anabama je napisao/la:projekat Promet ne prati pregledno i sistematicno razvoj prometala, Jesen je Ok ...
ma, ne bih ja ćerećila plakat i komentirala kako je to napravljeno. jer nije to problem.
nitko od nas ovdje nije čovjek od struke (stručnjak psiholog koji se bavi darovitom djecom) i nitko od nas zapravo nema pojma kako je to trebalo biti odrađeno.
barem ja prva pojma nemam

(pogotovo kad usporedjujem ovaj zadatak sa zadatcima koje moj klinac odradjuje na ciljanim radionicama i koje meni ni u snu ne bi pale napamet, ali imam povratnu informaciju o svemu, vidim da dijete uživa i vidim da mu je netko taj program osmislio. moj je zadatak samo ga tamo odvesti i doći po nega. dec. it.)
a u ovoj priči s projektima mogu se samo voditi zdravim razumom i razmišljati kako bih to napravila na Tiničinom mjestu. i bila bi istovremeno užasno nesretna jer mislim da nisam dovoljno stručna, a moram odradjivati nekakav posao koji nije moj. niti je smisao da bude moj. ovime se treba baviti struka, a ne mama.
i onda nakon svega, kad si s upitnicima iznad glave napraviš projekt kako znaš i umiješ.
netko drugi bi to grupirao, netko ne bi, netko bi podijelio djeci letke, netko bi sve napravio na grafofoliji, netko bi napravio prezentaciju u powerpointu...
a mi još uvijek ne znamo da li je i koji način točan? i jel bitno da je točan? jel samo bitna djetetova kreativnost? jel samo bitno da se dijete zaposli tih sat vremena i da priča?
i baš zato, koliko god pozdravljam ideju Tiničine učiteljice što je učinila dodatni napor i izradila indiv. program, zamjeram joj što je na tome stala.
nije posao samo nekome nešto uručiti.
posao je odrađen kad je drugoj strani priča jasna. kad imaš jasnu sliku o ciljevima i metodama rada, kad imaš povratnu informaciju.
a to je meni sve nejasno u ovoj priči...

i pogotovo mi je nejasan dio što druga djeca misle o tome i kako će se priča dalje razvijati