Sada je: 27 kol 2026, 21:29.

Jos jedan napitak koji je jako dobar protiv kaslja
-Solja i po vode,
-solja i po secera
-2-3 limuna(isjeckati na sitno zajedno sa korom)
-2-3 lovorova lista
Sastojke sastaviti i kuhati dok se kolicina ne prepolovi, i ne bude gusta kao med.
Uzimati po kasiku, nekoliko puta tokom dana

Dobri andjeo je napisao/la:i fluimukan i bisolex su lijekovi za kasalj s iskasljajem i jos i poticu kasalj. za suhi kasalj je jedino folkodin ili panatus koji je i za jednu i za drugu vrstu kaslja.
danijela81 je napisao/la:...jede i pije, i ne čini mi se da je viroza uzrok tom povraćanju nego baš taj šlajm koji ne zna iskašljati.

Balu je napisao/la:Nama je tada kad sam pisala taj kasalj postao sve gori, dok je cuo da hrope i dobili smo antibiotik. Posle se kao popravilo, kad bi sad opet u punom zamahu pored ostalog (upala usiju, smrcanje), krenuo i ponekad je bas stravican. U petak nam je kontrola.
A ono sto sam htjela napisati tu je jedan recept za ljek protiv kaslju, kojeg sam se danas sjetila, jedna zena mi je pricala, da je jedino to pomoglo unuku i napravila ga. Sutra pocinjemo.
A napravi se tako, da se uzme crna rotkvica, malo izdube, napravi se tako jedna jamica i natoci unutra meda. To se stavi u frizider ili nekamo na hladno i pusti tako koji dan. Stvori se tekuci sirup, probala sam danas vec malo, fini mi je okus i daje se tako po zlicicama preko dana. Jos cu to isprobati, mada znam da se med bas ne preporuca mislim da do 3. god ali od ovih usranih da prostite antibiotika se vec meni dize zeludac, sto je sve tu unutra i u raznim sirupima slatkim...
Nama pomoglo nakon 2 mj kašlja. Umjesto rotkvice se može uzeti i luk 

sve što jako volim, sve što jako ljubim, sve za što bih život dala to su moja djeca :* 

.
sve što jako volim, sve što jako ljubim, sve za što bih život dala to su moja djeca :* 

ni kako se zovem.

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.