Kod fizijatra sarmirala sve redom, dr zadovoljna
Tako da smo bas vesele i uzivamo u vikendu
Cekamo nalaze za stitnu, ali, bice i to kako treba, znam vec Ljubite djecicu

Sada je: 17 tra 2026, 16:11.
Moderator/ica: nadicab
Kod fizijatra sarmirala sve redom, dr zadovoljna
Cekamo nalaze za stitnu, ali, bice i to kako treba, znam vec 

Fale nam drugari i njihove dogodovstine

Eko Keko, Bijelog jelena
nadicab je napisao/la:Eko Keko, Bijelog jelena
gdje si to našla??

To nisam nikako ocekivala, curi joj nos teta joj brisala i ona se rasplakala i onda nije stala dok ja nisam dosla... Malo joj je i nosic izriban od brisanja, a i to joj je prvo odvajanje od mene, jos nepoznata teta ,sredina... ovome se bas nisam nadala, ostale dane ode vesela, ja dodjem ona se smije... bas me ovo neugodno iznenadilo. Znam da mora proci vrijeme adaptacije,al ne bi da se traumira tamo....
Za sad ide 2h ,vidjecemo kako ce se razvijati ,pa cemo produzavati na 4h. 

IRENA je napisao/la:ja: kako nećeš... pa na kraju i zaurlam...a on onda ( hladno): nooo dobrooo, budem, mogla si mi to i ljepše reći..sam se dereš...

Okrece se na sve strane, prevrce i stalno nesto brblja, grimase su joj za valjati se od smjeha...Sad se sve glasnije smije, a sve glasnije i place kad nije po njenom
Ispituje granice na svakom cosku
Stalno bi nesto zvakala i jela, ako je tek nahranim, i ostavim u korpicu, pa sjednem ja da jedem, ona me tuzno gleda, pa krene da mljacka, pa joj onda opet moram dati nesto, bananu, ili neku vockicu, inace pocne plakati, zgrada nam se trese...I onda se ja zabrinem, jer mislim da joj je previse, a nemam pojma sta da radim kad vrisne
Vise manje sve OK, rijesili smo nosic, vise nije toliko zacepljen...Slini jos uvijek, nikako ne prestaje, siperak nam traje otprilike tri minute, pa mijenjamo

Sjediii
I radimo tri miliona vjezbica da sjedi pravilno i kako treba, i jos ne sjedi sama, nego se klima malo, pa sam stalno tu, ali dr kaze da je supeeer

I srce mi ogroooomnoooo

nadicab je napisao/la:bubamaric, pa najbolje ti je da naručiš od njih - oni ti ga mogu i modificirati da radi i s tasterima

nadicab je napisao/la:hmm, mi smo platili ga 100€ s prilagodbom ... u usporedbi s ostalim pomagalima, ta cijena mi je sitnica ... pogotovo ako uzmeš u obzir koliko se koristi

Nisam odavno pisala o mojoj curi, pa ,oram malo
Divna je
Vec neko vrijeme sjedi, ne moze jos sama duze od dvije sekunde, ali kad je drzim u sjedecem polozaju na krilu, sva je sretna, mase rukicama i nogicama, smije se kao blesava...bas uziva. Onda krenem da je spustim da lezi, a ona se razdreci
Sad je u fazi da joj je zanimljivo da stalno ponavlja nesto kao daj daj daaaaj, pa samo to slusam...U ponedjeljak idemo nas dvije na zurku
Zvali me prije par dana iz udruzenja, organizuju neko druzenje roditelja i djece, pa jedva cekam da upoznam jos DS mama. Vrijeme nam je zadnjih dana bas ruzno, a i ona je bila nikakva, pa smo bile u kucnom pritvoru. Po danu uopste ne spava, preklopi dva-tri puta po 10 minuta, i to je to, ali zato prespava cijelu noc, zaspi oko osam, budi se u sedam ujutru. Prije virozice smo se druzile sa jednom divnom djevojcicom i njenom mamom, bas volim upoznati ljude koji ne kukaju po cijeli dan nad zlom sudbinom, nego zive, i pokusavaju da izvuku najbolje od svog djeteta.

Trazila sam na internetu, medjutim, sve informacije su mi previse konfuzne, nista konkretno, tipa sta se radi sa djecom, strucni tim i tako to. Iz tog udruzenja kad su me zvali, rekli su da imaju neki ugovor sa njima, tako da ako bi' isla sa cu7rkom, Fond snosi dio troskova. Inace kosta jako puno, ali bi izaslo dosta povoljno ako bi isli grupno, i preo njih. Sad...i8 to 'povoljno' meni nije bas malo, ali bih bez razmisljanja isla ako je to stvarno nesto OK, i ako ima koristi za moje dijete, ako ne, ne vidim razlog da se vozikam kilometrima da mi neko kaze nesto sto mogu da cujuem i ovdje od raznoraznih 'strucnjaka'. Heeeeelp 

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.