Sinoć je S. počela da se žali da je jako boli stomak i pokazuje da je boli u predjelu pupka. Bila je dobro, legla je da spava u 20h i negdje oko 22h počela da zapomaže od bolova. Nije htjela da kaki, ali tada kad je najviše plakala imala je i dosta gasova. E sad to najgore se brzo smirilo i noć je prespavala relativno mirno. Nisam znala kako da joj pomognem, pa sam joj dala kašiku Febriceta jer je on i analgetik. To je bilo prije nego je opet zaspala. Danas je čas boli - čas ne boli. Ne plače kad je uhvati bol i ne bih rekla da je jako boli, ali kad hoda ide vrlo polako i malo se povija prema naprijed i po malo tuli. Stolica je normalna, kakila je prijepodne jednom. Ništa drugo ne primjećujem. Sad evo spava mirno, pa bih je povela negdje čim se MM vrati s posla.
Recite mi imate li sličnog iskustva i šta bi ovo moglo biti? Vodiću je privatno, jer je u DZ-u gužva zbog masovne gripe, pa da je poštedim i od čekanja i od virusa. Ali se mislim da li da je prvo odvedem kod pedijatra ili direktno kod gastroenterologa i da li da odmah zakažem UZV abdomena.

) rekla je da je najlakše postaviti dijagnozu u slučaju slijepog crijeva, a ako bi bilo nešto organsko onda bi slijedio mukotrpan proces utvrđivanja o čemu se radi.