Sada je: 25 kol 2026, 22:42.

Vježbanje u jutarnjim satima+vježbe za koljena

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Vježbanje u jutarnjim satima+vježbe za koljena

PostPostao/la melita » 05 vel 2011, 09:57

Zna li netko gdje se u Zg može vježbati joga ili pilates u ranim jutarnjim satima? Pod time mislim pola sedam ujutro, tako da do osam-pola devet stignem na posao.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Vježbanje u jutarnjim satima

PostPostao/la mimi321 » 05 vel 2011, 10:13

Ovdje ima dosta rano al opet ne dovoljno rano, vidi jel ti paše
http://www.plesnicentar.info/edukacija/tecajevi/105-joga
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la palunkica » 05 vel 2011, 10:21

Ja idem na jogu ovdje, sjećam se da su slali neki mail o jutarnjim grupama, ne znam je li zaživilo

http://www.medical-yoga.com/
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la melita » 05 vel 2011, 12:16

Nigdje ništa. :( U to doba jedino je bazen na raspolaganju.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 05 vel 2011, 12:23

a bili u teretanu :mrgreen
moja radi od 6.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la alexandra » 05 vel 2011, 13:14

mislim da prije 8 ili 9 nema grupnih termina gotovo nigdje.

nego ovo što krumpi kaže, sve pak veće teretane rade od 6 ili 7 pa udri miško :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la skorpionka » 05 vel 2011, 15:57

Ja kad se vratim na posao jedino vrijeme kad bi mogla vježbati je neka teretana usput do posla tj što bliže poslu. Sve ostalo mi je science fiction a nisam pobornik vježbanja navečer, to je pak protivno biološkom dnevnom satu organizma. :lol

Krumpi, di je ta tvoja ranoranilačka?
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la melita » 05 vel 2011, 17:37

Krumpi, ja bih baš neke vježbe od kojih bi mi mišići postali onako prekrasno izduženi, vretenasti ... :mrgreen Možda bi plivanje ipak bilo bolja opcija od teretane.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 05 vel 2011, 18:09

vretenaste mišiće možeš dobit i u teretani, ovisi koje vježbe radiš :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Bubidea » 05 vel 2011, 18:13

alex, ako se ne varam, kuzis se ti ponesto u te misice i vjezbanje i sve oko toga ;)
pa bih te iskoristila, ako mogu, kad si vec na ovoj temi.
krenula sam na vjezbanje nakon skoro tri (3) godine...ajme, sramote.

oduvijek imam problema s lijevim koljenom, pa mi i sada, ovako neutreniranoj, predstavlja problem. slabije je, ne mogu ga opterecivati isto koliko i desno.
elasticni zavoj imam.
to mi se ne desava nakon par mjeseci treninga, kada valjda malo vec ucvrstim okolne misice.

pitanje je-koje da vjezbe izvodim da ga sto brze ojacam, onako doma, u pauzi izmedju dva vjezbanja?
imas kakvu ideju?
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la alexandra » 05 vel 2011, 18:42

malo se razumijem da, i najbolje je što se problem bolnog koljena može savršeno riješti jačanjem okolnih mišića (ja uspjela, desno mi je naoticalo skoro u duplo, strava kakvo je bilo). e sad, doma je malo teže, lakše bi ti bilo da ti netko u teretani ko zna, pokaže ciljane vježbe za koljeno i da radiš vježbe za noge (čučnjeve, dizanja i sl.) koje ne opterećuju koljeno (a ima ih stvarno puno), samo to ne ide ovako preko papira, mora ti neko pokazat i pripazit prvo vrijeme da ih izvodiš pravilno.

doma, jedino što mi pada na pamet je da sjediš i dižeš potkoljenicu da bude noga ravna, vodoravno s podom, nožni prsti prema tijelu i da svjesno radiš kontrakciju kvadricepsa i ovog što se zove vastus medialis :lol taj je prilično bitan.

slika

druga vježba koja se može radit doma je da se "penješ" recimo na stabilan štono bi rekli štokrl. :lol mislim bitno je da bude što više, ako je nisko, nema efekta. jedna noga gore i polako povlačiš gore tijelo i drugu nogu (bez odbijanja od poda). i onda radiš 10 puta na jednu 10 na drugu nogu pa tako po pet puta. tu koljeno ne trpi ništa, a vježba savršena za noge i guzicu.

čučnjeve i ostalo bi ti stvarno trebao neko pokazati jer je tu jako bitan položaj nogu, kut stopala, ne prelaženje koljena preko stopala i takvi detalji - ak fulaš položaj automatski bespotrebno opterećuješ koljeno.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Krumpirić » 05 vel 2011, 18:45

melita, kao što kaže vježboguru alex, u teretani dobiješ mišiće kakve oš, ovisi šta hoćeš, šta radiš, kako, koliko...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Bubidea » 05 vel 2011, 18:48

alex :klanja

to je to :klanja
to mi treba, par vjezbica za po doma. onako dok gledam tv.

znam ja jako dobro kako raditi cucnjeve, sve kuzim, ali ne znam koja vjezba tocno cemu sluzi.

ove tri bit ce cisto dosta :klanja

znaci , dizanje potkoljenice, cucnjevi (e, jel bi dobro bilo raditi ih pod nekim opterecenjem?) i penjanje na stolac (moze na stolac ili je to previsoko?)
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la alexandra » 05 vel 2011, 18:57

ne, ne nemoj doma radit čučnjeve s čučnjem možeš sjebat koljeno samo tako.
radi ove dvije. stolac nije previsok, dapače, samo pazi da se ne izvrneš :lol, nasloni ga uz zid, staneš na njega punim stopalom i polako se dižeš.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la melita » 05 vel 2011, 19:48

Okej, ako je to istina onda imam još jedno pitanje: nije li vježbanje u teretani malo preagresivno za praskozorje? Nekako mi se činilo da bi idealno za to doba dana bilo izvoditi vježbe poput joge i pilatesa? Or, am i wrong? :bidan
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 05 vel 2011, 19:51

za praskozorje je kolko ja znam idealan aerobni trening (trčanje, bicikliranje, itd.)
za anaerobni trening aka utege je (to je samo koliko ja znam, javit će se neko ko zna bolje) idealno popodne, rano
tako i za pilates, koji je zapravo bildanje utegom od vlastita tijela. :mrgreen
navečer nije idealno za ništa, osim vježbi opuštanja i sličnoga
a ipak većina ljudi ide navečer, nema izbora
tako da, kompromis :bidan :mrgreen
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la alexandra » 05 vel 2011, 19:53

wrong :mrgreen

sve ovisi o čovjeku, koji je tip. ne postoje vježbe za ujutro i za popodne, postoje neke teorije koje je doba dana najidealnije za vježbanje jer je tijelo tada najspremnije, metabolizam ovakav ili onakav, bla, bla, bla, ali budući su naši organizmi sasvim različiti, budući da ljudi spavaju u različito doba, jedu u različito doba, ne može se svesti na zajednički nazivnik.

i šta znači preagresivno? kako ti zamišljaš trening u teretani? trenig je prilagođen vježbaču, odnosno trenutnoj fizičkoj kondiciji, ako si u banani, trenira se lagano dok ne dođeš u razumnu kondiciju pa se povećavaju serije, uvode nove vježbe, dižu težine ovisi šta hoćeš napraviti.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Krumpirić » 05 vel 2011, 19:55

tnx, zapravo je i mene to zanimalo (zato i napisah javit će se ona koja zna :mrgreen ) , ovo je nešto što sam pročitala na nekoliko mjesta. Pogotovo za trčanje ujutro.
Zadnja izmjena: Krumpirić; 05 vel 2011, 19:57; ukupno mijenjano 1 put/a.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la alexandra » 05 vel 2011, 19:57

da, krumpi je napisala prije mene - i to su pravila koja vrijede za idealne uvjete, madonu i demi mur :mrgreen

s druge strane, mene da netko natjera na bilo kakvu fizičku aktivnost prije 11 ujutro strgala bi i njega i sebe. mrtvo tijelo. ne mogu uteg dić. dakle korist bi bila minimalna. osobno, najbolje rezultate sam imala kad sam trenirala 4-5 puta tjedno od 8-10 navečer. i bila mlada :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

Re: Vježbanje u jutarnjim satima+vježbe za koljena

PostPostao/la Bubidea » 05 vel 2011, 20:02

osobno, najbolje rezultate sam imala kad sam trenirala 4-5 puta tjedno od 8-10 navečer. i bila mlada

x

iako cisto sumnjam da cu ikada vise imati takvu volju, da idem gotovo svaki dan i ostanem dva sata :bidan
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Krumpirić » 05 vel 2011, 20:05

meni baš ta "idealna pravila" odgovaraju (takav sam kokoš-tip, u 8 navečer mogu samo pivu popit)
Jedino mi je prehladno u 6 baš ić trčat :mrgreen
al su mi 2h previše. I za potrošit i za izdržat.
Sat i po sa istezanjem i tuširanjem. :oops:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la alexandra » 05 vel 2011, 20:07

ja bi volje još i našla, al nema teorije vremenske ni u ludilu. plus što se sad smorim duplo više nego dok bijah cvijetak :mrgreen a nemam vremena za rekuperanje. sad nekako uspijevam navuć dva treniga od sat i po i jedan do dva od sat vremena (češće samo jedan) i to mi je ful dosta. plus šetanje s pesom.

krumpi, sat vremena je dosta. ako je tih sat vremena treninga intenzivno, znači odmor po par sekundi između serija. većina ljudi u teretani troši puno previše vremena na odmor, šetkanje i pričanje. :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Bubidea » 05 vel 2011, 20:22

ja citavo vrijeme zapravo pricam o aerobicu, jer ja nisam tip koji ce sam nesto odraditi ako me pri tom ne tjeras bicem.

a imam jednu trenericu koja nas bicem goni :mrgreen
savrsena je, bas tako...par sekundi odmora izmedju serija (jer se ovdje radi o utezima, samo ne u teretani) tek dovoljno vremena da si gucnes malo vode.
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la alexandra » 05 vel 2011, 20:24

kružni trening od 20-30 minuta nije dosta :mrgreen mislim je za održavanje kondicije, ali ako se hoćeš stesat nije.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la melita » 06 vel 2011, 12:27

i šta znači preagresivno? kako ti zamišljaš trening u teretani?

Mislila sam preagresivno za organizam, ja se u teretani pošteno izmorim, nije isti osjećaj kao nakon trčanja koje mi daje energiju i polet; vježbanje na spravama mi baš iscijedi snagu iz mišića. Uglavnom, triput tjedno dok Z. trenira judo ja trčim 6 km i zato mi se čini da bi bila idealna kombinacija triput tjedno trčanje plus dvaput tjedno vježbe joge ili nekog drugog tipa istezanja mišića. Aber nicht. :|
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 06 vel 2011, 12:38

budući da ljudi spavaju u različito doba, jedu u različito doba, ne može se svesti na zajednički nazivnik.

sve to stoji, al je sve to naše nametnuto zadiranje u dnevni ritam, pa je isto tako poznato da ćeš dugotrajnim mijenjanjem dana za noć povećati si šanse za određene bolesti :mrgreen Kad bi tijelo trebalo smanjiti razinu kortizola i stresnih hormonami ih umjetno dižemo. :dada
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la alexandra » 06 vel 2011, 13:02

skorpionka je napisao/la:
budući da ljudi spavaju u različito doba, jedu u različito doba, ne može se svesti na zajednički nazivnik.

sve to stoji, al je sve to naše nametnuto zadiranje u dnevni ritam, pa je isto tako poznato da ćeš dugotrajnim mijenjanjem dana za noć povećati si šanse za određene bolesti :mrgreen Kad bi tijelo trebalo smanjiti razinu kortizola i stresnih hormonami ih umjetno dižemo. :dada

babo jedna. naravno da je sve nametnuto i da nije zdravo, al je tako :lol ko što znaš recimo meni ritam spavanja određuje kćer :ajme i nakon dva do tri sata spavanja po noći da mi neko kaže u 7 ujutro: Trči, bit ćeš zdrava, oma bi mu pucala u glavu i sama ošla u remetinec. da se naspavam :lol

melita, to je super plan vježbanja za zdravlje i bolji izgled, naravno. ali krenuli smo s pretpostavkom vretenastih mišića :mrgreen to se radi u teretani, definitivno. sve joga, pilates, humba zumba, aerobic voditeljice provode, uz svoje satove, 3-5 sati tjedno u teretani. vjeruj. :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la skorpionka » 06 vel 2011, 13:03

Ko da ja sama sebi određujem ritam spavanja :lol
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Bubidea » 06 vel 2011, 13:07

melita, to je super plan vježbanja za zdravlje i bolji izgled, naravno. ali krenuli smo s pretpostavkom vretenastih mišića to se radi u teretani, definitivno. sve joga, pilates, humba zumba, aerobic voditeljice provode, uz svoje satove, 3-5 sati tjedno u teretani. vjeruj

ne kuzim ovu recenicu, tj. zadnji dio. sto si mislila s time reci? samo teretana pali? ili teretana +joge, aerobici..?
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Rimaithor » 06 vel 2011, 14:01

ja sam napravila plan, sad da vidimo dal ću realizaciju ostvarit :lol
Otkrila sam da mi je super trening Total body fit, to je program s elementima sportskog treninga s intervalima visokog i niskog intenziteta, namjenjen redukciji masnog tkiva, poboljšanju kondicije, izdržljivosti, gipkosti i snage. Nema stepera ni koreografije nikakve, to mi je najbitnije, jer osim što i meni štekaju koljena, antitalent sam za ples :lol Planiram ići 2 x tjedno na trening (1h) i još 1-2x u teretanu (teretana mi je super preko vikenda) po 1h s tim da bar 20 min idem na traku za trčanje ili spravu za rolanje, orbitrek mi je prenaporan zasad. :)
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

Sljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.