Sada je: 25 kol 2026, 00:38.

Crveni plikovi po tijelu

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Crveni plikovi po tijelu

PostPostao/la Trini » 28 sij 2011, 11:22

mamm141705 - tako kako ti opisujes izgleda alergija kod moje curice. Mi smo shvatili na sto reagira - na jednu vrstu zitnih pahuljica, koje je do sad jela 1000 puta i eto - sad valjda jede vece kolicine i odmah nakon toga ozbije osip kakav opisujes. S tim da nju jako svrbi.

Naravno izbacili smo tu hranu. Tako da je i tvoj sin mozda poceo reagirati na nesto na sto prije nije.

Inace, samo update od mene u vezi mojeg starijeg - izgleda da je setajuci osip u obliku crvenih fleka s pristicem u sredini stvarno bio zbog streptokoka. Nakon ture antibiotika vise ne izbija nista!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la mama141705 » 28 sij 2011, 20:36

Hvala cure.Osip se dosta smanjio ,nije više crveno a i ne češe ga puno.Jedino što mi pada na pamet je mozda na ribu koju smo jeli točno prije 3 dana a nova je na našem jelovniku.A u ponedjeljak opet idemo dok. po uputnicu za alergologa.Javim kad što saznam
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanja1989 » 28 sij 2011, 21:36

cure...imam i ja problemček...mala mi je stara 14 mjeseci...jel je moguće da dobije alergijsku reakciju na šampon al tak nakon skoro 24 sata...??? naime, po nogama, točnije samo po bedrima su joj se digli ko neki crveni plikovi, nešto slično lišajevima po strukturi, al je crveno i različite veličine i oblika...zasad joj se ne širi dalje...omekšivač nisam mijenjala a nije ni jela ništa šta bi moglo izazvati alergijsku reakciju...svekrva je radila neki kolač sa orasima, i prvo mi je to palo na pamet da je kod nje jela, ali ona izričito tvrdi da nije...a sad kolko joj je za vjerovati, ne znam, ne bi baš dala ruku u vatru za nju... :ajme
slika

slika
tanja1989
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MMI » 28 sij 2011, 23:02

orasi su jaki alergeni..tako ako vjeruješ svekrvi onda je od nečeg drugog.
mislim da je 24 sata dosta dugo za alergijsku reakciju od šampona,a i trebalo bi izbaciti po čelu iza uha..
nova odjeća,hulahopići..jeli bilo nešto novo na njoj.
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tanja1989 » 02 vel 2011, 16:48

nije imala ništa novo...a nemam pojma, možda ju je samo sveki presvlačila sa prljavim rukama a mala
mi ima jako suhu i osjetljivu kožu, jer baš je imala te fleke ispod guze na bedrima...mazala sam sa synapenom i povlači se...
slika

slika
tanja1989
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama141705 » 02 vel 2011, 21:33

Evo zadnjih info.Crvenilo se povuklo na cijelom tijelu osim oko usta i na lijevoj obrvi.Tu se još više pogoršalo i koža se oljuštila i izgleda kao da je cijela usta stavio u koprive.Grozno.Bili na kraju na kožnom i dala nam da popije još onaj Rinolan do kraja,plus geokor.....nešto neznam točan naziv i još mu je dala losion za lice jer mu izgleda od vjetra koža puca i ljušti se.Pa ćemo vidit što dalje.....
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Natataja » 11 tra 2013, 21:16

pozdrav.
nova sam ovdje i imam jedno pitanje.
Sin mi ima 2 i pol godine te smo se drugi put osuli tj dobili crvene flekove najviše po nogama i po trbuhu.
Prvi puta smo dobili rinolan i dvije inekcije te se je to povuklo, no ovaj put nije mi tako strašno te nisam išla pedijatru s njim.
Nemam pojma na što bi mogla biti reakcija jedino mi pada na pamet almacin jer smo prije dva tjedna bili bolesni i punih tjedan dana pili sirup. I prvi put smo smo dobili flekove nakon sirupa.
Da li je moguće da je to reakcija na sirup? Ali nakon par dana?
Jer ništa drugo nije jeo što ne jede svaki dan!
Natataja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pinky » 12 tra 2013, 23:24

molim admine ako mogu prebaciti moj post o urtikariji sa danijelinog topica na fit i zdrava ovdje. I ako mogu preimenovati naslov topica u urtikarija, prije neki dan kad sam bila luda totalno od brige, nisam ovaj topic nasla.
Hvala!
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la Ivy26 » 23 tra 2013, 09:36

Prvo treba dati rinolan ,pa ako se ne smiri pedijatru i dalje.
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.