Sada je: 17 tra 2026, 16:12.

individulani sportovi

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

individulani sportovi

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 vel 2011, 10:12

opet trebam vasu pomoc i preporuke.
relativno nedavno sam postavila slicno pitanje ovdje, a odnosilo se na trening plivanja za djecu s pp, tocnije za djecu s poremecajem u ponasanju, odnosno adhd-ovce, odnosno djecu koja nemaju fizickih poteskoca, ali nemaju tocnu dijagnozu crno na bijelo i nitko ne zna kuda bi ih svrstao :roll :ajme
kako god, on jest dijete s elementima adhd-a i apsolutno svi nam sugeriraju sport. on nije za timske sportove, a spretan je i ja ga vidim negdje u nekoj gimnastici, ili trcanju (to mi se cak cini boljom varijantom), ma stogod - vazno da se potrosi.
trebam nekoga tko bi radio s njim individulano, barem za pocetak. netko tko bi ga uveo u sport, u pravila, naucio ga osnovama jedan na jedan. a kad to usvoji moze ga se ubaciti u grupu (po mogucnosti malu).
imate li vi kakvih iskustava i koga, odnosno sto za preporuciti? u zagrebu.

terapijsko jahanje je takodjer nesto sto cemo pokusati. znam da vas ovdje ima puno koje ste vodile svoju djecu.
mamashnita od noje
Muza

Re: individulani sportovi

PostPostao/la martina mama » 11 vel 2011, 10:38

Mi smo isto trazili sport. Isli na tae kwan doe. Tu joj je smetala buka, onda na ples. Tu joj je bilo drago, ali je plesala uvijek u zadnjem redu.
Sasvim slucajno smo otkrili rolanje. Grupa je od pet djece. Prakticki se radi individualno. Svak ima svoj ritam napredovanja. Uglavnom, nasla se tu. Ne propusta treninge. Jako napreduje. Sad rola kao i zdrava djeca. Ovdje to vodi neka zena koja je u zg radila klizanje. Imaju jaku potporu grada i dobro funkcipniraju. Vjerojatno ima i u zg nesto slicno.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 11 vel 2011, 12:04

I mene zanima bilo kakav sport za djecu s pp ili neki klub koji bi barem pružio šansu da probamo jer možda bi to funkcioniralo i u grupi sa "zdravom" djecom ali nemamo gdje probati.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Volvo » 11 vel 2011, 12:34

Da probate stolni tenis? Naši treniraju "u grupi" ali su jaki individualci ;) . Treninzi su u Domu sportova, klub TIS (nemam nikakve koristi od "reklame" - malac mi samo tamo ide i nema pritisak natjecateljskog sporta, a opet se kreće i radi što voli :mah ). Trenerice su DIF studentice, baš pristupačne.
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 vel 2011, 12:35

hvala ti, ali mome bi to bilo prezahtijevno, trenutno. ;)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la caroly » 11 vel 2011, 17:18

http://www.aikido-musubi.hr/123

poznanica vodi dijete tamo, negdje na savskoj cesti. ne znam detalje
caroly
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Fantasy » 12 vel 2011, 19:02

Baš sam i ja pomislila na jahanje, frendica vodi klinca na Jarun na neki tečaj, mali je oduševljen.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la stray_cat » 12 vel 2011, 22:51

kod borilackih sportova trening bi trebao biti jasno struktuiran i repetativan (ukoliko ga vodi netko tko je ozbiljan i educiran)

mi idemo na judo i ide na tenis u grupu

judo je grupa sa 25 klinaca i nemam pojma na koju foru on tog trenera prati. ne radi cijelo vrijeme i kad su vjezbe koje mu ne odgovaraju vec se naucio da dodje kod trenera i sjedna sa njim ili ako je jace uznemiren nekad sjedne treneru u krilo

trener je u cijeloj prici veliki autoritet, obracaju mu se sa ucitelju i ideja juda je da to nije samo sport, to je filozofija i nacin zivljenja i odgajanja djece

na tenis idemo u klub koj su napravile dokone bogatasice (ne zezam se) i koje placaju terene i same vode treninge. grupa je mix autizam, DS i hiperaktivci. kako je sebastian frustriran da mu je sve bilo motoricki prezahtjevno morala sam sa njim biti na terenu (nisam morala nego sam trazila jer ove zenice nisu ni uz silan trud uspjele dobiti od njega neku reakciju.

sa tenisom smo sad imali zimsku pauzu jer nisam imala energije voditi ga na zimske terene 20 km od kuce ali sad nam je stigla obavijest kad pocinje trening

plivanje ide individualno, sam je u bazenu sa instruktorom i decko se prilicno bori da odrzi sebastiana da nesto radi. svaki put se mora domisljati kako da ga dobije da nesto pokusa. dok je motoricki bio skroz u banani (nije mogao istovremeno micati rukama i nogama mali je drzao ruke i vrtio ih dok je sebastian lamatao nogama). sad je to vec super jer sebastina prihvaca staviti facu u vodu i prihvaca skociti u vodu sa ruba bazena (sto je tu obavezan dio kad se polaze ispit za A doplomu za plivanje)

kako je kod hiperaktivaca potrebna jasna struktura mislim da ti je borilacki sport idealan. mi nismo nasli tekwando pa smo zavrsili na judu ali ima dosta toga. ako tvoj podnosi dodir mozes pokusati i sa hrvanjem. znam da u zg djecu radi bernard ban (u dubravi) i ako prekopas po youtube vidit ces kaj se radi. kak je ban dobricina i vrlo osjetljiv na klince nemam pojma koliko je trening izgradjen na autoritetu a koliko na igri

prije bilo kojeg treninga pokusaj sa malim odraditi joint compression i brushing (kako nisam u hr srela nikoga tko je znao o cemu pricam stavit cu ti linkove sa youtube a kad dodjem u zg mogu ti pokazati kako se to radi)

inace je joint compression super fora za instant ispustanje pare kad imaju overload zbog senzorske integracije (buka, vizualni podrazaji i sve skupa kad ih se prepuni informacijama)

http://www.slc.sevier.org/sibrush.htm

http://www.associatedcontent.com/articl ... ctile.html

http://articlet.com/article3080.html

tu imas video, ali potrazi jos na youtube

http://www.youtube.com/watch?v=3vHSUz5m8E8
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 13 vel 2011, 12:00

ne znam da li sam te dobro shvatila. ti u biti tražiš neki sport gdje bi za početak trener s njim radio jedan na jedan?
ako je tako, odmah ti mogu reć da to u zagrebu nećeš naći. osim ako ne plaćaš sat treneru, a i to ćeš nać recimo samo tenis ili tako neki individualni sport.
po meni, on nije dijete koje bi trebalo ići na treninge organizirane za djecu s pp (a ni tu nema treninga jedan na jedan jer koriste priliku da ih uz bavljenje sportom naviknu na boravak i funkcioniranje u grupi).
znači eventualno možeš tražiti neki klub ajmo reć kvartovski s malo djece gdje ga trener može "držat pod kontrolom".

za terapijsko jahanje (pravo) se čeka mjesecima-godinama, a njemu pravo terapijsko u biti ni ne treba. to možete uzet satove na hipodromu privatno da odmah dođete na red, to možete dogovorit i sa licenciranim terapeutom pa da radi s njim. ali to pak nema veze sa sportskom socijalizacijom.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la MBee » 17 vel 2011, 11:45

Nije individualni sport ali ako nekog zanima:

http://inovagimzagreb.blog.hr/2011/02/1 ... koama.html
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 17 vel 2011, 11:57