Sada je: 04 kol 2026, 11:07.

Stariji od 2-i dalje na adaptiranom

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Stariji od 2-i dalje na adaptiranom

PostPostao/la Jabučica » 16 kol 2010, 15:30

Drage moje,

Ima li vas još ovdje čija su djeca na AD mlijeku, a starija su od 2 godine?
Tarik je još uvijek na adaptiranom- Aptamil 3. Pije 3x dnevno po 210ml. Ujutro kada se probudi, popodne prije spavanja i naveče prije spavanja.
Obično kravlje mlijeko, još uvijek nije probao. Pije jogurt, jede sir....

On je toliko vezan za flašicu, da ne znam šta da mu dam umjesto nje. Obično mlijeko ne planiram, ali mu ne mogu ni flašicu oduzeti, iskreno ni ne namjeravam :roll jer ne znam šta kao zamjenu da mu dajem? sojino? rižino?

već me proglašavaju ludom mamom čije djete nije probala plazmu sa mlijekom, čokolino sa mlijekom...
i najluđu kombinaciju koju kolegica daje djetetu svako jutro: kravlje mlijeko (domaće) u koje stavi 2 kašike kraš ekspresa, kašiku veliku meda i jedno domaće svježe jaje. sve izmućka i djete pije svako jutro.
slika

nikakve riječi nemaju snagu dječijeg plača
najljepše je zvati se mama
Jabučica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Stariji od 2-i dalje na adaptiranom

PostPostao/la mama141705 » 17 kol 2010, 14:57

i moje je misljenje da bocu treba izbaciti , a dati u casu ili salicu ujutro i navecer po zelji mlijeko plus neki dodatak.iskreno moja djeca nisu pili bocu nikakvu nakon god.i pol do dvije. ali od frendice mali je do neki dan pio cokolino iz boce a ima 5 god.tek od prije par dana pije iz salice.
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 17 kol 2010, 15:10

mi smo dugo bili na adaptiranom (ne znam tacno koliko, jer, ipak bilo je to davnooooo)
a bocica, hmmm tek smo je nedavno izbacili.
mislim nije on bio svaki dan sa bocicom, ali cesto mu je navece bio gust da popije cokoladno mlijeko bas iz bocice.
pustila sam ga da gusta, bez ozbira na njegovih sedam godina. :luv
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la Tonka.M » 17 kol 2010, 15:17

i T. pije adaptirano još uvijek, ujutro i navečer. I to na bočicu, inače pije sve iz čaše već jako dugo. Ali ove dvije dnevne bočice su mu jako drage i nemam ih namjeru još micati.
Probala sam mu dati mlijeko iz šalice, ali nije mu to to.
A obično mlijeko je probao od mene i rekao "beeee" sa zgađenim izrazom lica :lol
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la swenova mama » 17 kol 2010, 18:59

mi smo dugo bili na ad, sigurno iznad dvije godine, sve dok sami nisu izbacili, recimo dvije i pol godine. S izbacivanjem flasice izbacili su i mlijeko. Tj. izbacili su mlijeko, pa je otisla i flasica kod starijeg, malom je ostala flasica za sok, sad sam je se rijesila, dakle, cetiri godine. :roll
Ja sam sve kasice radila na adaptiranom, ukljucivo i kekse koje sam unutra stavljala, ne vidim zasto bi bila luda. I po cemu bi kravlje bilo bolje od ad. :dunno
Imas po topicima rasprave o kravljem i ad mlijeku, procitaj malo.

viewtopic.php?f=39&t=48654&st=0&sk=t&sd=a
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Jabučica » 18 kol 2010, 10:13

Tonka :kiss
Tarik isto jako voli bočicu i nemam mu je srca uzeti. Jede on sve normalno, ali prije spavanja, a nakon večere bočica je obavezna.
Doduše ima na koga da se baci i ja sam do 7 godine jednom dnevno pila flašicu.
Nekako mi je žao da mu to oduzimam, prvo navikavamo se na tutu, bezuspješno ali eto, pa cucle se odvikavamo, sada još i flašicu...stvarno nema smisla :mrgreen
osim toga maltretiram ga sa progovaranjem, jer smo još uvijek u fazi nepričanja...ali o tome na proljetnicama :D

MD mislim da će i tarik duugo biti na flašici, sa kojom je ljubavi samo gleda, s kojim nestrpljenjem očekuje dok mu je pravim, sve poskakuje i pruža ručice prema njoj...

Swenova mama ja sam "protivnik" kravljeg mlijeka i njegovog davanja djeci, učestvovala sam i na forumu baš na toj temi...zato smo ovoliko dugo na AD :mrgreen

a što se tiče keksa u mlijeku , čokolino ili bilo čega drugog, to ne radimo. U bočici se pije samo AD bez ičega. Ostalo se jede iz tanjura.
slika

Jabučica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 18 kol 2010, 12:46

pa mozes mu napraviti cokolino u tanjuru od ad mlijeka, to kazem. Mi smo tako radili. :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Jabučica » 18 kol 2010, 14:01

e vidiš to mi nije palo na pamet :)
nadam se da će htjeti...inače nije ni kao mali bio ljubitelj tih kašica toplih, npr one Hipp riža i banana...
a baš ću probati
slika

Jabučica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 12 stu 2010, 10:34

Mi za dva tjedna punimo tri godine i jos smo na Hipp probioticu. Odbija konzumno mlijeko, otkako je u vrticu ponekad popije 1 dcl kakaa (najcesce uvecer, kad vidi stariju bracu da piju), ali 1.7 dcl adaptiranog ujutro i 1.7 dc adaptiranog u kasnim popodnevnim satima nam je obavezno. Na bocicu naravno. No stariji su mi pili mlijeko na bocicu do 4. godine (no oni su pili obicno) i sad su najnormalniji decki u pubertetu :lol tako da se time uopce ne opterecujem.

Osobno mislim da je adaptirano jos uvijek kvalitetnije od konzumnog (koje se najcesce proizvodi mijesanjem pravog mlijeka s mlijekom u prahu uvezenim tko zna otkud), sto smatra i nasa pedica. Citala sam svojevremeno da Hipp ima neko mlijeko namijenjeno djeci do 7 godina i probat cu vidjeti moze li se ikako kod nas nabaviti.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la franika » 09 sij 2011, 22:20

Leon ima 20 mj i on mi je prvi od njih troje koji je tako dugo na AD. Sa Franom nisam nis znala i sa njim presla na kravlje sa tocno 1 god (i to trajno mlijeko :ajme ), NIka je isto vrlo brzo iza prvog rockasa presla na kravlje. No moram napomenuti da je to bilo prije 7 odn 5 god i tada kolko se sjecam nije ni bilo u ponud AD za djecu stariju od 1 god. Sjecam se da je Comformil od MIlupe (koji su pili N i F) imala jedinicu do 4mj starosti i dvojku do 12 mjeseci starosti. Sada Milupa u Muelleru ima neusporedivo veci izbor tih AD-a. Evo moj Leon pije trenutno Aptamil 3 (i to onaj sa zitaricama i vocem), to je od 10mj nadalje a postoji (ali nisam vidla u Muelleru) i onaj od 1. god navise te postoji i bas pravo mlijeko (ne ovo u prahu) u tetrapaku od 1. godine navise. Tako da mi ostajemo na Aptamilu sigurno do iza njegovog drugog rockasa. :dada
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zauvijekmama » 09 sij 2011, 22:42

evo i nas...napunili smo dvije prije vise od mjesec dana i jos smo na AD
kravlje odbija, tako da ce biti na AD sve dok zeli
:mrgreen
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Trini » 10 sij 2011, 11:38

Moja ima 3 god i 2 mjeseca i jos je na AD ... konzumno odbija, odbija jogurte ... nemam izbora :dunno
Trini
sv. Monika

PostPostao/la swenova mama » 14 sij 2011, 12:39

Franika, pa sw ima deset godina i bio je na ad do dvije i pol godine. Bio je hipp 3 s okusima vanilije ili voca. A i da nije bio mogao je ostati na 2. :mah
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Sreca najveca » 16 sij 2012, 00:02

I mi sa nepunih 26 mjeseci jos uvijek na ad. Istina, u vrticu skroz normalno pije kravlje, povremeno i doma. Ali ta jedna bocica ad-a dnevno, navecer, joj je bas gust tako da joj je ne namjeravam ukinut joj.
Pije Hipp Kindermilch od 12 mj. Na kojem su vasi?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Bellitza » 25 sij 2012, 15:23

F. ce u 3.mj. napuniti 2 godine i pije iskljucivo ad. nije ljubitelj mlijeka opcenito (pa ni ostalih mlijecnih proizvoda osim sira), a svjeze kravlje sam pokusavala davati u vise navrata, pa kamuflirati u kakao i nije prihvatio. i ne mislim ga maltretirati, kad pozeli ce prijeci na obicno mlijeko. popije bocicu ujutro i navecer u krevetu, kolicina zna varirati. i da, koristimo aptamil 2, pokusavala sam nabavljati ono 1+, ali svako malo ga nema, pa odustala :roll
Bellitza
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la plavooka12 » 06 vel 2012, 16:57

moja je pila Hipp do nekih 2,5 godine. Probali smo joj dati kravlje, skužila bi i samo 10 ml kravljeg u boci od 200 ml Hippa i pljuvala kao mali divljak. Tek je s neke 3 god počela piti kravlje, uglavnom s kakaom, ali i dalje iz bočice. Ujutro kad bi se probudila, obavezno, i ponekad prije večernjeg spavanja. Bocu je sama bacila u smeće tek s nešto manje od 4 god. I živa je i zdrava, jedino sad konzumira puno manje mlijeka i mliječnih proizvoda :roll
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.