07 pro 2010, 13:10
hm, a gdje bi se ti rusi mogli kupiti? onak da su stvarno fini. jeste negdje vidjeli?
07 pro 2010, 13:11
pratim...
za sada mi je plan ovakav:
-vanilij kiflice
-čokoladne zvjezdice
-figaro
-londoneri
07 pro 2010, 13:35
Hvala na odgovorima..
možda bolje da se ne gnjavim s njima
Al bih rado ovu čokoladnu koju
IIna spominje..
te čokoladne odmah 'puknu'.
07 pro 2010, 13:36
ivana7997 je napisao/la:hm, a gdje bi se ti rusi mogli kupiti? onak da su stvarno fini. jeste negdje vidjeli?
xxx
07 pro 2010, 13:55
jednom zgodom sam u vinceku vidjela šubaretinu. možda imaju i mala izdanja.
i m&m u rudešu je imao nekada, ali tamo nisam duuugo bila.
i baci oko na ove svatovsko-božićne mixeve po velikim dućanima.
07 pro 2010, 14:23
Solea je napisao/la:lena, na gornjem linku je ono o cemu sam ti pricala. i vilinski prah i to...

odmah sam skužila.
07 pro 2010, 14:44
Par dana prije NG imamo dj. rođendan u široj obitelji pa za tu prigodu moram napraviti neku tortu. Pretpostavljam da će mama od curice tražiti običnu plazma-tortu. Piece of cake

Potom za NG planiram onu Snickers kolač-tortu s jednog od topica s fotkama i fatalne Cookies. I krancle. I... Možda još nešto ali se nisam odlučila još.
Zato pratim topic
07 pro 2010, 17:34
IŠLERItijesto:
20 dag oštrog brašna
15 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
10 dag mljevenih oraha
1 žumanjak
krema:
2 jaja
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
10 dag čokolade
15 dag maslaca
čokoladna glazura:
10 dag čokolade
5 dag maslaca (može i malo više)
od brašna, maslaca, šećera, mlj. oraha i žumanjaka umijesiti prhko tijesto. tijesto zamotati u foliju i ostaviti 1 sat u frižideru.
ohlađeno tijesto izvaljati tanko na pobrašnjenu površinu i vaditi modlom (čašicom) male kolutiće.
složiti kolutiće na pekpapir i peći 10ak minuta u pećnici ugrijanoj na 150°C.
ohladiti pečene kolutiće, jednan kolutić premazati kremom pa preklopiti drugim koluticem....
spojene kolačiće preliti čokoladnom glazurom.
priprema kreme:
u posudi izmiksati jaja, šećer i vanilin šećer. čokoladu otopiti na pari i dodati jaja sa šećerom, kuhati dok se ne zgusne.
u ohlađeno dodati pjenasti maslac.
za glazuru otopiti čokoladu i dodati joj maslac sa sobne temp., dobro promiješati.
po želji, možete ih još posuti šarenim mrvicama

07 pro 2010, 17:59
Sole,hvala za recept za islere, nisam ih nikada radila ali Vila voli pa budem ove godine
odo printat recept!
07 pro 2010, 18:18
ovo je recept iz knjige "slastice u hrvata" ajd, umjesto 14 dag ja napisem 15 jer me te mjere zivciraju

tamo još piše da se peku 15 min na 200 °C ali meni je to predugo i prejako. tijesto mora ostati svijetlo.
ako ti ostane kreme možeš ju iskoristiti za neke druge kolačiće, ako ti ostane praznih kolutića možeš ih namazati pekmezom i tako... inače, ja išlere pravim gotovo isključivo za božić pa ih jako poželimo
07 pro 2010, 18:23
teeeeenks
koliko ti komada ispadne od ovih mjera?
07 pro 2010, 20:03
već vidim kako ću napuniti ove išlere s dulche leche.
07 pro 2010, 20:23
vec vidim kako sam dosla u godine u kojima me nije sram priznati da mi kolaci ne uspijevaju i da je to uostalom strasno nezdravo
07 pro 2010, 21:26
ivana7997 je napisao/la:vec vidim kako sam dosla u godine u kojima me nije sram priznati da mi kolaci ne uspijevaju i da je to uostalom strasno nezdravo
07 pro 2010, 21:28
ivana
bajo, teško mi je to reći jer im ja uvijek dosta povećam mjeru (radim obično x4 ali to ne bude samo nama, naravno

već imam nekakav stari dil sa sveki i šogi).
gle, mjera nije baš velika ali i ti kolutići su tanki i maleni.
možda da umijesiš duplu mjeru, ispečeš si išlera koliko želiš a od ostatka tijesta možeš (taj ili sljedeći dan, samo tijesto trebaš držati u frižideru)napraviti neke druge keksiće. npr. vadiš oblike srca ili zvjezdica i lijepis ih marmeladom i uvaljaš u štaub šećer
07 pro 2010, 21:31
i inače, za prhko tijesto je važno da je hladno, bolje se "modelira", lakše se vade razni oblici i ne izvitoperi se tijekom pečenja.
ja obično umijesim puno tijesta al ne vadim ga odmah svog iz frižidera već uzimam malo po malo.
07 pro 2010, 21:33
Meni nije Bozic bez krancli, medenjaka, i kiflica s orasima i ljesnjacima. Nemam pojma sto cu jos uz to i hocu li uopce jos sto.
07 pro 2010, 22:25
Ove godine obavezno medenjake, kiflice s bajamom, cokoladne zvjezdice od keksica. Prosle godine su starijoj curki bili hit keksici sa pistacijom, pa cu ih i ove godine raditi. Od ostalih obavezno naranca snite, salamica sa zele bombonima, rafaello kuglice.
Isto sam razmisljala da bi ove godine subarice.
07 pro 2010, 22:53
ja sam za sad smislila:
maminu bajaderu, najbolju na svijetu,
mađaricu
išlere
šape
bijele šape
vanilin kiflice
još nekoliko vrsta keksiju, tri ili 4 vrste kuglica,
po jednu orahnjaču, makovnjaču, kokosnjaču i bademnjaču.
od kremastih češki kolač, monte.
mame me ovi potičini, a imam još dosta toga što bi htjela isprobati...
vidjet čemo, vjerojatno ću suhe po pola mjere, tako da imam za složiti za poklon tacne, a i da ima za doma.
hm, da. još i tortu neku, zbog klinaca
07 pro 2010, 22:58
Ja ću peći:
išlere (duplu turu)
kokos roladice
jaffa kolač
...a možda još nešto ako se ne porodim do tada
07 pro 2010, 23:29
sandram je napisao/la:Meni nije Bozic bez krancli, medenjaka, i kiflica s orasima i ljesnjacima. Nemam pojma sto cu jos uz to i hocu li uopce jos sto.
a punjene smokvice?
(da ne spominjem onaj grozni oriđiđi naziv
)
07 pro 2010, 23:59
tražila nešto drugo, naletila na ovo, pa ako se netko ipak odluči nek se nađe .
RUSKE ŠUBARE
POTREBNO:
Tijesto:
8 jaja
10 žlica šećera
10 žlica brašna
3 žlice kakaa
prašak za pecivo
4 žlice vode
Krema:
1/2 l mlijeka
4 žlice brašna ili gustina
25 dag margarina
20 dag šećera
1 vanilin šećer
Ukras:
10 dag kokosa
4 rebra čokolade
NAČIN PRIPREME:
Tijesto: Dobro miješaj žutanjke sa šećerom i 4 žlice vode dodaj postepeno. Zatim, dodaj ostale sastojke.
Krema: U mlijeko ukuhaj brašno (gustin)i vanilin šećer. Kad je kuhano i hladno dodaj margarin izmiješan sa šećerom. Sve dobro promiješaj.
Iz tijesta reži s malom čašicom kolutiće koji se spajaju s kremom. Tako spojeni kolutići sa strane se uvaljaju u kokos, a odozgo se preliju s čokoladnom glazurom.
08 pro 2010, 10:36
odgledala nigellu
sole
08 pro 2010, 11:03
Mazilice, hvala!
Nigellu odgledala i ja, kolač izgleda prepredobro. Pada mi na pamet da se odvažim napraviti ga.
08 pro 2010, 11:14
Sole, je, je

Ali ove godine ih preskacem.
08 pro 2010, 11:28
folne je napisao/la:Mazilice, hvala!
Nigellu odgledala i ja, kolač izgleda prepredobro. Pada mi na pamet da se odvažim napraviti ga.
Folne-u kremu za ruske subare obavezno dodaj aromu burbon vanilije
Super je
08 pro 2010, 12:30
Anamija, moze recept za keksice s pistacijama?
08 pro 2010, 13:38
ja planiram bronhi kocke i paunovo oko
nijedno nisam nikad ni probala ni radila
08 pro 2010, 14:04
evo mene padobranca s jednim pitanjem

a KADA planirate to poceti raditi? mislim kada je prerano a kad je prekasno

kuzite?
i, da doprinesem, danas sam pronasla ovaj recept, planiram ga isprobati. jel ga netko mozda radio?
http://www.coolinarika.com/recept/arapski-poljupci/?newsletter
08 pro 2010, 14:21
ina i folne, jel da izgleda slasno
a i cini mi se ful jednostavno.
ja nju gustan gledati a i slusati kako se sva prenavlja i mmmmm mazi i trepce