Sada je: 31 kol 2026, 08:16.

Bicikl ili orbitrek

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Bicikl ili orbitrek

PostPostao/la domy » 21 sij 2011, 17:57

Evo u kupnji sam jednog ili drugog pa ne znam odabrati.
U biti bicikl zanm kak funkcionira a na orbiu nikad nisam bila ni vozila.
Pa sad kaj vi mislite kaj je bolje osobito za topljenje kila i masnih naslaga?
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Bicikl ili orbitrek

PostPostao/la Masha » 21 sij 2011, 18:00

ja bi radije orbitrek. i kupili smo nedavno novi, kettler, milina... :luv
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Hope77 » 21 sij 2011, 18:12

orbitrek :dada
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danijela81 » 21 sij 2011, 20:39

imam i jedno i drugo, orbi u Zg, i nikako da ga dofuram. i bicikl u Os.
bicikl je lakši za raditi. meni je bilo super kad bi nakon duge stanke počinjala s vježbanjem, što se u bicikl jako brzo ufuraš.
tj., psihički je djelovalo vrlo poticajno kada bi počinjala s pola sata bicikla, nego s 10 minuta orbitreka (što bi bio moj početnički maksimum :ajme ).
ali efekt na orbitreku je puno bolji, rade skoro sve grupe mišića, dok na biciklu baš i ne.
da moram birati, odabrala bi orbitrek.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la JiA » 21 sij 2011, 22:11

i ja biram orbitrek.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Fantasy » 21 sij 2011, 23:47

Uvijek orbitrek, ja ne znam jel ja imam tak finu riticu, ali mene na biciklu strašno sve nažulja :oops: , a osim toga sjediš- dakle manje si aktivna u svakom slučaju.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la domy » 21 sij 2011, 23:48

ok a sad me zanima koilko je teško vjebati na orbitreku.
Znam da je malo glupo pitanjce ali nikad nisam bila na njemu pa si nemrem predočiti kak bi to bilo.
Jel to tipa trčanje ili...?
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mare10 » 22 sij 2011, 00:09

Meni je jako teško, kada nekoga gledaš izgleda ful lagano. Mislim možeš podesiti opterećenje ali svejedno je teško, zato ti i je napisala danijela81 da je ispočetka na orbitreku 10 min plafon, ali isto tako i dovoljno. Mislim i poanta sprave je da ti je teško i da vježbaš.
''Za odgojiti dijete, treba cijelo selo.''
mare10
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la VIPmama » 22 sij 2011, 20:08

ovisi domy, može ti izgledati i kao hodanje, pa pojačavaš tempo da se čini kao trčanje.

ja sam počela kao i većina s 10 minuta i skoro se srušila kako mi je pozlilo, ali sad vozim 35, i osim što mi zna biti dosadno, nije više tako teško.
Jedino sam ga već dvaput udesila prvi put nakon godinu i pol svakodnevnog vježbanja, a drugi put mjesec dana nakon toga.. pa mi čovjek rekao da imam preslab model za toliko vježbanje :mrgreen Ali bome, za bicikl (pravi, ne sobni) bih dala 2000 kuna, ali za orbi kojeg vrtim najviše zimi, ne dam :dunno
kad izračunam koliko sam ga platila plus ova dva popravka (100), ispalo bi valjda cijena s minus predznakom :lol
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Fantasy » 22 sij 2011, 21:57

Dosadan je, ali dobro je staviti ga pred TV, to je mene spašavalo :mrgreen . Ali sad nemamo mjesta držati ga pred tv, pa mi je tlaka seliti ga i lagano skuplja prašinu. Mislim da se isplati dati za njega (naravno ako ga redovito koristiš), jer ako zbrojiš koliko bi dala za teretanu za par mjeseci, uskoro si na dobitku.
Moj je model jeftinjak (nekih 130 kn pred 6 godina) iz neckermannovog dućana vraćene robe s greškom- i fakat ima grešku- meni je prelagan tempo, baš ne osjećam neku razliku između malog i velikog opterećenja. Ali za moju formu i to je ok :lol
P.S. Može cijena ovog kettlera?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la domy » 22 sij 2011, 21:59

Fantasy je napisao/la:P.S. Može cijena ovog kettlera?

I ja nikak da dočekam te cijene i slikice
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Masha » 22 sij 2011, 22:14

mi smo našeg platili 2500 kn. ooogromna je razlika između onih starih orbitreka i ovih magnetnih.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Fantasy » 22 sij 2011, 23:12

Masha, u čemu je razlika? Teže je, ha? I tvoj sigurno nikad ne bude počel škripati, moj nekad hoće, pa me živcira.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pinky » 22 sij 2011, 23:25

definitivno orbitrek. ali ne neki jeftini kakav sam ja kupila.
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la barbie86 » 26 sij 2011, 17:42

orbitrek je definitivno bolji, aktivira cijelo tijelo!! :D
barbie86
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 26 sij 2011, 17:53

vidim da je sobni bicikl marke Kettler poprilično skup :/ a i nema ga baš u ponudi polovnih
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Rimaithor » 26 sij 2011, 18:34

Ja na biciklu bez problema mogu odraditi 45min a na orbitreku nakon pet minuta mislim da proživljavam infarkt :hahaha
govorim o profi spravama u teretani.
Moj prijedlog je da orbitrek prvo isprobas, znam mnoge kojima sluzi kao vjesalica za kosulje :ajme
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Masha » 26 sij 2011, 19:46

treba ga staviti u dnevni boravak da svakodnevno bode oči, a i ružno je vidit obješenu robu po db :mrgreen
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Tii » 26 sij 2011, 20:15

svakako orbitrek, bicikl je s..... ;)
18.2. princezica :)
Tii
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tii » 26 sij 2011, 20:22

ako ga misliš koristit svakako orbitrek, prilagođavaj vježbanje sebi, ne znam što bi tu trebalo bit teško, ispod 45 minuta ti se ni ne isplati penjat na njega ;) ako misliš šta napravit, a biciklu ne volim, bole me koljena od njega, žuljaju i bole kosti zdjelice i izbjegavam u teretani. ;) :hahaha :hahaha
Tii
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la domy » 26 sij 2011, 20:57

Tii je napisao/la:ako ga misliš koristit svakako orbitrek, prilagođavaj vježbanje sebi, ne znam što bi tu trebalo bit teško, ispod 45 minuta ti se ni ne isplati penjat na njega ;) ako misliš šta napravit, a biciklu ne volim, bole me koljena od njega, žuljaju i bole kosti zdjelice i izbjegavam u teretani. ;) :hahaha :hahaha

Pa vidim da uglavnom žene rikavaju na 10-15 minuta na orbiju a kak onda da 45 minuta zduram :conf
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tii » 26 sij 2011, 21:53

ja bez problema, treba ti neko vrijeme da se privikneš, nije se bit zalaufat pa crknit, nego lagano dok se ne privikneš. meni moj instruk u teret kaže da nema nikakvog učinka ispod najmanje 20 minuta kardio vježbanja. ne znam u kakvoj si formi, istina je i da sam se ja skoro onesvjestila nakon 20 minuta prvi put -ženska mi je i teško namistila ali kasnije se nebi ni skidala ali u teretanama postoji ograničenja ako je manje sprava.
a zašto nebi prvo negdi probala ili upisala teretanu misec dana da vidiš kakva je koja sprava ili da pitaš baš stručnjaka za savjet.
Tii
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 26 sij 2011, 23:44

orbitrek je ovo?
slika
znači ne kupiti sobni bicikl, nego orbitrek?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 26 sij 2011, 23:58

nadicab je napisao/la:znači ne kupiti sobni bicikl, nego orbitrek?

Definitivno, vidiš i na slici da moraš cijelim tijelom plesat na njemu, radi i trbuh i ruke, mene podsjeća malo na trčanje, ali nema udarca na zglobove pa je po meni puno ugodnije na njemu raditi. Ali recimo mom MM nikak nije sjeo taj stroj, on ko da gubi ravnotežu na njemu, a i sekin muž ga nije savladao, mora da je to ženska sprava :lol
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 sij 2011, 00:04

Svi znamo da je vježbanje nužno za gubitak težine kao i za formiranje tijela.
Ispravnom prehranom se može skinuti određeni broj kilograma ali nikakva dijeta ne može podignuti i učvrstiti stražnjicu...kao ni smanjiti opseg bedara ili struka.
Nažalost današnji, pomalo nezahvalan tempo života prečesto nam ne ostavlja dovoljno vremena za odlazak u teretanu, na bazen i sl.
U pokušaju pronalaska riješenja mnogi se odlućuju za kupnju određenih kućnih sprava.
Da bi Vam pomogla u odabiru , dajem vam kratke smjernice.

LEG MAGIC

Sprava relativno nova na tržištu. Stoji u ponudi Top Shop-a za iznos od 699,00 kn.
Pokreti se temelje na kratkom gibanju nogu pri čemu se opterečuju bedreni mišići.
Savršen za oblikovanje donjeg dijela tijela.
Prednost: malen, ne zauzima puno mjesta, jednostavan za korištenje.

ORBITREK

U ponudi u većini prodavaonica sa sportskom opremom (Turbo Sport, Intersport...)
Cijena varira od 700,oo kn pa do 3000,oo kn.
Sprava osmišljena da simulira trčanje ali je ugodnija jer ne šteti zglobovima.
Ujedno se vježba i donji i gornji dio tijela. Također vrlo dobra za podizanje kondicije.
Ukoliko ste se odlučili za kupnju orbitreka , vodite računa o prostoru koje zauzima da se nebi umjesto za vježbu koristio kao vješalica za odjeću.
Odaberite onaj sa magnetnim pogonom jer se sa lancima češće kvari i proizvodi više buke.

SOBNI BICIKL

Poput orbitreka, prodaje sa u većini prodavaonica sa trening spravama.
Cijena povoljna, već od 400,oo kn, ovisno o funkcijama.( puls, kalorije, prijeđeni km...)
Dobar za oblikovanje mišića nogu i stražnjice, pogodan i za ljude sa oštećenjima na kralježnici. Najveća mana, kao i kod orbitreka, prostor.

ERGOMETAR ( suvo veslo )

Cijena od 700,ookn do nekoliko tisuća, ovisi dali se radi o profesionalnoj spravi ili amaterskoj.
Djeluje na sve skupine mišića te na taj naćin istovremeno oblikuje i gornji i donji dio tijela.
Pripaziti da se vježbe rade pravilo zbog mogućeg opterećenja na kralježnicu.

Naravno, postoji još cijeli niz sprava i pomagala za vježbanje. Najbitnije je, bilo da odlučite raditi vježbe na strunjači s opterečenjima ili prave kardio treninge, da ih radite kontinuirano. Vježbu uvrstite u svoj stil života. Nemojte reći da nemate vremena jer pola sata do sat svatko ima. Umjesto filma i skoka na kauč, skoknite na svoju malu spravicu i napravite dobro svom tijelu jer u zdravom tijelu je zdrav duh.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Tii » 27 sij 2011, 01:15

meni ovaj orbitrek na slici nije drag ja bi one sto imaju u teretani da se imaš di naslonit kad ti se ne vrti rukama
Tii
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 27 sij 2011, 01:19

Tii je napisao/la:meni ovaj orbitrek na slici nije drag ja bi one sto imaju u teretani da se imaš di naslonit kad ti se ne vrti rukama

:hahaha sad tek kužim zašto mi je malo čudna slika, ja mislila ovaj je valjda noviji model od mog. Istina, dobro dođe da imaš di malo ruke odmoriti, ili se "naslonit" kak ti veliš.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 27 sij 2011, 09:31

45 minuta ti se ni ne isplati penjat na njega

ne slažem se! Naravno da treba početi s 10 min, pa svakih nekoliko dana produžavati, dok ne dosegneš nekakav optimum, ali mislim da je i 20 i 30 min dovoljno, ako vježbaš redovito

Naročito kad nakon što dostigneš trajanje koje ti je bilo cilj, pa onda mijenjaš ritam, usporavaš, ubrzavaš, malo vrtiš unatrg i sl.
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la VIPmama » 27 sij 2011, 09:33

Nadice, treba paziti na nosivost ima ih koji mogu podnijeti težinu od 100, 120 ili 130 kg (valjda i više), i zamašnjak, isto različito, od 5, 7... kg

Ja sam uzela vulgaris najobičniji kad sam htjela samo vidjeti kako će to meni ići uopće, sad već nakon godinu i pol (gotovo svakodnevnog vježbanja) vidim da bi mi dobro došao i neki bolji :D
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la nadicab » 27 sij 2011, 12:25

ima ih na popustu u Emecceti za 1400 kn i za 1700 kn.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Sljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.