Sada je: 05 kol 2026, 21:53.
Moderator/ica: Diami

Što se tiče boli, to je izdrživo
pomaže dok se otvarate sijedit na pilates lopti

pomaže dok se otvarate sijedit na pilates lopti

Crteži

...Zaista...Ujutru sam bila kod doktora oko 11-12h,on me pregledao i "rucno" otvorio grlic materice na 6cm,htjeo da me ostavi u bolnici da mi prikljuci indukciju i da me porodi
.Ja nisam zeljela da ostanem dok me prirodno ne zaboli i otisla sam kuci
Drage majke,mene nista nije bolilo do navece oko 19.30h...tada sam osjetila prve bolove,ali oni su odmah bili malo jaci...Mislila sam to je tek pocetak,i samo sam imala potrebu da praznim crijeva,a to su ustvari bili naponi,a ja nisam znala.Mislila sam da to mnogo vise boli
.Stigla sam u bolnicu u 20.15 a vec u 20.45 sam rodila svoju djevojcicu
.Da,i stigla sam bez napona,pa me doktor skakljio po stomaku da izazove napone i prikljucio indukciju.Na stolu nisam bila duze od 10-15 min,iako mi je ovo prvi porodjaj.Muz nije bio prisutan u sali,jer ovdje gdje ja zivim je to zabranjeno(Republika Srpska).Svakoj trudnici bih pozeljela porodjaj kao svoj 

.Rodila sam u novom Splitskom rodilištu prekrasnu curicu 

!evo mene u prvoj trudnoci sve mi je strano niSta ne znam citam knjiige rostam po netu forumu,prožima me strah panika radost sreca sve izmixano ponekad.uglavnom moze mi neko reci na kraju sta s tom epiduralnom jer osjecas bolove ili nista ne osjecas,jel ona prikopcana do samog kraja dok beba izade?????heeeeelp

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.