Sada je: 14 kol 2026, 00:12.

DOWNICI V - 2011 EDITION

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: DOWNICI V - 2011 EDITION

PostPostao/la swanmia » 10 sij 2011, 14:33

Gabica je predivno malo čudo,ljubac šaljemo :kiss

a ova sr...nja liječnika po rodilištima i drugim odjelima sam i sama doživjela i plakala zbog toga ko malo dijete,ali sam brzo očvrsnula i više nikada nikome nisam ostala dužna...dan danas se dvije doktorice sa pedijatrije i neonatologije u Brodskoj bolnici skrivaju i izbjegavaju me kada se pojavim na odjelu,i bolje im je :angry
Ali zato mnogi su naučili da nam pristupaju korektno,sa velikim poštovanjem prema Miinom uspjehu da preživi i sa empatijom prema Mii! :srca

Bravo bubamaric i držimo palčeve za udrugu :1
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 10 sij 2011, 16:04

:mah Hvala svima na lijepim riječima.Sve su naše curice prekrasne,vesele i samouvjerene.Vidi se na njima koliko su voljene.A naši dečki će bome imati težak zadatak izabrati si curu kada su sve takve mačkice. :ljubav
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 10 sij 2011, 16:46

:) Danas dođem na posao i na stolu pronađem CD sa dječjim pjesmicama kojeg mi je donio za Gabicu jedan djedica koji jedva hoda.On je zamolio svoju unuku da mu sprži neke pjesmice pa došao do nas i ostavio mi ga.To je nešto što me toliko razveselilo da su mi suze krenule. :ljubav
Zadnja izmjena: gabica-žabica; 10 sij 2011, 16:51; ukupno mijenjano 2 put/a.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 10 sij 2011, 16:50

:) Mi njoj kupujemo sve moguće pjesmice ali ovakav znak pažnje mi je vrijedniji od svega toga.Uvijek ima dobrih i dragih ljudi koji nam takvim gestama daju podršku kroz život. :srca
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 10 sij 2011, 17:56

:ajme Danas sam se naljutila na sebe.Par dana me hvatala panika što Gabica ne priča, mislim to što ona priča u slogovima već duže vrijeme meni se učinilo kao malo.Međutim malo pažljivije pročitam postove drugih mama i shvatim da je ona skoro najmlađa i da sa svojih dvije i tri mj. sasvim dovoljno zna. :baba Poslije tog prosvjetljenja sam došla do sebe.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 10 sij 2011, 21:59

Curke moje, vama klinci brbljaju, a moja danas cijeli dan nesto place :/ Ja sam nikakva bila jutros, i vjerovatno i ona osjeti da mene sto problema muci, pa se srce mamino unervozilo malo. Sad je napokon zaspala, nije cijeli dan ni malo, pa i ja da odahnem, ruke mi otpadose nosajuci je, tako je razdrazljiva bila da je ni sekund nisam mogla ostaviti. Ni kafu nisam popila :dunno
Ja svojoj princezi otkad se rodila stalno nesto pjevam i izmisljam neke g;luposti, samo da joj pricam...Plesemo, pjevamo, mazimo se, ljubimo...
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 10 sij 2011, 22:05

Juhuhu, naravno da su emi pred otpust napravili i uzv mozga. Taj dan mi je u viziti bila sefica neonstologije koju naravno znam jos od marte. Zena je sama rekla da su neuroloski testovi ok, a da ako ja hocu, da moze napraviti i uzv mozga.
Jos malo o predrasudama. Moj ginic je inace krasan covik, ali je njemu Down sy. teski bauk i propust koji se ne smije dogoditi. Zbog godina je smatrao da moram na amniocentezu. Ja nisam htjela jer sam bila sigurna da ne bih pobacila u slucaju pozitivnog nalaza. Jako se trudio pojasniti mi da ce mi zivot biti katastrofa. Ja, naravno nisam prizeljkivala komplikacije, ali nisam htjela riskirati spontani za nista. Uzv parametri su bili ok. Vidjela sam da je to covjeku problem i lijepo mu snimila onu emisiju u kojoj je bila irena i molila ga da mi kaze je li ovim ljudima zivot katastrofa i misli li da je djecu iz emisije trebalo pobaciti.
Pogledao covjek i zvao me sutra da mi se isprica i da nikad nije stvari gledao iz tog kuta. Samo sam mu rekla da mamu iz emisije poznajem, da bi janovom smislu za humor pozavidjeli mnogi i da ja znam dosta o zivotu s djetetom s poteskocama.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 10 sij 2011, 22:56

Da nadodam da ovo za mene nije negativan primjer. Doticnog ginekologa posjecujem zadnjih prtnaest godina. Prosli smo razgovore oko toga je li bilo propusta u martinoj trudnoci. On je to jednostavno dozivio kao veliku katastrofu. Ja sam mu kroz ove godine nosila martine snimke, upoznala ga s njom. Malo, po malo, je mijenjao svoj stav i uspio se odloboditi osjecaja krivnje da on nije nista propustio tijekom te trudnoce. Njemu je jwdnostavno teski poraz kad se dijete rodi s bilo kakvim smetnjama, preispituje sebe, majku da li je mozda moglo biti drugacije. Za Down zna da je to igra prirode i to je vjerojatno razlog zasto zagovara pobacaj kod sy Down. Meni je to njegovo priznanje putokaz da ce neku drugu trudnicu razumjeti kad odbije amniocentezu. Nekoj majci koja rodi dijete s Downom ce sigurno prici puno opreznije. Eto, ljudi mijenjaju svoje stavove. Lijecnici su isto ljudi koji imaju pravo na gresku, ali je velicina covjeka i u tome da tu pogresku prizna i pokusa ispraviti. Svijet se mijenja polako.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 10 sij 2011, 23:15

Meni su nakon poroda doktori rekli da se na uzv moralo vidjeti da dijete ima DS, tj. moralo se vidjeti to sto je imala na srcu, pa bi to znacilo da trebaju eke dalje pretrage. I zato su me pitali jesam li htjela roditi "takvo" dijete. I na slikama sa uzv na jednom mjestu je jedan doktor rekao da vidi nesto (pojma vam nemam sta), sto ukazuje na DS, tj. na mogucnost. U prvim danima sam bila tako oocajna i ljuta, da sam zeljela tu zenu da udavim. Smatrala sam da mi je zivot unisten, i da je bas ona kriva sto je to tako. Molila sam Boga da je ne sretnem nikad na ulici, jer mnisam mogla da pretpostavim svoju reakciju...
Nekidan (onaj famozni dan samo za mene) sjedim sa curama na kafici, i u jednom trenu je ugledam par stolova dalje. Nista nisam napravila, nista nisam osjecala...U jednom trenutku mi je cak bilo drago da je sve tako kako jeste, jer su se mnoge kockice poslozile drugacije nego sto sam ikada mogla da zamislim. Da je lako, nije. Ali, ta njena "greska" je meni najdraza na svijetu. I ne smatram da bi bilo sta promjenilo i da sam znala prije poroda. Jednostavno, mozda ce nekom zvucati suludo, ali ja ne bih prekinula trudnocu. Samo bih malo ranije ostala bez muza :hahaha
Ljubite svoje andjelcice...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 11 sij 2011, 14:41

Da, podzoje uzv parametri i neki krvni parametri koji ukazuju na mogucnost Downa, ali isto tako imas lazno pozitivne i lazno uredne nalaze. Naravno da je vazno tko gleda. Ima propusta.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 11 sij 2011, 14:55

moja ginekologica je sva bila jadna kad sam dosla na prvi pregled nakon sto se Domi rodio - cula je vec prije kaj je bilo...
ja sam joj rekla da je meni puno lakse sto nisam znala prenatalno. i dalje ostajem pri tome. i jos mi je ispricala o jednoj pacijentici kojoj je nuhalni (meni ga nekim slucajem nisu izmjerili bili... sve ostalo jesu... prst sudbine vjerojatno :mrgreen ) i double bio super... i svi ultrazvuci - cak su isli i srceko gledati jer je otac bio srcani bolesnik - su bili super - i rodio se mali divni daunic...

jedino sto mi je zao sto nikada u zivotu prije Dodija nisam bila u kontaktu s nikim tko ima dijete s pp niti je u skoli bilo djece s pp, a kamoli s Down-om... zivjela sam u paralelnom svijetu... utoliko mi je bilo teze... jer sam mislila da je smak svijeta kad su mi rekli da ima DS... sad mi zao i to jako zao sto sam plakala kad se rodio... ali opet... tako je to morali biti... brzo sam dosla sebi... ubila se od surfanja, posjecivala razne blogove i stranice - informirala se i zakljucila da definitivno nije smak svijeta :mrgreen
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 11 sij 2011, 15:46

Znati ili ne znati... Na kraju je sve isto.To što sam znala i bila spremna na Gabicu nije mi olakšalo jer sam u bolnici doživjela strašne stvari... :ajme Nikada mi nitko nije rekao da se tako postupa s majkama kada rode djecu sa PP.Da sam barem pročitala negdje ali nisam pa sam ostala paf...
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 11 sij 2011, 15:53

Moja ginica mi poslije kaže da zašto joj nisam javila kada sam išla roditi pa bi ih ona nazvala i pripremila za mene... :ajme Strašno... Zar ih treba pripremati... Zar to nije normalno da budu empatični... :dunno
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 11 sij 2011, 15:56

Ma, nije to na kraju ni bitno, bitno je da su nasa djecica savrsena i da nam pruzaju puuunooo ljubavi :dada
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 11 sij 2011, 15:57

:ajme I šlag na kraju... Sedmi dan mi pedijatrica na intenzivnoj kaže da nije sigurna da ona ima DSy. jer eto klinički ona izgleda tako ali sve je drugo u redu pa možda i nije i bio je takav isti slučaj u Rovinju a dijete na kraju nije imalo DSy.Predloži kariotip i pobrka mi sve...
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 11 sij 2011, 16:08

Ma, samo uzivaj u svojoj curi :luv
Ja sam danima plakala, sto zbog dijagnoze, sto zbog odnosa njenog tate prema svemu. Sad sam se tako opustila i uzivam u svakom trenu sa njom, i nije me briga, i da nema ni ruke ni noge, ni glavu, ja je naprosto obozavam :dada
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la DomiMama » 11 sij 2011, 16:13

fancy je napisao/la:Ma, samo uzivaj u svojoj curi :luv
Ja sam danima plakala, sto zbog dijagnoze, sto zbog odnosa njenog tate prema svemu. Sad sam se tako opustila i uzivam u svakom trenu sa njom, i nije me briga, i da nema ni ruke ni noge, ni glavu, ja je naprosto obozavam :dada

grizem se za jezik vec danima... ali nemrem vise... de ti tog tatu (pardon neoca :baba ) dobro opali financijski... ja bih mu se krvi napila na slamku (a inace sam sva dobrica :p, ali na ovakve poludim...)...
Srecica Borna 5.3.2004.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubamaric » 11 sij 2011, 16:22

DomiMama je napisao/la:
fancy je napisao/la:Ma, samo uzivaj u svojoj curi :luv

grizem se za jezik vec danima... ali nemrem vise... de ti tog tatu (pardon neoca :baba ) dobro opali financijski... ja bih mu se krvi napila na slamku (a inace sam sva dobrica :p, ali na ovakve poludim...)...

To joj i ja rekla.... jos si mislim kako sam ja jedina zlocesta..... :naughty
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 11 sij 2011, 16:39

joj... i njega i njemu slicne imenom i prezimenom u novine i na stup srama...
i sve druge koji napustaju djecu... bez obzira da li su ocevi ili majke i da li su djeca s pp ili bez... po meni su to sve teski beskicmenjaci...
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 11 sij 2011, 17:05

:kiss Joj Fancy, ti si stvarno hrabra i jaka.Tako si mlada i toliko teškoća imaš a ti se boriš i brineš o svojoj slatkici sama. :klanja :5
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bubamaric » 11 sij 2011, 17:13

Ali kad skontam... opet se ti muski i te kako izvuku u takvoj situaciji... to sto ce biti opran na sudu, placati neku sitnu alimentaciju.... sta to znaci osobi koja ostavi svoje dijete... takav ne moze imati ni srca, ni morala ,ni savjest...
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 11 sij 2011, 17:18

:proljece U svakom slučaju Fancy, on je veliki gubitnik.Shvatiće on, nadam se ne prekasno...
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 11 sij 2011, 17:22

Joj, curke moje, da vi znate kako je meni laknulo kad sam od njega otisla...Njegov stav je da takvo dijete moze samo da nam unisti zivot, da nikada necemo moci pored nje da imamo drugu djecu i da im pruzimo sebe koliko zasluzuju, da nema nista od karijere, i da jednostavno to sve ne moze da se uklopi zajedno. Pa je shvatio da je stvarno najbolje da se mi nje rijesimo i idemo dalje. Onda smo mi shvatile da treba njega da se rijesimo:))))
Jeste tesko, i samim tim sto smo same namecu se nove teskoce, sto finansijske, sto sve ostale (organizacija vremena i prostora), ali bar nemam taj pritisak u glavi i stalno ponavljanje da sam ja propala zena koja unistava svoj zivot i savrsen brak. Bas mi je savrsen :hahaha
I njemu nije problem u finansijama, kaze kako nama nikada nista nece faliti dok je on ziv, samo da ne moze da je gleda i trpi u svojoj blizini :conf :whew
Bas i to da vidimo :lol Ne zeli da je vidja, ne zeli bilo kakav kontakt sa njom...nista, samo je trazio broj racuna da mi prebacuje pare svaki mjesec dok to sudski ne rijesimo.
Ali, ja sam tako spokojna i mirna, naravno da me nekad uhvate crna razmisljanja, i pitam se zasto je sve moralo da bude tako, razmisljam da li je moglo drugacije...I na kraju shvatim da jeste moralo bas tako, i da je dobro sto je tako sad, a ne nakon 10 godina braka da se nesto desi, pa da shvatim da sam sama. Ovako imam jos fore naci nekog svalera :hahaha :hahaha
I imam forum, da se izjadam svojim curama, i one me vrate u zivot :vi
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 11 sij 2011, 17:27

Što reći na to nego :klanja
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 11 sij 2011, 17:33

Jel' to njemu :klanja
Jer, gospodin se hvali svima po gradu kako je nasao zrelo i super rjesenje, tj. instituciju :rolf :rolf :rolf :rolf :rolf :rolf :rolf :rolf :rolf
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 11 sij 2011, 17:36

A meni je svijest izmjenjena, jer sam pala na jedno obicno gu gu :hahaha
Kad smo vec kod toga, danas moja curka umjesto guuuu, kaze geeeee...Bas sam joj se ismijala kako se kleberi i brljezga nesto :srca :srca
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bubamaric » 11 sij 2011, 17:38

O Boze dragi kakav je to covjek....od kud mu pravo da sudi ko je promasaj na ovom svijetu, ko je vrijedan ,a ko ne .... tuzno ,pretuzno... :place
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 11 sij 2011, 17:44

:klanja to je za tebe a za njega :baba
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 11 sij 2011, 17:52

:mrgreen :lol
Zadnja izmjena: gabica-žabica; 27 svi 2011, 17:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 11 sij 2011, 17:55

fancy je napisao/la:Joj, curke moje, da vi znate kako je meni laknulo kad sam od njega otisla...Njegov stav je da takvo dijete moze samo da nam unisti zivot, da nikada necemo moci pored nje da imamo drugu djecu i da im pruzimo sebe koliko zasluzuju, da nema nista od karijere, i da jednostavno to sve ne moze da se uklopi zajedno. Pa je shvatio da je stvarno najbolje da se mi nje rijesimo i idemo dalje. Onda smo mi shvatile da treba njega da se rijesimo:))))
:vi

Hi Fancy...
to sve je obicna glupost... postoje neka stanja (teza od Down ili jos koja su povezana uz Down) koja zahtjevaju punu njegu i tada traze dodatne angazmane, ali vjerujem da se i to moze rijesiti... ali tvoj slucaj, tj tvoja ljepotica ima jako dobre startne pozicije... znaci "samo DS"...
a propos karijere...
ja radim u multinacionalnoj kompaniji i vratila sam se na posao (na 4 sata u pocetku doduse) kada je Dodo imao malo vise od 7 mjeseci - ok, moram priznati da je tu veliku ulogu odigrala moja mama koja je u prijevremenoj penziji pa je uskocila kao babysiter... vratila sam se zbog svojeg mentalnog zdravlja ponajvise (nisam kucanski tip, ali nikako :p )... Dodo je krenuo u vrtic (redovni) sa 2 godine (tocnije 2,4g) i jos nije hodao kako spada... ja sam pocela raditi ful time kad je imao malo vise od godine dana. u medjuvremenu su se zaredala cak i neka napredovanja... Muz je radio u jednoj drzavnoj firmici... sad je u jednoj privatnoj visoko pozicionirani manager... a gle... imamo doma dijete sa pp! ;)
najveca prednost toga sto radimo oboje i imamo karijere je sto djetetu mozemo priustiti malo vise toga - bolje logopede, dodatne edukacije, didakticke igracke i slicno...

ma sve se moze ako imas dobru organizaciju ili pomoc - iskreno, da nije bilo mame - vjerojatno bih jos jedno vrijeme radila 4 sata i nasla neku tetu... ali uglavnom mislim da s obzirom da ce on zivjeti tu u drustvu kakvo je, a ne u instituciji (boze sacuvaj!) onda ga pokusavamo u to drustvo i cim vise integrirati! on ide osim u redovni vrtic i na engleski (s redovnom populacijom)... svi skupa idemo na ljetovanja, na skijanja sa jako velikim drustvom (ove godine nas ide 7 obitelji)... namjeravam ga prije ili kasnije staviti i na skijice da proba...

iskreno... meni se zivot nije puno promijenio u odnosu na onaj "prije DS" - samo utoliko sto imam jedno dijete vise... naime, imamo 2 djece - i ne vidim zasto pored DS-a se ne bi imalo jos djece ;)
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.