Sada je: 17 kol 2026, 18:55.
Moderator/ica: Hajdi

.
, nisi spomenula
jel dojiš bebu ili je na adaptiranom mlijeku?

. P je sad 11 mj, kao mala beba kakala je 1 iznimno više i nije bila gladna. isključivo sam ju dojila.zbog tog plakanja mislila sam da je gladna i dala sam joj dudu i kada je malo popila sve je povraćala. tako da smo ostali samo na siki i bilo je super.
Alena je napisao/la:Pozdrav svima moja beba danas ima 15 dana i budi se nocu cesto i place nece da spava povraca malo,
stolicu nema redovno bas 1-2 dnevno sta da radim kada ga nosamo suti dali netko ima koristan savjet.

ivanak2602 je napisao/la:jos sam nesto zaboravila. Meni je pedijatrica rekla da izmedju dva obroka mora proci 2 sata. Ako dijete ima grceve, sto je posljedica nezrelosti probavnog trakta (kazu), onda nije dobro da previse jede- jer kad boli trbuh, onda dijete trazi jesti jer u to vrijeme kad je zeludac zabavljen tek pristiglom klopom, trbuh ne boli. Rekla pedijatrica, ja samo ponavljam...
i rekla bih da nažalost nije upućena u novije spoznaje o dojenju.
pomikaki je napisao/la:ivanak2602 je napisao/la:jos sam nesto zaboravila. Meni je pedijatrica rekla da izmedju dva obroka mora proci 2 sata. Ako dijete ima grceve, sto je posljedica nezrelosti probavnog trakta (kazu), onda nije dobro da previse jede- jer kad boli trbuh, onda dijete trazi jesti jer u to vrijeme kad je zeludac zabavljen tek pristiglom klopom, trbuh ne boli. Rekla pedijatrica, ja samo ponavljam...
Ova pedijatrica nije u pravui rekla bih da nažalost nije upućena u novije spoznaje o dojenju.
Možda može vrijediti ako je dijete na ad, ali ako se doji pogotovo prvih mjeseci dok se ne uhoda dojenje treba dijete dojiti kad i koliko ono traži. A i za djetetov osjećaj sigurnosti pomaže blizina mame.
sanela je napisao/la:ja ne bi rekla da da je broj stolica neko mjerilo da li je beba gladna ili ne.
Alena je napisao/la:Pozdrav svima moja beba danas ima 15 dana i budi se nocu cesto i place nece da spava povraca malo,
stolicu nema redovno bas 1-2 dnevno sta da radim kada ga nosamo suti dali netko ima koristan savjet.

sanela je napisao/la:ja ne bi rekla da da je broj stolica neko mjerilo da li je beba gladna ili ne.
), da li uredno spava - ali to je sve novopečenim roditeljima obično sasvim novo i može se vidjeti problem gdje ga nema. Tako da je meni ovo pravilo s pelenama najzgodnije (nisam jako stručna
).

ivanak2602 je napisao/la:@pomikaki: Ne znam ni sama koliko je pedijatrica kompetentna, ali isti savjet sam dobila od dvije razlicite, a i procitala sam negdje. Ja sam od pocetka morala nadohranjivati (kao sto sam vec napomenula gore), dakle, da, najvjerojatnije sam zato dobila takav savjet.

Alena je napisao/la:Oko sisica mu je nateklo malo neznam sta je kazu da stavljam kamilicu i neke kreme

Britney_25 je napisao/la:ujutro jednom a navečer drugi put.nije valjda da jede samo dsvaput dnevno??
dakle, kombinira oba adaptirana

Samo te želim malo utješiti i reći ti da ne mora ni biti ništa..Nekad im dođe i dan D kao i nama pogotovo kad su tako malecki,no ti obavezno provjeri sve što su ti cure rekle...Šaljem ti jedan
za brzo oporavljanje!!Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.