Sada je: 14 lip 2026, 07:36.

Pariz i Disneyland

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Pariz i Disneyland

PostPostao/la Sreca najveca » 29 pro 2010, 00:05

jel mogu ja onda zagnjavit s par pitanja ;)

zasad imamo kupljene samo avionske karte.

u kojem ste bili hotelu? kako ste ga nasli? jeste bili zadovoljni?
na koji ste aerodrom sletili? kako ste dosli od aerodroma do hotela i nazad?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la dodoli » 30 pro 2010, 00:59

Hotela ima baš puno, mi smo bili u Ibiss hotelu na Montparnassu, oni inače imaju lanac hotela pristojnih cijena.Nama je Montparnasse odgovarao, jer smo prije bili na Montmartru, a ovo je na drugom dijelu grada. Uguglaj Ibiss Paris i biraj!
Što se transporta tiče, s aerodroma imaš više mogućnosti, možeš čak i naručiti on-line transfer ako želiš. Mi smo se oslonili na javni prijevoz koji funkcionira odlično, ne znam kako se snalazite sa Metroom (podzemna). Elem, belem, mi smo ti s aerodroma išli na besplatni shuttle koji te odvede do stanice RER (vlak), nakon toga smo se prebacili u Metro i stigli do hotela. Napominjem da smo karte (paris Visite) kupili u turističko-informativnom centru na aerodromu i s njima se vozili svuda. Uzeli karte za područje od 1-6 koji pokrivaju aerodrom, Disneyland i naravno sve po gradu. Koliko dana ostajete?
DORA-18.06.2000.
LUNA-05.09.2005.
dodoli
bravo kralju

PostPostao/la medo14 » 30 pro 2010, 09:41

dodoli, ta karta (paris visite) se kupuju za nekoliko dana? kolika je cifra?

za smještaj u hotel, pogledati lanac hotela etap hotel http://www.etaphotel.com/gb/booking/hotels-paris.shtml
mi bili u Beču u njihovom hotelu i imaju povoljne cijene smještaja, imaju sistem soba s bračnim krevetom + ležaj na kat, idealno za obitelj s 1 djetetom, sve čisto, uredno, minimalistički opremeljno, taman za prepavati noć-dvije
nas je 4 (dvoje odraslih + dvoje klinaca) mi smo morali uzeti 2 sobe

edit: dodoli, sad sam vidjela na 1. strani link na te karte za prijevoz :mah
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Sreca najveca » 30 pro 2010, 12:26

idemo samo na vikend, od petka ujutro do nedjelje navecer. i to samo nas dvoje, bez curki.
hvala na savjetima :kiss odoh sad malo guglat.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la sgrafaha » 31 pro 2010, 14:08

Dodoli hvala Ti :srca
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la Krumpirić » 31 pro 2010, 15:17

hotel uvijek tražim preko booking.com. Super stvar. Bookiraš online, platiš tamo.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 31 pro 2010, 15:19

zašto ne idete easyjetom i sličnim kompanijama? za po 30ak eura?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mama courage » 31 pro 2010, 16:10

Krumpirić je napisao/la:zašto ne idete easyjetom i sličnim kompanijama? za po 30ak eura?

hvala ti na info. skroz sam zaboravila na easyjet. i ja isto preko booking.coma uzimam sobe. super je.

obećala sam svojoj školarki i nećakinji da ću ih u lipnju voditi u disneyland ako prođu odličnim. obje :lol pa odoh već sad gledati šta ću i kako ću. :ajme
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sanjasanjalica » 02 sij 2011, 14:31

Pozdrav društvo i sve najbolje u Novoj ja sam nova ovdje ali vas pratim već dugo. Imam klinca 4 i pol godine i tako bih voljela u Disneyland ali mm je uvijek u stisci sa slobodnim vremenom :dunno a bed mi je ići bez društva pošto moje frendice sada trenutno nisu u financijskoj mogućnosti a ja bih tako voljela ići... :place :place
Sanjasanjalica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la corazon » 15 stu 2012, 12:41

:mah
idemo u pariz u varijanti kao dodoli ;) nas dvoje i djeca, 5 dana... letimo easyjetom (300 eura povratne karte), hotel rezerviran...
dodoli, naravno imam pitanja za tebe :p te karte za prijevoz, ako se sjećaš, koliko su vas došle? znači i do disneylanda možemo s tim? jeste i karte za disneyland uzeli tamo?
vidim da ima i preko neta za rezervirati (preko FNAC-a), tražim najpovoljniju varijantu (jedan dan, jedan park)... ustvari nismo previše ludi za tim ali kad smo već tamo... hoće li mi curama to biti zanimljivo, imaju 9 i 11 g?
prisjeti se malo :mrgreen a ako neko ima još koji savjet kud šalabajzati po parizu, gdje jesti itd...samo nek kaže
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Barbi » 15 stu 2012, 12:49

Joj Pariz, Pariz, ah :luv šalabajzati svuda, preko Elizejskih poljana do Trijumfalne kapije, obavezno pogledati Mona Lisu u Louvru i popeti se na Ajfelov toranj, šetati uz obalu Seine... a meni je divno i samo sjesti na klupu i gledati ljude, sve je tako puno života i boja.

I ja planiram uskoro opet do Pariza, može neki link na te easyjet karte?
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la corazon » 15 stu 2012, 12:53

evo barbi
http://www.easyjet.com/en/
u biti sam let nas je došao 200 eura, nadoplatila sam prtljagu jer nama ne stane sve u ručnu :mrgreen
jedino što letimo iz venezije, nema ti više iz zg easyjet za pariz
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Barbi » 15 stu 2012, 12:56

Thx corazon. Šteta što nema više iz Zg, malo mi je daleko do Venecije. :/
Inače, mi smo išli autom u Pariz nekada davno.:)
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Tinica » 15 stu 2012, 13:23

Coarzon baš sam ti zavidna :srca mi smo išli sa Croatiom i isto su bile super povoljne karte...ma treba pogoditi ona dva dana kad naprave akciju i onda bukirati
šalabajzati svuda, preko Elizejskih poljana do Trijumfalne kapije, obavezno pogledati Mona Lisu u Louvru i popeti se na Ajfelov toranj, šetati uz obalu Seine... a meni je divno i samo sjesti na klupu i gledati ljude, sve je tako puno života i boja.
:luv
Mi smo bili prije pola godine :luv nadalje šetnja od donjih do gornjih vrata po Shanzelizeu :luv ako ti gužva kod tornja odi pješice...nije uopće tako strašno :lol
Mi smo uzeli onaj đir sa hop on hop off http://www.city-sightseeing.com/tours/f ... ngposition kartu smo uzeli u samom busu i vrijedi ti dva dana ;)
E da mi nismo išli malcem tako da neznam za Disneyland ali znam za jedan most ljubavi preko Seine ...gdje ti je sve puno lokota sa zaključanom ljubavlju :luv :luv tako da tamo obavezno moraš navratiti i kupiti lokot :hahaha
http://www.24sata.hr/image/pariz-mjesto ... c67045.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_Qe-IDpuwFq0/T ... G_9819.jpg

Ma što god odlučila nema sumnje da ćete uživati :srca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 20 stu 2012, 15:47

ja ću isto dodat jedan tip, možda su ga cure već i napisale - za eifelov toranj obavezno online ranije kupi karte i isprintaj i tamo ponesi jer onda ne čekaš nego imaš rezervirano u koliko sati si odmah na redu za gore. inače se može čekat saaaaatima ;)

od muzeja se po meni i s djecom se ispalti posjetit Louvre jer je za klince besplatno, a za odrasle isto neka smiješna cijena. tako po meni uopće ne trebaš kupovat razne turističke kartice za više dana za ovo i za ono - s djecom nećeš obić puno muzeja, a karte za javni prijevoz lako kupiš u karnetu i kad potrošiš kupiš novi karnet i gotovo ... mi smo bili solo i puuuuno smo šetali i guštali polako, nismo potrošili ni jedan cijeli karnet na podzemnu ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la mala princeza » 20 stu 2012, 17:44

latica je napisao/la:ja ću isto dodat jedan tip, možda su ga cure već i napisale - za eifelov toranj obavezno online ranije kupi karte i isprintaj i tamo ponesi jer onda ne čekaš nego imaš rezervirano u koliko sati si odmah na redu za gore. inače se može čekat saaaaatima ;)

od muzeja se po meni i s djecom se ispalti posjetit Louvre jer je za klince besplatno, a za odrasle isto neka smiješna cijena. ...

Mi smo koristili NAVIGO pass, vrijedi od ponedjeljka do petka, bilo nam je mnogo jeftinije nego Paris visite pass jer s malim djetetom smo od muzeja usli samo u Louvre. A i boravili smo od pon do ned. Za Navigo trebate ponijeti po jednu fotografiju (kao za osobnu, 25x30mm), jednokratno se plati 5 eura i mi smo platili 33.90 eura po osobi za 5 dana za zone 1-5, znaci mozes svuda putovati (aerodrom, Disneyland...), to je samo za odrasle. Poredjenja radi, Paris visite pass za 5 dana, sve zone je za odrasle 51.20 eura, a za djecu 25.60. Mozete, kombinirati pa za djecu kupiti karnet od 10 djecijih karata. Cijena vlaka za Disneyland je cini mi se 7eur u jednom smijeru, nisam sigurna, mi smo imali Navigo.
Karte za Dizneyland smo kupili u Dizney prodavnici u gradu ali smo dobili odstampane papire koje mo onda na licu mjesta morali zamijeniti za prave karte. Tako da ih je bolje kupiti preko neta, cini mi se da su tad i malo jeftinije.
mala princeza
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sgrafaha » 25 stu 2012, 15:16

Karte za Disneyland obavezno kupi online(Fnac) i onda ako ste smjesteni u gradu mozes ih podici u Disney shop na "Šanzelize"(pardon maj frenč :liza ),mozes bas ubosti dobar popust....izabrati radni dan(a da nije petak) manja je guzva,odmah na pocetku pokupiti fast-passove za najzanimljivije atrakcije(preskocis red) i kad setas na promenadi u ovo vrijeme muzika ti najavljuje snijeg(pravi koji pocne padati) ;) uh i ja bih opet i u Pariz i Disneyland(iako sam zadnji put svecano obecala djeci kako sam zavrsila sa zabavnim parkovima-nakon 2 voznje u space shuttle i duse u nosu,bukvalno)
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la corazon » 25 stu 2012, 20:04

cure puno vam hvala na svakom savjetu :kiss
latice meni se da ćemo i mi taj karnet koristiti, pošto smo smješteni u centru... i da mislim da bi stvarno bila šteta da ne vide (i osjete) louvre... jedino se nadam da tamo nisu neke gužve jer za to ne vjerujem da ćemo imati živaca
sgrafaha da kupit ću tako karte, čini mi se najpovoljnije... samo me strah da što ne zeznem. uzela bi samo za jedan park. fast passovi se kupuju u disneylandu? planiramo ići u ponedjeljak tamo, nadam se manjoj gužvi
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la sgrafaha » 25 stu 2012, 22:48

nemas sta zeznuti,samo ponesi dokument onoga koji je platio karticom karte za Disney park,jedan vam je sasvim dovoljan za prvi put,fast pass su brze propusnice za najzanimljivije atrakcije(nemaju ih sve,besplatne su,vidi na njihovoj web stranici koje atrakcije ih imaju) i ne znam koliko je ponedjeljak bas dobra opcija,poslije vikenda mozda neke atrakcije budu zatvorene,mozda ipak utorak,podjite u svakom slucaju od najprivlacnijih atrakcija dok ste puni snage i elana za cekanje u redovima :lol ,i svakako ne propustiti promenadu poslijepodne oko 17h(provjeri vrijeme),najbolje mjesto je ispred dvorca (na kraju Promenade street)Uzivajte!!!!!
Eh da,moji su se raspametili u Le Cite de Science-nemoj to propustiti pogotovo ako vam uleti dan sa losom vremenskom prognozom,takodjer su uzivali u Louvre,ali i u Orsay i Pompidu(panorama).
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la danni » 03 pro 2013, 13:32

što mislite o putu preko agencije?
još smo u dogovoru s frendovima da idemo nas dva para (bez djece) u Pariz.
da li je sve pokriveno agencijskim vodičem ili ipak da uzmemo neke karte prije ili što mislite, vi iskusne francuskinje :liza
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Volvo » 03 pro 2013, 13:55

Na koliko dana? Nikad nije sve pokriveno agencijom :mrgreen (ako ništa drugo, ima trenutaka kad to kažu da je vrijeme za "samorazgled", shopping ili tako nešto :mrgreen ) - nije loše odabrati što ćeš gledati s vodičem a nešto što te zanima a nije time obuhvaćeno, sam obići, Eyewhitnessovi vodiči su super npr. za pogledati si unaprijed.

Meni se šteta čini "potrošiti" vrijeme u Parizu na Disneyland, pogotovo bez djece (mislim, nisam ni s djetetom, istina malim tad još ;) tako nešto odlučila) - svaki boravak ispod 5 dana je kratak (meni naš 4-dnevni bio recimo), ako imaš još kraći boravak, hop-on-off bus je rješenje recimo (pa još i neka vožnja rijekom ako nije prehladno i voze u ovo doba godine)
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la sgrafaha » 03 pro 2013, 14:58

hmmm,ako je svima prvi put,uz to ekipa bas i nema talenta za orijentaciju(iako izgubiti se i landrati bez cilja po Parizu je po meni top of the top uzitaka planiranih za neko buduce ljeto ;) ,ali ako idete po zimi i prvi put mozda agencija nije niti malo los odabir :liza
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la sj » 07 srp 2014, 20:54

Navigo decouverte - tjedna pokazna nam je bila puno pogodak. Uzeli smo svih 5 zona tako da smo bili pokriveni do aerodroma, Disneylanda i dijelom do Asterix parka (dio vozi njihov bus). Metro je odlično organiziran i zaista smo se dobro snalazili. Zadnji dan su se moji ipak odlučili na prirodoslovni muzej, tako da smo preskočili Le Cite de Science. Odradili Louvre, Eiffel (verzija dan i noć :lol ), Baziliku Srca Isusova na Montmartu, Madeleine, Sva tri luka, most sa lokotima, Notre Dame, Gospu od Čudotvorne Medaljice, Champs-Élysées, Concorde obelisk...
Hrana je skupa ali se može naći nekakva ponuda dana u kojoj su npr. komad pizze, tjestenina, sok i desert oko 9 do 10 eura.
Ja sam skoro bila kupila onu ulaznicu za muzeje Paris Museum Pass ali većina muzeja je za djecu besplatna pa ne znam baš da se isplati...
sj
Parkovi i nasadi

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.