Sada je: 17 tra 2026, 16:10.

8. Kat- gost zdenko domancic

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

8. Kat- gost zdenko domancic

PostPostao/la martina mama » 18 sij 2011, 19:16

Do sada stvarno nisam nista mislila na temu zdenka domancica, ali danasnji njegov nastup u 8. Katu me oborio s nogu. Takav mir, odvaznost u argumentiranju svojih stavova, zavrsna rijec. Impresionirao me, ostavio bez daha zbog svoje iskrenosti. Moj naklon. Cak je i kreso nesklon tradicionalnoj medicini, rekao da ga trebamo posjetiti.
Moderatorice, sorry. Nije reklama. Ostala sam paf.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: 8. Kat- gost zdenko domancic

PostPostao/la lulamae » 18 sij 2011, 21:06

nisam gledala..bas mi je zao
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suncica77 » 18 sij 2011, 21:15

o cemu se tocno radilo, mama mi je nesto pricala ali je nisam skuzila
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IRENA » 18 sij 2011, 21:18

evo linkhttp://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews%5Bcat%5D=384
pogledama i ja kad svo troje poonesvijestim.. ak i ja ne zgasnem...
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 18 sij 2011, 22:50

Bio je razgovor s domancicem koji je zapravo jedna vrlo slobodna i mirna osoba, s jasnim stavom o onome sto radi. Govorio je o ucincima njegove metode lijecenja bioenetgijom, dokazima iz eksperimenata koji su radjeni na josef stefan institutu, njegovoj odluci i stavu o zivotu i radu u sloveniji, njegovim ucenicima. Od ucenika je bio jedan kosarkas (sorry sto ne znam ime), jedna neonatologinja iz petrove koja je ucila o njegovoj metodi i jedan pacijent d kronovom bolescu. Ma, ne mogu vam opisati kakvim mirom odise.
Zavrsna rijec i stav o tradicionalnoj medicini je bila impresivna. Ma, tip je govornik, nema sto, ali mene je sad zaintrigiralo otici do njega radi martine epilepsije koja definitivno ima veze sa stresom, energijom. Ja te napade dozivljavam kao jedno energetsko praznjenje koje se uvijek dogadja kad stres prodje. Iskreno, strah me cackati mecku, a jos gore mi je kad se napadi dogode, pa silne pretrage, ideje o raznoraznim lijekovima koji imaju psihoticno djelovanje. Vjerujem da nam homeopatija puno pomaze jer tretira martin dozivljaj nje same, pomaze odrzavati organizam u dobroj formi. Od klasicnih antiepileptika napade ce zaustaviti onaj lijek koji bitno promijeni martinu osobnost i njen stav prema uspjehu. Nisam spremna na tu varijantu. Zato molim, ako ne javno, onda na pp vasa iskustva, zbog cega ste isli, kakvi su bili ucinci i vrijedi li probati.
Irena, posebno me zanima tvoj stav zato sto si medicinar i zato sto si otvorena.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nana1971 » 19 sij 2011, 00:00

gledala sam samo zadnjih 5 minuta veceras na hrt+, al gledala sam dokumentarac ruke pa zbrojeno te dvije stvari komentiram - meni tip odise samo bahatoscu :( ego do neba.
Prema bioenergiji i ostalom "alternativnom" sam otvorena, ali i oprezna zbog hrpe lažnjaka, al domačić u meni izaziva samo jezu.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la danijela81 » 19 sij 2011, 00:09

nisam gledala, ali gledala je moja mama koja mi je rekla baš ovo
Nana1971 je napisao/la:gledala sam samo zadnjih 5 minuta veceras na hrt+, al gledala sam dokumentarac ruke pa zbrojeno te dvije stvari komentiram - meni tip odise samo bahatoscu :( ego do neba.
Prema bioenergiji i ostalom "alternativnom" sam otvorena, ali i oprezna zbog hrpe lažnjaka, al domačić u meni izaziva samo jezu.

jezu i strah
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la martina mama » 19 sij 2011, 01:16

Znam da je na temu zd bilo vrucih rasprava. Uopce mi nije bila namjera otvarati slicnu. Namjera mi je bila saznati osobna pozitivna i negativna uskustva s terapijom koju provodi doticna osoba. Svatko moze sad pisati sto hoce, ali nekako neka ovo ostane pdf poznat kao dobar izvor informacija. Ostalo je za vruce teme. Kome se da, neka tamo otvara vruce rasprave.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 19 sij 2011, 01:25

martina mama je napisao/la:Znam da je na temu zd bilo vrucih rasprava. Uopce mi nije bila namjera otvarati slicnu. Namjera mi je bila saznati osobna pozitivna i negativna uskustva s terapijom koju provodi doticna osoba. Svatko moze sad pisati sto hoce, ali nekako neka ovo ostane pdf poznat kao dobar izvor informacija. Ostalo je za vruce teme. Kome se da, neka tamo otvara vruce rasprave.

a tko je tu uopće zavrućio :conf
meni je samo bilo zanimljivo iznijeti kako različiti ljudi različito doživljavaju jednog te istog čovjeka kroz jednu te istu emisiju.
ja sam danas prvi puta čula za njega, iskreno, alternativa me ne zanima previše.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la martina mama » 19 sij 2011, 01:39

Nisi gledala ti, nego tvoja mama.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 19 sij 2011, 13:10

ja sam o njemu puno čitala na forum.hr i tamo ima totalno oprečnih iskustava.
S druge strane, znam da su neke mame s ovog pdf-a išle tamo i bile zadovoljne - jeste da velikih dramatičnih pomaka nije bilo, ali da su osjetile one taj neki mir i opuštenu atmosferu - jesu.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Cathy » 19 sij 2011, 13:27

Jel zna netko kakva je razlika između njegovog liječenja i onog od Mekija(ili kak se već zove)?
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 19 sij 2011, 13:58

Malo sam gledala stare topice. Vidim da je lea marijela imala poboljsanje pa pogorsanje nakon terapije. Nesto je i faith pisala, ali je odavno nema. Meni za mene nije nista strah probati, ali sam kod marte oprezna.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la arthurica » 19 sij 2011, 15:28

da li možda ima netko kontakt broj od zdenka domančića.ja bih otišla sa sinom kod njega.ima alergiju,pije 4 tablete dnevno ali mu se simptomi ne povlače,tj.povuku se pa opet dođu.a po alergotestu nije alergičan ni na što.dali na ovom forumu možda ima neka tema o alergijama?hvala
arthurica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la alexandra » 19 sij 2011, 16:32

ukucaj u google zdenko domancic, ima njihova stranica s kontaktima, a telefonom ih možeš dobit svake prestupne. ili je zauzeto ili se nitko ne javlja.
o alergijama na forumu imaš puno topica, pogledaj preko pretraživača.

eh. ne znam što bi rekla. sklona sam vjerovanju u razno razne energije pa i u ljude koji tu energiju znaju koristit. on sam mi je jako zanimljiv, ajmo reć imponira mi, gušt mi je pročitat intervju, pogledat ga na televiziji, čini mi se pametan čovjek i mislim da je najveća šteta to što ga nisu pustili radit u hr. mislim zbog državnog budžeta. :mrgreen
koliko vjerujem, toliko sam prilično na Vi s alternativcima i sa homepatijom također.
ali kako svi čupamo sve što možemo.....probala ja i jedno i drugo i treće i peto.
s homeopatijom nismo imali nikakvog uspjeha.
domančiča sam zvala u slo, dobila sam vezu nakon 2 tjedna svakodnevnog telefoniranja. i onda su mi rekli da nazovem za 4 mjeseca jer će tada raditi listu za dalje, što bi značilo da bi došli na red za nekih 8 mjeseci. meni je već to tlaka. osim toga, htjela bi da radi on, a ne učenici. jer, u priču donekle vjerujem, ali mi baš ne drži vodu to da to baš svatko može naučiti, kako oni tvrde. jer u tom slučaju, naučili bi svi mi i svi bi bili zdravi i uravnoteženi. ne znam.
onda sam saznala da njegovi terapeuti rade i u zagrebu. bili smo samo jednom. pa ne mogu reći ništa kvalficirano. bili su jako dragi i simpatični, ona je bila dosta uznemirena za vrijeme tretmana, ali naravno nakon jednog tretmana nisam vidjela nikakav pomak prema gore ili bolje. ali očito jest da se nismo jako zagrijali kad više nismo išli. opet kažem, ne znam. mislim da sam išla samo zbog domančićevog lika. kod torabija ne bi otišla ni da mi plate, jer me nije "kupio", a malo i zato što su recimo svi s uznapredovalim karcinomima koji su išli kod njega umrli.

ono čemu sam sklonija i čemu više vjerujem je od nemedicinskih ili nazovimo ih alternativnih metoda, tomatis npr., bio i neurofeedback i takve stvari.
a na kraju, za sada najveće uspjehe polučujemo još uvijek uz pomoć medicine i defektološke struke.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la martina mama » 20 sij 2011, 00:16

Hvala na opsirnom objasnjenju. Tu sam otprilike tvojih stavova. Mi s homeopatijom imamo dobra iskustva i rezeltate, ali covjek uvijek hoce vise. Znam da neki njegovi ucenici rade u zg, ali ja bih isto radje kod domancica osobno. Skuzila sam da se ceka puno. Vidjela sam i na forumima da ima raznih misljenja. Nadam se da ce se javiti netko s osobnim iskustvom.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 20 sij 2011, 00:18

A bez kuke i motike, slaba vajda od radje.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marchelina » 20 sij 2011, 11:31

Bok cure,
evo upala sam ovdje da prenesem jedno iskustvo, ne moje osobno već iskustvo mog susjeda.
Naime radi se o liku koji je bio poprilično skeptičan prema sličnim metodama liječenja ali nakon presađivanja nekog organa (ne mogu se točno sjetit kojeg...bilo je to prije možda 2 godine..) imao je silne probleme s visokom temperaturom koja se nije povlačila više od 2 mj. i općim stanjem organizma. Predpostavljam da je tijelo prepoznalo organ kao strani pa se borilo ali ne bih ulazila u detalje, ugl. lik je nakon obilazaka raznih bolnica bio na rubu kolapsa a liječnici su već bili odustali od njega jer niko nije uspio pronaći rješenje kako da mu pomognu.
Na kraju je kontaktirao lika koji je bio učenik od Domančića, nazvao ga je i ovaj mu je doslovno riješio problem putem telefonskog razgovora. Stanje mu se popravilo i do sad nije imao sličnih problema.

Osobno vjerujem da je protok energije jako bitan i da se štošta može popraviti uspostavljanjem tog energetskog balansa, ako je poremećen. Ali ipak kad čujem priče tipa da netko liječi preko fotografije i slično...to mi je malo... :roll

Ali eto željela, sam ispričati ovo iskustvo čovjeka kojeg poznajem i koji je razuman, obrazovan, znači nije neka praznovjerna baba i koji je bio više nego skeptičan prema ovome ali mu je na kraju spašen život. Nisam ni znala da je taj koji ga je izliječio imao veze s Domančićem, do jučer nisam nikad ni čula za Domančića :oops: ali mi je mama nakon emisije rekla da se radilo o tom liku u susjedovom slučaju.
Eto malo sam odužila s postom ali nadam se da će nekom biti od koristi :kiss
Marchelina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la martina mama » 20 sij 2011, 12:45

Hvala na postu. Nisam razumjela je li tvoj susjed tip koji je gostovao u emisiji? Sto se tice energije, svaki organizam, zivo i nezivo bice ima neku kolicinu energije koju koristi. Lijecenje bioenergijom se svodi na koristenje energije iz prirode u svrhu uspostave energetske ravnoteze u samom organizmu. Dalje ovisi o vitalnosti organizma kako ce se sam organizam boriti i nadvladati nered unutar njega samog. Iz tog razloga su moguca i pogorsanja stanja i to je ono cega se ja bojim. Po meni je bitno iskustvo iscjelitelja u smislu detekcije minimalne kolicine energije koja je tijelu potrebna da se dalje bori samo. Zato vjerujem da je i osoba koja iscjeljuje jako bitna.
Slicno je i kod homeopatije. Jako je bitan odnos pacijent-homeopat kao i iskustvo samog homeopata da odabere pravi put i nacin da se organizam dovede u stanje u kojemu se sposoban sam boriti. Homeopatski pripravci su cisto energetski i prica je slicna. Imam iskustvo s homeopatijom i znam koliko je sam homeopat bitan.
Ono sto je mene malo stavilo u pitanje je jedna od gosci, sanja zamic, splitska lijecnica i homeopatica cijem je sinu domancic pomogao kod infekcije stafilokokom prigodom otvorenog prijeloma kosti na prstu ruke. S druge strane, ona kao lijecnik i homeopat ima vrlo povrsan, rekla bih shematski pristup kod svojih pacijenata koristeci pri tom svoje titule kao argument zbog kojeg se pitanja ne smiju postavljati. U ovoj emisiji je potpuno nebitno to sto je ona po profesiji. Dosla je radi iskustva sa sinom. Zasnetalo mi je da se i u emisiji koristi njena titula kao garancija da se radi o ozbiljnoj osobi. Ja, s druge strane imam drugaciju informaciju o njoj i njena strucnost mi je upitna.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la palunkica » 20 sij 2011, 12:52

Ja znam za jedno blisko iskustvo s Željkom Domančićem. Radi se o mom bratiću, koji je k njemu došao u uznapredovalom stadiju karcinoma. Bio je jako zadovoljan nakon posjeta, rekao je da je osjetio neku energiju u rukama i toplinu i osjećao se bolje. Ipak, Domančić mu je rekao da će mu se nalazi popraviti već nakon tog prvog posjeta, no nisu, nimalo.

Nažalost nije dobro završilo, umro je nedugo nakon toga. :place

Iako ja stvarno vjerujem da nekima pomaže, na žalost ne može pomoći svima :/

No isto tako mislim da ne može niti odmoći.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la nadicab » 20 sij 2011, 14:04

nekima pomaže, na žalost ne može pomoći svima

jer da može pomoći svima, ne bi bilo na ovom svijetu (ili bar u njegovoj široj okolici) bolesnih ... Kamo sreće da može, ali to je život.
Naravski da se uvijek nadaš da ćeš baš ti ili tvoj najmiliji biti u onoj prvoj, manjoj grupi ... zato i ideš k njemu i sličnima (Mekki, Braco itd)
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Marchelina » 20 sij 2011, 16:39

Martina mama, možda sam se pogrešno izrazila, tip koji je bio u emisiji nije moj susjed.
Eto kao što je palunkica napisala - nekima pomaže a nekima ne. Ali eto ipak i ako je ponekom pomogao to je vrijedno.
Ja osobno nisam baš vjerovala u takvu vrstu liječenja (doduše da nisam imala nekih većih zdravstvenih problema, u tom slučaju bih sigurno isprobala sve moguće opcije) ali eto ovaj slučaj me razuvjerio.
Marchelina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IRENA » 20 sij 2011, 17:47

Ne znam ništa o metodi g.Domančića pa nisam kompetentna komentirati metodu( da ga citiram) a i nisam je probala pa da imam neko iskustvo.Znači - nit imam znanja nit iskustva ( glede Domančićeve metode) tak da sam tu niš koristi. Posebice onda ne znam jel bi bilo ok probati u slučaju epi...
Jedan od mojih čvrstih stavova ( a stav i jest nešto čvrsto – ukopano , od čeg se ni milimetar ne pomiče) jest primum non nocere ( prvo - ne čini štetu - ak još možeš činiti korist juuupi) ... Dugo mi je trebalo da shvatim kako mi to treba biti prvi princip ( kao mlada liječnica mislila sam da sam popila svu pamet i da je bitno "sigurno i suvereno" uzeti stvar u svoje ruke ( i pamet) i sve ću riješiti... život ( profesionalni i osobni) me lijepo naučio da tome baš i nije tako...
U emisiji sam g. Domančića prvi puta vidjela i čula i zaista jest elokventan i dojmljiv kao jedna osoba koja zna što hoće i zna kako to ostvariti - onak dojam čvrste i snažne osobnosti. Mene to osobno malo straši ( a to pak ima veze s mojom osobnosti i to mi je prvi dojam..)...
U samoj emisiji mi je bilo zanimljivo kako je( bez obzira na nekompetentnost „oficijelnih“ liječnika da komentiraju metodu ) ipak pozvalo ko goste čak dvije liječnice. Ne mogu se otet dojmu da je (ipak) time trebalo metodi dati neki ajmo reći „oficijelni – od medicinarske struke- legitimitet i potvdu“… a ne vidim razloga tomu … No valjda je urednik/ca emisije imala neku viziju što zapravo želi reći...
A što se tiče mog stava o metodama i postupcima koje nisu u okvirima "službene", "zapadnjačke" ili kako su je jučer zvali u emisiji "školske"medicine -nemam unaprijed negativan stav - ali sam sumnjičava... no takva sam i kad "službena" medicina tvrdi da je nužno npr.provoditi neki postupak ili dati neki lijek a da mi nisu baš uvjerljivi pokazatelji da će to biti dobro za mog kokretnog pacijenta ...priznajem da me ono što ne poznajem čini još opreznijom i više sumnjičavom.
Problemom mi se čini što u RH nije nikako riješeno ( zakonski) pitanje "alternative" pa imamo svega i svačega što si tepa da je "alternativa"..pa bude i zloporaba a bogami i štete po pacijenta/čovjeka ( ne samo financijske)..Mada kako naši kreiraju zakone – bojim se da bi nastao još veći miš maš.
Za neke stvari tipa akupunktura,kiropraktika, homeopatija...( te mi prve padaju napamet i nešto malo o njima znam...) mislim da su komplementarne "službenoj" medicini i da se mogu lijepo s njome sljubiti, kombinirati...Više zapravo mogu govoriti o onome čime se bavim i što radim i gdje ja vidim mjesta kritici moje vlastite struke.. odnosno "školske" medicine koju radim svaki dan .. i kako te mane spoznajem svakog dana ... to više vidim ono što je ta "školska" medicina negdje usput zaboravila i zanemarila- s nadom da će se ipak negdje usput "prisjetiti"..npr.“službena" medicina danas neadekvatno odgovara na probleme i poteškoće suvremenog života - nekad je bilo jednostavno - jedan uzrok -jedna posljedica -jedna akcija koja će riješiti problem. Primjerice zarazne bolesti.Nemamo adekvatnih odgovora i akcija za npr. kronične nezarazne bolesti ( uza svu silu lijekova još nam je bar 2/3 hipertoničara loše regulirano uz svu silu novijih i boljijih lijekova) i nebitno što su oni loše regulirani već što umiru prerano od posljedica te iste hipertenzije....Nemamo za sada rješenja za tzv. probleme življenja (psihološke, psihosocijalne..) i nažalost još uvijek je u osnovi ta okrenutost bolesti (patogeneza) a trebala bi više biti orijentacija zdravlju ( salutogeneza). Još je orijentacija organu, organskom sustavu a nije čovjeku .. Orijentacija simptomu a ne stvarnom uzroku...Orijentacija postizanju referentnih vrijednosti lab nalaza a ne boljem osjećanju čovjeka.
Zaboravili smo ono tradicionalno iscjeliteljsko – liječnik kao lijek… dati nadu.. dati podršku.. dati potporu…tako potaknuti, probuditi kod čovjeka (namjerno ne pišem pacijenta – jer je bolest samo faza u životu čovjeka) i njegove unutrašnje snage – koje vjerujem da postoje mada (za sada) nismo iste izmjerili u postojećim SI mjernim jedinicama…
To što smo mi „školski“ zaboravili, ljudi trebaju – i tražit će gdje ima…
Na snazi je medikalizacija ( nema tegobe za koju nemamo tabletu) , sve veća okrenutost tehnologiji ( nema te glavobolje koju ne bismo odmah na prvu na MR) ..također i defanzivna medicina ( strah od mogućih tužbi - pa bolje da se pacijentu mam napravi sve što imamo na raspolaganju...)... Još je u odnosu liječnik pacijent naglašen paternalistički odnos ( doktor šef a pacijentovo je da sluša...)..
Evo - naružih svoju struku do neba ( s time i sebe) i to na topicu o g. Domančiću ( možda me pozovu u neku novu emisiju :) ) ...no nije samo do struke već i do sustava ( ne samo u RH..a u RH posebice ).. A ponešto i do pacijenta koji (ako se dogovorimo za partnerski odnos) mora znati da snosi onda i dio odgovornosti za odluke u kojima je sudjelovao... Jer i to preuzimanje odgovornosti ima (po meni) značajan pozitivan doprinos u očuvanju i poboljšanju zdravlja….. pojedinca i društva..

Nisam mislila ovako puno .. no pitala me martinamama o mom stavu – a ja se raspisala…
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 20 sij 2011, 18:07

irena, divan, divan post.
u stvari, u vezi "školske" medicine bi ja sve to napisala, ali ne znam vako kao ti :lol

često pomislim da u svim lošim stvarima koje su se dogodile s. imamo nevjerojatnu sreću da smo pronašli (slučajno) liječnike i defektologe koji odgovaraju tvom opisu onih, ajmo reć, idealnih. od pedijatra pa nadalje. imamo taj partnerski odnos, dogovaramo se, promišljamo što i kako, idemo zajedno van obrazaca.... i to je odlično. malo me strah što je većina njih stara garda, ne znam koliki ih je broj među novima, kad ovi naši odu kod u penziju.

najjasniji je primjer npr. naša neuropedijatrica. ona ne liječi epilepsiju nego dijete. želi zaustaviti napade, a djetetovu ličnost ostaviti netaknutom u najvećoj mogućoj mjeri.
nakon prvog napada s. je u bolnici kao dodatnu terapiju dobila depakin. nakon 2 tjedna ja je više nisam mogla prepoznati. totalno promijenjeno dijete, poremećen ritam sna, postala je loševoljna, palčljiva, nesretna. otišli smo na kontrolu kod "naše", na moj prijedlog i nakon dvosatnog razgovora smo dogovorile maknut depakin i podignut lamictal pa vidjet što će se dešavat. jer, što vrijedi zaustaviti napade, ako to više nije ona. uspjeli smo izgurat još šest mjeseci, onda su se napadi vratili pa smo morali uvoditi dodatnu terapiju. ali je ona u tih šest mjeseci razmišljala i promišljala koji lijek uvesti, a ne poremetiti sva naša dostignuća i promijeniti njen karakter. pa smo i to uspjeli. do daljnjeg, naravno. ali veseli i daje veliko pouzdanje u liječnika znanje da te ne zaboravi nakon što izađeš iz ordinacije.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la martina mama » 20 sij 2011, 23:50

Irena, alex, hvala na vasim postovima. Irena, potpisujem ti svaku. U ovih deset godina sam naucila da idem samo kod provjerenih, kako lijecnika, tako i alternativaca. Ma, ni na hitnu ne idem ako ne znam tko me tamo ceka zato sto me iskustvo s martom tako naucilo. U tvojoj analizi stanja u medicini dodala bih jedino svoj strah od moci farmaceutske indhstrije. Danas je na cesti tako puno lijekova, pripravaka....koji koriste i ne koriste. Farmaceutska industrija kumuje medicini, financira istrazivanja, opremu, kongrese...drzi medicinu u saci i diktira dosta toga. Alternativa kod nas uopce nije regulirana i nemas zapravo pojma je li ta osoba kvalificirana ili ne. Nas obrazovni sustav nema nijedan alternativni studij. Sve dok se ne pocme ulagati u edukaciju, svaki tromjesecni tecaj u primjerice londonu ce ovdje vaziti ko neciji studij. Zato sam s alternativom oprezna. Ono sto mi treba, nasla sam u zemlji koja ima sredjeni sustav, opet kod provjerenog.
I jos, ja mislim da ce u medicini, bas kao u svakoj drugoj struci, biti pAmetnih i dobrih ljudi. Ima nade.
Marcelina, jesi li iz splita i imas li slucajno blog na istoimenoj adresi? Ako nisi, uguglaj svoj nick i pogledaj blog koji pise tvoja nickimenjakinja. Zena pise ludilo. Ovo je malo off topic, ali morala sam ovo pitati.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marchelina » 21 sij 2011, 11:03

Martina mama nisam iz Splita a nisam ni ta blogerica. Valjda obadvije volimo T.Bebića :)
Sad mi je malo gužva na poslu, ali čim uhvatim vremena baš ću progugalti malo da vidim šta piše nickimenjakinja.
Hvala na infu!
Marchelina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la martina mama » 21 sij 2011, 11:40

Svakako pogledaj.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marchelina » 21 sij 2011, 16:11

Joj martina mama, pročitala sam par priča. :hahaha Ma ženska je zakon, tako leđero - totalno je izbrisala sav moj današnji stres :D A i dobro sam se nasmijala.
Sorry na off topicharenju, evo prestajem!
Marchelina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MaMi » 21 sij 2011, 18:44

Prvo veliki pozdrav svima :kiss
Dugo se nisam javila, rijetko čitam jer sam se vratila na posao i uz rehabilitacije vremena je maaaaloo za sve.
Dakle, nešto kratko o Domančiću ovdje jer sam ranije dosta pisala.
Ja sam medicinar i kod njega smo u zadnje tri godine bili dvadesetak puta. Bili smo iz raznih razumnih i nerazumnih razloga, no malome nikada nije bilo gore nakon tretmana, a u dvorani kod Domančića je napravio prve samostalne korake. Napravio bi ih on svakako ali je baš tamo odabrao prohodati.
Mogla bih puno pisati o svemu što smo tamo vidjeli, čuli i doživjeli, ali ne znam koliko ima smisla. Iskustvo vlastite kože je najbolje.
Sve u svemu kome takva metoda nije van njegovih shvaćanja mislim da vrijedi probati. Ako zbog ničega a ono zbog četiri dana odmora u Sloveniji.
I veliki pozdrav ekipi od Domančića koja povremeno čita ovo. :mah
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 21 sij 2011, 19:48

MaMi je napisao/la:Prvo veliki pozdrav svima
Iskustvo vlastite kože je najbolje.
Sve u svemu kome takva metoda nije van njegovih shvaćanja mislim da vrijedi probati. Ako zbog ničega a ono zbog četiri dana odmora u Sloveniji.
I veliki pozdrav ekipi od Domančića koja povremeno čita ovo. :mah

I to što kažeš ... joooj 4 dana odmora bih i ja...
MaMi - pozdrav i tebi i drži se u mnogobrojnim obvezama. :mah
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.