Postao/la martina mama » 11 vel 2011, 17:20
Ne znam, slabo ti se ja uklapam u te sheme. No, odavno znam di smo. U prvom razredu su bili dobili zadatak da prepisu njima najdrazu pjesmu. Marta je bila prepisala Vocku poslije kise. Ja sam mislila da nam je zadatak jasan, a to je odabrati nesto od poezije.
Dosla marta iz skole i pita da koji je to pjesnik thompson.
Na informacijama sam tada saznala da su svi osim nas odabrali rijeci neke od popularnih melodija. Uciteljica je rekla da je to stanje drustva. I jest, ali zar skola i obrazovanje ne sluzi tome da se to stanje mijenja?
Ma, kako rekoh, ja nisam sa ovoga svijeta. Podljedicno tome odgajam i djecu u tom svom svijetu. Za ovaj aktuelni ce kad tad doznati. Ne mogu mu pobjeci, a ovaj nas kucni nece sresti na cajkama o slicnim omiljenim zabavama splitske mladezi.
Inace, popodne me zove buraz da mu je kci, prvasic u jednoj drugoj skoli, malo gradskijoj od ove nase, danas morala doci u skolu obucena u bilo. Djecu su vodili u paradu po gradu. Pivali su Kada umren umotan u bilo, na Poljud donesite mi tilo. Mala kaze da Tito nije dosao. Eto, sve je isto, samo Tileta nema.