Moja djevojčica je rođena u 36+6 tjednu trudnoće, 23 dana prije termina. Mjere: 2600g, 49 cm. Ja sam u trudnoći imala visoki tlak i bila pod terapijom, no na zadnjem pregledu mi je moj ginekolog utvrdio EPH gestozu (visoki tlak, edemi, proteini u urinu) i zbog toga sam primljena u bolnicu na ležanje. Tri dana nakon dolaska na ctg-u i uzv su utvrdili moguću hipoksiju bebe pa sam rodila carskim rezom. Beba je prebačena u inkubator na neonatologiju i bila tamo 7 dana, a 2 dana je provela u krevetiću. Lijepo je napredovala i otpuštena s uputama da ju dojim (nosila sam joj izdojeno mlijeko a ta dva zadnja dana sam ju dojila bez problema) te da redovno radimo vježbe. Također moramo obaviti uzv mozga, a uzv kukova joj je urađen i uredan je. Tek jučer sam dobila njezino otpusno pismo s neonatologije, i saznala da joj je već rađen 1 uzv mozga i piše: rubno pojačana ehogenost obostrano. E sad, šta to znači? Molim vas, ne mogu naći nigdje o ovome na internetu pa ako netko ima iskustva da mi napiše o tome. Hvala!
Da, u mjesec dana je dobila 1 kg, pedijatrica je zadovoljna ali nije vdijela otpusno pismo da mi ona protumači to jer smo bili jučer ujutro kod nje a popodne dobili otpusno.

. Moram da priznam da nisam znala nista o tome, ali sam proceprkala i raspitala se. Uglavnom, nema potrebe da brines. Uzivaj.
.
i pisalo " nalaz u širim granicama normale"