeda na Goljaku bili samo jednom, evo i sad je logopedica rekla da ima razumjevanje i komunikaciju na razini 3 ipo godišnjaka. Ne izgovara još sve čisto ali to se tolerira do četvrte godine. Tako da nemaš brige, Tin je za pet.
Roka dobro da još malo utvrdite gradivo, šta znači još par mjeseci vježbanja, sjeti se samo koliko ste se namučili dok ste došli do ovde, tako da na ovo možeš računati kao šlag na kraju.
Mi smo isto bili na kontrolu kod fizijatra, uglavno zadovoljna je osim te ruke, dosta mu je kruta, i pomalo je grči u laktu i zglobu, misli nam uvesti i terapiju parafinom kao na taj način će je malo omekšat i također ćemo mu početi stavljati nekakve trakice na ruku da je drže u pravilnom položaju.
Fantasy drago mi je da ste zadovoljni s Suzanom u Klaićevoj, svi je hvale, naravno da trebaš od svakog uzest po malo i ja se s time slažem, znam da su oni svi protiv miješanja metoda ali ne vidim što može štetit da radiš po jednoj i drugoj.
Pozdrav svim ostalima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 19 stu 2010, 23:58

Maminmačak, ne brini, vi ste isto odlikaši, garant!
Tanja kakva je to terapija parafinom, nisam za to čula? A onaj botox- sorry ako pitam glupost-to za ruke nejde?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tanja77 » 22 stu 2010, 10:17

Ne znam ni ja točno, znam da se koristi u toplicama, prepostavljam da je to kao nekakvi topli vosak, napisat ću ti više kad krenemo s tom terapijom. Botox se koristi kod veće spastičnosti tako da to nije za nas jer on ipak može dosta s tom rukom, samo su pokreti malo krući i otežani, ne znam je li se daje i u ruke. Jerko ima upalu grla tako da smo na antibioticima i pauziramo s vježbanjem.
Pozdrav svima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 22 stu 2010, 11:23

Moja cura je jako prehlađena, ne spava po cijelu noć od nosića, također ne vježbamo, jednostavno je nemam srca gnjavit... Valjda nećemo puno propustiti..
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 24 stu 2010, 14:53

Pozdrav svima! Počeli smo ponovo vježbati, bronhitis prošao (živila slana soba, to će nam postati navika od sad)
Križanje nogu nestalo samo od sebe kako se i pojavilo, na trbuhu puno bolje, pao mi kamen sa srca. Sutra idemo kod neuropedijatra 1. put da vidimo šta će reći. :mah
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaminMacak » 24 stu 2010, 23:10

Samo da se kratko javim.
Bili smo u subotu kod neuropedijatra i nalaz EEG-a je super, super je zadovoljan sa svime i rekao mi da je njegov stav da se vise uopce ne trebamo kontrolirati. A to je privatan doktor pa valjda bi nam htio naplatiti jos koji put da treba. :joy :joy :joy

Za petak smo bili naruceni kod Zucka na Goljak i stalno sam se njeckala da li da ga vodim sada po prvi put na Goljak i na kraju sam ih nazvala i otkazala pregled. Za radnom terapijom ne vidim stvarno vise nikakve potrebe a to mi je bio osnovni razlog da idemo na Goljak, nije nista nespretniji s rukicama od vrsnjaka. Prica sada stvarno dosta za 16 mjeseci. A sjetila sam se i fizio koja nam je rekla isto sto i neuropedijatar, da ga vise nigdje ne vodimo, pa eto - cudim se sada i sama sebi da sam to napravila :rolf. No stvarno vise ne brinem za njega, a ako mi ikad nesto bude sumljivo sigurno cu ga odvesti na pregled.

I da, i nama je u nalazu sira baza hoda, ali je sve simetricno i dr uopce ne brine.

:mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 24 stu 2010, 23:39

maminmačak :joy :joy :joy
koja je to pobjeda nakon svega :klanja bravo mama i bravo toma
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mrcinela » 24 stu 2010, 23:56

MaminMacak :joy :joy :joy
:drink
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 25 stu 2010, 15:51

nevenera je napisao/la:maminmačak :joy :joy :joy
koja je to pobjeda nakon svega :klanja bravo mama i bravo toma

najsretniji dan u tvom majčinskom životu - dostojno to i proslavite.
I svaki put kada ti bude teško, sjeti se ovog dana :dada
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MaminMacak » 25 stu 2010, 17:02

Imate apsolutno pravo, svi su oatali problemi bez veze pored ovoga!
Bas cemo proslaviti za vikend jer preko tjedna se jedva i vidimo.
Danas dolazim doma u pola 8 :(
Sluzbena vecera s koje ne mogu zbrisati ranije, a to mi je nekako krajnji rok da ga nadojim i uspavam. Opet kukam, lupite me s necim po glavi.

Citam vas i dalje kad stignem :mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Fantasy » 25 stu 2010, 17:22

Maminmačak, kakve predivne vijesti, ma fešta cijeli vikend :nana ! Ne daj da te izbacuju iz takta, nadoknaditi ćete vi obiteljske radosti!!! Bitno da je sad sve ovo dobro napokon crno na bijelom i da možete biti bezbrižni!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 25 stu 2010, 18:20

Mamin mačak evo jednog vatrometa za službeni kraj

:fworks :fworks :fworks

Ma nisam ja niti sumnjala da bude drugačije ispalo. Pa ne bi te Karolina pustila u svijet tek tako. Slažem se s tobom oko odluke da ne ideš na radnu, logopedu, defektologu. Ako budeš primjetila da nekaj ne štima, budeš ga vodila. Svi smo mi hipersenzibilizirani za kojekakve razvojne probleme, pa ne sumnjam da će ti nekaj promaknuti.

Ja Jelenu isto za sada ne budem nikamo vodila. Nema potrebe. Osim eto još malo na druženje kod našeg dr. Nadam se da on ne čita ove stranice, jer ako pročita da ja baš i ne vježbam više, jao meni. Ma šalim se, mislim vježbamo tu i tamo, ali nema više potrebe za tim.Sutra idemo na vježbe, pa se javim kaj bude rekao.Kraj ili još malo vježbanja :lol

Mrcinela super što opet vježbate. Sad samo zapni . I vibram da više nema boleština.

Fantasy samo vi vježbajte jedno i drugo. Ja sam pobornik kombiniranja metoda vježbanja, jer u praksi samo znam slučajeve kojima je to pomoglo. Eto i mi smo pozitivan primjer.Svaka metoda je dobra, ali uvjek joj nešto nedostaje. Pa se to nadopuni drugom, i ubrza situacija. A kaj se tiče govora, tu nisam stručna, ali vjerujem da te ne bi Polovna zavlačio s logopedom da već trebate početi. A isto je i Suzana potvrdila.Kak su i cure rekle, najvažnije je da te ona razumije, izvršava naloge. A riječi će doći, s vježbim ili bez nje.

Noemi nadam se da je malena bolje. Tebi se stvarno još super rano brinuti oko govora. Tako sam i ja nešto brijala, ima 8 mj pa ne veže slogove. Onda je s 8.5 počela babakati, a s 9 mj već imala tri riječi.Jelenin omiljeni bratić, 4.5 godišnjak je s tri pričao kao ona sada. A danas ga ne možeš zaustaviti koliko brblja. Sve je to individualno. Previše brinemo oko naše djece. Dobra ti je ona s zmijom i guštericom. Živa istina.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 25 stu 2010, 20:02

Definitivno treba kombinirati sve kaj pomaže, neću ni misliti di bi još bili bez Vojte. Ja se već raspitivala i za jahanje, ali ne mogu ju ovak malu na konju zamisliti. Rekli nam u Krilima da se javimo na proljeće, ne znam kak to tam izgleda, ali budemo jednom otišli, baš me zanima kak bi ona reagirala. Ma bojim se svega novog, jer je toliko nepovjerljiva prema svima, neće s nikim imati posla, a nanjuši na kilometar doktore, fizioterapeute i sl. Baš razmišljam kak bude danas sutra kod zubara, već mi se kosa diže.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaminMacak » 26 stu 2010, 09:24

Ma to vjezbanje kad dijete prohoda je stvarno tesko jer oni tada dobiju dodatni poticaj da stalno negdje jure, a ti ih onda trebas zaustaviti da budu na mjestu. Ja si to sada ne mogu ni zamisliti. Jedva ga zaustavim da mu pelenu presvucem. Ali opet ako mi sjedne u W naravno da ga ispravljam ili ako vidim da se dize na jednu nogu onda idemo malo na stepenice pa vjezbamo jednu pa drugu nogu ... Ne moze mama vjezbalica tek tako ostaviti dijete na miru :mrgreen

A za socijalne vjestine je on meni super napredan, ja se ne mogu nacuditi kako je tu dobar. Tako da stvarno ne znam zasto bi ga sada vodila kod psihologa. On dodje na djecji rodjendan gdje ima 10-ero djece od 2-10 godina i ne izlazi iz djecje sobe, zabavi se nekako, sto s njima, a sto sam. Kcer je uvijek mene svuda vukla sa sobom, a on to sam rjesava. Ili dodje nam curica od 3 godine u goste i oni se igraju 3 sata?! Ma to je utjecaj seke i curice s kojom se cuva kod tete cuvalice, ali stvarno sam s tim svime prezadovoljna. I sa odraslima super komunicira. Jedino gnjavi mene, sa svima ostalima je super. U biti je nama sada radna terapija to sto u svemu kopira Janu (sestricnu s kojom je kod tete cuvalice, a koja je 5 mjeseci starija od njega i duplo manja od njega) :zivili.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noemi2010 » 27 stu 2010, 22:33

Cure da se malo javim... moja djevojčica je još uvijek na antibiotiku, i ne vježbam je.. malo me grize ali što ću, neću da je gnjavim s ničim dok ne ozdravi.. Prije nego se razbolila bili smo kod fizijatra, tu našeg, skrenula sam pozornost na tu ručicu o kojoj ja vazda pričam kako mi čudno izgleda, šakica je na krivo nekako, prsti su nagnuti na jednu stranu prema palcu a palac nagnut prema unutra, pa je i pincetni hvat nekako prema unutra... fizijatrica ništa...nekako ono tipa ma ima toga, događa se to, vježbajte i dalje... A jooj nekad nevidim smisao u tim odlascima doktorima... al stvarno!!!

Valjda je ta ručica u toj internoj toraciji, ona je to nekako drugačije rekla, ah vidit ćemo.

Ona se trudi odizat na noge, nekad je sa obje onako kako znam da nesmijemo, a nekad je iskorak, desnom naravno, kao u sve uvijek ide desnom stranom ta je dominantna, fizijatrica na tu asimetriju uopće ne gleda alarmantno, nego ono ima toga... Čitajući vaše postove kako vaši fizijatri sve gledaju, ovo kod nas je smješno...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 27 stu 2010, 23:03

noemi, a sto vam je Sanja bila rekla za tu ruku?
drzim fige da ozdravite sto prije i nastavite s vjezbama :mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noemi2010 » 29 stu 2010, 10:41

Hej Fantasy,

Baš Sanja mi je i rekla da je roblem u tom rmenu i da je ruka u internoj rotaciji, trebam joj visoko davat predmete i sl. da sto vise otvara ruku prema van, nisam je sad gnjavila 10 dana, i čim sam počela, mene počnu sijevat leđa, srednji dio kraljeznice (inače me muče leđa), ovo je vjerojatno od sjedanja po podu savijene kičme, i vucanja nje od skoro 12 kg po cijele dane...

Ugl. nigdje na netu nisam susrela taj pojam interne rotacije ruke i da li se to ispavlja s vremenom?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 29 stu 2010, 15:02

Noemi kod oštećenja mozga ekstremiteti zauzimaju najčešće položaj, interne ( unutrašnje ) rotacije, adukcije ( privučene uz tijelo) i fleksije( savijene u zglobovima), kako ruke, tako i noge. Što veće oštećenje, to je sve to i izraženije.
Tebi se na toj lijevoj strani vuće loš obrazac koji ne uspijevaš riješiti, jer kako ti je i Sanja rekla, brza se dalje, a dijete nije savladalo oslonac na tu ruku. Izmakla ti je kod oslonca na laktove, probaj to svakako riješiti puzanjem, i vježbanjem visokog hvata. Oštećenje mozga kod tvoje curice je maleno, i da se ispraviti, ali moraš vježbati. Očito ne ide drugačije. Jelena je isto imala slični problem s osloncem i ramenom, ali ja sam ju puno drilala, od samog oslonca na laktove, visokih hvatova, pivotiranja. I puzanje je dočekala potpuno simetrično. Što se problem riješi na nižoj razini puno je lakše, ako se zavuče treba više vježbati. Zapni sada što više možeš, poslje će ti biti sve teže i teže.Nazovi Sanju pa se konzultiraj.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noemi2010 » 29 stu 2010, 19:58

Hej Roka,

Jesam zvala sam ju, rekla mi je da pronađem radnog terapeuta a mi ga nemamo tu :(.
Neznam iskreno šta da radim sa tim palcem, ja radim satak vremena dnevno te vježbe kao što su oslonac na ruke, i kao obrane pravilno iz ramena (trudim se da su ruke pravilno otvorene u tim osloncima).
Da li je dovoljno sat vremena u ovom slučaju nisam sigurna?

Pincetni hvat ima na toj lijevoj ali je palac uvučen prema šakici dok je u hvatu. Moram joj visoko davat igračke tako da joj se ručica i palac otvori prema van, ali opet kad idem na manje stvari on ode unutra, nisam iskreno sigurna šta da radim a tu mi nema ko reć šta da radim.
Dok smo bili u Sanje nismo ni imali pincetni tako da jesmo napredovali ali sad je opet drugi problem.

A joooj ima li ikad mira, inače nije loša po meni u toj gruboj motorici, moram sad tražit vježbe za iskorak da to pravilno radi ali ruka ta lijeva ruka će me u grob potjerat....
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 29 stu 2010, 23:01

A jel imate defektologa? Ili možda da probaš u Splitu otići na radnu ili kod defektologa. Tanja sigurno ima nekog za preporučiti. To ti je ipak bliže nego do Zagreba. Jesi zvala na Goljak da se raspitaš za boravak majka dijete. Tu preko uputnice dobiješ sve na jedom mjestu.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noemi2010 » 29 stu 2010, 23:22

Kako to ide sa Goljakom? Ja nazovem njih gore i pitam ili tražim moju dr. uputnicu?

Ma čak se mislim da je odvedem u Split, pa se mislim evo neznam ni sama... morala bih uprijet malo više vjerojatno vježat od 1 sat dnevno da se stavim 2 sata možda držat te ruke u pravilnom položaju...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 30 stu 2010, 12:54

Za Goljak trebaš poslati nalaze od male sve što imaš, ja sam zvala telefonski i faksirala im nalaze pa te ubace u program, ne znam koliko se sad čeka ja nisam nešto puno čekala zvali su me negdje za dvadesetak dana da ima slobodni termin. Djetetova pedijatrica ti ispiše uputinicu liječničkom povjerenstvu koje predaš na HZZO također i njima daš nalaze na uvid, dobro bi ti bilo da ti fizijatrica na nalazu napiše da ti preporuča Goljak, rješenje se kod nas u Splitu čeka sedam dana, također ti treba uputnica djeteta i tvoja kod tvoje doktorice za pratnju.
Za Split nazovi pa se pokušaj dogovorit, naša radna terapeutica je dosta dobra samo je pretrpana pa ne znam koliko ćeš morati čekati. Ako te zanima mogu ti poslat broj na PP i pobliže informacije koga tražiti.
Mi smo danas počeli terapiju parafinom, to je kao neki topli vosak koje mu stavlja na zglob ruke i stopala, drži se dvadesetak minuta, bilo je malo plača dok su mu stavljali a kasnije se smirio i bio dobar. Trebao je kasnije i rukama to malo gnječiti ali to nije htio, nije ga htjela danas forsirat pošto nam je prvi dan ali nisam sigurna da će i kasnije htjeti, dosta je tvrdoglav kad nešto neće ne možeš ga nikako nagovorit.
Pozdrav svima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 30 stu 2010, 14:54

Iskreno mislim da ništa neću dobit na temelju mojih nalaza jer izgledaju k0ao da je ona super napredna. Puže i to... NIkad mi nisu prirodavali važnost toj ručici, niti su je spominjali u nalazu nešto posebno. Iskreno sad je to i najuočljivije po meni. Tek mi je Sanja u Krapini ukazala na to nitko nikad prije da zato taj palac s tako ponaša i svi su prstići nageti prema unutra jer je cijela ruka u takvom položaju. Ma koma, neznam samo koje posljedice malena može imat ako se to ne popravi. Razmišljam da odem u Igalo. Crna gora. Blizu su nam dosta...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.