Sada je: 05 kol 2026, 21:53.

Što vam je olakšalo porod??

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Što vam je olakšalo porod??

PostPostao/la LLV » 05 vel 2010, 21:00

Najbitnije je slušat sestru i radit točno što ona govori. Ne dopustit da vas savlada strah ili panika , treba stalno mislit pozitivno i na to kako je beba najbitnija i kako njoj treba pomoć da lakše izađe. Što se tiče boli, to je izdrživo a pomaže dok se otvarate sijedit na pilates lopti i energično masirat križa kružnim pokretima gornjim dijelom podlaktice tijekom truda i ne zaboravit disati! Dobro je i piti male gutljaje vode!
LLV
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 06 vel 2010, 01:28

Što se tiče boli, to je izdrživo

ma hajde.

pomaže dok se otvarate sijedit na pilates lopti

lopta mi se cinilo da mi pomaze prvih pet minuta, nakon toga sam imala osjecaj da cu eksplodirat sjedeci na njoj, neki strahovito neugodan, grozan osjecaj me obuzeo, jednostavno sam morala ustati.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la LLV » 06 vel 2010, 19:24

Ne razumijem ovo " ma hajde" ? A što se tiče pilates lopte, ja sam napisala svoje iskustvo, naravno da je to sve individualno ali činjenica stoji da je vertikalan položaj tijela najpovoljniji za spuštanje djeteta a lagano poskakivanje na lopti između trudova dodatno pomaže da se dijete brže spusti. To je moje iskustvo.
LLV
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Carlito » 13 vel 2010, 14:55

Disanje definitivno. To me spasilo, a niko mi nije rekao kako da disem nego jednostavno mi to doslo samo od sebe, tako sam sebi olaksala. I naravno divna babica, koja me nije htjela rezati nego se toliko trudila da me siri i u tome je uspjela pa sam prosla bez rezanja (mislim da bi mi to bio najgori dio poroda). I naravno, tu su doktori koji su bili super, jedan mi je cak pjevao MILO MOJE. :lol
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Janja » 01 ožu 2010, 02:01

Najviše mi je pomoglo to što sam prije poroda nekoliko dana ležala u predrađaoni i slušala druge kako rađaju i doktore kako im objašnjavaju kako i šta da rade, tako da ja nisam imala problema sa disanjem, gubljenjem daha ili nesvjestica.
Znala sam ako budem radila onako kako mi kažu da će sve biti brzo gotovo i tako je i bilo, a i u trudnoći sam bila stakno u pokretu tako da mislim da mi je i to puno pomoglo.
slikaslikaslika
Janja
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Liv Tyler » 10 ožu 2010, 23:35

prisustvo mm na oba poroda, pilates lopta i dobro osoblje.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la mamino sunce » 10 ožu 2010, 23:47

pomaže dok se otvarate sijedit na pilates lopti

lopta mi se cinilo da mi pomaze prvih pet minuta, nakon toga sam imala osjecaj da cu eksplodirat sjedeci na njoj, neki strahovito neugodan, grozan osjecaj me obuzeo, jednostavno sam morala ustati.[/quote]

potpisujem za loptu nije mi odgovarala
najviše mi je pomogla šetnja i kasnije injekcija ;)
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ora » 11 ožu 2010, 01:44

Svakako disanje, ali i masaža zdjelice koja mi je umanjivala bol trudova.
Mr.N, 07,07.
Mrs.I.E, 12,09.
slika Crteži
"Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas. Ako to ne mozes pojesti ili se s tim igrati, popisaj se na to i kreni dalje."
Ora
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama Mia28 » 11 ožu 2010, 13:00

Disanje,masaža križa,kockice leda i dobra babica
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zabica » 29 ožu 2010, 23:07

Meni je pomoglo ovo
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=145
iako sad kad ovo čitam mislim da sam olako pristala na to
zabica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamuška » 29 ožu 2010, 23:16

1porod-trajanje 8sati-...med.sestra koja me smirivala i govorila mi kako da dišem
2porod-trajanje 15min-činjenica da sam stigla u bolnicu...rodila sam na hodniku
3porod-trajanje 2sata-porod na zadak-molitva i činjenica da me isti doktor porodio već 2 puta
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Alisa » 30 ožu 2010, 00:41

Ja sam išla na ovo http://www.mamekodhane.com/
Bilo je stvarno korisno jer sam imala porod koji je išao točno kako ja ne bih, i na koncu je završilo carskim. U svemu tome bih se sigurno više napatila da nije bilo Hane. Ta žena ima divno znanje, svaka čast.
Tamo gdje su vaše težnje, vaš rad, vaše ljubavi, tamo je mjesto vašeg svakodnevnog susreta s Kristom. Tamo, usred potpuno materijalnih stvari ove zemlje, gdje se moramo posvećivati služeći Bogu i svim ljudima. Na horizontu, djeco moja, izgleda kao da se spajaju nebo i zemlja. Ali ne, oni se spajaju uistinu u vašem srcu ako sveto živite u svakodnevnom životu.'' (sv. Josemaria Escriva)
Alisa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la indijanka » 31 ožu 2010, 09:02

Muž i babica...također i pravilno disanje, to je vrlo važno.
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Una » 31 ožu 2010, 09:28

bitno je slusanje babice, meni je jako bilo bitna prisutnost muza, pravilno disanje nauceno na tecaju, molitva, podsjecanje muza da cemo uskoro vidjeti bebu, sto manje straha- tako da tijelo manje bude u grcu

ali da boli -boli-i to nenormalno,na to svatko treba biti spreman
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marina-zrinka » 06 lip 2010, 18:06

Ništa ne pomaže, bol je neizdrživa!!
Osoblje je bilo grozno, govorili su mi: -ajde ajde nije tako strašno, sve smo mi to prošle...... ja sam stvarno bila grozna ali šta mogu kad je bolilo! I jedva su pustlili muža dok sam imala trudove već sam morala čekat da krenem rađat a sam porod je trajao svega 2 min! Ali ipak kad su ga pustili olakšao mi je i samim tim što je uvažavao moje prenemaganje a ne te sestre još me više izbedirale -pa lezi, ne ovo, ne ono, šta plačeš, nije tako strašno............ a ne nije, grozno! :strah
Čudim se da sad nakon skoro 3 god razmišljam o drugom! :D
A MM je rekao nakon što sam rodilia: -jel tako da ćemo mi imat još djece?
ja sam samo ponavljala: - mene više neće bolit, mene više neće bolit.....
Sad kad vidim snimku sina starog 30 sekundi, kao da nije bolilo!!
slikaslika
marina-zrinka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la škorpijica » 24 lip 2010, 15:38

Najviše mi je pomogla priprema i edukacija o porodu (jer sam na taj način bila pripremljena za neizdrživu bol, nisam se osjećala izgubljeno i u panici), prisustvo muža (koncentrirao me i usmjeravao na disanje, osvježio vodom i sl.) i slušanje babice kada i kako tiskati (zahvaljujući njoj nisam ni rezana ni šivana, a moj veliki dečko je imao 54cm i 4390g) ;)
Dino 07.11.08.
David 24.12.11.
škorpijica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Željana » 03 lis 2010, 22:19

Nesvjestica. :znoj
slika
Željana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gloria's Mum » 04 lis 2010, 01:57

epidural :klanja
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alkemicar » 05 lis 2010, 13:20

definitivno mi je olakšalo što je mm bio uz mene
kad bih se gubila na jačim trudovima, on me zazivao i samnom prodisavao trudove, masirao me, vlažio usne..
to mi je stvarno bila velika pomoć :proljece

i predivna babica koja me i porodila, prije trudova poslala pod topli tuš da se opustim, tješila me, nasmijavala,
masirala međicu...ma predivna je bila :proljece
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 14 lis 2010, 09:15

Tečaj disanja prije poroda, dobra poznata lječnička ekipa na porodu.
Kod 1.poroda mm bio kao podrška ;)
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la I-STA » 14 lis 2010, 09:24

Pročitavši naslov došlo mi da kažem - nesvjestica! Nemama pojma. Imala sam samo jedan porod pa ga nemam s čim usporediti.
Stalno me prati sreća, al' nikako da me stigne
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ruzica18 » 20 pro 2010, 17:44

Porod mi je olakšao moj muž koji je bio uz mene. Veliko mu hvala!
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mihaella » 30 pro 2010, 09:49

Ja sam imala bas lak porodjaj.Cak je malo falilo da se u kuci porodim jer nisam prepoznala bolove :ajme ...Zaista...Ujutru sam bila kod doktora oko 11-12h,on me pregledao i "rucno" otvorio grlic materice na 6cm,htjeo da me ostavi u bolnici da mi prikljuci indukciju i da me porodi :basnecu .Ja nisam zeljela da ostanem dok me prirodno ne zaboli i otisla sam kuci ;) Drage majke,mene nista nije bolilo do navece oko 19.30h...tada sam osjetila prve bolove,ali oni su odmah bili malo jaci...Mislila sam to je tek pocetak,i samo sam imala potrebu da praznim crijeva,a to su ustvari bili naponi,a ja nisam znala.Mislila sam da to mnogo vise boli :ajme .Stigla sam u bolnicu u 20.15 a vec u 20.45 sam rodila svoju djevojcicu :joy :joy :joy .Da,i stigla sam bez napona,pa me doktor skakljio po stomaku da izazove napone i prikljucio indukciju.Na stolu nisam bila duze od 10-15 min,iako mi je ovo prvi porodjaj.Muz nije bio prisutan u sali,jer ovdje gdje ja zivim je to zabranjeno(Republika Srpska).Svakoj trudnici bih pozeljela porodjaj kao svoj :D
mihaella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lana 9mj » 28 sij 2011, 18:26

Moj porod je bio užasan!!!Bila sam na tom prokletom dripu 10h bolovi su bili luđački...Svi 10h sam se derala,plakala,grizla ruke...Niko mi nije prišao da mi pomogne da mi da malo vode nego su me pustili kao životinju :( .Rodila sam u novom Splitskom rodilištu prekrasnu curicu :)
Lana 9mj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrvica19 » 28 sij 2011, 18:44

ja sam išla na programirani porod...i ne bih to više ponovila nikada..rađala sam od sedam do pet..konstantno na dripu,na svim mogućim stranama,probišili mi vodenjak..nisam se otvarala..to je bio najveći problem..Uglavnom olakšao mi je moj muž koji je cijelo vrijeme bio uz mene,vlažio mi usta,držao za ruku..olakšanje mi je bilo što me porađao moj ginekolog..koji je samnom puno pričao..divno osoblje...
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la danna » 23 lip 2011, 21:23

priprema i edukacija o porodu (nisam se osjećala izgubljeno i u panici),
prisustvo muža (usmjeravao me na disanje, osvježio vodom i sl.),
slušanje babice kada i kako tiskati,
epiduralna
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la newyork » 06 srp 2011, 19:26

kuc kuc :mah !evo mene u prvoj trudnoci sve mi je strano niSta ne znam citam knjiige rostam po netu forumu,prožima me strah panika radost sreca sve izmixano ponekad.uglavnom moze mi neko reci na kraju sta s tom epiduralnom jer osjecas bolove ili nista ne osjecas,jel ona prikopcana do samog kraja dok beba izade?????heeeeelp
newyork
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 06 srp 2011, 19:42

ne, u pravilu nije, jer pri samom izgonu moras svjesno tiskati bebu van i osjetiti sto ti se tocno dogadja.
doduse, tako je meni receno u petrovoj prije 6 godina, a opet znam da neke druge zene imaju i drugacije iskustvo i da su u nekim drugim rodilistima bile pod epiduralnom do kraja.
epiduralna u velikoj mjeri olaksava bol. meni se u jednom periodu za vrijeme poroda pocelo i spvati, pod djelovanjem epiduralne.
newyork, ti si bas sva isprepadana porodom. citam te po drugim topicima i sve prsti od straha. :(
imaj malo vise povjerenja u sebe i svoje tijelo. tolike zene svakodnevno radjaju i toliko njih to ucini opet i opet i opet... :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la newyork » 06 srp 2011, 19:51

da jesam priznam mamasnitha,mozda ne bi trebala cittati previse sve postove gdje zene pisu da je doslo do komplikacija da se desilo i ono najgore.....i zasto sam isprepadana toliko jer sve ovo sama cu morati prolaziti bez potpore muza ;)
newyork
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 06 srp 2011, 19:53

povedi sa sobom nekog drugog u koga imas povjerenje: mamu, sestru, prijateljicu...
i ne brini, misli na lijepe stvari i dijete koje ces roditi :)
kad ti je termin?
mamashnita od noje
Muza

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.