troje sretne dječice
. Prošla su 2 mj. od poroda i razmišljam o nekoj sigurnoj i dugoročnoj zaštiti, s tim da još dojim dijete i neznam kaj bi najbolje odgovaralo.Molim savjete?!Sada je: 31 kol 2026, 21:47.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997
. Prošla su 2 mj. od poroda i razmišljam o nekoj sigurnoj i dugoročnoj zaštiti, s tim da još dojim dijete i neznam kaj bi najbolje odgovaralo.Molim savjete?!

Ako ne bih uzimala pilule spirala bi mki zvucala najlogicnije, ali moj ginekolog mi je rekao da za moje godine (23) bolje pilule nego spirala.
mrcinela je napisao/la:samo da obilježim temu, i mene isto zanima...ja sam rodila prije 5,5 mj i ne dojim više al isto razmišljam koju bi kontracepciju, s tabletama nemam dobra iskustva, dugo sam pila diane i loše utječu na raspoloženje i volju za, jel, odnosima... pa sam pila jasmin pa su počeli umirati od njih, spirala mi nekako užasno zvuči jer uništava već začete plodove ak sam dobro shvatila...

IUS (intrauterini sustav) jedna je od najpouzdanijih metoda kontracepcije. Učinkovitost je takva da se može uspoređivati sa sterilizacijom. Studije su pokazale da je postotak trudnoće kod žena koje koriste Mirenu godinu dana tek 0.2% .

Ispadne skuplja samo ako ju staviš pa se za 3 mjeseca predomisliš ili se ispostavi da ju ne podnosiš dobro.

Barbi je napisao/la:Ispadne skuplja samo ako ju staviš pa se za 3 mjeseca predomisliš ili se ispostavi da ju ne podnosiš dobro.
Moj ginekolog mi je rekao da je kod mirene ovo prilično čest slučaj, da se vadi ubrzo nakon umetanja zbog lošeg podnošenja, vrlo često to su dugotrajna neprestana krvarenja. Barem su takva njegova iskustva i zbog toga je sve manje preporučuje. Prednost daje klasičnoj spirali i prstenu.

poslije se sama sebi smijem kakva sam
, ali sad si me sjetila na još jednu nuspojavu koja mi je bila prilično neugodna - suhoća rodnice... 

ne mogu abortivna sredstva

Curke trebam savjet. Prošle godine u 11.mj sam imala spontani. rađena mi je kiretaža i normalno sam dobila mengu nakon 28 dana. Od doktorice sam dobila Trinovum kontracepciju. E sada popila sam 21 pilulu i napravila pauzu od sedam dana i sad sam popila petu. A MENGU JŠ NISAM DOBILA. Dali netko ima takvo iskustvo? Ostali simptomi su uobičajeni. Glavoblje i to jake. 

mrcinela je napisao/la:evo gledam kako sam se raspitivala 3.11. a još ništa nisam poduzela - ne mogu hormone, fujne mogu abortivna sredstva
![]()
pa šta preostaje

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.