Mene zanima imena tipa Noa, Borna. nekako mi vuce vise na muska imena, al su nekako neutralna pa me zanima dali bi i curicama dao netko ime od ova dva? meni su super, inace obozavam kratka,moderna i pomalo ne svakidasnja imena.

Sada je: 18 tra 2026, 16:55.
Moderator/ica: Diami

Zoja 

dženi je napisao/la:za deckica bi bio : VID

mmar je napisao/la:Marta mi je jedno od najljepših imena. Zašto uopće luda marta?

Marta mi je supač ime 

lataru je napisao/la:Ja imam tri cure Larisa, Tara i zadnja je Ruta. To je staro biblijsko ime i znaci ona koja ostaje. A posto se rodila u 28 tjednu trebali smo nesto da je drzi.
, još s obzirom na situaciju

pinkis je napisao/la:eto jucer kazem mami da bi curica bila Marta (iako vjerojatno nije cura), a ona se opali smijat i kaze da bi to svakog asociralo na "luda marta"![]()
pa ja ne vjerujem, jel to stvarno tako?

Crvena je napisao/la:mahima je napisao/la:
A gdje si pronašla da je Mara indijska božica?
Mara dolazi iz hebrejskog i znači "gorka"...
Indijska je božica razaranja Kali - i ja sam s ponosom djetetu dala to ime u varijanti Kala
![]()
:
Evo što kaže Wikipedia pod "Mara":
"Culture
Mara (goddess), from Latvian mythology
Mara (folklore), a specter or wraith-like creature in Germanic and particularly Scandinavian folklore, thought to cause nightmares. Also called spirit of confusion.
Mara, also Marena and Morana, in Slavic peoples mythology, the goddess of darkness, death, winter, the Moon and horror
Naomi (Bible), self-named Mara, meaning "bitterness", after she suffered the deaths of her husband and her two sons
Mara, a Sanskrit and Pali word meaning death-bringing or the destroying
Mara (Hindu goddess), the goddess of death according to Hindu mythology
Mara (demon), a "demon" of the Buddhist cosmology, the personification of Temptation
Sri Mara or Mara Varma, an honorific title of the Pandya kings of south India
In Hindu mythology, a mantra told to Valmiki to chant"
Jako mi se sviđa Mara, i dok još nismo znali da čekamo dečka bilo nam je toza curu dok nismo pogledali značenje. Ne znam, negdje u dubini duše vjerujem u "Nomen est omen!". Gledano s te strane, "Mare" koje mi je trenutno naj za curu, znači "kobila" na engleskom, pa sam opet nigdje. Ah...

i dodao da ne zna ni jednu normalnu martu. a meni ime baš lipo
. I Marta i Masa su mi predivna imena.

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.