Sada je: 08 kol 2026, 16:24.

Pomoc sa kockastim umivaonikom!!!

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Pomoc sa kockastim umivaonikom!!!

PostPostao/la Una » 19 sij 2011, 15:37

Imam problem,
imam kockasti umivaonik i voda nakon pustanja ostaje u uglovima i to bi ocito trebalo svaki puta brisati,
a klinci mali, a muzu se ne da, naravno, a ni sama ga ne stignem uvijek obrisati,
pa mi se tu stvara kamenac, sto li vec,
pa sam ja raznim sredstvima to cistila i "namakala" i sad to izgleda grozno,
divan moderni kockasti umivonik, novi, a u uglovima izgleda kao da je star sto godina -sav -ili izgrizen od raznih sredstava koja sam stavljala ili je to kamenac koji nisam uspjela ukloniti, vec sam umorna od njegovog odrzavanja,...ne znam vise ni sama sto je to, ima tko savjet?
Valjda nisam zakomplicirala..
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Pomoc sa kockastim umivaonikom!!!

PostPostao/la danijela81 » 19 sij 2011, 16:07

probaj u tim uglovima preko noći ostaviti papirnate ručnike dobro namočene u ocat, tako da pokrivaju cijelu površinu na kojoj je kamenac.
a moguće je i da je trajno oštećeno, pogotovo ako si stavljala domestos ili slična sredstva (tako je nama uništena kada). onda ti, nažalost, preostaje jedino emajliranje, ili novi umivaonik :/
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Una » 19 sij 2011, 16:10

ma svasta sam i domestos i ocat ponekad i ...
bojim se da sam ostetila uzas,
pa jel znas kako ide to emajliranje?
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 19 sij 2011, 16:35

emajliranje po mojem iskustvu nije ni dobro ni trajno rjesenje.

i ja imam kockaste umivaonike, ali iznutra nisu kockasti i nemaju nedostupne dijelove, jako se lako odrzavaju - mislila sam na to kod kupnje, imam naime tri komada :mrgreen

nisu bili skupi, mozda ti je to opcija? laufen, kupljeni u kerotermu, raznih dimenzija, cca 500 kn.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la ivanaibruno » 19 sij 2011, 17:45

vise me kamenac uopce ne dira. ja kupujem ono sredstvo u lidlu, jos je jeftinije za 9 kuna, plavo zuta bocica s crvenim cepom. izlijem, broojim do 5 i ispirem. ako je tezi slucaj, onda protrljam sa spuzvicom. tus kabinu 1-2 na mjesec zalijem sa kompletnom bocicom i isperem tusom. kabina prozirna za 10-15 kuna. savrseno.

da ti je kamenac problem, to je rjesivo. ak si sje gornji sloj- tu bas nema efikasne pomoci.
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mravac » 05 vel 2011, 17:39

I meni je DM-ovo sredstvo za kamenac odlično!
mravac
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Una » 11 vel 2011, 10:44

da, trebalo je paziti da je on odozgo kockast, ali u dnu gdje voda ide da je vise zaobljen,
a ovaj je i tu "moderan", pa je i tu kockast, pa se ta voda tu zadrzava...ma predivno :roll
e sad je tu krasno "moderno ostecen" :(
dobro je ivana rekla, to je trebalo gledat kad se kupovalo, idem vristati
sad se vise ista bojim stavljati
hvala vam na savjetima!!!!!!
Zadnja izmjena: Una; 11 vel 2011, 10:45; ukupno mijenjano 1 put/a.
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 11 vel 2011, 10:45

ma nemoj vristati. umivaonik stvarno nije tesko promijeniti. skupljaj tu lovu koju bi dala na sredstva za ciscenje i za dva mjeseca imas dosta za novi.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Una » 11 vel 2011, 10:48

ne vjerujem da cemo ga skoro mjenjat, pa cu malo duze da gledam to remek djelo :/
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 07 ožu 2011, 11:51

Ako si ga već "sredila" onda si sigurno raspoložena za isprobavanje svega i svačega. Kupi si u DM-u sredstvo, ne znam točno što piše na njemu, znam da je plava boca s bijelim čepom, mislim da je DenkMit i piše negdje sitnim slovima da je za odstranjivanje kamenca.
To naliješ po tim mrljama i ispereš nakon par minuta.
Meni je super za kamenac, samo je jako agresivno pa moraš pazit da ne ostaviš predugo neisprano. Košta desetak kuna

Ovo sredstvo je mrak! ja isprobala, super mi je plocice u kupaoni i za pipe, cijev od tusa je bila puna kamenca i sredstvo je vratilo sjaj, nevjerovatno.

S obzirom da nemam problema koje navodis na lavabou, ne mogu garantirati da ce ti pomoci, ali za 10 kn se isplati. S tim da naravno ne ocekujes cuda preko noci.

Sto se tice kupaone, moje geslo je da je treba svakodnevno odrzavati. Doduse, ja to radim jer je u nasoj veliki promet pa iz higijenskih razloga, ali to onda vuce i odrzavanu estetiku.
Trini
sv. Monika

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.