Sada je: 17 tra 2026, 16:17.
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Moderator/ica: nadicab
Postao/la bebolina7 » 08 vel 2011, 11:25
Bok svima! Nova sam pa me zanima ima li tko ko se susreo sa Hidrocefalusom? Napišite mi kako napreduju vaše bebe ! Hvala
-
bebolina7
- Samo sam naišla

-
Postao/la sandram » 08 vel 2011, 11:26
bebolina7, dobro dosla na nas forum
Premjestit cu ti topic na nas pdf Grupe podrske gdje ces najprije dobiti odgovore na pitanja koja te zanimaju.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
-

sandram
- pahuljica
-
Postao/la bebolina7 » 08 vel 2011, 11:27
Hvala ti !

-
bebolina7
- Samo sam naišla

-
Postao/la lulamae » 09 vel 2011, 01:07
pa dosta djece na ovom forumu je imalo hidrocefalus..ponekad za moje dijete doktori misle da je imao ali nije..njemu glava nije narasla...on ima cistu na mozgu..hidrocefalus je zapravo vodena glava..i opseg glave znatno naraste zbog nakupljanja vode u predjelu mozga..u tim slucajevima se ugraduje pudensov kateter..to ima i moj mali..taj kateter ide od mozga do trbusnje supljine (ponekad do srca,kako gdje) i odvodi tu tekucinu iz mozga i mokracom van..odrzava normalan pritisak u glavi..iza uha se moze vidjeti dio katetera-pumpica-koja se moze stisnutii vidjeti da li se dobro puni i prazni..ja to nisam nikad voljela dirati,ali neurokirurg je znao pogledati..na mom malom se zapravo vidi i cijeli kateter jer je pod kozom a on je jako mrsav..neka djeca znaju imati puno komplikacija sa time i mjenjati pudens vise puta dok neki nemaju nikavih problema i imaju ga cijeli zivot jer se ugradi dosta veliki kateter koji zapravo raste s djetetom..u trbuhu je namotan i odmotava se rastom..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
-

lulamae
- Ovisna sam

-
Postao/la bebolina7 » 09 vel 2011, 09:13
Da dobro ste napisali, i moj mali ima kateter. Ima 11 mjeseci i rekli su nam da kateter jako dobro radi

. Sad pričaju kako bi ga jednog dana skidali, ali viditi ćemo, nek stoji koliko treba, ne smeta mu. Kako napreduju vše bebe, motorika....Moj bebać je prohodao, u biti išli smo na vježbe ali i nisu mu bile potrebne.

-
bebolina7
- Samo sam naišla

-
Postao/la lulamae » 09 vel 2011, 18:25
moj mali sad ima 7 i pol godina..prohodao je sa 3..ali on ima hemiparezu i dalje ide na vjezbe..
ovog ljeta su mi sugerirali da vadimo kateter ali nakon drugog misljenja ipak sam se odlucila da jos necemo..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
-

lulamae
- Ovisna sam

-
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.