Sada je: 01 kol 2026, 19:16.

JASLICE ?

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

JASLICE ?

PostPostao/la MARINA 5 » 13 pro 2010, 22:41

He ovako... uskoro se sa bebom selimo u zg. pa me zanima ima li tko informacije otkoliko mj. bebe primaju u jaslice, i kolike su cijene vrtića (jaslica)u zagrebu... Ima li netko infomaciju o vrtićima na Jarunu ????? puno hvala
...Ponosna sam na svaku pukotinu na mome stomaku...
MARINA 5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: JASLICE ????????

PostPostao/la li-la » 13 pro 2010, 23:08

Dijete mora navršiti godinu da krene u jaslice.Znači,ako je dijete rođeno do 31.8. kreće u jaslice.Cijena jaslica je 200 kuna(govorim o vrtićima grada Zagreba).Moji ne idu na Jarun u vrtić pa neznam kakav je.
li-la
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 13 pro 2010, 23:17

S time da nema garancije da ćeš dobiti mjesto, čak i ako ima više od godinu dana... Mi nismo.... :(
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la li-la » 13 pro 2010, 23:30

Na žalost tako je,slažem se.Prijateljica mi je dva puta bila odbijena,prvi put jer joj je dijete rođeno u 9.mjesecu,pa je čekala godinu dana i svakako se je snalazila sa čuvanjem,da bi opet bila odbijena pored svih papira,i u radnom odnosu su ona i muž,rekli su da nema mjesta.Na kraju je ipak dobila jaslice,ali ne u vrtiću koji joj je bliže doma,nego u gradu u centru.
li-la
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MARINA 5 » 13 pro 2010, 23:59

Li-la dali si se možda zabunila sa nulama ili jesu 200 kn?? Znači do jaslica doći skoro nemoguća misija :|
MARINA 5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MARINA 5 » 14 pro 2010, 00:01

Cure dali mi mozete napisat koji su u biti uvijeti da se dobiju jaslice ???? nemam nikakvog iskustva s tim,,,, do koje dobi bebač ide u jaslice??
MARINA 5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la li-la » 14 pro 2010, 00:32

Nisam se zabunila u cijeni,vrtići grada Zagreba(jaslice su 200 kuna,a vrtić 400 kuna).Moji su krenuli sa godinu dana u jaslice,i jedan i drugi,znači od jedne do tri godine je jaslice,kad navrši tri godine onda je vrtićka grupa do škole.Koliko se sjećam treba ti potvrda od pedijatra da je zdrav(liječnička svjedodžba),potvrda za tebe i muža da ste u stalnom radnom odnosu(to tražiš u svojoj firmi papir i muž u svojoj),adresa prebivališta djeteta(to ideš na mup po papir,nesmije biti star papir od 6.mjeseci),ne znam da li još treba nešto,ako netko zna neka napiše.
li-la
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MARINA 5 » 14 pro 2010, 00:49

PUNO TI HVALA na informacijama,,, pozitivno sam iznenađena ,jer sam mislila da su cijene vrtića u zg puno ,puno veće... :yess Detalje papirologije potražim u vrtićima kad za to dođe vrijeme :roll
MARINA 5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la li-la » 14 pro 2010, 01:03

Tako je.Sve ćeš dobiti u vrtiću,inače upisi su početkom 5-tog mjeseca,traje do desetak dana,petnaest za prikupiti papire i predati,i onda čekaš rezultate mjesec dana.Kad se toga sjetim,na rubu živaca i iščekivanje da li je primljen,jer meni je vrtić potreba,nemam kamo s njima.Još jedan savjet,neka ti krene sa godinu u jaslice prije će se priviknuti,nego djeca koja krenu sa tri godine.Nisam imala nikakvih problema s njima,obožavaju ići u vrtić.
li-la
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sreca najveca » 14 pro 2010, 11:57

na nekoliko mjesta u gradu postoje i grupe u kojima primaju bebe od 6 mjeseci starosti. ne znam jel ti to opcija.
sto se tice cijena, ove navedene su zasad, u planu je poskupljenje (razvlacila se ta tema nedavno po medijima). po najnovijem bi trebalo stupiti na snagu 1.5.2011.
a za vrtic na Jarunu znam iz pouzdanih izvora da lako receno nemas nikakve sanse da dijete upises u jaslice, cak ni uz vezu.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la en@ » 15 pro 2010, 16:50

Da cijene vrtića u Zagrebu su 200 kuna za jaslice, a za vrtić 400 kuna, ali jako teško se dobivaju jaslice. Meni beba nije bila stara godinu dana do 31.08. i nisam ju uspjela upisati ni u jedne jaslice...Ostala sam bez posla pa sam sada doma, ali bila sam na razgovoru za neki posao i sada neznam kud ću sa malenom, ako i dobim posao jer nam jedna baka radi, a druga je daleko....Kako je teško do tih jaslica.
en@
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MARINA 5 » 16 pro 2010, 20:33

Stvarno je katastrofa onda, nisam znala da je takva navala za jaslice...... kako uopće tražit posao ako neznaš gdje sa bebom :conf Baka servis mi je stvarno zadnje rješenje (mislim da je bolje za djete da je sa svoim vršnjacima),, koliko se kreću cijene privatnih vrtića, jeli to puno skuplja opcija ?
MARINA 5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: JASLICE ?

PostPostao/la Diami » 16 pro 2010, 21:26

Ima od 700tinjak do 1500kn... :/
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2010, 21:28

jaslice će od travnja imati cijene po dohodovnom cenzusu. tako da vi nećete plaćati 200kn, ili možda hoćete ako upadnete u tu kategoriju.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Lilien » 30 sij 2011, 13:13

U Zagrebu jaslice primaju bebe od 6mjeseci do 3g. Cijena im je dosada bila 2000kn mjesečno, s tim da su roditelji plaćali samo 200kn a ostatak sufinancirao grad. Od 1.7. ove godine plaćat će se po imovinskom cenzusu tako da ovisi o kategoriji u koju spadate će se plaćati. Ali mislim da će za one koji ostavruju do 1700kn mjesečno po članu obitelji ostati i nadalje 200kn. U čitavom gradu samo dva vrtića primaju bebe od 6mj do godine dana starosti, to su DV Duga na Žitnjaku i DV Medvešćak u centru grada i zbog toga oni primaju prijave iz čitavog grada. Broj mjesta za te skupine je jako jako mali. Svaki od navedenih vrtića prima samo 7beba, znači jednu skupinu. Konkretno, mi smo iz Dubrave a dobili smo jaslice, skupinu beba u DV Medvešćaku. Inače, svi ostali vrtići primaju jasličke supine od 1-3g i u njima se mjesta raspodjeljuju prema prebivalištu djeteta, ali eto na forumima vidim ima i primjera da se dobiju i drugi vrtići, a neke mame koje sam upoznala na trudničkom su mi pričale da ne kuže od kud toliko buke oko vrtića jer su one slale molbe na par vrtića i redovno su dobivale mjesta u svima u koje su molbe poslale. Znači 2-3vrtića. Osobno ne vjerujem u te priče oko veza jer se sve može provjeriti i sumnjam da bi itko normalan riskirao radno mjestzo zbog nekog rođaka, rođakinje. A i dosta je tu papira na emelju kojih se ostvarje takozvana prednost tako da vjerujem da jesve regularno. Mi isto nismo imali vezu, a primljeni smo. Nadam se da ćete i vi imati uspjeha pri upisu :)
Emanuel, 15.3.2010.
Lilien
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.