Sada je: 01 ruj 2026, 00:15.

Temperatura nakon antibiotika ???

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Temperatura nakon antibiotika ???

PostPostao/la Mama Mia28 » 03 sij 2011, 23:06

A kašlje već 3 tj.prije tjedan dana dobio je temp. 38,5 i antibiotik (upala grla).
Pio je Augmentin 7 dana i Aerius sirup (za to vrijeme nije imao temp.) jučer je popio zadnju "dozu" i večeras dobio temperaturu opet 38,5 :strah Nos curi obilno, kašlje...
Brine me ta temperatura? Zašto sad opet? Što nije u redu?
Još nikad nije dobio temp. odmah nakon prestanka uzimanja antibiotika. :conf
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Temperatura nakon antibiotika ???

PostPostao/la Hope77 » 03 sij 2011, 23:08

i mi se tako mučimo, sa temperaturom nakon antibiotika i ludim više :ajme sutra smo opet kod doktora :roll
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 03 sij 2011, 23:11

antibiotikom se rjesavate bakterije, a temperaturu moze dobiti i od virusa.
nerijetko se dogadja da se nakon atb uleti u virozu.
organizam nakon atb je, laickim rijecnikom, prijemciv za viruse i zbog toga je uvijek dobro nakon terapije atb dijete drzati izvan kolektiva neko vrijeme, ako je moguce.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Hope77 » 03 sij 2011, 23:12

ne sićam se kad smo bili vani, a zadnji put smo imali goste za božić :ajme
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mama Mia28 » 03 sij 2011, 23:21

Hope77 je napisao/la:ne sićam se kad smo bili vani, a zadnji put smo imali goste za božić :ajme

mi nismo ni goste imali, doma je već 3 tjedna, čuvamo ga, liječimo, i eto ti ga, ni 24 sata od zadnjeg uzimanja antibiotika nisu prošla.
Neznam ni di bi pokupio virozu kad nigdje nejdemo.
A kašalj je samo malo blaži nego što je bio prije abtibiotika. jel moguće da je dobio "preslab" antibiotik?
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 03 sij 2011, 23:22

mogli ste im vi nesto donijeti. ne mora se nuzno zakeljiti na vas.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Hope77 » 03 sij 2011, 23:23

ludim :ajme
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la alexandra » 03 sij 2011, 23:26

mamashnita od noje je napisao/la:antibiotikom se rjesavate bakterije, a temperaturu moze dobiti i od virusa.
nerijetko se dogadja da se nakon atb uleti u virozu.
organizam nakon atb je, laickim rijecnikom, prijemciv za viruse i zbog toga je uvijek dobro nakon terapije atb dijete drzati izvan kolektiva neko vrijeme, ako je moguce.

uz to postoji mogućnost da nije bio pogođen antibiotik.
treće varijante nema.

ja bi otišla opet doktoru da vidi.
mislim, nama se takvo što dogodilo par puta, ništa jako čudno i sasvim uobičajeno za klince da iz jedne boleštine pređu u drugu.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la tanjabb » 03 sij 2011, 23:31

kod nas se pokazalo ako je atb bio zaista pogodjen (dakle bakterija) temp. bi pala nakon 24 sata.
Ako se temp. nastavila unatoc atb onda je ipak bio virus u pitanju i atb. nije ni bio potreban.
Prije atb bi zapravo uvijek trebalo napraviti krvnu sliku + crp, odnosno pokusati vidjeti je li bakterijska infekcija u pitanju. Drugo je sto se za to nema uvijek vremena.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Mama Mia28 » 03 sij 2011, 23:39

meni je čudno jer mi se prvi put ovo desilo,njemu je temp. pala dan nakon početka uzimanja atb. a sad opet... mislim boležljiv je on inače ali baš da zakuri dan nakon prestanka uzimanja antibiotika-to ne.
Sutra svakako idemo pedici.
Nadam se da je viroza...da ne dobije opet antibiotik :/
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 03 sij 2011, 23:54

tanja, oće tako i kod nas, al mislim da je samo jednom fulala. kod mononukleoze. jer je kod nje grlo opako crveno.

al nam se dvaput dogodilo (na moru) da su joj dali klavocin pa štanga, u nastavku sumamed i odma drugi dan je bila dobra.

ak je dobar ped, ne treba za grlo radit bris i krv vadit, streptokok i slična čuda, iskusni vide nepogrešivo.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la IINA » 04 sij 2011, 10:04

Ja bih otišla na bris. Tamo naprave antibiogram i onda se
lijek ordinira precizno. Augmentin je isto kao i Silapen ako se ne varam?

Inače nas ped uvijek bez iznimke pošalje vaditi krv i to
traži posebno krvnu sliku, a pod hitno leukocite koji su gotovi za cca pola sata.
Tek nakon toga odluči dati ili ne antibiotik.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 04 sij 2011, 11:42

Bris daje tacnu sliku tek 8-10 dana nakon zadnjeg uzimanja antibiotika, dakle treba ga uraditi sa antibiogramom i onda tacno pokaze koji antibiotik je efektivan za datu bakteriju.

Na zalost ovde u Nemackoj strasno stede, bris uraditi je skupo i preskacu ga kad god mogu, pa smo imali "ekperimentisanje" dok se ne nadje pravi antibiotik (dakle dete popije nepotrebno antibiotik koji i ne pomaze). Na srecu nisu laki u davanju antibiotika, pa vecinu manje opasnih bestija preguraju sami, bez icega.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la teutonija » 04 sij 2011, 13:13

Slažem se da iskusan pedijatar u puno slučajeva samim pregledom postavi isparavnu dijagnozu. Po meni ni stalna vađenja krvi i brisevi nisu znak da je pedijatar "brižan" i neštedljiv nego više neiskusan . :dunno

Augmentin i Silapen nisu isto, samo su oba iz skupine penicilina.

U vašem slučaju bi trebalo izvaditi krv .
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la zeezee » 04 sij 2011, 14:33

samo nešto o krvnoj slici - prije dva tjedna, mali je u petak navečer zakurio gadno, teško smo spuštali panadolom, pa je mm išao u dežurnu ljekarnu po nurofen. ni drugi dan nije bilo bolje,a onda se i osuo, pa smo otišli u zaraznu- osim temp i osipa, imao je i bijelo obložen jezik, dakle, sve simptome šarlaha. krvna slika to nije pokazala, zaključak je bio da je virus. ipak su napravili bris koji je bio gotov u utorak i pokazao streptokok skupine A. tek je tada dobio silapen. sad mu se već gule prstići, dakle, nesumnjivo je bio šarlah, a i ovi na zaraznoj i njegova pedica (kojoj sam išla u pon, prije nalaza brisa) gledali su isključivo krvnu sliku i zaključili da šarlah nije, i amen :dunno
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 04 sij 2011, 14:53

zeezee je napisao/la:, a i ovi na zaraznoj i njegova pedica (kojoj sam išla u pon, prije nalaza brisa) gledali su isključivo krvnu sliku i zaključili da šarlah nije, i amen :dunno

Da i mi imamo slična iskustva sa streptokokom :dunno
Nažalost ni taj CRP nije uvijek siguran pokazatelj, kod viroze može i do 50, a isto može biti i kod streptokoka....uz normalne leukocite..to sve iz iskustva :dunno

Uglavnom, na Srebrnjaku nam je doc rekao, da kad se ne može ustanoviti je li viroza ili bakterija, onda je najbolje ordinirati Sumamed jer djeluje i u slučaju viroze.

Javi šta je rekla doc, baš me zanima. Pusa ozdravilica!
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 04 sij 2011, 15:45

Ovo sam i ja čula za Sumamed :dada
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la penny » 04 sij 2011, 15:57

meni su te djecje bolesti apsolutna nepoznanica :dunno

a kod nas slicno...vec 2 mjeseca traje ... bio je kasalj i curenje nosa i temperatura svaka3,4 dana do 38i kusur,bili jednom kod pedice,reče viroza...ok..drugi put..ajmo cefaleksin...nakon toga,isto,bez promjene...nalazi ok,po njima se nis ne vidi...
rekla je jedino,to on ozebe (!?! tih dana sam ga mogla golog pustit van,nebi ozebo)
ako nebude promjene idemo na kliniku :shock
i sta rec...
jos uvijek nema promjene,slajm je jos uvijek tu,al ajd,nisam primjetila temperaturu...
a na kliniku ga nedam,pocela sam sumnjat da je uzrok izbijanje gornjih kutnjaka,a ne neka opaka bolestina :ne
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la swenova mama » 04 sij 2011, 16:53

augumentin je jednak klavocinu, silapen je penicilin, augemntin je sireg spektra.
sumamed ne djeluje na viruse, ali djeluje na neke gljivice i mikrobe pa ga vole prepisivati kad sumnjaju na upalu pluca jer pokrivaju i taj dio, a usput ordiniraju anb koji djeluje danima nakon zadnje popijene doze.
Temp netom nakon ant rekla bih lose ordiniran ant, ali moze biti i nakalemljena druga infekcija, ne nuzno virusna, moze biti i bakterijska na koju anb nije djelovao, premda je pobio prvu oja je izazvala problem.
Ne mora lijecnik biti neiskusan pri trazenju KS-a i CRP-a prije ordinacije lijekova, rekla bih da je samo praktican, jer na taj nacin vidi sto je na stvari, poviseni CRP na 50 moze biti virus, ali je usput i diferencijalna krvna slika leukocita tu, pa ce vidjeti pomak na lijevo ili desno koji ce upucivati na virus ili bakteriju. Streptokokna upala grla vidi se najcesce prostim okom i na to ne mora traziti bris, ali sto ako je streptokok u nosu i izaziva problem, ne nuzno s grlom.
Pomak krvne slike - limfociti nizi, neutrofili visi - bakterija, limfociti visi, neutrofili nizi- virus. O tome smo vec pisali ovdje.
S tim da KS ne mora nista pokazati dodje li se prerano.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 04 sij 2011, 17:58

Samo da se nadovežem na ovo s početka topica da je temp nastupila odmah nakon zadnje doze atb-a: nama pedica kod gadnih upala uvijek kaže da dođemo na kontrolu dok još pije atb tako da u nedajbože slučaju da nije izlječeno odmah produži dozu prema tome može biti i da taj atb nije bio dovoljan
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la † Sanika » 04 sij 2011, 18:50

Swmama, ovo za Sumamed je rekao doktor na Srebrnjaku, kao da on inhibira neke bjelančevine koje se bore protiv virusa :dunno

A Pauli su kod zadnje viroze neutrofili bili povišeni, limfociti sniženi, leukociti oko 6, bris grla i nosa čist.
Tako da ni to nije pravilo :dunno
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mama Mia28 » 04 sij 2011, 21:37

Evo bili smo kod pedice jutros. Danas čitav dan ima temp. 39.Čim prestane djelovanje sirupa odmah skoči temp.na staro.
poslala nas je napraviti bris grla i nosa-sad mi samo nije jasno čemu to ako neće pokazati ništa pošto je do prekjučer bio na atb. :dunno
Ujutro moramo na vađenje krvi i donjeti urin, a kad budu nalazi vidjet će hoće li dati opet atb ili ne :/
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 05 sij 2011, 10:22

Mozda imuni sistem uspe sam da se izbori u medjuvremenu. Drzimo vam palceve.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la teutonija » 05 sij 2011, 12:01

Ne mora lijecnik biti neiskusan pri trazenju KS-a i CRP-a prije ordinacije lijekova...
nisam to ni mislila i naravno da i postoje da bi se koristil,i ali ne UVIJEK ,dobar klinički pregled i iskustvo pedijatra su po meni najbitniji.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la swenova mama » 05 sij 2011, 15:35

http://www.medicina.hr/aktualna%20tema/ ... _slika.htm

sanika, ne znam sto je bilo kod vas, ali cist bris grla i nosa ne znaci ama bas nista. Dijete moze biti u angini pa da bris ne pokaze nista, bas kao sto i mi mozemo imati losu papu, a da se to na nalazu ne vidi - nije nevazno gdje ce se bris uzeti, to zelim reci. Pomak krvne slike upucivao je na bakterijsku infekciju, ali ne ne znam kakvu. To je temelj kojim se rukovode, da, cinjenica je da se i kod nekih drugih bolestina moze iskazati drukcije (ne gledaju se samo te dvije vrijednosti, vec podosta toga), ali ovo sto sam napisala jest pravilo. Koje, naravno, moz eimati izuzetaka.

Swmama, ovo za Sumamed je rekao doktor na Srebrnjaku, kao da on inhibira neke bjelančevine koje se bore protiv virusa

nikad cula. Nikad mi to niti jedan lijecnik nije rekao. Sumamed je ant i kao takav inhibira bjelancevine kod bakterija. Usput se daje za gljivice i sl. i cest je izbor lijeka kod upala pluca, ali da djeluje na viruse to mi je, najblaze receno, bez ikakvog utemeljenja. Ali, ok, moze biti da je on u pravu, ukoliko si tocno prenijela njegove rijeci, provjerit cu.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 05 sij 2011, 15:48

swenova mama je napisao/la:Ali, ok, moze biti da je on u pravu, ukoliko si tocno prenijela njegove rijeci, provjerit cu.

Točno je tako rekao. I da su to neke najnovije spoznaje :dunno

Inače može li ta diferencijalna krvna slika biti takva neko vrijeme nakon izliječene infekcije? Jer cca 15 dana prije te KKS, P. je imala streptokok, pila ciljano sumamed (po atb brisa) i nakon 10 dana od atb napravili smo bris grla - fiziološka flora.

Par dana nakon gotovog nalaza urednog brisa dobila je temperaturu, samo na jedan dan i lagani osip.

I baš zbog tog nedavnog streptokoka radili smo ponovo bris grla. I opet, fiziološka flora...teško da bi oba puta pogriješili (Rebro i Klaiceva).
I prema leukocitima 6, doc je zaljučila da je viroza. A i prošlo je za jedan dan :dunno
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hope77 » 05 sij 2011, 15:58

Mi obavezno prije prestanka korištenja antibiotika odemo na kontrolu da se vidi da li se treba produžiti doza ili je sve ok i bilo je sve ok sve dok dan nakon prestanka nije zafibrao.

Inače, kod nas je opet upala grla (vadili smo krv), a i doktorica je vidila pregledom i opet smo na antibiotiku :ajme
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la swenova mama » 05 sij 2011, 16:44

sanika, kod mene je, primjerice, uvijek lagani pomak ks jer imam upale mjehura stalne. Pocesto je taj pomak i kad nema akutne infekcije i urinokultura je b.o., tj. sterilna. Ali sterilnom smatraju i ako je br bakterija ispod 10 na 5 i neki laboratoriji to uopce ne pisu, recimo da je bestina 10 na 2.. Pa pisu sterilno. A dva dana iza toga ja imam akutnu upalu. S istim bestijom, ali iznad 10 na 5.
Hocu ti reci, da je sasvim moguce da ste imali jos streptokok koji nije otisao sasvim i s kojim se imunitet borio, a nije presao u akutnu infekciju. Ali lab nije zakljucio da je broj bakterija signifikantan da bi se detektirao. A mozda je bris radjen prerano nakon sumameda. Tko ce ga znati.
Puno puta klinci imaju bakterijsku infekciju koju prodju bez ant., bas kao i virus.
A moguce je i da se ks jos nije smirio, recimo, nakon jake akutne infekcije broj trombocita zna biti visi jos neko vrijem.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Mama Mia28 » 06 sij 2011, 23:11

Kod nas je temperatura prestala zadnju je imao u srijedu navečer-39,5.
KS je u redu, a bris će biti tek sutra gotov.
Kašlje još, onako, hropčići se čuju dok se ne iskašlja, iz nosa curi manje ali gušće(bijelo-prozirno) :/ Neznam,sumjivo mi sve to

Recite mi za taj sumamed, meni je jednom pedica rekla da kad se popije tura sumameda idućih 6mj se nebi smio više piti-jel ta tvrdnja stoji?
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la teutonija » 07 sij 2011, 09:12

Ne stoji ,ak treba pije se.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

Sljedeća